نقش پرستار سالمند در حمایت از ترک سیگار سالمندان

نقش پرستار سالمند در حمایت از ترک سیگار سالمندان

شما به عنوان پرستار سالمند در حمایت از ترک سیگار سالمندان چه نقشی دارید؟ استعمال دخانیات یکی از بزرگترین تهدیدات سلامتی عمومی است. در اثر مشکلات و بیماری هایی که سیگار کشیدن ایجاد می کند در انگلیس بیش از 120 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.

قطع مصرف سیگار تنها مهمترین اقدامی است که بیماران می توانند در جهت بهبود سلامت خود انجام دهند. پرستار سالمندان چه در بیمارستان و چه در جامعه دسترسی گسترده ای به بیماران دارند و در تماس مستمر با افراد سیگاری هستند. آنها ممکن است احساس کنند که از مهارت مشاوره ای برای ترغیب سالمندان برای ترک سیگار را ندارند. اما آنها می توانند کارهای دیگری را انجام دهند که سالمند را در این مسیر قرار می دهد. شما می توانید از مراکز ترک سیگار کمک بگیرید یا اطلاعاتی را در باره خدمات یا کمپین ها در اختیار آنها قرار دهید.  

بیش از 50 بیماری در اثر سیگار کشیدن تشیدید شده و بیش از 20 بیماری کشنده در اثر استفاده از سیگار ایجاد شده است. با وجود خطرات و تهدیدات مرتبط با استعمال دخانیات؛ هنوز 12 میلیون سیگاری فقط در انگلیس وجود دارد که 25 درصد از جمعیت بزرگسال انگلیس را تشکیل می دهد. دو سوم این افراد بیان می کنند که مایل به ترک سیگار هستند اما تعداد کمی از آنها در اولین تلاش خود موفق می شوند.

نیکوتین موجود در سیکار به اندازه کراک کوکائین اعتیاد آور است. اعتیاد به نیکوتین دلیل اصلی سیگار کشیدن در افراد است. مهم است که بین سیگار کشیدن به عنوان یک عادت و به عنوان یک اعتیاد تمایز قائل شوید؛ چون این امر تاثیرات عمده ای را در نحوه درک سیگاری ها دارد. کمک به سالمندان سیگاری برای ترک نیاز به درمان اعتیاد دارد. پرستاران سالمندان در موقعیت ایده آلی برای هدایت آنها قرار دارند.

نقش پرستار سالمند در حمایت از ترک سیگار سالمندان

تاثیر سیگار کشیدن در مراقبت های بهداشتی

تخمین زده شده است که درمان بیماری هی مرتبط با استعمال دخانیات هزینه بیش از 1.7 میلیارد پوند در سال را داشته است؛ بیش از نیمی از این هزینه ها ناشی از درمان سرطان های مرتبط با سیگار کسیدن و بیماری های گردش خون است. به طور متوسط 1000 مورد پذیرش در بیمارستان در روز مربوط به سیگار کشیدن است.

پرستاران نقش زیادی در مراقبت از این بیماران دارند و مقدار زیادی از منابع پرستاری برای تامین این مراقبت ها صرف می شود. اقداماتی که برای کمک به ترک سیگاری ها انجام می شود، بسیار مقرون به صرفه هستند. به عنوان مثال هزینه مشاوره ترک سیگار در هر سال 126 پوند، هزینه خدمات ترک سیگار 658 پوند است. با این حال؛ به عنوان یکی از مهمترین نقاط تماس بیماران؛ پرستاران نقش مهمی را در مداخلات اولیه با افراد سیگاری به عهده دارند.

اقدامات و مداخلات لازم برای ترک سیگار سالمندان

طیف وسیعی از اقدامات برای جلوگیری از شروع سیگار کشیدن و کمک به آنها در صورت ترک سیگار وجود دارد. تبلیغات دخانیات در سطح ملی ممنوع شد؛ هشدارها افزایش پیدا کرد و اقدامات علیه قاچاق دخانیات افزایش پیدا کرد.

نکته مهم این است که دولت باید اولویتی را به درمان افراد سیگاری دهد. در حال حاضر مراکز ترک سیگار و ترک اعتیاد راه اندازی شده اند و درمان های دارویی برای کنترل اعتیاد به نیکوتین به طور گسترده ای در دسترس قرار گرفته اند.

خدمات ترک سیگار سالمندان

خدمات ترک سیگار به طور موضعی از سالمندان و سایر افرادی که می خواهند سیگار را ترک کنند حمایت می کند و به بیش از 200000 سیگاری کمک کرده اند تا اعتیاد خود را ترک کنند. برای ترک سیگار بسته به موقعیت محلی و ترجیحات شخصی فرد، پشتیبانی های گروهی و فردی ارائه می شود. اکثر مشاوران آموزش دیده هستند و به خوبی می توانند با سالمندان مشاوره داشته باشند و آنها را تشویق به ترک سیگار کنند.

درمان جایگزین نیکوتین برای ترک سیگار سالمندان

درمان جایگزین نیکوتین در شکل های مختلف مانند قرص های زیر زبانی؛ اسپری ها و غیره وجود دارند. این ماده به گونه ای طراحی شده اند که به بیماران دوز کنترل شده ای از نیکوتین را می دهد تا در هنگام ترک سیگار به آنها کمک کند ولع مصرف را نداشته باشند.

آزمایشات بالینی نشان می دهد که درمان های جایگزین نیکوتین می تواند شانس ترک سیگار موفقیت آمیز را دو برابر کند و اگر با مشاوره های یک متخصص هم همراه باشد که این احتمال بیشتر هم می شود. درمان های جایگزین نیکوتین از طریق نسخه در دسترس هستند و به پرستاران سالمندان کمک می کند تا از این روش درمانی استفاده کنند.

بوپروپیون برای ترک سیگار سالمندان

بوپروپیون دارویی است که پاسخ مغز به نیکوتین را تغییر می دهد، سیگار کشیدن را کمتر لذت بخش می کند و ولع مصرف نیکوتین را کاهش می دهد. گفته می شود که بوپروپیون ممکن است به تشنج مرتبط باشد؛ گرچه احتمال تجربه این عارضه جانبی از هر 10 هزار نفر یک مورد است. ثابت شده است که این دارو احتمال ترک موفقیت آمیز سیگار را دو برابر می کند اما با این وجود همیشه قبل از مصرف، با پزشک مشورت کنید.

نقش پرستار سالمند در حمایت از ترک سیگار سالمندان

پرستار سالمند نقش مهمی در تاثیرگذاری بر سلامت بیماران دارند. پرستار خواه در خانه، خواه در بیمارستان کار کند؛ موقعیت ایده آلی دارند تا سالمندان سیگاری را به ترک ترغیب کنند. حتی ابتدایی ترین مداخلع توسط یک متخصص سلامت هم می تواند تاثیر بسزایی در تشویق سالمندان سیگاری به ترک داشته باشد.

در مراقبت های اولیه، دستورالعمل های ترک سیگاری که متخصصان توصیه می کنند به پرستار سالمند کمک می کند تا به عنوان حامی عمل کند. در صورت امکان باید به پرستاران آموزش های عملی و تئوری کافی داده شوند تا بتوانند توصیه های فرصت طلبانه را ارائه دهند؛ ترک سیگار را تشویق کنند و در مورد استفاده از جایگزین های نیکوتین یا بوپروپیون مشاوره دهند.

حتی هنگامی که وضعیت سیگار کشدن در بیمار مشخص نیست؛ پرستار سالمند در موقعیتی قرار دارد که این واقعیت را ثبت کند و توصیه های مختصری را ارائه دهند. یک توصیه ساده از طرف یک متخصص بهداشت می تواند محرک بزرگی برای ترک سیگار باشد.

در مراکز مراقبتی اکیدا توصیه می شود که پرستاران سالمندان باید به عنوان بخشی از سیستم حضور داشته باشند و وضعیت سیگار کشیدن سالمندان را نظارت کنند تا در به روز در آوردن اطلاعات بیمار کمک کنند. این مداخله امکان مشاوره مناسب را هم فراهم یم آورد.

نقش پرستار سالمند در حمایت از ترک سیگار سالمندان
ترک سیگار سالمندان آنها را از بیماری های جدی دور نگه می دارد

بسیاری از سالمندان سیگاری در نتیجه یک مشکل سلامتی قرار می گیرند و ایت امر پرستاران سالمندان را در موقعیتی ایده ال قرار می دهد تا آنها را ترغیب و حمایت کند. برخی از پرستاران ممکن است خودشان سیگاری باشند و ممکن است هنگام صحبت در مورد سیگار کشیدن با بیمار احساس ناراحتی یا ریاکاری کنند. با این حال، بسیار مهم است که اطلاعات مربوط به ترک سیگار را به عنوان توصیه ای حرفه ای در نظر بگیرند و با موضوع بدون قضاوت رفتار کنند. پرستاران سالمندان با تجارب گذشته بیماران آشنایی دارند و از توانایی برخوردار هستند تا سالمند را به ترک سیگار و رفتن به مراکز ترک اعتیاد تشویق کنند.

  • از سالمند در مورد وضعیت سیگار کشیدن سوال کنید و انگیزه او برای ترک سیگار را ارزیابی کنید.
  • در مورد مزایای ترک سیگار با سالمند صحبت کنید.
  • با کمک به سالمندان در برنامه ریزی و آمادگی برای ترک؛ به او کمک کنید.
  • امکان استفاده از مشاوره تخصصی مراکز ترک اعتیاد و سیگار را برای آنها فراهم آورید.

جمع بندی

کمک به سالمندان در ترک سیگار احتمالا اهمیت پرستاران سالمندان را افزایش می دهد. نقش پرستاران مراقبت های اولیه از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد؛ چون آنها به احتمال زیاد وضعیت سیگار کشیدن در بیماران را ثبت می کنند و مداخلات مختصری را ارائه می دهند.

منبع: nursingtimes

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *