خطاهای رایج والدین در استفاده از صندلی خودرو کودک

صندلی خودرو کودک

صندلی خودرو کودک را می‌توان مهم‌ترین و همچنین حیاتی‌ترین وسیله در زمان حضور کودک در خودرو دانست. چرا که این وسیله با توجه به استانداردهای لازمی که دارد، می‌تواند از کودک در برابر حوادث محافظت نماید. اما اکثر والدین در زمان استفاده از این وسیله خطاهای رایجی دارند که باید از انجام این خطاها جلوگیری کرد.


خطاهای رایج والدین در استفاده از صندلی خودرو کودک

صندلی خودرو کودک یکی از مهم‌ترین لوازم درون خودرو جهت افزایش ایمنی کودک در خودرو می‌باشد. این وسیله‌ی حیاتی به قدری پر اهمیت می‌باشد که در برخی از کشورها استفاده از وسیله را اجباری کرده‌اند.

استفاده از این وسیله به کودک کمک می‌کند تا با حالتی ایمن به تنهایی بتواند در خودرو بنشیند. همچنین در صورت بروز هرگونه حادثه‌ای این وسیله از کودک در برابر خطرات حوادث محافظت خواهد کرد. اما علی‌رغم کاربرد حیاتی این وسیله، برخی از والدین در هنگام استفاده دارای خطاهایی می‌باشند. خطاهایی که می‌تواند به شکل چشم‌گیری ایمنی این وسیله را کاهش و کودک را در معرض خطر قرار دهد. در این مقاله سعی بر آن شده تا با خطاهای رایج والدین در استفاده از این وسیله‌ی حیاتی آشنا شوید.

امن‌ترین نقطه جهت قرار گرفتن صندلی خودرو کودک

صندلی خودرو کودک را همیشه باید در امن‌ترین نقطه‌ی ممکن و به دور از کیسه‌های هوا قرار داد. می‌توان گفت امن‌ترین نقطه جهت قرار گرفتن این وسیله‌ی حیاتی صندلی عقب می‌باشد. با نصب صندلی کودک در صندلی جلو و با باز شدن کیسه‌ی هوا در حوادث می‌توانید به کودک آسیب جبران ناپذیری وارد کنید. اگر وسیله‌ی نقلیه‌ی شما وانت می‌باشد و تنها دارای صندلی جلو می‌باشد، بهتر است کیسه‌ی هوا را غیر فعال نمایید. و یا حتی می‌توانید جهت جلوگیری از آسیب به کودک در هنگام حوادث، برای کیسه‌های هوا سوئیچ برق وصل نمایید.

با نصب سوئیچ برق، در هنگام حادثه از فعال شدن کیسه‌های هوا جلوگیری خواهد شد. لازم به ذکر است که بهتر است صندلی کودک را در صندلی عقب، در وسط صندلی نصب نمایید. با نصب صندلی در وسط صندلی عقب، در هنگام حادثه کمترین صدمه به کودک وارد خواهد شد.صندلی خودرو کودک

صندلی خودرو کودک

به طور صحیح نصب نکردن صندلی خودرو کودک

لازم است صندلی خودرو کودک را به شکلی صحیح و بر اساس دستورالعمل‌های استاندارد سازنده نصب کرد. این دستورالعمل‌ها را می‌توان در کتابچه‌ی راهنمای شرکت سازنده که بر روی هر صندلی می‌باشد پیدا کرد. اما در کل تمامی صندلی‌ها دارای یک روش مشابه در نصب و استفاده می‌باشند.

لازم است صندلی را به شکلی محکم در محل خود نصب کرد تا در هر جهت بیشتر از 2.5 سانتی‌متر حرکت نکند. همچنین باید به این مورد توجه داشت که صندلی را در جهت صحیح نصب کرد. جهت استفاده از صندلی مخصوص کودکان لازم است نکات زیر را به خوبی به خاطر بسپارید:

  • کمربندهای ایمنی صندلی را به خوبی و بر اساس دفترچه‌ی راهنما ببندید. به طور معمول این کمربندها از روی شانه‌های کودک و یا زیر شانه‌های او عبور می کنند.
  • گیره‌های کمربند را به خوبی و در قسمت جلوی کودک بسته و از درست قرار گرفتن آن اطمینان حاصل نمایید.

استفاده از صندلی‌های تقویت کننده به جای صندلی خودرو کودک پیش از زمان مناسب

جهت اطمینان از ایمنی کودک تا سنی مناسب باید از صندلی ماشین کودک استفاده نمود. این صندلی‌ها علاوه بر اینکه به ایمنی کودک کمک می‌کنند، موجب ان می‌شوند که کودک در حالتی مناسب قرار بگیرد. صندلی‌های تقویت کننده به کودک شما کمک می‌کند تا کمربند ایمنی خودرو به خوبی کودک شما را پوشش دهد.

در واقع صندلی‌های تقویت کننده خودرو جهت استفاده کودک از کمربندهای ایمنی بزرگ‌سالان تهیه شده است. پس انتقال کودک پیش از زمان مناسب می‌تواند برای وی بسیار خطر آفرین باشد. لازمه‌ی انتقال کودک به این صندلی‌ها این است که کودک به سن مناسب و رشد مناسب رسیده باشد. زمانی می‌توان کودک را به این صندلی‌ها انتقال داد که قدی مناسب با استاندارد حداقلی تعریف شده توسط سازنده‌ی خودرو را داشته باشد. همچنین وزن کودک نیز باید در حدی مناسب و چیزی حدود 18 الی 36 کیلوگرم باشد.

صندلی خودرو کودکصندلی خودرو کودک

استفاده از صندلی‌های معمولی خودرو به جای صندلی خودرو کودک

کودکانی که به سن مناسب رسیده باشند می‌توانند از صندلی‌های معمولی خودرو به جای صندلی خودرو کودک استفاده نمایند. کودکانی که در سن 8 الی 13 سالگی قرار دارند حداقل‌های استفاده از کمربند ایمنی بزرگسالان را دار می‌باشند. به همین دلیل می‌توان این کودکان را با خیالی آسوده بر روی صندلی‌های معمولی خودرو قرار داد. شرایطی که می‌توان کودک را بر روی صندلی معمولی خودرو قرار داد به شرح زیر می‌باشد:

  • قد کودک حداقل یک متر ونیم باشد.
  • زانوهای کودک به لبه‌ی صندلی رسیده و بتواند آنها را خم نماید.
  • کمربند ایمنی خودرو از کنار باسن کودک به سمت وسط قفسه‌ی سینه حرکت و به راحتی از روی شانه عبور کند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *