خلاقیت، بازی، پرورش خلاقیت در کودکان

خلاقیت، بازی، پرورش خلاقیت در کودکان

خلاقیت در کودکان آزادترین شکل ابراز وجود است. هیچ چیز برای کودکان رضایت بخش تر و پر بارتر از این نیست که بتوانند آشکارا و بدون مورد قضاوت قرار گرفتن، ابراز وجود کنند.

پرستار کودک برای همبازی کودک نیاز دارید:تماس فوری با شکوفایی رزرو انلاین خدمات

خلاق بودن، یعنی آفرینش چیزی با تکیه بر احساسات و تجربیات شخصی،که می تواند سلامت عاطفی کودکان را منعکس و آنرا پرورش دهد . تجربیاتی که کودکان در سالهای نخستین زندگی خود دارند، می تواند بطور قابل ملاحظه ای رشد و خلاقیت آن ها را تقویت کند.

خلاقیت در کودکان آزادترین شکل ابراز وجود است

اهمیت فعالیت هایی که منجر به خلاقیت در کودکان می شود

براستی همه کودکان نیاز دارند که خلاق باشند، یعنی آنها باید آزادانه تمام تلاش خود را بکار گیرند و هرگونه فعالیتی که خودشان در حال انجام آن هستند را به نتیجه برسانند . آنچه در هر فعالیت خلاق مهم است، جریان ابراز وجود است. تجربیات خلاقانه به کودکان کمک می کند تا احساسات خود را بروز دهند و یا با آن کنار بیایند.

فعالیت های خلاقانه کودکان به مربیان کمک می کند تا بهتر تفکرات و احساسات کودکان را درک کنند. همچنین خلاقیت با استفاده از فراهم آوردن فرصت هایی برای آزمودن ایده های جدید و روش های نوین تفکر و حل مسئله، سلامت ذهنی کودکان را ارتقا می بخشد. فعالیت های خلاقیتی، تنوع و منحصر به فرد بودن کودکان را مورد تمجید قرار می دهد و فرصت های فوق العاده ای برای شخصی سازی روش های آموزش ما فراهم می آورد .

خلاقیت، بازی، پرورش خلاقیت در کودکان

فرصت هایی برای ایجاد خلاقیت در کودکان

کودکان به فرصت های زیادی برای بازی و تفکر خلاق نیازمندند. فعالیت هایی را برای آنها فراهم کنید که بر اساس علایق و ایده های آنها هستند. این بدین معنی است که یاد بگیرید عمداٌ به آنچه کودکان می گویند گوش دهید. ضبط کردن صدای  آنها، رونوشت برداشتن از مکالمه و همچنین یادداشت کردن و  مرور آنها با معلمان می تواند مثمر ثمر واقع شود .

مطمئن شوید که طیف وسیعی از وسایل و تجربیات خلاقانه در اختیار کودکان قرار می دهید. خلاقیت در کودکان چیزی بیش از کشیدن یا نقاشی کردن است، می توانید از عکاسی، موسیقی، برگ های روی زمین، کار با سیم، خاک رس، روزنامه، چوب، آب، و سایه ها استفاده کنید. امکانات بیشمار هستند. دادن زمان کافی به کودکان به منظور جست و جوی امکانات و دنبال کردن ایده هایشان مهم است .

این زمان شامل تفکر در مورد نحوه ی برنامه ریزی کردن، طراحی کردن، ساختن، آزمودن، اصلاح ایده ها می باشد. فراموش نکنید زمانی را هم برای گفت و گوی ایده ها با افراد دیگر در نظر بگیرید )هم معلمان و هم کودکان.

کودکان به فرصت های زیادی برای بازی و تفکر خلاق نیازمندند.

تنوع تجربیات خلاقانه 

به دنبال راه هایی برای فراهم کردن تجربیات چند قومیتی ها ، چند فرهنگی ها و گروه های مختلف باشید، فعالیت هایی مثل جشن تعطیلات و فعالیت با گروه های نژادی دیگر.  کودکان را تشویق کنید  تا بازدید کنندگانی به مدرسه بیاورند تا فعالیت های خلاقانه را گسترش دهند.

هرچه کودکان تجربه های متنوع تری در زندگی داشته باشند تجلی خلاقانه آنها طیف گسترده تری را در بر می گیرد . هر اندازه تجربیات شخصی کودکان با مردم و موقعیت های خارج از خانه بیشتر باشد، در بازی هایشان وسایل و ابزار بیشتری را بکار می برند . چالش ما این است که سعی کنیم از تنوع فعالیتهای هنری کودکان در کلاس نهراسیم .

پرورش فعالیت هایی که منجر به خلاقیت در کودکان

این نکته مهم است که کودکان را ترغیب کنیم که خودشان حق انتخاب داشته باشند. باید به کودکان فرصت های مکرر و زمان زیاد داده شود تا مواد موجود را تجربه کنند و به کاوش بپردازند. باید به خود فعالیت خلاقانه توجه کرد، نه به محصول تمام شده آن. آنچه کودکان در مورد خودشان یاد می گیرند و کشف می کنند در روند رشدشان بسیار مهم است.

با تحسین کردن و نشان دادن حمایت خود به تلاش کودکان، توجه خود را به روند فعالیت خلاقانه ابراز کنید. کنترل و مستقل بودن، اجزای مهمی در فعالیتهای خلاقانه به شمار می آیند. این قضیه مخصوصاً هنگام کار کردن با کودکانی که دچار ناتوانایی های جسمانی هستند صادق است.

بازی های خلاقانه و نقش ان در پرورش خلاقیت در کودکان:

خلاقیت در کودکان|بازی کودکان

خلاقیت در کودکان

یکی از انواع مهم فعالیت های خلاق برای کودکان جوان، بازی های خلاقانه است. بازی های خلاقانه زمانی نمود پیدا می کند که کودکان ابزار و مواد آشنا را در یک روش جدید و غیر معمول استفاده می کنند و یا در بازی های تخیلی و نقش آفرینی شرکت می کنند.

هیچ چیز به اندازه فراهم آوردن محیطی که کودک بتواند برای مدت طولانی در آن بطور خود جوش و بی واسطه به بازی کردن بپردازد، نمی تواند روان کودک خلاق را تقویت کند و روح او را تغذیه کند. بازی کردن کار اصلی کودکان است و فراهم آوردن فرصت هایی که کودکان بتواند آزادانه بازی کند برای رشد سلامت آنان حیاتی است.

بازی کردن حتی در اوایل نوزادی هم با ارتقای رشد کاوشگری حسی و مهارت های حرکتی کودکان باعث تقویت رشد جسمانی آنان می شود. کودکان از طریق بازی کردن و تکرار مهارت های جسمانی اولیه، توانایی های خویش را کامل می کنند و بطور فزاینده ای در انجام وظایف فیزیکی مشکل، تسلط می یابند.

بازی کردن، رشد ذهنی کودکان شیوه های جدید تفکر و حل مسئله را در آنها تقویت می کند. کودکان از طریق بازی ( بلوک سازی ) با چالش های ذهنی بسیاری از جمله اندازه گیری، برابری، تعادل، شکل، روابط فضایی، و خصوصیات فیزیکی مواجهه می شوند.

از بارزترین مزایای بازی کردن شیوه ای است که رشد اجتماعی کودکان را بهبود می بخشد. تعاملات اجتماعی شیطنت آمیز از لحظه ی تولد کودکان آغاز می شود.

بازی های خلاقانه زمانی نمود پیدا می کند که کودکان ابزار و مواد آشنا را در یک روش جدید و غیر معمول استفاده می کنند و یا در بازی های تخیلی و نقش آفرینی شرکت می کنند.

