التهاب آلت تناسلی در نوزادان

التهاب آلت تناسلی در نوزادان

التهاب آلت تناسلی در نوزادان چیست؟ نوزاد تازه متولد شده دارای طیف ظاهری طبیعی است که ظاهر خارجی ناحیه تناسلی را نیز در بر می گیرد.

علت التهاب آلت تناسلی در نوزادان

نوزادان پسر در 90٪ موارد دارای یک مسیر آزاد هستند که بین حفره صفاقی و کیسه بیضه ارتباط برقرار می کند، اجازه می دهد مایعات، خون یا هوا بین آنها حرکت کند.

هماتوم اسکروتال

کیسه بیضه ممکن است با خون در نوزادان پسر بزرگ شود. این ممکن است به دلیل زایمان آسیب زا، وزن زیاد هنگام تولد، اختلالات خونریزی، عفونت یا هیپوکسی باشد. تصویربرداری برای جلوگیری از خونریزی داخل یا خلف صفاقی که به کیسه بیضه گسترش می یابد ضروری است.

هیدروسل اسکروتال

هیدروسل به دلیل تجمع مایعات در اطراف بیضه ها است. اگر مایعات از طریق پروسه تبدیل واژن بین کیسه بیضه و شکم حرکت کند، آن را هیدروسل ارتباطی می نامند. تصویربرداری بین هیدروسل های ساده، پیچیده و مزمن تفاوت ایجاد می کند. بعضی اوقات پیوسل ها ممکن است در اثر عفونت مایعات یا به دلیل انتشار عفونت در جای دیگری از بدن ایجاد شوند.

فتق اینگوینال

اینها توده هایی هستند که به دلیل عبور روده در مجرا ظاهر می شوند. تصویربرداری در تشخیص مفید است و معمولاً به جراحی برای درمان، نیاز است.

هوای آزاد در شکم ، همانطور که با روده سوراخ شده یا انتروکولیت نکروزان اتفاق می افتد، می تواند به کیسه بیضه وارد شود.

پریورکیت مکونیوم و ناهنجاری های سیستم لنفاوی نیز ممکن است باعث بزرگ شدن کیسه بیضه شود.

پدیده های مرتبط با تولد

اندام های جنسی نوزادان پسر و دختر ممکن است در حین عبور از کانال زایمان متورم و قرمز شوند. تصور می شود که این به دلیل افزایش سطح هورمون ها یا به دلیل زایمان طولانی مدت باشد. همچنین ممکن است مایعات در برخی از مناطق دارای بافت شل مانند واژن و لابیا در زنان و همچنین صورت، تجمع یابد. بارداری منجر به افزایش سطح هورمون استروژن می شود که بر روی این بافت ها تأثیر می گذارد و باعث ایجاد تورم و رشد می شود. کاهش سطح هورمون ها پس از زایمان به این معنی است که این نوزادان دیگر تحت تأثیر هورمونی قرار ندارند، که باعث می شود التهاب آلت تناسلی در نوزادان حداکثر طی دو هفته کاهش یابد.

دوره و درمان التهاب آلت تناسلی در نوزادان

تورم واژینال یا بیضه بدون علامت نیازی به هیچ درمانی ندارد. در بعضی مواقع، ممکن است مقدار کمی مایع سفید یا صورتی شفاف، یا حتی کمی خون، از واژن برای چند روز اول زندگی نشت کند – این نتیجه طبیعی خروج هورمون های مادری است که آزادانه از جفت عبور می کردند و اکنون غایب هستند. این معمولاً خود به خود متوقف می شود و جای نگرانی نیست.

ولووواژینیت کودکان چیست؟

ولووواژینیت غیر اختصاصی

در كودكی، عفونت معمولاً از ناحیه ولو شروع می شود. کاندیدیازیس ولوواژینال (عفونت مخمر) در کودکان بسیار نادر است مگر اینکه کودک از نظر ایمنی دچار نقص باشد یا آنتی بیوتیک مصرف کند.

ولووواژینیت مخمر

همه افراد قارچی به نام کاندیدا در بدن خود دارند که به طور معمول در روده ها، دهان، پوست و بافت های اطراف نواحی دستگاه تناسلی یافت می شود. هنگامی که کاندیدا از کنترل خارج می شود، باعث عفونت مخمر می شود. کاندیدا در نواحی گرم و تاریک مانند واژن یا زیر بغل تکثیر می شود.

عفونت مخمر کودکان یک اصطلاح عمومی است که زمانی که یک قارچ طبیعی بیش از حد رشد می کند و باعث تحریک می شود، توصیف می کند.

در کودک نو پا (1 تا 3 سال)، این عفونت باعث ایجاد بثورات در زیر بغل، منطقه پوشک، دهان و گردن می شود.

التهاب حشفه (پوست کلاهک آلت تناسلی) یا به طور کلی التهاب آلت تناسلی در نوزادان پسر 

این التهاب، شایع در نوزادان پسر است و علت بی‌قراری و گریه‌ مدام بسیاری از آنها همین التهاب است.

التهاب آلت تناسلی نوزادان پسر  بیشتر در نوزادانی که ختنه نشده‌اند، اتفاق می افتد. التهاب حشفه به این صورت است که ترشحات سفیدرنگی شبیه پنیر در زیر ناحیه‌ حشفه (پوست کلاهک آلت تناسلی) و دور آن جمع می‌شود که این ترشحات باعث ملتهب شدن آن ناحیه می‌شوند. به همین دلیل نوزادان در این وضعیت دچار خارش، درد هنگام ادرار، ناراحتی می شوند ممکن است به ناحیه‌ی ملتهب دست بزنند.

التهاب حشفه بیشتر به دلیل تجمع ترشحات زیر پوست حشفه بروز می‌کند که پوست این قسمت در هنگام ختنه کردن برداشته می‌شود. بیشتر از 99 درصد نوزادانی که به این التهاب دچار شده‌اند، بعد از ختنه دچار این التهاب نمی شوند و بهبود می یابند.

برخی معتقدند شوینده‌های لباس در ایجاد التهاب آلت تنهاسلی در نوزادان نقش دارند اما حقیقتاً این طور نیست.اگر نوزاد به شوینده حساسیت داشته باشد، التهاب و خارش باید در نواحی دیگر بدن هم باشد، که این طور نیست.

تشخیص التهاب آلت تناسلی در نوزادان

در صورت بروز التهاب، مادران با کمی دقت متوجه می شوند که قسمت دور پوست یا مجرای آلت تناسلی نوزاد متورم و قرمز شده یا برجستگی‌هایی زیر آن وجود دارد. در این حالت باید پوست کلاهک آلت تناسلی کمی عقب برده شود و ترشحاتی که جمع شده، بررسی شود. اگر خیلی شدید باشد توصیه می‌شود کمی از پوست کلاهک آلت تناسلی عقب زده شود و زیر آن شسته شده و  پماد استفاده شود؛ اما بهترین راه حل این مشکل، ختنه نوزاد است.

منابع: childrens

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *