نماد سایت شرکت خدماتی شکوفایی

کم غذایی در نوزادان و راه‌کارهایی جهت رفع آن

کم غذایی در نوزادان به طور معمول ناشی از دلایل مختلفی می‌باشد و علل متفاوتی دارد. اما این موضوع با بد غذایی در نوزادان تفاوت بسیاری دارد. بد غذایی برای نوزادانی به کار برده می‌شود که ممکن است یک غذا را نخورند. و یا طعم نوعی شیر را به شیرهای دیگر ترجیح داده و از خوردن هر نوع شیری امتناع بورزند. یا حتی کودکانی که به سن خوردن غذاهای جامد رسیده‌اند و از خوردن برخی از آنها خودداری می‌کنند. بر اساس آمار رسمی سازمان بهداشت جهانی می‌توان گفت 45 درصد مرگ و میر نوزادان به دلیل تغذیه‌ی نامناسب می‌باشد. پس کم غذایی نوزادان می‌تواند یک موضوع حیاتی باشد که باید آن را جدی گرفت. چرا که این مسئله با گذشت زمان نمی‌تواند بهبود یابد. همچنین عدم دریافت مواد مغذی توسط بدن نوزاد می‌تواند منجر به مشکلات جسمی غیر قابل بازگشت شود.

علل کم غذایی در نوزادان

زایمان زودرس را می‌توان یکی از مهم‌ترین علل کم غذایی در نوزادان دانست. نوزادانی که به شکل نارس متولد می‌شوند به طور معمول از مهارت لازم جهیدن مکیدن و بلعیدن شیر برخوردار نیستند. به همین دلیل دارای اشتهای کمی در تغذیه و خورد و خوراک می‌باشند. این مشکل به طور معمول با رشد کودک نیز بهبود می‌یابد. اگر که نوزاد شما از جمله نوزادانی‌ست که به زایمان زودرس متولد شده است ممکن است این اختلال در وی دیده شود. اما معمولا نوزادان تا زمانی که پس از تولد در بیمارستان بستری می‌باشند این مهارت را کسب کرده اند. اگر کودک شما پس از ترخیص از بیمارستان همچنان دارای این اختلال می‌باشد بهتر است با پزشک خود و نوزاد مشورت نمایید. علل دیگری نیز می‌تواند موجب بروز این اختلال در نوزادان گردد. تبخال، زردی، ورم معده و عفونت‌های ویروسی از جمله این علل می‌باشند.

کم غذایی در نوزادان | کم اشتهایی در نوزادان

Malnutrition in infants and ways to eliminate it

کم غذایی در نوزادان

علل ویژه‌ای که موجب کم غذایی در نوزادان می‌شود

علاوه بر علت‌های قبل، علت‌های ویژه‌ای نیز وجود دارد که می‌تواند موجب کم اشتهایی در نوزادان گردد. این علت‌ها بسیار حیاتی بوده و باید به طور ویژه‌ای به آنها توجه نمود. اولین علتی که می‌تواند موجب این اختلال گردد کم کاری تیروئید به طور مادرزادی می‌باشد.

زمانی با این مشکل روبرو می‌شوید که تیروئید کودک نتواند طور طبیعی رشد نماید. عدم رشد طبیعی تیروئید و تضعیف عملکردهایش موجب کم اشتها شدن نوزاد می‌گردد. دلیل بعدی که می‌توان از آن نام برد عدم رشد طبیعی سمت چپ قلب و ایجاد اشکال در پمپاژ خون می‌باشد. بوتولیسم در نوزادان نیز می‌تواند علت دیگری جهت کم اشتها شدن نوزادان باشد. بوتولیسم حاصل سم خطرناکی‌ست که از باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم می‌باشد که موجب اختلال در تنفس و گوارش می‌شود. علت دیگری که می‌تواند موجب کم اشتها شدن نوزادان گردد، سندرم داون می‌باشد.

شرایط اضطراری کم غذایی در نوزادان

گاهی کم غذایی در نوزادان موجب ایجاد شرایط اضطراری می‌گردد که به طور حتم باید به پزشک مراجعه نمود. این شرایط می‌تواند حیات کودک را با خطرات جدی روبرو نماید. به همین دلیل باید این شرایط را جدی گرفت و برای بهبود کودک دستورات پزشک را اجرا نمود. این شرایط می‌تواند شامل مواردی به شرح زیر باشد:

کم غذایی در نوزادان

درمان کم غذایی در نوزادان

مواردی که کم غذایی در نوزادان به دلیل مشکلات عفونی باشد، بعد از درمان عفونت مشکل نیز حل می‌شود. اما مواردی که این مشکل به دلایل دیگر می‌باشد نیز باید به رفع دلیل مشکل در تغذیه پرداخت. در مواردی که نوزاد به دلیل نوع تغذیه و رژیم غذایی دچار این مشکل شده است با تغییر رژیم غذایی می‌توان این مشکل را حل کرد. در نوزادان شیرخوار نیز با استفاده از بطری و یا شیشه‌ی شیر به جای پستان مادر می‌توان به رفع این مشکل پرداخت. اگر نوزاد دچار عدم توانایی در هضم شیر می‌باشد، می‌توانید با مشورت پزشک شیر خشک مناسبی برای وی تهیه نمایید. اگر نوزاد به دلیل خوردن شیر خشک دچار این مشکل شده باشد، ممکن است با تغذیه‌ی شیر مادر بهبود یابد. مواردی که موجب این اختلال می‌شود را می‌توان با درمان‌های خانگی درمان کرد. اما در صورت بروز مشکلات جدی باید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

خروج از نسخه موبایل