نماد سایت شرکت خدماتی شکوفایی

نحوه استفاده از قطره گوش برای کودکان

نحوه استفاده از قطره گوش برای کودکان

ممکن است کودک شما برای درمان عفونت گوش، بیماری گوش شناگران یا بعد از جراحی به استفاده از قطره گوش نیاز داشته باشد. در بخشی از این مقاله، به بررسی نحوه استفاده از قطره گوش برای کودکان می پردازیم.

قبل از استفاده از قطره گوش برای کودکان


نام دارو را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از قطره گوش مناسبی استفاده می کنید. روی جعبه و خود دارو را به دقت بخوانید تا بدانید باید چند قطره در گوش کودک خود بریزید.

از ریختن قطره در چشم و بینی خودداری و از بلعیده شدن آن توسط کودک جلوگیری کنید. اگر مقداری از دارو با چشم شما یا کودک تماس پیدا کرد، چشم را به مدت 15 دقیقه با آب بشویید. اگر بینایی شما ضعیف شد، حتماً به پزشک اطلاع دهید.

قبل از ریختن دارو، مجرای گوش را کاملاً تمیز کنید (در ادامه مقاله، به نحوه تمیز کردن گوش کودکان پرداخته شده است). قبل و بعد از ریختن قطره در گوش کودک، دست های خود را بشویید.

قطره گوش را برای چند دقیقه در دستان خود بگیرید تا گرم شود. اگر قطره ها بیش از حد سرد باشند، ممکن است باعث سرگیجه یا حالت تهوع کودک شما شوند.

از کودک خود بخواهید روی مبل یا تخت دراز بکشد؛ به گونه ای که گوش او رو به بالا باشد. همچنین کودک شما می تواند روی صندلی نیز بنشیند و سرش را به یک طرف خم کند.

موهای کودک خود را پشت گوش او بگذارید.

مراحل گفته شده را دنبال کنید تا مطمئن شوید که قطره ها تا انتها وارد گوش می شوند. اگر نیاز است که در هر دو گوش کودک قطره بریزید، همه مراحل را برای هر دو گوش تکرار کنید:

قبل از استفاده از قطره گوش برای کودکانبعد از استفاده از قطره گوش برای کودکان

قطره گوش را در دمای اتاق و دور از گرما، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. قطره گوش را در حمام و دستشویی نگهداری نکنید. دارو را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. در صورت تغییر رنگ یا کدر شدن قطره گوش، از آن استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: تمام آنچه که باید قبل از سوراخ کردن گوش کودک خود بدانید!

قبل از استفاده از قطره گوش برای کودکانچه زمانی باید با پزشک تماس گرفت؟

موارد استفاده، عوارش جانبی محلول قطره گوش

قطره گوش استیک اسید با متوقف کردن رشد باکتری ها و قارچ ها برای درمان عفونت گوش خارجی (اوتیت خارجی) مورد استفاده قرار می گیرد. درمان عفونت باعث کاهش درد و تورم گوش می شود. مرطوب بودن مجرای گوش نیز می تواند به رشد باکتری ها و قارچ ها کمک کند. همچنین این دارو ممکن است حاوی مواد خشک کننده مانند گلیسیرین یا الکل باشد. خشک شدن مجرای گوش می تواند به درمان عفونت کمک کند.

عوارض جانبی

سوزش موقت مجرای گوش می تواند یکی از عوارض جانبی این دارو باشد. اگر سوزش ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، فوراٌ با پزشک تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده است، زیرا تشخیص داده است که مزایای این دارو برای شما بسیار بیشتر از عوارض جانبی آن است. بسیاری از افرادی که این دارو را استفاده می کنند، عوارض جانبی جدی را تجربه نمی کنند.

در صورت بروز درد، قرمزی و تورم گوش یا اطراف گوش استفاده از دارو را متوقف کنید و سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک مزمن به این دارو نادر است. با این حال، اگر کودک شما علائم واکنش آلرژیک شدیدی را مانند بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه در گوش، صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی تجربه کرد، با پزشک خود تماس بگیرید.

اقدامات احتیاطی

قبل از استفاده از استیک اسید، مطمئن شوید که کودک شما به آن حساسیت ندارد. اگر کودک شما آلرژی دارد، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می توانند باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند.

قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی کودک خود را به پزشک اطلاع دهید.

6 راه برای جلوگیری از عفونت گوش در کودکان

اگر گوش کودک شما درد می کند، ممکن است دچار عفونت گوش شده باشد. از هر شش کودک، پنج کودک تا سه سالگی، حداقل برای یک بار عفونت گوش را تجربه خواهند کرد. عفونت گوش شایع ترین دلیل است که والدین کودکان خود را پیش پزشک می برند.

با توجه به گفته های متخصص اطفال Dania Lindenberg، عفونت های گوش معمولاً خطرناک نیستند، با این حال می توانند بسیار دردناک باشند و زندگی کودکان خردسال را مختل کنند. خوشبختانه، درمان ها و اقدامات خانگی وجود دارند که برای پیشگیری از عفونت گوش در کودکان می توان انجام داد.

چرا عفونت گوش در کودکان بیشتر است؟

کودکان بیشتر از بزرگسالان به عفونت گوش مبتلا می شوند، زیرا سیستم ایمنی آن ها هنوز در حال رشد است و این امر مبارزه با عفونت را دشوارتر می کند.

دکتر Lindenberg می گوید: ((کودکان خردسال در برابر عفونت گوش آسیب پذیرترین هستند، به این دلیل که شیپور استاش آن ها کوتاه تر و نرم تر از بزرگسالان است که خروج مایع از گوش را سخت تر می کند.))

شیپور استاش لوله ای رابط بین حفره گوش میانی و حلق است. اگر شیپور استاش به دلیل یک بیماری تنفسی مانند سرماخوردگی متورم شود یا توسط مخاط مسدود شود، ممکن است مایع نتواند تخلیه شود. شایع ترین عفونت گوش اوتیت میانی حاد نام دارد که در آن قسمت هایی از گوش میانی عفونی و متورم شده و مایع پشت پرده گوش می ماند.

علائم عفونت گوش

علائم شایع عفونت گوش در کودکان عبارت اند از:

پیشگیری از عفونت گوش

در این بخش از مقاله، به بررسی راه هایی می پردازیم که به کمک آن ها می توانید خطر ابتلا به عفونت گوش در کودکان را کاهش دهید.

کودک خود را واکسینه کنید

مطالعات نشان می دهند که کودکان واکسینه شده کمتر دچار عفونت گوش می شوند. واکسن پنوموکوک از کودک شما در برابر استرپتوکوک پنومونیه (یکی از عوامل شایع عفونت گوش میانی) محافظت می کند. همچنین، واکسن آنفولانزا می تواند به پیشگیری از عفونت گوش کمک کند.

دستان خود را بشویید

کودکان و بزرگسالان با شستن دست های خود با آب تمیز و صابون، از گسترش میکروب هایی که می توانند باعث سرماخوردگی و عفونت گوش شوند، جلوگیری می کنند. شستن دست ها به ویژه پس از رفتن به توالت، هنگام تهیه غذا، قبل از خوردن غذا و پس از عطسه و سرفه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

به کودک خود شیر مادر بدهید

کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنید. شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که می تواند به محافظت از کودک در برابر بیماری های مختلف از جمله عفونت گوش کمک کند. آکادمی اطفال آمریکا تغذیه با شیر مادر را برای شش ماه اول توصیه می کند.

از دادن شیر با شیشه شیر به کودک در حالت درازکش خودداری کنید

زمانی که کودک دراز کشیده است، به او شیشه شیر ندهید. ممکن است شیر در گلوی آن ها جمع شود، وارد شیپور استاش شود و محیط خوبی را برای رشد باکتری ها فراهم کند.

کودک خود را در معرض دود قرار ندهید

از سیگار کشیدن و قرار دادن کودک خود در معرض دود خودداری کنید. سیگار کشیدن با افزایش عفونت گوش مرتبط است.

به یاد داشته باشید که سیگار کشیدن در نزدیکی کودکان ممنوع است. مطمئن شوید که فرزندانتان در مهدکودک و مدرسه از هر گونه دخانیات به دور باشند.

استفاده از پستانک را کاهش دهید

استفاده از پستانک با افزایش بروز عفونت گوش مرتبط است. مکیدن پستانک ممکن است عملکرد شیپور استاش را مختل کند.

آکادمی اطفال آمریکا و آکادمی پزشکان خانواده آمریکا توصیه می کنند که برای جلوگیری از عفونت گوش میانی، کودکان را از شش تا 12 ماهگی از پستانک جدا کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم زیر در کودک شما بروز پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید:

پزشک می تواند با بررسی داخل گوش (وجود چرک در گوش میانی)، عفونت گوش را تشخیص دهد.

گاهی اوقات، مصرف آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین برای درمان فوری عفونت شدید گوش یا مواردی که بیش از 2 تا 3 روز طول می کشند، لازم است.

نحوه تمیز کردن گوش کودکان

جرم گوش که به آن واکس گوش نیز می گویند، به طور طبیعی توسط غدد موجود در پوست مجرای گوش ترشح می شود و وظیفه نرم نگه داشتن گوش را بر عهده دارد. نرم نگه داشتن گوش به کاهش عفونت گوش کمک می کند. همه افراد جرم گوش دارند، اما در برخی افراد بیشتر از دیگران است. این موضوع کاملاً طبیعی است و هیچ خطری ندارد.

اغلب اوقات، کودکان از وجود چیزی در گوش هایشان شکایت می کنند یا والدین می توانند تجمع جرم گوش را ببینند. اگر نمی توانید جرم گوش را پاک کنید، بهتر است از پزشک کمک بگیرید.

تمیز کردن گوش در خانه

وجود مقدار متوسط جرم در گوش کودک طبیعی است؛ بنابراین، در اکثر مواقع نیازی به تمیز کردن گوش نیست. با این حال، تجمع بیش از حد جرم در گوش می تواند مشکل ساز باشد؛ به همین دلیل باید بدانید که چگونه گوش های کودک خود را در خانه تمیز کنید، بدون این که به آن ها آسیبی وارد کنید.

شما می توانید از قطره های پاک کننده جرم گوش بدون نسخه استفاده کنید. یک بار در روز و به مدت یک هفته، با استفاده از قطره چکان چند قطره در گوش کودک بریزید. این کار به نرم شدن جرم گوش کمک می کند؛ با این حال، جرم گوش را از بین نمی برد.

سپس کودک را به حمام ببرید. بخار حاصل از حمام به نرم شدن جرم گوش کمک می کند. بعد از حمام، قسمت بیرونی گوش را با یک پارچه نرم تمیز کنید تا جرم اضافی گوش پاک شود. این کار را می توانید پس از شنا کردن نیز انجام دهید. با استفاده از باد سرد سشوار، در فاصله 25.5 سانتی متری از گوش کودک خود، رطوبت را از بین ببرید تا گوش های او خشک شوند.

بهتر است از چوب پاک کن برای تمیز کردن گوش کودک خود استفاده نکنید، اما اگر این کار را انجام می دهید، هنگام بردن چوب پاک کن به مجرای گوش کودک، مطمئن شوید که سر سفید پنبه ای آن را می بینید. این کار به فرو بردن بیش از حد چوب پاک کن به داخل گوش جلوگیری می کند.

تمیز کردن بیش از حد گوش می تواند باعث خشکی آن شود و مشکلات دیگری مانند پوسته پوسته شدن یا خارش را به همراه داشته باشد. همان طور که گفته شد، جرم گوش می تواند به نرم و مرطوب نگه داشتن گوش کمک کند.

همچنین، تمیز کردن گوش با استفاده از چوب پاک کن می تواند احتمال عفونت گوش خارجی را در کودکان افزایش دهد. فرو بردن بیش از حد گوش پاک کن به داخل گوش خطر آسیب دیدن پرده گوش یا استخوان شنوایی را که درست پشت پرده گوش قرار دارد، به دنبال دارد.

این امکان وجود دارد که به علت تولید بیش از حد جرم توسط بدن یا استفاده نادرست از چوب پاک کن، جرم گوش نهفته شود؛ به این معنی که مجرای گوش را به طور کامل مسدود کند و بر شنوایی کودک تاثیر بگذارد. در چنین شرایطی برای برداشتن جرم و تمیز کردن گوش باید به پزشک مراجعه کرد.

اگر فکر می کنید کودک شما به خوبی نمی شنود یا از پر بردن گوش خود شکایت می کند، با پزشک خود تماس بگیرید.

منابع: kidshealth، healthychildren، webmd، scripps و choa

خروج از نسخه موبایل