کودکان از طریق بازی های مهیج به پرورش خلاقیت کودکانه دست می یابند

بازی های مهیج به کودکان کمک می کند تا نقش های اجتماعی را تجربه و درک کنند و همچنین فرصتهای بی شماری به کودکان داده می شود تا مهارت های اجتماعی را از طریق بازی کردن با دیگران یاد بگیرند.

کودکان از طریق بازی های مهیج به تدریج یاد می گیرند که نیاز های یکدیگر را مد نظر قرار بدهند، و برای باورها و دیدگاه های متفاوت ارزش قائل شوند. کودکان از طریق بازی کردن قادر می شوند احساسات خود را بیان کنند و با آنها کنار بیایند.

به عبارت دیگر بازی کردن استرس و فشار کودکان را کاهش می دهد. آنها هنگام بازی کردن خودشان هستند و نیازی نیست مطابق استاندارد های بزرگسالان رفتار کنند.

بازی کردن معنایی بی انتها و آزاد برای کودکان دارد و موجب رشد خلاقیت در کودکان می شود

بازی کردن فرصت هایی برای کودکان بوجود می آورد تا بتوانند بر محیط خود تسلط یابند. آنها تجربیات خود را از طریق تخیلاتشان کنترل می کنند و همچنان که بازی پیش می رود قدرت انتخاب و تصمیم گیری خود را اعمال می کنند. بازی کردن به رشد دیدگاه های خاص هر کودک و سبک فردی تجلی خلاقانه او کمک می کند.

بازی کردن واکنش های مشخص و منحصر به فرد کودکان به محیطشان را نشان می دهد. بازی کردی فعالیتی است که کودک بوسیله آن خودش را ابراز می کند و از قدرت تجسم خویش استفاده می کند.

بازی کردن معنایی بی انتها و آزاد دارد و کودکان آزادانه می توانند ایده های جدید را امتحان کنند، و همچنین ایده های قدیمی را مورد آزمون و خطا قرار دهند. بازی کردن فرصت های خوبی را برای تلفیق کردن مهیا می کند. این فرصت ها برای کنترل و استقلال هر کودکی مهم است.

بازی و اسباب بازی|خلاقیت در کودکان|بازی کودکان

از طریق چه روش هایی می توان بازی کردن در کلاس را ترغیب کرد ؟

ما بعنوان مراقبان کودک باید مواظب باشیم که خودمان بر بازی مسلط نشویم. بازی باید از ایده های کودکان نشات بگیرد و توسط بزرگسالان هدایت نشود. ما باید بواسطه بازی کردن توانایی های کودکمان را افزایش دهیم تا بتوانند خودشان را ابراز کنند. ما باید از کودکان بخواهیم بازی هایشان را بر اساس الهاماتشان پایه ریزی کنند نه بر اساس تفکرات خودمان .

هدف ما باید برانگیختن کودکان به بازی کردن باشد نه کنترل انها. ما باید کودکان را تشویق به بازی کردن به یکدیگر کنیم. به بازی کردن کودکان توجه کنید، برای آن برنامه ریزی کنید و آنها را تشویق کنید. بازی آنها را با اظهارات و سوالات خود طولانی تر کنید.

خلاقیت در کودکان

خلاقیت در کودکان

کودکان را ترغیب کنید که با استفاده از امکانات موجود، بازی های جدید و نامعمول خلق کنند. سعی کنید پذیرای ایده های جدید و بکر باشید و کودکان را تشویق کنید تا به راه حل ها و پاسخ های بیشتری دست یابند. مراقب امکانات بیش از حد محدود کننده باشید و مطمئن شوید دسترسی سریع به امکانات بازی برای کودکان وجود دارد.

برای کودکان اسباب بازی هایی بخرید که قدرت تخیل آنها را برانگیزد. از بازی ها و فعالیت هایی که همه چیز را برای کودکان دیکته می کند و جایی برای قدرت تخیل کودکان نمی گذارد اجتناب کنید. برای کودکان طیف وسیعی از امکانات فراهم کنید و با دادن تغییرات هر از گاهی در آنها باعث شوید همیشه مهیج باقی بمانند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *