غذاهای کمکی برای نوزادان

غذای کمکی برای نوزادان


 

غذاهای کمکی برای نوزادان

غذای کمکی برای نوزادان – زمان مناسب شروع غذای کمکی استفاده ازغذای کمکی از حدود ۶ ماهگی نوزاد شما بیشتر از هر زمانی در طول زندگی اش نیاز به انرژی و مواد مغذی دارد.پس از شش ماهگی هنوز شیرمادر یا شیر خشک منبع اصلی غذایی نوزاد شماست، اما باید غذا های مفید و جامد را نیز اضافه کنید.

معده نوزاد شما کوچک است و در طول روز مقدار کمی مواد مغذی نرم نیاز دارد.

به خاطر داشته باشید، علاوه بر غلات غذای کمکی کودک را هر روز از مواد غذایی حیوانی ( تخم مرغ ، لبنیات، گوشت قرم، ماهی، مرغ)، میوه ها و سبزیجات تهیه کنید.

همانطور که قبلا اشاره کردیم، در شش ماهگی شیر مادر همچنان یک منبع حیاتی برای تغذیه نوزاد محسوب می شود، اما کافی نیست. برای رفع نیاز های نوزاد در حال رشد، شما باید به تدریج مواد غذایی جامد را به برنامه اضافه کنید.

اطمینان حاصل کنید که اولین وعده غذایی جامد را بین دفعات شیردهی به کودک بدهید، تا نوزاد همچنان بیشترین بخش تغذیه خود را از شیر مادر تا حد امکان داشته باشد.

هنگامی که  غذای جامد را در برنامه تغذیه کودک آغاز می کنید، دقت کنید که نوزاد بیمار نباشد. امکان دارد نوزاد هنگام حرکت و چهار دست و پا کردن میکروب ها و آلودگی ها را به داخل دهانش منتقل کند.

به منظور محافظت از نوزاد، قبل و بعد از هر وعده غذایی دست های او را با آب و صابون بشویید.

غذای کمکی برای نوزادان

غذای کمکی برای نوزادان

اولین غذای کمکی برای نوزادان

هنگامی که  نوزاد به  سن ۶ ماهگی می رسد، در واقع تازه جویدن را یاد می گیرد. بنابراین غذا های اولیه باید نرم باشند تا بتواند آنها را به راحتی ببلعد، مثل فرنی یا میوه و سبزیجات له شده. آیا میدانید اگر فرنی بیش از حد لازم آبکی باشد مواد مغذی لازم را ندارد ؟ برای مغذی بودن فرنی، آن را در حدی بپزید که از قاشق نریزد.

زمانی به کودک غذا بدهید که نشانه‌های گرسنگی را بروز دهد، مثل دست زدن به دهان. برای شروع روزی ۲ وعده به نوزاد دو تا سه قاشق غذای نرم بدهید و قبل از این کار حتماً دست های خود را بشویید. درشش ماهگی حجم معده نوزاد اندک است و بیش از این مقدار نباید به او غذا بدهید.

 در زمان شروعغذاهای کمکی برای نوزادان طعم یک غذای جدید امکان دارد کودک شما را شگفت زده کند. برای درک و شناخت طعم و مزه ها به نوزاد خود وقت بدهید. صبور باشید و تلاش نکنید  نوزاد را مجبور به غذاخوردن کنید. به واکنش ها و علائم نوزاد دقت کنید و در وقت مناسب دست از غذا دادن بردارید.

به یاد داشته باشید، همانطور که نوزاد شما رشد می کند، حجم معده او نیز  افزایش می یابد و می تواند مقدار بیشتری غذا بخوردو نیاز است غذای کمکی را مطابق برنامه ذیل شروع کنیم

تغذیه نوزاد از ۶ تا ۸ ماهگی و چه غذای کمکی برای نوزادان می توان استفاده نمود

غذاهای کمکی برای نوزادان:از سن ۶ تا ۸ ماهگی نصف فنجان غذای نرم را دو تا سه بار در روز به نوزاد بدهید. جز عسل، نوزاد شما می تواند هر چیزی را بخورد. قبل از یک سالگی نباید به نوزاد عسل بدهید.

پس از مدتی شما می توانید یک میان وعده سالم مثل میوه های پخته و له شده بین وعده های غذایی نوزاد اضافه کنید. همانطور که مواد  غذایی جامد را افزایش می‌دهید، به مقدار سابق شیر مادر یا شیر خشک را نیز ادامه دهید.

 تغذیه نوزاد ۹ تا ۱۱ ماهگی و انواع غذای کمکی برای نوزادان که مفید است

از 9 ماهگی تا ۱۱ ماهگی نوزاد شما می تواند نیم فنجان غذا را سه الی چهار بار  در طول روز میل کنند و می تواند یک میان وعده سالم را نیز داشته باشد. در این مرحله شما می توانید به جای له کردن مواد غذایی آنها را به قطعات کوچک در تقسیم کنید .

امکان دارد نوزاد شما از این سه غذا خوردن با انگشتان خود را شروع کند. در بین وعده های غذایی به نوزاد شیر مادر یا شیر خشک را نیز بدهید. شروع غذاهای کمکی برای نوزادان بایستی وعده های غذایی نوزاد باید سالم بوده و به ارزش غذایی آن ها توجه شود،

در شروع غذاهای کمکی برای نوزادان بایستی وعده های غذایی نوزاد باید سالم بوده و به ارزش غذایی آن ها توجه شود، هر قاشق غذا باید دارای اهمیت باشد. نوزادان به انرژی و مواد مغذی احتیاج دارند.

فراموش نکنید علاوه بر غلات، هر روز باید از سبزیجات و میوه ها، حبوبات و دانه ها، روغن و یا چربی های قدیمی و به ویژه غذاهای حیوانی ( تخم مرغ، لبنیات  گوشت قرمز، ماهی و مرغ) استفاده کنید.

خوردن غذا های مختلف در طول روز شانس کودک شما را برای دریافت بهترین مواد مغذی بیشتر می کند.

اگر کودک شما غذا را پس میزند، برای خوردن به او فشار نیاورید. چند ساعت بعد دوباره برای غذا دادن به او اقدام کنید. شما می توانید غذا را با یک ماده غذایی دیگر که کودک راحت تر می کند ترکیب کنید و یا به آن مقداری شیر اضافه کنید.

تغذیه نوزادانی که شیر مادر نمی خورند و غذای کمکی برای نوزادان

تغذیه نوزادانی که شیر مادر نمی خورند و غذای کمکی برای نوزاداناگر از ابتدای تولد تغذیه نوزاد شما با شیر مادر نبوده است، او به مواد غذایی بیشتری نیاز دارد و نیاز هست غذای کمکی را علاوه بر مواد غذایی مفید، نوزاد شما باید محصولات شیری را نیز به میزان کافی دریافت کند.

مثل نوزادان دیگر غذای جامد را از ۶ ماهگی آغاز کنید. در ابتدا با دو تا سه قاشق غذاخوری مواد نرم و پوره مانند شروع کنید تا تمام مواد مغذی مورد نیاز بدون شیر مادر نیز تامین شوند.

از ۶ تا ۸ ماهگی نصف فنجان غذای نرم چهار وعده در روز به نوزاد داده و همچنین بین این وعده ها یک میان وعده سالم نیز داشته باشید. از 9 تا یازده ماهگی نصف فنجان غذا چهار یا پنج وعده در طول روز به علاوه دو میان وعده سالم به نوزاد بدهید.

نکات مهمی که باید در ذهن داشته باشید جهت شروع غذای کمکی برای نوزادان

  • در ابتدا با یک نوع غذا شروع کنید، میزان آن را ۲ تا ۳ قاشق چای خوری در نظر بگیرید. پس از یک هفته می توانید غذاهای دیگر را نیز اضافه کنید.
  • اگر نوزاد غذایی را دوست ندارد به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز آن غذا را از برنامه حذف کنید. سپس آن ماده غذایی را با چیز دیگری مخلوط کنید تا  طعم و مزه آن تغییر کند. به طور مثال تخم مرغ را می توانید با سبزیجات مخلوط کنید.
  • تمام غذاها باید به شکل یک پوره صاف شده باشند.
  • برای غذا دادن به نوزاد از یک قاشق کم عمق استفاده کنید تا نوزاد در صورت لزوم بتواند از حالت مکیدن استفاده کند.
  • تا حد امکان از نمک و شکر در غذای نوزاد استفاده نکنید. امکان دارد کودک غذای شور یا شیرین را به چیزهای دیگر ترجیح دهد.
  • ترجیحا نوزاد را با غذاهای خانگی تغذیه کنید. این کار کمک می کند تا نوزاد علاوه بر دریافت مواد مغذی تر با رژیم غذایی خانواده عادت کند.
  • غذا دادن باید با مقدار کم و به حالت نیمه جامد شروع شود.
  • مواد غذایی برای نوزاد باید کاملاً تازه و سالم باشند.نکات مهمی که باید در ذهن داشته باشید جهت شروع غذای کمکی برای نوزادان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *