عفونت گوش در کودکان

عفونت گوش در کودکان را می‌توان مشکلی دانست که اکثر والدین با آن روبرو می‌شوند آن را تجربه می‌کنند.. ابتلا به این عارضه را می‌توان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی دانست که کودکان درگیر آن می‌شوند. بیماری که علی رغم ساده بودن درمان آن، نیاز است مراحل درمان در کوتاه‌ترین زمان آغاز شود.


عفونت گوش در کودکان چیست؟

عفونت گوش در کودکان را می‌توان یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی دانست که کودکان به آن مبتلا می‌شوند. اکثر والدین کودکان، این عارضه در کودک را تجربه خواهند کرد و به طور حتم با آن مواجه خواهند شد. این عارضه بیشتر زمانی اتفاق می‌افتد که کودک دچار سرماخوردگی شده باشد.

عفونت گوش میانی که به آن اوتیت مدیا نیز می‌گویند به طور چشمگیری در بین کودکان شش ماهه الی سه ساله شایع است. اما علی رغم شایع بودن این بیماری جای نگرانی نیست، چرا که درمان آن بسیار ساده است. همچنین این بیماری مسری نیست و نیاز به نگرانی از این بابت ندارید. در صورت مواجهه با این عارضه باید سریعا درمان آن را شروع کرده تا باعث مشکلات بعدی برای کودک نشود.

دلایل عفونت گوش در کودکان چیست؟

به طور معمول عفونت گوش در کودکان به دلیل عفونت‌های ویروسی و یا باکتریایی می‌باشد. زمانی که کودک دچار سرماخوردگی می‌شود ویروس‌ها و باکتری باعث عفونت گوش میانی کودک می‌شوند. ویروس‌ها و باکتری‌ها پس از سرماخوردگی و از راه گلو خود را به گوش میانی می‌رسانند. راه رسیدن این ذرات میکروسکوپی به گوش میانی از طریق لوله‌ی استاش می‌باشد که در زمان سرماخوردگی متورم شده است. لوله‌ی استاش راهی‌ست که گوش میانی را به گلو متصل می‌کند. اغلب اوقات عفونت گوش میانی در میان لوله‌ی استاش و پرده‌ی گوش رخ می‌دهد.

عفونت گوش در کودکان

کودکانی با خطر بیشتر در ابتلا به عفونت گوش در کودکان

برخی از کودکان به دلایل محیطی و برخی دیگر به دلایل ژنتیکی بیشتر مستعد عفونت گوش در کودکان هستند. والدین این کودکان باید هوشیاری بیشتری در شناسایی سریع این بیماری در کودک خود به خرج بدهند. این کودکان را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم بندی کرد:

  • کودکانی که سن زیر 5 سال دارند، به دلیل آنکه لوله‌ی استاش کوتاه‌تری دارند.
  • کودکانی که به دلیل شرایط محیطی بیشتر مستعد سرماخوردگی هستند، مانند کودکانی که در مهدکودک نگهداری می‌شوند.
  • کودکان دارای آلرژی‌های مختلف.
  • کودکانی که در محیط زندگی آنان فرد سیگاری حضور دارد. دود سیگار باعث ایجاد تورم در لوله‌ی استاش می‌شود.
  • کودکانی که شیر خشک استفاده می‌کنند و از شیر مادر که حاوی آنتی‌بادی‌های مختلف است استفاده نکرده‌اند.
  • کودکانی که در حالتی خوابیده به آنها شیر خورانده می‌شود. شیر خوردن کودک در حالت خوابیده می‌تواند باعث ورود شیر به لوله‌ی استاش شود.
  • کودکان دارای عارضه‌ی شکاف کام.

چگونه بفهمیم کودک درگیر عفونت گوش در کودکان شده است؟

اکثر والدین پس از مراجعه و معاینه توسط پزشک متوجه می‌شوند کودک آنان درگیر عفونت گوش می‌باشد. اما راه‌هایی نیز وجود دارد بتوانیم عفونت گوش در کودکان را خودمان تشخیص دهیم. اما تشخیص توسط خودمان به منزله‌ی خود درمانی کودک نیست و برای درمان بهتر است به پزشک معالج مراجعه کنیم.

کودکانی که به سن و سال تکلم رسیده‌اند به طور معمول درد گوش را می‌توانند به شما گزارش دهند. اما در کودکانی با سن و سال پایین‌تر و نوزادان چگونه می‌شود عفونت گوش را تشخیص داد؟ امکان تب به دلیل عفونت گوش وجود دارد و کودک امکان آنکه بی‌قراری کند نیز هست. همچنین امکان دارد که کودک در خوابیدن دچار مشکل باشد. کودک امکان آنکه گوش خود را در دست گرفته و به دلیل درد آن را بکشد و یا آنکه صداهای ضعیف را نشوند وجود دارد. برخی کودکان نیز امکان خروج ترشحاتی از گوش آنان وجود دارد.

دلایل عفونت گوش در کودکان

چگونه از ابتلای کودک به عفونت گوش در کودکان جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از چرک کردن گوش کودکان ابتدا باید کودک را از ابتلا به سرماخوردگی حفظ کرد. برای اینکار می‌توان با شستن مرتب دستان خود و کودک از این بیماری جلوگیری کرد. اگر کودک شیرخوار می‌باشد بهتر است با شیر مادر تغذیه شود.

کودک را به شیر خوردن در حالتی عادت دهید که به صورت دراز کشیده نباشد. زمانی که کودک به سنی رسید که می‌تواند لیوان و یا استکان را در دست بگیرد، شیشه را با آنها عوض کنید. کودک را به پستانک عادت ندهید. کودک را از محیطی که در آن دود سیگار وجود دارد دور نمایید. اگر کودک شما بیشتر از دو ماه سن دارد نیاز است که واکسن پنوموکوکال را تزریق نماید. همچنین برای جلوگیری از ابتلای کودک به آنفولانزا می‌توانید به صورت سالانه واکسن آن را تزریق نمایید. جهت اطمینان خاطر از سلامت و درمان کودک نیز می‌توانید از یک پرستار کودک باتجربه کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *