نماد سایت شرکت خدماتی شکوفایی

نکاتی درباره دارو دادن به سالمندان

دارو دادن به سالمندان|دارو دهی به سالمندان

شیوه صحیح دارو دهی به سالمندان حتما دارو را در زمان تعیین شده به سالمند بدهید.اگر در زمان نادرست دارو مورد استفاده قرار گیرد ممکن است سلامت فرد را به خطر بیندازد. دقت داشته باشید که آیا دارو را میتوان همراه با غذا استفاده کرد یا باید به تنهایی مصرف شود.

دارو دادن به سالمندان : زمان دارو دهی به سالمندان بخصوص اگر چند نوع دارو در روز مصرف کنند،می تواند چالشی برای مراقب سالمند باشد.

در نظر داشته باشید این افراد حق دارند که اطلاعات خصوصی راجع به بیماری خود را محفوظ بدارند، پس تا جایی که نیاز است اطلاعات بیماری و نوع داروها را بپرسید نه بیشتر.

شیوه صحیح دارو دهی به سالمندان

حتما دارو را در زمان تعیین شده به سالمند بدهید.اگر در زمان نادرست دارو مورد استفاده قرار گیرد ممکن است سلامت فرد را به خطر بیندازد.

دقت داشته باشید که آیا دارو را می توان همراه با غذا استفاده کرد یا باید به تنهایی مصرف شود.

 در دارو دادن به سالمندان از جعبه قرص استفاده شود

اگر فرد تحت مراقبت شما از تعداد زیادی قرص و دارو به صورت روزانه استفاده می کند،بهتر است از جعبه ای نگهدارنده قرص استفاده نمایید تا فراموشی در مصرف آنها را به حداقل برسانید.

این جعبه ای پلاستیکی دارای محفظه هایی شفاف و مشخص هستند که نوع دارو و ساعت استفاده آنها به راحتی قابل مشاهده است.

البته این جعبه ها برای نگهداری هر نوع قرص و دارو مناسب نیستند.اگر به استفاده از آن نیاز دارید حتما پیش از تهیه با پزشک داروخانه مشورت کنید.

در زمان دارو دادن به سالمندان به طریقه مصرف دارو دقت کنید

اگر سالمند مورد نظر مبتلا به آرتریت یا دیابت بوده و در پی آن مجبور به مصرف طولانی مدت دارو می باشد با مشورت داروساز می توانند به صورت آزاد آنها مصرف کنند.

حتما به شیوه مصرف داروهای فرد توجه داشته باشید، بدین شکل از صحیح بودن ساعت مصرف،طریقه مصرف و همچنین دوز دارو اطمینان حاصل کنید.

داروهای سالمند را سازماندهی کنید

داروها را در یک مکان مشخص،ترجیحا در یک کشو مخصوص قرار دهید تا دور از دسترس کودکان و سایر افراد باشد.

به میزان داروی باقی مانده دقت داشته باشید و پیش از اتمام دارو مجددا تهیه نمایید.

اگر دارو باید برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد از پزشک بخواهید تا نسخه را به داروخانه ارسال نماید.برخی داروخانه ها نیز دارو را به منزل فرد سالمند ارسال می نمایند.

دارو دادن به سالمندان|دارو دهی به سالمنداننکات ایمنی در مصرف دارو و دارو دادن به سالمندان

در نظر داشته باشید پیش از مصرف داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه با پزشک داروخانه مشورت کنید و از بی خطر بودن مصرف آنها با یکدیگر مطمئن شوید.

اگر مصرف یک دوز دارو فراموش شد،مراقب باشید که استفاده دو برابر از آن در ساعت بعد خطرناک نباشد.

اگر هر مقدار از داروهای مصرفی پس از بهبود فرد باقی ماند آنرا به داروخانه تحویل دهید.

اگر  سالمند اغلب مصرف دارو را فراموش می کنند

به چند روش برای مقابله با این مسئله اشاره می کنیم:

اگر در زمان دارو دهی به سالمندان از مصرف دارو امتناع می کنند

چگونه سالمندان را به مصرف دارو ترغیب کنیم؟

علاوه بر موارد فوق، دلایل بسیاری مبنی بر رد دارو و بی توجهی نسبت به استفاده منظم آن توسط افراد سالخورده وجود دارد.شایع ترین آن فراموش کردن مصرف داروست که در آن فرد تقصیری ندارد.به طور میانگین هر فرد سالمند روزانه هفت نوع دارو اعم از تجویز شده و خودسرانه مصرف می کند؛ بنابراین عدم یادآوری آن دور از انتظار نیست.گرچه امتناع  از مصرف دارو خود یک مشکل بزرگ است که سلامت فرد را به خطر انداخته و روی خلق و خوی وی تاثیر گذارد.با بکارگیری نکات زیر می توانید در فرد سالخورده را در خوردن دارو متقاعد سازید.در صورتی که این راهکارها برای شما کارآمد نبود از مشاوره مخصوص افراد سالمند کمک بگیرید.

اگر در زمان دارو دهی به سالمندان به دلیل مزه بد دارو از خوردن امتناع می کند؟

در صورتی که علت نخوردن دارو صرفا مزه بد آن است،با توجه به دستور مصرف روی بطری یا راهنمایی پزشک همراه با غذا مصرف شود.اگر غذا در از بین بردن طعم بد دارو موثر بود تمام دارو را به همین صورت استفاده کنید. حال  به چند مورد دیگر در ارتباط با مصرف دارو به همراه غذا اشاره خواهیم کرد:

آیا غذا و دارو باید با معده خالی خورده شود؟

در جهت بلع آسان دارو آیا می توان آنرا خرد و یا با غذا مخلوط کرد؟

آیا خوردن دارو با لبنیات یا آبمیوه مجاز است؟

مشکلات بلع دارو در زمان دارو دهی به سالمندان

اگر مصرف دارو همراه با غذا بلامانع باشد می توانید قرص را به تکه های کوچک تقسیم کرده و درون غذا بگذارید و شربت را با نوشیدنی مورد علاقه فرد مخلوط کنید تا مزه بد آن احساس نشود.اگر نمی توان قرص را خرد کرد می توانید آنرا در غذایی که نیاز به جویدن ندارد (انواع پوره) بگذارید تا بلعیده شود.در صورتی که دارو بایستی به تنهایی مصرف شود،آنرا در انتهای زبان فرد قرار داده تا با مقدار فراوان آب آنرا قورت دهد.

برخی افراد در بلع قرص ها دچار مشکل می شوند.در صورتی که خطر خفگی در هنگام بلع دارو آنها را تهدید می کند از پزشک معالج بخواهید تا شربت برای بیمار تجویز کند.

خروج از نسخه موبایل