چگونه مسئولیت پذیری در کودکان را با کمک پرستار کودک ارتقاء دهیم؟

شروع آموزش مسئولیت پذیری در کودکان بسته به سن و سال خاصی نمی‌باشد.

چگونه مسئولیت پذیری در کودکان را با کمک پرستار کودک ارتقاء دهیم؟

مسئولیت پذیری در کودکان و آموزش این مهارت همواره از دغدغه‌های مهم تمامی والدین بوده است. آموزش این مهارت در گذشته همواره همراه با خطاهایی بوده که کودک را به سمت دیگری سوق می‌داده است. در گذشته والدین و پرستاران کودک بر این باور بودند که کودک را جهت مسئولیت پذیر کردن نباید تحت فشار قرار داد. و یا کودک را شرایطی قرار دهند که کاری را به سختی و از روی اجبار انجام دهد. اما امروزه مهارت انجام کارهای شخصی توسط خود کودک به یک گزینه‌ی مهم در مسیر رشد کودک تبدیل شده است. از همین روی پرستاران کودک و والدین سعی بر آن دارند تا این مهارت مهم را به درستی به کودک آموزش دهند. همچنین پس از آموزش به ارتقاء و رشد این مهارت در کودک بپردازند.

مسئولیت پذیری در کودکان را از چه سنی شروع کنیم؟

شروع آموزش مسئولیت پذیری در کودکان بسته به سن و سال خاصی نمی‌باشد. شما می‌توانید شروع آموزش این مهارت مهم را از از هر سنی شروع کنید. جهت شروع این کار می‌توانید برخی از مسئولیت‌های کوچک خانه را به فرزند خود بسپارید. به طور کلی نباید در این انتظار این باشید که کودک شما به سن و سال خاصی رسیده و سپس شروع به آموزش وی نمایید. کودکان زمانی که در سن و سال خردسالی می‌باشند علاقه‌ی وافری به انجام کارهای منزل دارند. این فرصت می‌تواند نقطه‌ی شروعی جهت آموزش این مهارت به کودک باشد. می‌توانید با آموزش جمع کردن وسایل بازی به کودک این کار را آغاز نمایید. برای این کار به کودک آموزش دهید که پس از بازی وسایل و لوازم بازی را جمع کند.

شروع آموزش مسئولیت پذیری در کودکان بسته به سن و سال خاصی نمی‌باشد.مسئولیت پذیری در کودکان

آموزش مسئولیت پذیری در کودکان را با اجبار شروع نکنید

برای آنکه آموزش مسئولیت پذیری در کودکان را شروع کنید، نباید کودک را به کاری مجبور کنید. به کار بردن اجبار و زور باعث می‌شود که کودک نسبت به آموزش‌های شما واکنش منفی نشان دهد. و با کاری که از او می‌خواهید مخالفت کند. همچنین به کار بردن اجبار و زور در آموزش این مهارت باعث لجبازی کودک خواهد شد. اگر پرستار کودک می‌باشید باید به این موضوع آگاه باشید که آموزش این مهارت به کودک باید به شکل سرگرمی باشد. اگر آموزش را به شکل سرگرمی و تفریح برای کودک انجام دهید باعث همراهی کودک با شما خواهد شد. همچنین مشارکت کودک در آموزش‌هایی که به شکل سرگرمی می‌باشند به مراتب بسیار بیشتر است. پس لازم است در ابتدا سرگرمی برای کودک ترتیب دهید تا کودک را با خود همراه کنید. آموزش‌های لازم را حین این سرگرمی به کودک یاد داده تا کودک واکنشی منفی از خود نشان ندهد.

در آموزش مسئولیت پذیری در کودکان، مهم یادگیری می‌باشد

مسئولیت پذیر کردن کودکان باعث آن می‌شود که بتوانند رابطه‌ی قوی‌تری با افراد داشته باشند. کودک لازم است تا در قبال رفتار خود با دیگران مسئولیت پذیر باشد.

مسئولیت پذیر کردن کودکان

مهم‌ترین بخش هر آموزشی، یادگیری آن می‌باشد. در آموزش مسئولیت پذیری در کودکان نیز، مهم‌ترین بخش یادگیری کودک می‌باشد. در آموزش این مهارت به کودک مهم نیست که کار به سرانجام برسد و کار پایان یابد. بلکه مهم این است که کودک یاد بگیرد در انجام کارها باید مسئولیت پذیر باشد. یادگیری این مهم باعث می‌شود تا کودک در انجام کارهایی که وی سپرده می‌شود همکاری نماید. ایجاد حس مسئولیت پذیری در کودک باعث بالا رفتن حس همدلی و همچنین همکاری در کودک خواهد شد. لازم است که کودک را در انجام کارها زیر نظر داشته باشید. اما نباید به سرعت در درست انجام دادن کار به وی کمک کنید. به کودک خود باید فرصت آن را بدهید تا روش انجام کار را نیز کشف کند. کمک در به پایان رساندن کار باعث ایجاد مسئولیت پذیری در او نخواهد شد.

 

آموزش مسئولیت پذیری در کودکان و ایجاد رابطه‌ی قوی‌تر با افراد

مسئولیت پذیر کردن کودکان باعث آن می‌شود که بتوانند رابطه‌ی قوی‌تری با افراد داشته باشند. کودک لازم است تا در قبال رفتار خود با دیگران مسئولیت پذیر باشد. به عنوان مثال هر زمان که کودک شما با کودک دیگری دعوا می‌کند لازم است تا دلیل کارش را بدانید. نباید بدون آنکه از کودک دلیل بحث و دعوای او را بپرسید، از بخواهید بابت کارش عذر خواهی کند. در صورتی که او در این قضیه مقصر بوده است، لازم است پیدا کردن راه حلی جهت عذر خواهی از کودک دیگر به خودش سپرده شود. با این کار کودک متوجه این خواهد شد که رفتار نامناسب او با دیگران برای وی دارای عواقبی خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *