جویدن ناخن در کودکان چه دلیلی دارد

جویدن ناخن در کودکان یکی از کارهایی‌ست که والدین نسبت به آن بسیار حساس می‌باشند. به طوری برخی از والدین برای انجام این کار توسط فرزند خود تنبیهی در نظر می‌گیرند. اما آیا استفاده از روش‌های تنبیهی برای کنار گذاشتن این عمل کار درستی‌ست؟ ریشه‌ی انجام این کار از کجا نشات می‌گیرد و چرا کودک به انجام چنین کاری روی می‌آورد؟ برای پاسخ به این سوال‌ها بهتر است تا انتهای این مقاله با ما باشید.

چرا که در صورت عدم کنترل این کار، در برخی افراد تا بزرگ‌سالی نیز این کارشان ادامه دار خواهد بود. در برخی کودکان نیز پس از رسیدن به دوران نوجوانی، این عمل در آنها تشدید پیدا خواهد کرد. دلیل آن نیز استرس‌های مقتضی سن و سال آنها می‌باشد. پس تا انتهای این مقاله با ما باشید تا با دلایل این کار، روش‌های کنترل و ترک این عمل آشنا شوید.

جویدن ناخن در کودکان چه دلیلی دارد

جویدن ناخن در کودکان

علل جویدن ناخن در کودکان چیست؟

جویدن ناخن در کودکان علت‌های مختلف دارد که هر یک به نوبه‌ی خود قابل بررسی می‌باشد. اولین دلیلی که ممکن است موجب آن شود که کودک ناخن خود را بجود، تقلید و تکرار از خانواده می‌باشد. به چنین علتی، علت ژنتیکی و یا فامیلی گفته می‌شود.

کودک در چنین مواردی چون دیده یکی از اعضاء خانواده این کار را انجام می‌دهد، به انجام چنین کاری روی می‌آورد. دلیل دیگری که باعث انجام این کار توسط کودک می‌شود، استرس و اضطراب کودک می‌باشد. همچنین نگرانی و ناراحتی‌های بیش از حد نیز باعث می‌شود تا کودک به انجام این کار روی بیاورد.

دلیل دیگری که باعث می‌شود کودک ناخن‌های خود را بجود، می‌تواند عدم اعتماد به نفس کودک باشد. دیگر دلیلی که می‌تواند باعث انجام این کار توسط کودک بشود، گرسنه بودن کودک می‌باشد. به طور کلی انجام این کار توسط کودک یک عمل ناخواسته و غیر ارادی می‌باشد.

علل جویدن ناخن در کودکان چیست؟

بیماری‌های روحی و روانی که موجب جویدن ناخن در کودکان می‌شود

ناخن جویدن در کودکان می‌تواند منشائی روحی و روانی داشته باشد. برخی از بیماری‌های روحی و روانی خاص هستند که می‌توانند موجب بروز جویدن ناخن توسط کودکان شود.  بر اساس آمار رسمی محققان این حوزه می‌توان گفت حدود یک چهارم کودکان دچار یکی از این  اختلالات روحی و روانی خاص می‌باشند.

حدود شصت درصد کودکانی که دچار جویدن ناخن هستند، درگیر رفتارهای نادرست دیگری نیز هستند. از جمله این رفتارهای نادرست می‌توان به لرزیدن لب، کشیدن مو، برداشتن پوست و… اشاره کرد. در مجموع بیماری‌های روحی و روانی که موجب می‌شود کودک دچار جویدن ناخن شود به شرح زیر می‌باشد:

  • اختلالات مربوط به کمبود توجه.
  • بیش فعال بودن کودک.
  • اضطراب جدایی.
  • اختلالاتی که موجب وسواس فکری می‌شوند.
  • عقب ماندگی ذهنی.
  • افسردگی حاد.
  • ترس و هراس.

عوارض جویدن ناخن در کودکان

جویدن ناخن در کودکان می‌تواند موجب عوارضی باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. اولین عارضه‌ای که ناشی از این کار خواهد بود، شکل ظاهری ناخن‌ها می‌باشد. شکل ظاهری نامناسبی که برای ناخن‌ها به وجود می‌آید می‌تواند زیبایی و ظرافت دستان کودک را خدشه دار کند.

این امر موجب آن می‌شود که بر کیفیت و سلامت زندگی کودک تاثیر بگذارد. دلیل آن نیز می‌تواند سرکوفت‌ها و تحقیرهایی که از سمت دیگران به سمت کودک روانه می‌شود دانست. عارضه‌ی بعدی که این کار می‌تواند به همراه داشته باشد ناراحتی‌های دستگاه گوارش می‌باشد.

برخی کودکان بعد از جویدن ناخن، آن را قورت می‌دهند. همین امر باعث می‌شود که وجود ناخن در دستگاه گوارش موجب ناراحتی‌های دستگاه گوارش شود. عارضه‌ی بعدی که این کار می‌تواند به وجود بیاورد، بیماری‌های دهان و دندان می‌باشد. میکروب‌ها و باکتری‌های زیر ناخن می‌تواند موجب بیماری‌های دهان و دندان در کودک بشود.

جویدن ناخن در کودکان چه دلیلی دارد

جویدن ناخن در کودکان

کنترل و ترک عادت جویدن ناخن در کودکان

جویدن ناخن در کودکان همراه با علتی‌ست که باعث می‌شود کودک به این کار روی بیاورد. علت‌های که باعث می‌شود کودک به این کار روی بیاورد به ظور معمول دارای ریشه‌ای احساسی و روانی می‌باشند. بهترین راه جهت ترک این عادت در کودک، صحبت کردن با وی و آگاه کردن کودک از عوارض این کار می‌باشد.

کودکان به طور معمول در زمانی که دارای سکون هستند به این کار روی می‌آورند. به همین علت می‌توان با سرگرم کردن کودک با بازی‌های دستی مانند پازل، بازی با توپ‌های کوچک و… کودک را این این کار دور کرد. در صورتی که این کار کودک بسیار تشدید پیدا کرده و شما از کنترل آن بر نمی‌آیید بهتر است از یک پرستار کودک کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *