جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان :سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون در بخشی از مغز قطع و یا شدیدا محدود می شود و سلول های مغز گرسنه شده و شروع به مرگ می کنند. به این ترتیب  است. اگر چه سکته مغزی یکی از علل مرگ و میر در ایالات متحده می باشد, اما حدود 80درصد از سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند.در این مطلب نکاتی آموزشی جهت پیشگیری از سکته مغزی در سالمندان برای خانواده ها و پرستار سالمند گفته شده است.

 

یادگیری روشهای پیشگیری از سکته مغزی باعث می گردد تا از وقوع سکته مغزی جلوگیری شود و از طرفی در صورت بروز ، از وقوع دوباره آن جلوگیری می شود, زیرا خطر وقوع مجدد پس از اولین بار به مراتب بیشتر خواهد بود.

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

در ضمن لازم به ذکر است که اگرچه پدیده سکته مغزی و قلبی دارای شباهت هایی می باشد، اما تفاوت های زیادی بین ارگان هایی که تحت تاثیر قرار می دهند وجود دارد. یادگیری نحوه پیشگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی بطور خودکار بر نوع دیگر بیماری ها تاثیر ندارد. لطفا این مراحل را در ذهن داشته باشید.

انواع سکته مغزی

سه نوع سکته مغزی وجود دارد که می تواند یک فرد سالخورده را تحت تاثیر قرار دهد. درک تفاوت بین این دسته ها اولین گام در یادگیری نحوه جلوگیری از سکته مغزی است.

1ـ سکته مغزی ایسکمیک

اسکمیا زمانی اتفاق می افتد که خون لخته شده در شریان ها متوقف می گردد و سبب تنگی و یا انسداد مسیر جریان خون یک عضو حیاتی می شود. این وضعیت می تواند به علت ایجاد چربی یا پلاک در رگ های خونی و یا به علت آلرژی رخ دهد. سکته های ایسکمیک به طور کلی به دو نوع تقسیم می شوند :

ـ آمبولیک : یک سکته مغزی آمبولی، زمانی است که لخته خون در جه قسمت های دیگر بدن ایجاد می شود و از طریق رگ ها به مغز منتقل شده و در آنجا سبب ایجاد سکته می گردد.

ترومبولیک : یک سکته مغزی ترومبولیک زمانی است که یک لخته در یک رگ خونی ایجاد می شود ـ به نام ترومبوز ـ و سبب انسداد شریانی می شود که بر مغز تاثیر دارد.

 

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

2ـ سکته هموراژیک

در شرایطی که رگ های خونی ضعیف می شوند، ممکن است خون به نواحی اطراف نشت پیدا کند. تناوب این امر سبب ایجاد تورم در رگهای خونی و انفجار آنها شده که سبب خونریزی ناگهانی و خطرناک در مغز می گردد.

3ـ حمله ایسکمیک گذرا (TIA)

یک حمله ایسکمیکی گذرا یک سکته «واقعی» نیست و گاهی اوقات به عنوان «مینی سکته» توصیف می شود. TIA زمانی اتفاق می افتد که چیزی مانند تنگ شدن رگهای خونی یا جریان خون پایین باعث توقف موقت انتقال خون به مغز می شود. با اینحال، جریان خون در این موارد بصورت کامل قطع نشده و تا مدت زمان کوتاهی آسیب جدی به مغز وارد نخواهد شد. بطور کلی TIA می تواند چندین دقیقه تا چند ساعت طول بکشد و علائم سکته مغزی را بطور قانع کننده ای به نمایش بگذارد. TIA همچنین یک مورد اورژانسی پزشکی است و یک نشانه جدی برای بیماری که در معرض خطر سکته مغزی است خواهد بود.

مهم ترین هدف این است که از بروز یک سکته مغزی کوچک در افراد مسن پیشگیری شود, زیرا که بسیار شبیه آن است که از یک سکته مغزی طبیعی جلوگیری کنیم.

چگونه از سکته مغزی در سالمندان جلوگیری کنیم؟

همانطور که گفته می شود، پیشگیری بهترین درمان است. چندین عامل وجود دارد که می تواند باعث آسیب بیشتر به یک سکته شود.دانستن این فاکتورهای یک گام کلیدی در کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی است.

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

داشتن یک رژیم غذایی سالم

این یک روش مستقیم برای کاهش خطر برای شما نیست، بلکه با ارتقای سلامتی کلی آسیب پذیری شما را در برابر انواع بیماری های مزمن و حاد از جمله سکته مغزی کاهش می یابد. محدود کردن مصرف سدیم، چربی های جامد، دانه های تصفیه شده، شکر بیش از حد و گوشت قرمز. باید با سبزیجات، دانه های جامد و غذاهای دریایی جایگزین شود.

مشارکت بیشتر در فعالیت های بدنی

اگر به دنبال راهی برای جلوگیری از سکته مغزی هستید، رژیم غذایی و ورزش بهترین گزینه ها در پیش روی شماست. 150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط در هفته و یا 75 دقیقه فعالیت شدید، می تواند به اندازه کافی برای کاهش خطر سکته مغزی تاثیرگذار باشد.

 

در میان سایر عوامل بهداشتی، سیگار کشیدن خطر ابتلا به سکته مغزی به دلیل تشکیل لخته و ایجاد پلاک را تا دو برابر افزایش می دهد. روش های مختلفی برای ترک سیگار مانند استفاده از برچسب های ترک سیگار یا قرص های ترک سیگار برای ترک عادت بدون استرس موجود است که می توانید از آنها استفاده کنید.

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

مدیریت فیبریلاسیون دهلیزی (آریتمیک)

فیبریلاسیون دهلیزی یک شکل نامنظم از ضربان قلب است که معمولا در افراد بالای 60 سال مشاهده می گردد و یکی از عوامل اصلی سکته مغزی است. ممکن است این بیماری را داشته باشید و آنرا درک نکنید زیرا هیچ گونه علائم خاصی ندارد. پزشک شما می تواند با آزمایشات لازم و آزمون هایی که انجام می دهد به وجود این بیماری پی برده و با روشهای مختلف آن را مدیریت کند و خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

رفع فشار خون برای  جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

فشار خون بالا علت اصلی سکته مغزی است. در فشار خون بالا، قلب مجبور است پمپ کردن را قوی تر کند و این نیروی اضافی سبب تضعیف رگ های خونی و یا آسیب به آنها می شود. ترکیبی از رژیم غذایی و دارو می تواند بهترین گزینه برای کنترل فشار خون و کاهش آسیب پذیری باشد. همچنین با این روش می توان کلسترول را نیز کنترل نمود.

مدیریت دیابت

دیابت کنترل نشده می تواند دوره های طولانی از قند خون بالا را ایجاد کند که سبب از بین رفتن عروق خونی می گردند. این فرایند باعث می شود, تا با ایجاد لخته شما را در خطر سکته مغزی قرار دهد. نظارت مستمر بر سطح قند خون و در صورت نیاز مصرف انسولین تمام راههای ممکن برای جلوگیری از این بیماری است.

علائم سکته مغزی در سالمندان

متاسفانه ممکن است حتی با اقدامات پیشگیرانه نیز سکته مغزی را تجربه کنید. اگرچه ممکن است خطر کلی کمتر باشد, اما این پتانسیل وجود دارد. دانستن اینکه چگونه علائم سکته مغزی را تشخیص دهید می تواند در دسترسی سریع به مراقبت های پزشکی و جلوگیری از اثرات کامل سکته مغزی بسیار سودمند باشد, چراکه برخی از این علائم چند دقیقه پیش از سکته بروز می کند. بنابراین سرعت تشخیص اولیه و دسترسی به کمک اضطراری بسیار مهم می باشد.

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

علائم سکته مغزی را بدانیم جهت جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان:

  • بی حسی در صورت یا دست و پا، اغلب ( و نه همیشه) فقط در یک طرف بدن
  • مشکلات ناگهانی بینایی در یک یا هر دو چشم
  • سردرد شدید و ناگهانی
  • دشواری در برقراری ارتباط مانند عدم توانایی بیان کلمات خاص، لکنت زبان، یا ناتوانی کلی در صحبت کردن
  • از دست دادن تعادل

این نکته کاملا روشن نیست که چرا زنان گاهی اوقات علائم مختلفی را پیش از سکته مغزی نسبت به مردان نشان می دهند. علاوه بر علائم بالا زنان ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنند:

  • سقوط ناگهانی
  • تهوع ناگهانی
  • ضعف عمومی
  • درد قفسه سینه بصورت خود به خود
  • تنگی نفس
  • تشنج
جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

جلوگیری از سکته مغزی در سالمندان

تشخیص سکته مغزی 

اگر دچار مشکل در یادآوری علائم سکته مغزی هستید یا نگرانید که فرد دیگری آنرا فراموش کند کلمه اختصاری FAST را به خاطر بسپارید:

F (صورت) : اگر فرد سعی کند لبخند بزند یک طرف صورت بی حس است .

A (بازو) : آیا شخص می تواند دو دست خود را به یک اندازه بالا ببرد؟

S (گفتار) : یک جمله به فرد بگویید و از او بخواهید آنرا تکرار کند.

T (زمان): اگر در هر یک از موارد فوق اختلال شدیدی دیدید، این ممکن است نشانه سکته مغزی باشد و باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

blogپرستاری از سالمندان

استخدام پرستار حرفه اییاستخدام پرستار در شیرازاستخدام پرستار سالمند بیمارپرستار بیمارپرستار حرفه ایپرستار خانم جهت سالمندپرستار خانم جهت سالمند شیرازپرستار سالمندپرستار سالمند بیمارپرستار سالمند بیمار در منزلپرستار سالمند جوانپرستار سالمند حرفه ایپرستار سالمند در شیرازپرستار سالمند در منزل شیرازپرستاری 24 ساعته از سالمندپرستاری از بیمارپرستاری از بیمار در منزلپرستاری از سالمندپرستاری از سالمند بیمارپرستاری از سالمندانپرستاری از سالمندان در منزلپرستاری از کودک بیمارپرستاری شبانه روزی از سالمندخانم پرستار سالمندمراقبت از بیمارمراقبت از بیمار در منزلمراقبت از بیمار سالمندمراقبت از سالمندمراقبت از سالمند در منزلمراقبت از سالمندانمراقبت از سالمندان در منزلمراقبت از کودک بیمارنگهداری از سالمندنگهداری از سالمند بیمارنگهداری از سالمند بیمار در منزلنگهداری از سالمند در منزلهزینه پرستار سالمند در منزل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *