آنمی در سالمندان می‌تواند تاثیرات بسیار زیادی را بر روی فرد سالمند بگذارد. از جمله باعث افسردگی سالمند

دلایل کم خونی در سالمندان و راه‌های درمان آن

کم خونی در سالمندان که اصطلاحا به آن آنمی نیز می‌گویند از بیماری‌های شایع دوران سالمندی‌ست. این بیماری به معنای کم بودن میزان خون در بدن سالمند و یا افراد نیست. بلکه به معنی کم بودن میزان گلبول‌های قرمز نسبت به حد نرمال آن می‌باشد. می‌توان گفت به طور تقریبی حدود 10 درصد از سالمندان بالای 65 سال به این بیماری دچار می‌باشند. دلیل بروز این بیماری به طور معمول به دلایل مختلفی‌ست که فرد از آن غافل می‌شود. این بیماری دارای علائمی‌ست که در صورت مشاهده‌ی آنها می‌توان به وجود این بیماری پی برد. پس در صورت مشاهده‌ی هر یک از علائم باید به پزشک مراجعه کرد تا مراحل درمان را آغاز کرد. اگر سالمند شما نیز درگیر این بیماری‌ست تا انتهای این مقاله با ما باشید تا با این بیماری بیشتر آشنا شوید.

راه‌های تشخیص کم خونی در سالمندان و علائم بیماری

کم خونی در سالمندان را به طور قطع فقط باید از طریق آزمایش خون تشخیص داد. در آزمایش خونی که جهت تشخیص این بیماری به کار می‌رود تعداد هموگلوبین و هماتوکریت خون را در سطحی مشخصی از خون شمارش می‌کنند. میزان هموگلوبین موجود در خون فرد نباید کمتر از میزان عادی آن باشد. این پروتئین حیاتی وظیفه‌ی انتقال اکسیژن و دی‌اکسید کربن در خون را بر عهده دارد. با این اوصاف در صورت کمبود آن در خون، فرد دچار علائمی می‌شود. این علائم می‌تواند در همه‌ی افراد یکسان و همانند هم باشد. عمده علائمی که در فرد دچار کم خونی مشاهده می‌شود به شرح زیر می‌باشد:

  • فرد دچار خستگی مفرط می‌شود.
  • اکثر مواقع ضعف دارد.
  • دچار تنگی نفس می‌شود.
  • تپش قلب در فرد مشاهده می‌شود.
  • سردرد و رنگ پریدگی در فرد مشاهده می‌شود.
  • فشار خون فرد پایین است. کم خونی در سالمندان که اصطلاحا به آن آنمی نیز می‌گویند از بیماری‌های شایع دوران سالمندی‌ست.

کم خونی در سالمندان

دلایل ایجاد کم خونی در سالمندان

کم خونی در سالمندان می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد و فرد را دچار مشکل نماید. اما 5 دلیل عمده وجود دارد که باعث ابتلای سالمند به این بیماری می‌شود. اولیل دلیلی که می‌تواند موجب ایجاد این بیماری شود، مصرف داروهایی‌ست که بر مغز استخوان تاثیر می‌گذارند. داروهایی مانند داروهای شیمی درمانی و دیگر داروهایی که مغز استخوان تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد. کمبود آهن در فرد سالمند دلیل بعدی‌ست که می‌تواند موجب این بیماری شود. این مورد بیشتر در افرادی دیده می‌شود که گیاه‌خوار می‌باشند و یا دچار خون‌ریزی معده باشند. دلیل بعدی کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین B12 می‌باشد که از جمله ویتامین‌های مورد نیاز گلبول قرمز می‌باشد. در صورتی که اریتروپویتین در سطح خون کم باشد نیز می‌تواند دلیل بعدی ایجاد این بیماری باشد. آخرین دلیلی که می‌تواند موجب این بیماری شود، از دست دادن خون زیاد یا اصطلاحاً خون‌ریزی می‌باشد.

تاثیرات کم خونی در سالمندان

آنمی در سالمندان می‌تواند تاثیرات بسیار زیادی را بر روی فرد سالمند بگذارد. از جمله تاثیراتی که این بیماری می‌تواند بر روی سالمند داشته باشد می‌توان به افسردگی اشاره کرد. کم خونی می‌تواند موجب بروز افسردگی در سالمندان و تاثیر آن بر سبک زندگی سالمند بشود. تاثیر دیگری که این بیماری می‌تواند بر روی فرد سالمند بگذار این است که کارهای روزانه‌ی سالمند را دچار اختلال کند. این اختلال ناشی از ضعف، نفس تنگی، سردرد و دیگر علائم این بیماری می‌باشد. تاثیر دیگر این بیماری این است که می‌تواند موجب کم شدن عمر طبیعی فرد شود. این اتفاق زمانی روی می‌دهد که بیماری در سنین پایین‌تر شروع شده و تا سن سالمندی درمان نشده باشد. از جمله تاثیرات دیگری که این بیماری می‌تواند داشته باشد این است که موجبات سکته‌ی قلبی در سالمند را فراهم نماید.آنمی در سالمندان می‌تواند تاثیرات بسیار زیادی را بر روی فرد سالمند بگذارد. از جمله باعث افسردگی سالمند

کم خونی در سالمندان

درمان کم خونی در سالمندان

کم خونی در سالمندان را نمی‌توان درمان کرد مگر آنکه دلیل به وجود آمدن آن تشخیص داده شود. در ابتدا باید دلیلی که موجب بروز این بیماری در فرد سالمند شده است را پیدا کرد. پس از پیدا کردن دلیل بیماری، می‌توان به درمان این بیماری پرداخت. علت‌های متفاوتی وجود دارند که می‌توانند موجبات ایجاد این بیماری شوند. پس با این وجود نمی‌توان یک راه‌کار درمانی کلی برای درمان این بیماری نام برد. متناسب با دلیل بروز این بیماری، راه درمان آن نیز تغییر پیدا می‌کند. در بیمارانی که دچار فقر آهن هستند با تجویز پزشک، مصرف مکمل‌های آهن می‌تواند راه درمان این بیماری باشد. همچنین در صورتی که تداخل دارویی موجب این بیماری شده، با قطع دارو می‌توان این بیماری را درمان کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *