آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

شاید زمان کوتاه کردن ناخن های فرزند شما فرا رسیده باشد و شما کمی در این مورد احساس نگرانی خواهید کرد. گرفتن ناخن نوزاد احتمالا یکی از ترسناک ترین مواردی است که افرادی که برای اولین بار مادر شده اند تجربه خواهند کرد. بسیاری از مادران از این واهمه دارند که با ناخن گیر دست نوزاد خود را زخم کنند؛ اگر شما هم جزوی از این مادران هستید می توانید آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی را مطالعه کنید. در این راهنما، ما همه نکاتی که لازم است هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد بدانید را آورده ایم.

چرا باید برای گرفتن ناخن نوزاد خود اقدام کنیم؟

ناخن های نوزاد ممکن است انعطاف پذیر و نرم تر از ناخن های شما به نظر برسند اما می توانند صدمات قابل توجهی را وارد کنند. ناخن های تیز و بلند نوزاد شما به راحتی می تواند پوست صورت، دست و بدنش را بخراشاند. اگر تا به حال نوزاد تازه متولد شده ای که مدام دست هایش را تکان می دهد یا یک نوزاد 6 ماهه را که سعی در گرفتن لب های شما دارد را بغل کرده اید؛ می توانید آسیب هایی که به راحتی می تواند وارد کند را حدس بزنید. متاسفانه نوزاد شما به دلیل عدم کنترل عضله ها نمی تواند حرکات خود را کنترل کند. بعضی اوقات انگشتان آنها در مکان های اسیب پذیر مانند چشم شان قرار می گیرند.

علاوه بر این؛ ناخن های نوزاد سریع رشد می کند و شما باید مدام در حال چک کردن و گرفتن ناخن نوزاد خود باشید. برخی از مادران اظهار می کنند که باید هر چند روز یک بار ناخن های کودک خود را کوتاه کنند.

آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

در چه زمان هایی باید برای گرفتن ناخن نوزاد خود اقدام کنیم؟

وقتی که زمان کوتاه کردن ناخن نوزاد شما فرا می رسد؛ والدین از روش های مختلفی استفاده می کنند، همه چیز به راحتی شما و نوزادتان بستگی دارد.

بعضی از مادران به کمک شریک زندگی خود این کار را انجام می دهند که یکی از آنها نوزاد را نگه می دارد و دیگری ناخن ها را کوتاه می کند. برخی دیگر در زمان شیر دادن به نوزاد یا هنگام خواب نوزاد این کار را انجام می دهند.

قبل از کوتاه کردن ناخن نوزاد خود؛ چند نکته وجود دارد که باید از آنها اطلاع پیدا کنید:

  • موقعیت خوبی را پیدا کنید – نوزاد خود را در دامان خود قرار دهید یا هنگام خواب او را روی تخت قرار دهید. مکانی پیدا کنید که برای شما مناسب باشد.
  • قابل مشاهده بودن – سعی نکنید ناخن های نوزاد خود را در یک اتاق کم نور یا تاریک کوتاه کنید، حتی اگر آنها در حال خواب باشد. کنار پنجره یا کنار چراغ یا هر چیزی که به شما نور کافی می دهد تا بتوانید این فرایند را با دقت طی کنید بنشینید.
  • نوزاد خود را بی حرکت نگه دارید – هرچه دستان او بیشتر حرکت کنیم؛ احتمال اینکه به طور ناخواسته گوشت دست نوزاد خود را ببرید بیشتر خواهد بود. اگر نوزاد شما عصبی به نظر می رسد؛ در حالی که مشغول گرفتن ناخن نوزاد خود هستید با او صحبت کنید با برایش شعر و آواز بخوانید.
  • استفاده از سوهان – اگر لبه های ناخن ناصاف است می توانید از سوهان برای صاف کردن آنها استفاده کنید.
  • ناخن ها را بعد از حمام کردن کوتاه کنید چون نرم تر می شوند و راحت تر گرفته می شوند.

با استفاده از ابزارهای مختلفی می تواند ناخن های نوزاد خود را کوتاه کنید اما روشی را انتخاب کنید که با آن راحت تر هستید.

گرفتن ناخن نوزاد با ناخن گیر

ناخن گیر روش ابتدایی بسیاری از مادران است. شاید به این دلیل که بیشتر ما از آنها برای کوتاه کردن ناخن های خود استفاده می کنیم و احتمالا با کمک آنها کمتر انگشت نوزاد خود را می بریم. می توانید ناخن گیرهای کوچک را تهیه کنید که مخصوص نوزادان طراحی شده اند. بعضی از آنها حتی دارای دسته های بزرگی هستند که باعث می شود در دستان بزرگتر راحت تر نگه داشته شوند.

آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

با این حال، برخی از مادران اظهار می کنند که آنها قیچی بزرگتر ار ترجیح می دهند چون می توانند ناخن ها را از یک طرف به طرف دیگر کوتاه کنند.

گرفتن ناخن نوزاد با قیچی

هر مادری آنقدر شجاع نیست که از قیچی استفاده کنید چون به نظر ترکسناک می رسد. همانطور که گفته شد برخی از مادران با این روش راحت تر هستند مخصوصا اگر قیچی هایی داشته باشند که از لبه های صاف برخوردار هستند. یکی از مزایای قیچی این است که کنترل بیشتری را به شما می دهد. شما می توانید به راحتی مشاهده کنید که چه قسمت از ناخن را برش می زنید.

آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

سوهان ناخن

استفاده از سوهان ناخن ایمن ترین روش برای کوتاه کردن ناخن نوزاد شما است. تنها در صورتی که خیلی شدید سوهان بکشید دست نوزاد خود را زخم خواهید کرد. اگر نوزاد شما کمتر از یک ماه عمر دارد، متخصصان به طور کلی توصیه می کنند که از سوهان ناخن استفاده کنید. در این زمان ناخن های آنها نرم است و بلافاصله نیازی به کوتاه کردن ندارد؛ با این حال، برخی از مادران اظهار می کنند که سوهان کشیدن ناخن های نرم نوزادان تازه متولد شده بی فایده است. با این وجود شما می توانید از این راه حل برای نوزادان 4 یا 5 ماهه خود استفاده کنید.

آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

نحوه گرفتن ناخن نوزاد

کوتاه کردن ناخن نوزاد چه با قیچی چه با ناخن گیر و چه با سوهان تقریبا یکسان است. آنچه که انجام می دهید این است:

  • انگشت نوزاد خود را خوب بگیرید – انگشت نوزاد خود را طوری بگیرید که آن را تکان ندهد اما آنقدر هم لازم نیست که به انگشتان او فشار وارد کنید.
  • نوک انگشت را به آرامی به عقب ببرید – از انگشتان دست خود استفاده کنید و نوک انگشت نوزاد خود را به آرامی عقب ببرید . با این کار مقداری فضا برای استفاده از ناخن گیر، قیچی یا سوهان در اختیار خواهید داشت.
  • به خط سفید ناخن دقت کنید – به خط سفید ناخن نوزاد خود دقت کنید شما نباید از این مرز فراتر بروید و وارد گوشت زیر ناخن شوید. شما می توانید کمی بالاتر از این خط ناخن را کوتاه کنید یا سوهان بکشید.

برای ناخن های پا هم باید همین مراحل را دبنال کنید اما توجه داشته باشید که هنگامی که از ناخن گیر یا سوهان استفاده می کنید نباید ناخن ها را به صورت منحنی کوتاه کنید.

آموزش نحوه گرفتن ناخن نوزاد + نکات لازم

در هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد چه کاری نباید کرد؟

گرچه در مورد گرفتن ناخن نوزاد خود کاملا آزاد هستید اما دو چیز وجود دارد که هرگز نباید امتحان کنید.

ناخن های نوزاد خود را با دندان کوتاه نکنید – با خیره شده به ناخن های نوزاد خود که نیاز به کوتاه کردن دارند؛ ممکن است با در دست نداشتن ابزار مناسب بخواهید که آنها را با دندان کوتاه کنید. اما لطفا این کار را نکنید با گاز گرفتن ناخن نوزاد میکروب هایی از دهان به دستان وی وارد می شود که می توانند عفونت ویروسی یا باکتریایی را تحریک کنند. همچنین احتمال دارد لبه های ناخن تیز باشند.

ناخن ها را شکاف ندهید – حتی اگر فقط قسمت کوچکی از ناخن باشد، وسوسه نشوید که قسمت شکسته شده را بیرون بکشید. با این کار نوزاد شما از درد ناخن ممکن است آرام نگیرد و حتی عفونت کند.

اگر پوست یا گوشت دست نوزاد خود را بریدم چکار کنم؟

اتفافات رخ می دهند؛ ناخن های نوزاد شما بسیار کوچک و لغزنده هستند. اگر به طور اتفاقی دست نوزاد خود را بریده اید و احساس بدی دارید شما تنها نیستید. در اینجا کاری که شما باید انجام دهید این است:

  • خونسردی خود را حفظ کنید – وحشت نکنید نیازی به عجله نیست.
  • شستشوی انگشت – انگشت نوزاد خود را زیر آب سرد و با فشار ملایم بگیرید. با این کار خونریزی متوقف می شود.
  • بستن با دستمال – انگشت را با دستمال بپیچید و کمی فشار وارد کنید. باید در عرض چند دقیقه خونریزی متوقف شود. بعد از خونریزی دستمال را بردارید.
  • انگشت را پانسمان نکنید – نیازی به باندپیچی نیست چون نوزاد با گذاشتن آن در دهان با خطر خفگی همراه می شود.

منبع: momlovesbest و babycentre

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *