چالش های پیری و مشکلات مراقبت و نگهداری در خانه

چالش های پیری و مشکلات مراقبت و نگهداری در خانه

 

 در این مقاله چالش های پیری و مشکلات مراقبتی در سالمندان را بررسی می کنیم با شکوفایی همراه باشید ، با بالا رفتن سن توانایی‌ های افراد تغییر می‌کند و محدود می‌شود که گاهی اوقات قابل پیش‌بینی‌اند و گاهی اوقات غیرقابل پیش‌بینی است .در این مطلب نویسنده شکوفایی مطالبی را در رابطه با چالش های پیری جهت خانواده ها و پرستار سالمند آورده است.

با تغییر سن توانایی‌های فیزیکی، ادارکی و شناختی نیز تغییر می‌کند به عنوان مثال قدرت عمومی بدن کاهش می‌یابد، شنوایی در سالمندان  و بینایی کم می‌شود و یا حتی ممکن است کاملا از دست برود، قدرت حافظه کم می­ شود.

رویدادهای غیر قابل­ پیش­ بینی نیز ممکن است رخ دهد که زندگی شخص سالمند را محدود می­ کند .چنین تغییرات پیری می­ تواند چالش­های مهمی برای بزرگسالان بالغ و سالمندان محسوب شود و اختلالاتی برای پاسخگویی به خواسته­ های محیطی این افراد ایجاد شود.

چالش های پیری

به طور مثال یک مادربزرگ سالمند ممکن است وقتی در خانه راه می ­رود با برخورد پایش به اسباب بازی نوه­ اش به زمین بخورد و دچار صدمه و آسیب قابل ­توجهی شود به دلیل اینکه افراد سالمند توانایی­ شان را در مواجه با محیط­­­­‌ زیست اطراف خود کاهش می­ دهند.

استقلال سالمندان و چالش های پیری

ما می ­دانیم که بسیاری از افراد مسن  می­ خواهند در خانه­ های خود باقی بمانند یکی از دستاوردهای مهم پیر شدن موفق افراد سالمند،حفظ استقلال است. به عبارتی یکی از راه­ های دستیابی به این استقلال، برای افراد سالمند، افراد 65 ساله یا بالاتر است، توانایی اقامت در خانه­ های خودشان محسوب می­ شود. چالش­ های خاصی که در دستیابی به این هدف بوجود می آیند، به­ طور دقیق مشخص نیست.

بزرگسالان سالخورده ممکن است ناآرامی ها و مشکلات در فعالیت­های روزمره خود را داشته باشند،  به دلیل اینکه احتمال وقوع حوادث غیرقابل پیش ­بینی برای سالمندان بیشتر می­ شود که بهتر است به ایمنی منزل توجه بیشتری شود و یا حتی در چیدمان وسایل منزل  محدودیت های سالمندان را در نظر گرفت، اطمینان حاصل شدن از یک محیط امن و سالم برای افراد سالمند امری ضروری است.

پیری و سالخوردگی فرایندی است که شامل افراد و محیط می شود؛ این یک تعامل پویای مداوم است که به عنوان تغییر شخصی و محیط می­ باشد برای توصیف تعامل فرد با محیط زیست به یک چارچوب به نام مدل اکولوژیکی سالم می ­توان اشاره کرد.

با توجه به این مدل اکولوژی، تعامل موفقیت آمیز زمانی اتفاق می افتد که یک فرد توانایی پاسخگویی به نیازهای زیست محیطی یا نیازهای محیطی را به توانایی های فردی خود داشته باشد. به­ طورکلی زمانی که خواسته های محیط زیست از توانایی های فردی فراتر باشد و زمانی که  توانایی های فردی بیش از خواسته های محیط است، در هر دو صورت  وضعیت ناسازگاری رخ می دهد.

فعالیت های سالمندان در زندگی مستقل و چالش های سالمند

در زندگی مستقل افراد مسن فعالیت های مختلف زندگی روزانه خود را در خانه انجام می­ دهند. فعالیت­های زندگی روزمره شامل خوردن غذا، حمام کردن است که برای زندگی مستقل ضروری است. و یا انجام سایر فعالیت­های زندگی روزمره که نیازمند فعالیت های عملکردی بالاتری برای حفظ استقلال در خانه می ­باشد مانند پخت و پز، مدیریت دارو، مدیریت امور مالی و انجام کارهای خانه در حد بسیار معمولی.

انجام فعالیت­های روزمره دستاورد بسیار بالایی است و داشتن عملکرد موفق در فعالیت­های مختلف زندگی روزانه توسط خود افراد مسن در صورتی که توانایی انجام آن را داشته باشند بسیار مهم تلقی می­ شود بنابراین افراد سالمند به نسبت توانایی­هایشان و شرایط­شان بهتر است فعالیت­های متناسب با توانایی­هایشان را خودشان انجام بدهند.

چالش های پیری

در صورتی که سالمندی تمایل دارد در منزل خود زندگی کند و و تاحدی در انجام فعالیت­های روزانه خود توانمند است نباید مانع وی شد و در زمینه­ هایی که دشوار است به وی کمک کرد و یاری رساند مثلا در زمینه­ ی تعمیرات و نگهداری از حیاط و باغچه  و یا خرید برخی اقلام که برای وی دشوار است.

باید وی را یاری داد اما در صورتی که توانایی پختن غذا را دارد باید به وی اجازه داد که این کار را انجام بدهد. برای افراد سالمند زندگی در آپارتمان بهتر و راحت تر از خانه می­ باشد اگر شرایط  برای زندگی در آپارتمان فراهم باشد برای سالمندان امن­ تر است.

موسسات مراقبت از سالمندان و چالش های پیری

برای نگهداری و مراقبت از سالمندان موسسات قابل ­اعتماد و کارایی فراوانی وجود دارند که می ­توانند عزیزان سالمندی را که توانایی مراقبت­ های اولیه خویش را ندارند یاری برسانند. لازم به ذکر است که موضوع مراقبت از سالمند در تمام کشورهای دنیا پراهمیت است پیری جمعیت به دلیل بار بیماری و سیستم های مراقبت های بهداشتی و اجتماعی بسیار مهم است، پیش­ بینی شده است که نسبت افراد بالای 60 سال بین سالهای 2000 تا 2050 حدود 11 الی 22درصد افزایش می­ یابد.

متاسفانه، سیستم مراقبت های سالمندان در سراسر جهان در حال حاضر قادر به پاسخگویی به تقاضای رو به رشد سریع افراد مسن، حتی در کشورهای با درآمد بالا،نمی ­باشد.

چالش های پیری

مشکلات مراقبت از سالمندان و چالش های پیری

به طور مثال طبق گزارش و آمارهای منتشرشده در کشور انگلستان مدیر بخش (سن) بیان کرد در سیستم مراقبت­ های اجتماعی از سالمندان، بحران بودجه به وجود آمده است و اشاره شده به این موضوع که خانواده­ ها برای مراقبت از عزیزان سالمند تحت فشار مالی قرار می­ گیرند و حتی وزیر بهداشت انگلیس از بریتانیا خواست تا فرهنگ آسیایی مراقبت از خویشاوندان سالخورده در منزل را به تصویب برساند. در همین راستا شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی با کادری مجرب در خدمت هم وطنان عزیز می باشد.

البته تنها انگلستان نیست که  در مواجهه با سیستم مراقبت از سالمندان در آستانه فاجعه است بلکه مدیر اجرایی شبکه اقدامات مراقبت از سالمندان آمریکا نیز بیان کرد به دلیل افزایش افراد مسن ، هزینه های مراقبت از سالمندان بسیار بالا رفته است. مراقبت از خانواده برای سیستم مراقبت سالمندان در آمریکا بسیار مهم است، اما نگرانی های زیادی وجود دارد در مورد اینکه آیا کمیت و کیفیت مراقبت از سالمندان و چالش های پیری می تواند پاسخگوی تقاضای رو به رشد یک ملت سالخورده باشد.

مراقبت از سالمندان و تغییرات فرهنگی و سیاسی

مراقبت سالمندان در بین کشورهای مختلف بسیار متفاوت است و تغییرات  فرهنگی و سیاسی زیادی در شیوه ای که از سالمندان نگهداری می­ شود  وجود دارد. برای اطمینان از سلامت سالخوردگی توجه به یک رویکرد دوستانه تر در این زمینه لازم است که برای رسیدن به این هدف، سرمایه گذاری بیشتر منابع مالی انسانی بدون شک یک ضرورت فوری است.

چالش های پیری

مواجهه با ریاضیات اقتصادی، در سایر زمینه ها، به خصوص پیشگیری از بیماری ها و ارتقای سلامت افراد مسن، و نیز مداخلات برای کاهش سیگار کشیدن، مصرف الکل و چاقی، می توان تلاش کرد. علاوه بر این، هماهنگی بهتر بین مراقبت های بهداشتی، مراقبت­های  طولانی مدت و خدمات اجتماعی برای افزایش ظرفیت و اطمینان از خدمات پایدار نیاز است.

مراقبت از سالمندان و چالش های پیری احتمالا برای مدت طولانی در بحران است. اما پیری یک تخلیه اجتناب ناپذیر در منابع اجتماعی و مراقبت های بهداشتی نیست. در این بحبوحه فرصت هایی وجود دارد با اصلاحات و مراقبت های بهداشتی و سیستم های اجتماعی و الگوهای زندگی سالم می توان دوران سالمندی را به تعویق انداخت و بیماری ها را کاهش داد و در هزینه­ ها صرفه­ جویی کرد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *