نکات مهم پرستاری از سالمندان افسرده و دلایل افسردگی در سالمندان

نکات مهم پرستاری از سالمندان افسرده و دلایل افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان یا Depression in elderly یکی از اختلالات شایع در بین افراد میانسال است. این بیماری روانی معمولا در بین سالمندان بالای 65 سال مشاهده می شود و دلایل متعددی دارد. هر چند این بیماری به سادگی از بین نمی رود؛ اما با انجام راهکار ها و مراقبت هایی می توان از تشدید این بیماری جلوگیری و بر آن غلبه نمود. هر چند این بیماری دلایل متعددی دارد؛ اما عمدتا به دلیل یکی از عوامل زیر اتفاق می افتد. اولین دلیل از دست دادن یکی از عزیزان مانند همسر، فرزندان و یا اعضای خانواده می باشد.

همچنین ممکن است افسردگی در سالمندان به دلیل از دست دادن سلامتی مانند ایجاد نقص در اعضای بدن یا بیماری مزمن ایجاد شود. یکی دیگر از علت های شایع افسردگی در بین سالمندان، افزایش سن و نزدیک شدن به مرگ می باشد. در این سن چون سالمندان سلامتی و نشاط خود را از دست می دهند و توانایی سابق را ندارند، دچار بحران کهنسالی شده و احتمال افسرده شدن در بین آن ها افزایش می یابد. علاوه بر این یک سری از افراد سالخورده به دلیل بیماری یکی از عزیزان و نزدیکان و یا از دست دادن سلامتی او، ممکن است دچار این بیماری روانی بشوند.

یکی از دلایل افسردگی در سالمندان، کاهش روابط اجتماعی

تحقیقات نشان داده است یکی از دلایل افسردگی در سالمندان، کاهش روابط اجتماعی با دیگران و ماندن در منزل است. این مشکل می تواند بعد از بازنشستگی و کاهش انگیزه رخ دهد. علاوه بر این گاهی بروز مشکلات جسمی مانند پا درد، کمر درد و غیره می تواند علت بروز این مشکل باشد. برخی از سالمندان نیز انگیزه ی خود را از دست می دهند و چون برای خود هدفی مشخص نمی کنند، دچار این بیماری می شوند. در این سن ممکن است احساس بی هویتی در آن ها ایجاد شود؛ که دلیل آن نرسیدن به اهداف مهم در زندگی می باشد.

افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان

یکی دیگر از دلایل افسردگی در سالمندان بروز مشکلات و مسائل جسمانی می باشد. این مشکلات می تواند منجر به احساس افسردگی در سالمندان شود. برخی از این مشکلات شامل کم کاری تیروئید، نارسایی های قلبی و تنفسی، کمبود ویتامین ب12 در بدن، آلزایمر و مشکلات فراموشی، دیابت، سرطان، پارکینسون و غیره است.

  • بیشتر بخوانید: احترام به سالمندان و اهمیت تکریم سالمند

در کنار آن مصرف یک سری از دارو ها مانند دارو های هورمونی و پایین آورنده ی فشار خون، دارو های رفع آرتروز و داروهای بیماران قلبی، بعضی از مسکن ها و دارو های مربوط بیماری سرطان، می تواند موجب افسردگی در آن ها شود.

نکات مهم پرستاری در مورد افسردگی در سالمندان

یکی از مهم ترین و اصلی ترین دلایل افسردگی در سالمندان، احساس انزوا و تنهایی است. به همین دلیل برای رفع این بیماری باید نکات مراقبتی به طور پیوسته رعایت شود تا این بیماری کنترل شود. در این راه نقش پرستار و یا افراد بزرگسالی که با او در ارتباط هستند، بسیار پر رنگ است و در این قسمت راه های پیشنهادی برای رفع این مشکل به شما ارائه می دهیم. اگر شما هم با این دسته از سالمندان در ارتباط هستید، حتما او را به بیرون از خانه ببرید. در خانه ماندن به مدت طولانی، تاثیر منفی در روحیه ی او دارد.

نکات مهم پرستاری از سالمندان افسرده و دلایل افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان

یکی دیگر از نکات مهم در مواجهه با افسردگی در سالمندان، رفتن به پارک، قدم زدن، تماشای فیلم های شاد و کمدی، تماشای یک انیمیشن، ایجاد دورهمی و صحبت کردن با او می باشد. همچنین سعی کنید او را برای مدت طولانی تنها نگذارید و به طور پیوسته با او در ارتباط باشید؛ زیرا احساس انزوا و تنهایی، یکی از دلایل افسردگی در سالمندان می باشد. اگر او توانایی حرکت ندارد، از دوستان و عزیزان بخواهید در کنار او باشند. این دورهمی های ساده، تاثیر بسزایی در کنترل افسردگی دارد. همچنین از طریق تماس های تلفنی با او در ارتباط باشید.

همچنین برای کاهش احساس افسردگی در سالمندان امکان ملاقات او با افراد همسال، دوستان، آشنایان، رفتن به اجتماعات و حضور در جمع را برای او فراهم آورید. توجه داشته باشید که صحبت کردن با همسالان و ارتباط با آن ها موجب کاهش احساس تنهایی می شود. این امکان را برای سالمندان فراهم آورید تا آن ها احساس کنند مواجه با دوران پیری، تنها مشکل آن ها نیست. همچنین انجام کمک های داوطلبانه و حضور در جمع، موجب کسب احساس عزت نفس، احترام و آرامش در بین سالمندان می شود.

راه های کاهش افسردگی در سالمندان

یکی دیگر از راه های کاهش افسردگی در سالمندان این است که به آن ها مهارت های جدیدی بیاموزید؛ یادگیری یک مطلب تازه، موجب ایجاد انگیزه و شکوفایی خلاقیت در آن ها می شود. همچنین آن ها را به ورزش کردن تشویق کنید. ورزش کردن حتی اگر نشسته و روی ویلچر صورت گیرد، موجب تغییر روحیه، ایجاد نشاط و افزایش قدرت بدنی آن ها می شود. اگر شما هم از این دسته از سالمندان مراقبت می کنید، اجازه ندهید آن ها برای مدت طولانی در یک جا بنشینند و یا بخوابند. یکی از دلایل تشدید افسردگی در بین این افراد، مصرف غذاهای ناسالم و زیان آور است.

اگر می خواهید افسردگی در سالمندان را کنترل کنید، همیشه به وعده ی غذایی آن ها توجه کنید و رژیم غذایی آن ها را با انواع سبزیجات، میوه ها، پروتئین و حبوبات مختلف تنظیم کنید. در کنار انجام این راه حل ها، سالمند را نزد پزشک برده و در صورت تشخیص دکتر، از دارو های ضد افسردگی استفاده کنید. این دارو ها موجب ایجاد آرامش و متعادل ساختن روحیه ی آن ها می شود. لازم به ذکر است که عدم تشخیص و درمان به موقع افسردگی در بین افراد، می تواند عوارض فراوان جسمی و روانی مختلفی برای آن ها در پی داشته باشد.

افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان

بنابراین برای رفع افسردگی در سالمندان، مهم ترین مسئله تشخیص زود هنگام است. همچنین سعی کنید با انجام فعالیت های جدید، دور همی های دوستانه، پخش موسیقی و تماشای فیلم های مورد علاقه، این احساس را در او کمرنگ کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که افسردگی به تدریج و آهسته در افراد ایجاد می شود و گاهی ممکن است خیلی سریع پیشرفت کند. اما درمان و کنترل این بیماری به آهستگی و به تدریج صورت می گیرد و نیاز به زمان دارد. در این راه نقش پرستاران و نزدیکان بیمار اهمیت خاصی دارد و باید به سالمندان افسرده کمک های لازم را انجام دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *