عفونت چشم در نوزادان-پرستاری در منزل-شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی

عفونت چشم در نوزادان-پرستاری در منزل-شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی


عفونت چشم در نوزادان

عفونت چشم در نوزادان:دیدن چشم های قرمز اشک آلود کودک،  ناشی از عفونت، به هیچ وجه منظره جالبی نیست. در صورتی که متوجه شدید چشمان کودک شما به علت عفونت، قی بسته و چسبیده بود، نگران نباشید. عفونت های چشم، در نوزادان امری عادی است. آنها می توانند به  علت آلرژی، تحریک یا عفونت باشند که به راحتی توسط پزشک تشخیص داده می شوند.

 

انواع عفونت های چشم رایج  در نوزادان

برای دانستن اینکه عفونت چشم کودک شما از کدام نوع است و علت آن چیست و راه های درمان آن کدامند، با ما همراه باشید:

گل مژه

اگر کودک شما در هر ناحیه از پلک برآمدگی یا جوش قرمز رنگی داشته باشد، می تواند گل مژه  باشد.

علائم

ممکن است دردناک به نظر برسد و پر از چرک باشد و یا همچنین ممکن است ترشح سفید و یا زرد رنگی داشته باشد که موجب چسبیده شدن پلک ها به هم شده باشد.

.

علت های عفونت چشم در نوزادان

معمولا هنگامی اتفاق می افتد که غدد  چربی موجود در پلک، توسط باکتری ها آلوده می شوند و همین عفونت و آلودگی باعث ایجاد گل مژه خواهد شد. و اصلا خطرناک نیست. اما، همچنان باید قبل از اینکه تبدیل به مساله جدی شود،هر چه سریعتر درمان شود.

درمان

کمپرس مرطوب و گرم: گل مژه، معمولا خود بخود درمان می شود. اما به منظور کاهش درد و ناراحتی، می توانید سعی کنید یک پارچه تمیز را در آب گرم خیس کرده، چلانده و آن را  روی چشم های کودک خود به مدت 15 دقیقه به طور ملایم فشار دهید. گرما باعث می شود که آن جوش یا چرک باز شود و سریع خشک شود. این روش را 4 بار در روز،  تکرار کنید

گل مژه را به حال خود رها کنید: ​​

هرگز سعی نکنید گل مژه را فشار دهید یا بترکانید. این کار، باعث ایجاد درد بیشتری در نوزاد کوچولوی شما خواهد شد و همچنین، دست شما امکان انتقال عفونت را به چشم نوزاد، افزایش می دهد.

جلوگیری از عفونت:  ناحیه اطراف گل مژه را با یک پارچه گرم یا پنبه ای، تمیز کنید. اگر هر دو چشم کودک شما دچار گل مژه شده است، از پارچه های جدا برای هر کدام از چشمها، به منظور جلوگیری از عفونت بیشتر، استفاده کنید

عفونت چشم در نوزادان و بررسی قرمزی چشم یا ورم ملتحمه

این بیماری، التهاب کره چشم یا سطح داخلی پلک است.

اگر متوجه شدید که که سفیدی چشم کودک یا سطح داخلی پلک، قرمز شده است، ممکن است به علت ورم ملتحمه باشد.

علت ها

قرمزی چشم یا کانژاکتیویت، التهاب غشا چشم است که معمولا به علت آلرژی اتفاق می افتد و غشای اطراف سفیدی چشم یا سطح داخلی پلک ها را درگیر میکند.

عفونت چشم در نوزادان پرستاری در منزل شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی

چند علت قرمزی چشم

عفونت ویروسی چشم:

اگر همراه با قرمزی چشم، دچار سرماخوردگی هم باشد، معمولا علت آن ویروس است.

عفونت باکتریایی چشم:

اگر چرک های زرد ضخیمی در چشم های کودک خود مشاهده کردید، ممکن است به علت عفونت باکتریایی از قبیل استافیلوکوک، استرپتوکوک یا هموفیلوس باشد.

واکنش های آلرژیک:

این یک علت نادر است، اما ممکن است نوزاد شما به دود، گرد و غبار یا هر چیز آلرژی زای دیگری، حساسیت داشته باشد، به خصوص اگر چشم ها متورم، قرمز و اشک آلود باشند.

درمان

بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، زیرا پزشک می تواند بسته به نوع عفونت کودک شما را درمان کند. اگر علت آن التهاب ویروسی باشد، معمولا به طور خودکار بهبود می یابد، و دکتر به شما آموزش خواهد داد که چگونه چشم های کودک خود را با شستن و تمیز کردن لحظه به لحظه، تمیز نگه دارید. اگر این وضعیت، بیش از دو هفته ادامه یابد، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

عفونت چشم در نوزاد شرکت خدماتی شکوفایی

S.D:
گل مژه مزمن

یک توده یا کیست است که بر روی پلک ها شکل می گیرد.

علائم

در ابتدا، اندازه آن کوچک است اما به مرور زمان، به اندازه یک نخود، رشد خواهد کرد. این نوع گل مژه، بر خلاف گل مژه معمولی، باعث ایجاد چرک نمی شود، مسری و دردناک هم، نیست. با این حال، می تواند روی بینایی نوزاد تاثیر بگذارد. همچنین می تواند همزمان با رشد، جلوی کره چشم نوزاد را بگیرد.

علت ها

گل مژه مزمن، به علت التهاب شدید یکی از غدد تولید کننده چربی است که، در پلک بالا یا پایین قرار دارد

S.D:
درمان

جلوگیری از عفونت:

هرگز سعی نکنید گل مژه مزمن را فشار دهید. برای جلوگیری از عفونت، از آنتی بیوتیک ها و پماد هایی که پزشک تجویز کرده، استفاده کنید.

کمپرس گرم:

این روش باعث می شود که مجرای مسدود شده با چربی، نرم تر شود و باعث خشک شدن هر چه زودتر آن شود. یک کمپرس گرم و مرطوب را به مدت 15 دقیقه روی نواحی آسیب دیده فشار دهید و این کار را 4 بار، در روز  تکرار کنید.

در جستجوی کمک پزشکی باشید: در صورتی که گل مژه حتی پس از کمپرس گرم، هم از بین نرود، با چشم پزشک مشورت کنید. کودک شما ممکن است به تزریق یا عمل جراحی برای برداشتن آن، نیاز داشته باشد.

 

 سلولیت بافت های چشمی

عفونت چشم نوزاد-پرستار کودک در منزل

عفونت چشم نوزاد-پرستار کودک در منزل

و پیرامون چشمی

اگر چشم کودک شما قرمز و تورم متوقف شود، ممکن است به علت سلولیت چشمی و پیرامون چشمی باشد.

علائم

این شامل تب، آبریزش بینی و ورم ملتحمه است.

علت ها

این یک عفونت خطرناک باکتریایی در نوزادان است که وقتی که باکتری های مضر وارد چشم می شوند، اتفاق می افتد که می تواند یک چشم یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد.

درمان

بلافاصله با پزشک نوزاد خود مشورت کنید. او چشم های کودک شما را با استفاده از آزمایش کشت میکروب، آزمایش خون و آزمایش های اشعه ایکس، مورد بررسی قرار می دهد و ممکن است پماد هایی را تجویز کند. یا توصیه به تزریق برای پاک کردن عفونت کند که معمولا به مدت دو روز از بین می رود، اما شما می توانید آنتی بیوتیک به نوزاد خود بدهید، تا زمانی که دکتر به شما بگوید آنتی بیوتیک را قطع کند.

عفونت چشم در نوزادان و التهاب پلک چشم یا بلفاریت

اگر پلک های کودک خود را متورم و  اشک آلود، قرمز و همچنین سوزش داشته باشد، ممکن است به دلیل بلفاریت باشد.اگر عفونت دیگری همراه با التهاب پلک چشم، روی دهد، مژه ها ممکن است دچار ریزش شوند.علت بلفاریت، تولید بیش از حد چربی در پلک یا عفونت باکتریایی است و هیچ مشکل بینایی را ایجاد نمیکند، اما ممکن است در صورت عدم درمان به موقع، تبدیل به گل مژه یا گل مژه مزمن شود.

درمان

برای اطمینان بیشتر با پزشک کودک خود مشورت کنید. پس از آن، می توانید از محلول های نمکی یا شامپو بچه برای شستن چشم های او استفاده کنید، و یا از قطره های آنتی بیوتیک و کمپرس گرم استفاده کنید.

عفونت چشم نوزاد-پرستار کودک در منزل

عفونت چشم نوزاد-پرستار کودک در منزل

مجرای اشک مسدود شده

همانطور که از نام آن پیداست، زمانی اتفاق می افتد که مجرای اشک به علت مایعات مسدود شده و متورم شده باشد.

علاٸم

اگر ترشحات چسبناکی را مشاهده کنید که چشمان کودک شما را بسته و مژه ها را به هم چسبانده است، می تواند به دلیل یک مسدود بودن مجرای اشکی باشد.

علت ها

هنگامی که نوزاد در داخل رحم مادر قرار دارد، بافت داخل مجرای اشک معمولا ذوب می شود و هسته توخالی را به جا میگذارد. اگر این اتفاق نیفتد، بافت ممکن است باقی بماند و مجرای اشک را مسدود کند.درمان معمولا مجرای مسدود شده به مرور زمان و به خودی خود باز می شود و ترشحات، با گذشت زمان برطرف می شوند. شما می توانید برای تمیز کردن پارچه از آب گرم استفاده کنید تا چشمان کودک شما را تمیز کند. اگر چنین وضعیتی تا زمانی که کودک به 12-18 ماهگی برسد ، همچنان ادامه یابد، با پزشک او مشورت کنید زیرا او ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد.

درمان های خانگی برای عفونت چشم در نوزادان

در اینجا برخی از درمان های مؤثری که می توانید در خانه برای درمان عفونت چشم کودک خود استفاده کنید را برای شما بیان خواهیم کرد:یک چای کیسه ای را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید. چای کیسه ای را بردارید و آن را بفشارید تا آب اضافی آن خارج شود. آن را روی پلک کودک قرار دهید تا درد و سوزش آن را تسکین دهد.مقداری نمک را به آب جوش اضافه کنید و منتظر بمانید تا خنک شود. گلوله پنبه را به این مخلوط آغشته کنید و آن را روی پلک کودک بگذارید تا درد او را تسکین دهد.

شیر مادر نیز یک درمان خانگی شگفت انگیز و موثر است زیرا دارای خواص ضد باکتریایی است. با استفاده از یک قطره چکان تمیز، دو قطره شیر مادر را در قسمت آسیب دیده اطراف چشم کودک خود بریزید و نتیجه اثربخش آن را با چشم خود ببینید.مقداری گل یاسمن را در آب تمیز بریزید. این مایع مخلوط شده را با استفاده از قطره چکان، در چشم آسیب دیده بریزید. گل یاس، تاثیر یخ کنندگی دارد.

عفونت چشم در نوزادان و ادامه درمانهای خانگی

روغن بابونه نیز، درمان موثری برای عفونت چشم، است. چند قطره روغن بابونه را به یک کاسه آب درحال جوشیدن اضافه کنید و صبر کنید تا خنک  شود. این مخلوط را با استفاده از یک گلوله پنبه، روی پلک آسیب دیده بمالیداگر عفونت چشم به علت مسدود بودن مجرای اشکی باشد، به آرامی ناحیه بین چشم ها و بینی را ماساژ دهید تا بتوانید به کاهش درد او کمک کنید.عفونت چشمی که منشا آن باکتری باشد،  می تواند با پماد یا قطره های آنتی بیوتیک درمان شود.

با این حال، شما می توانید ترشح زرد چسبنده اطراف چشم های نوزاد خود را با قطره چشم آب شور تمیز کنید.استفاده از یک کمپرس گرم، بر روی چشم کودک شما برای کاهش سوزش و تورم می تواند مفید واقع شود است.بسیار مهم است که قبل و بعد از دست زدن به چشم های آلوده نوزاد خود، دست های خود را بشویید و ضدعفونی کنید.

اگر قطره های چشم که زمان تولد نوزاد، به او داده شده است، علت عفونت چشم باشد، چنین موردی خودش برطرف خواهد شد.

چرا درمان های خانگی را در مورد عفونت های چشم کودک ترجیح می دهند؟

بزرگترین دلیل استفاده از درمان های خانگی برای عفونت های چشم کودک، این است که، با استفاده از روش های جایگزین پزشکی، خطر ابتلا به بیماری های قارچی افزایش می یابد و باعث عفونت چشم، آنفولانزای چشمی و غیره می شود و بسیار راحت تر است.برای جلوگیری از ورود میکروارگانیسم های مضر به چشم های کودک، استفاده از داروهای ذکر شده در بالا، بهترین راه درمان عفونت چشم نوزاد خواهد بود.البته، درمان های خانگی ذکر شده، برای کاهش درد موثر است، اما همیشه در هنگام بروز عفونت چشم، بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کنید.همچنین، در چنین زمانهایی، به خاطر داشته باشید که نوزاد خود را از دیگران دور نگه دارید تا باعث انتقال عفونت به دیگران نشوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *