درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

در این نوشته قصد داریم به بررسی علائم و نحوه درمان گلودرد کودک بپردازیم. به نظر می رسد که هنگام غذا خوردن و بلعیدن غذا کودک شما احساس ناراحتی می کند و صدای گریه او مانند قبل طبیعی به نظر نمی رسد. شما به گلودرد مشکوک هستید و ممکن است نگران این مسئله باشید که بیماری جدی تری مانند التهاب لوزه یا استرپتوکوک داشته باشد.

گلودرد یا خارش گلو به ندرت یک فوریت پزشکی محسوب می شود؛ اما هنوز هم می توانید برای والدین مسئله ای نگران کننده باشد. اولین قدم این است که علائم کودک خود را مشاهده کنید و از نزدیک او را تحت نظر داشته باشید. پزشک متخصص اطفال را از تمام علائم کودک خود مطلع کنید. این به شما کمک می کند تا پزشک تشخیص دهد که آیا شما باید کودک خود را برای استراحت در خانه نگهدارید یا کار دیگری باید انجام دهید. اگر کودک شما در تنفس یا بلع مشکل دارد؛ فورا به دنبال کمک پزشکی باشید.

علائم رایج گلودرد کودک

تعدادی از دلایل شایع گلودرد در کودکان وجود دارد که در ادامه بحث خواهیم کرد:

سرماخوردگی

گلودرد در کودکان اغلب به دلیل عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی ایجاد می شود. علائم اصلی سرماخوردگی شامل گرفتگی بینی و آبریزش بینی است. این علائم علاوه بر علائم گلودرد است که در کودک خود مشاهده می کنید.

به طور متوسط؛ کودکان در سال اول زندگی خود می توانند سرما بخورند. اگر مشکوک به این هستید که کودک شما سرما خورده است؛ ممکن است بخواهید مراقبت از او را در خانه انجام دهید. ممکن است کودک سرما خورده شما تب داشته باشد. واقعا ناراحت کننده به نظر می رسد. کودک شما زیاد گره می کند یا به نظر می رسد که وضعیت طبیعی ندارد.

درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

اگر کودک خود را به مهد کودک می سپارید؛ شاید بخواهید سیاست های مرکز را بررسی کنید. آنها ممکن است شرایط برای نگهداری کودکان بیمار در خانه داشته باشند.

ورم لوزه

کودکان می توانند لوزه یا لوزه های ملتهب را تجربه کنند. التهاب لوزه معمولا در اثر عفونت ویروسی ایجاد می شود. اگر کودک شما به التهاب لوزه مبتلا باشد؛ ممکن است علاقه ای به تغذیه نداشته باشد. آنها همچنین ممکن است مشکلات زیر را تجربه کنند:

در صورت لزوم، متخصص اطفال ممکن است استامینوفن یا ایبوپروفن بچگانه را تجویز کند. اگر کودک شما در حال خوردن غذای جامد است؛ باید غذاهای نرم را به او بدهید.

بیماری دست، پا و دهان (HFMD)

بیماری دست، پا و دهان (HFMD) توسط ویروس های مختلف ایجاد می شود و در کودکان زیر 5 سال شایع است. علائم ممکن است شامل تب؛ گلو درد و دهان درد باشد. کودک شما ممکن است تاول و زخم در دهان هم داشته باشد. این علائم ممکن است بلعیدن را دشوار کند. همچنین احتمالا روی دست ها؛ پاها؛ دهان یا باسن کودک ما جوش های قرمز و تاول هایی مشاهده کنید.

پزشک اطفال در صورت لزوم ممکن است مایعات، استراحت و استامینوفن یا ایبوپروفن بچگانه را به شما توصیه کند.

بیماری دست، پا و دهان بسیار مسری است. کودک خود را تا زمان بهبود بثورات در منزل نگهداری کنید که ممکن است 7 تا 10 روز طول بکشد. حتی اگر بعد از چند روز دیگر؛ مثل یک بیمار رفتار نکنند تا زمان بهبود بثورات پوستی همچنان این بمیاری مسری است.

گلودرد

از درد ناشی از لوزه که در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود؛ گلودرد رخ می دهد. اگر چه این مسئله در مودکان زیر 3 سال غیر معمول اس؛ اما هنوز هم دلیل احتمالی گلودرد است. علائم گلودرد در نوزادان ممکن است شامل تب و لوزه های بسیار قرمز باشد. همچنین ممکن است غدد لنفاوی متورم در گردن آنها را احساس کنید.

درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

اگر مشکوک به گلودرد نوزاد هستید، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. در صورت نیاز؛ ممکن است آنها آنتی بیوتیک تجویز کنند.

چه وقتی باید با متخصص کودکان تماس بگیرید؟

اگر کودک زیر 3 ماه است؛ با مشاهده اولین علائم گلودرد (از جمله امتناع از غذا خوردن) با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. نوزادان زیر 3 ماه سیستم ایمنی کاملی ندارند؛ بنابراین ممکن است؛ متخصص اطفال بخواهد آنها را تحت نظر بگیرد. اگر کودک شما بیش از 3 ماه عمر دارد؛ علاوه بر اینکه به نظر می رسد گلو درد یا خارش دارد؛ علائم زیر را هم دارد با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید:

  • دمای بدن بالای 38 درجه سانتیگراد
  • سرفه مداوم
  • گریه غیر معمول
  • خیس نکردن پوشک به طور معمول
  • گوش درد
  • بثورات در دست، دهان؛ پا، باسن

پزشک اطفال به بهترین وجه قادر خواهد بود تشخیص دهد که آیا شما باید کودک خود را به بیمارستان ببرید یا در خانه نگه دارید و رمان های خانگی و استراحت را امتحان کنید. پزشک متخصص اطفال همچنین می تواند در مورد اینکه بیماری تا چه حدی مسری است به شما مشاهوره بدهد.

درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

اگر کودک شما در بلع یا تنفس مشکل دارد, همیشه باید مراقبت های پزشکی فوری را مد نظر داشته باشید. همچنین اگر دچار آبریزش غیر معمول هستند؛ باید به مراقبت های پزشکی فوری بپردازید؛ این ممکن است به این معنا باشد که در بلعیدن مشکل دارند.

نحوه مدیریت گلودرد کودک در خانه

برخی از درمان های خانگی ممکن است برای کودکی که گلودرد دارد مفید واقع شود:

استفاده از رطوبت ساز

استفاده از رطوبت ساز در اتاق کودک ممکن است به کاهش علائم گلودرد کودک کمک کند. اگر فرزند شما گرفتگی بینی دارد؛ دستگاه مرطوب ساز ممکن است به او کمک کند تا راحت تر نفس بکشد. مرطوب ساز را دور از کودک خود قرار دهید تا آن را لمس نکند؛ اما به قدری دور هم نباشد که تاثیری هم نداشته باشد. دستگاه های بخار آب گرم خطر سوختگی را به همراه دارند و نباید از آنها استفاده شود.

شما باید هر روز دستگاه رطوبت ساز خود را تمیز و خشک کنید تا از تشکیل باکتری ها و کپک ها جلوگیری شود. تا بهبود علائم کودک می توانید از رطوبت ساز استفاده کنید؛ اگر بعد از چند روز کودک شما بهتر نشد؛ به متخصص اطفال خود اطلاع دهید.

فین گیر

کودکان قادر به نفس کشیدن راحت نیستند؛ شما می توانید از فین گیر برای بیرون آوردن مخاط بینی استفاده کنید. قطره سالین ممکن است به نرم شدن مخاط کمک کند تا برداشتن آنها با فین گیر راحت تر شود.

استفاده از عسل برای درمان گلودرد کودک ؛ آری یا خیر؟

دادن عسل به زیر 1 سال ایمن نیست. به کوددک خود آب عسل یا سایر داروهای حاوی عسل ندهید چون می تواند باعث بوتولیسم نوزاد شود.

آیا کودکی که گلودرد دارد به دارو نیاز دارد؟

درمان گلودرد کودک به علت ایجاد آن بستگی دارد. اگر علت گلودرد سرماخوردگی است؛ پزشک اطفال احتمالا دارو را به شما توصیه نمی کند؛ مگر اینکه کودک تب کند.

شما می توانید با استفاده از رطوبت ساز؛ دمای اتاق خود را راحت نگه دارید. به آنها شیر مادر بدهیدو مایعات می توان به هیدرانه نگه داشت کودک کمک کند تا زمانی که علائم بیماری بهبود پیدا کند. اگر گلودرد کودک شما ناشی از عفونت باکتریایی مانند استرپتوکوک است؛ ممکن است آنتی بیوتیک لازم باشد. متخصص اطفال در صورت نیاز می تواند این نیاز را تشخیص دهد.

درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

آیا مصرف داروی بدون نسخه برای کودکان بی خطر است؟

داورهای بدون نسخه سرماخوردگی برای نوزادان توصیه نمی شود. آنها علائم سرماخوردگی را درمان نمی کنند و در بعضی از موارد ممکن است کودک شما را بیمار کند. تنها استثنا در صورتی است که کودک تب داشته باشد. برای نوزادان بالای 3 ماه؛ در صورت نیاز در مورد استامینوفن یا ایبوپروفن با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. آنها همچنین می توانند دوز صحیحی را برای کودک شما توصیه کنند.

آیا دیفن هیدرامین ( بنادریل ) به خواب کودک کمک می کند؟

فقط در صورتی که متخصص اطفال آن را به شما توصیه می کند از دیفن هیدرامین ( بنادریل ) استفاده کنید؛ به طور کلی برای نوزادان بی خطر نیست.

چه مدت طول می کشد تا گلودرد کودک بهبود پیدا کند؟

اگر گلودرد کودک به خاطر سرماخوردگی است؛ کودک شما احتمالا طی 7 تا 10 روز بهبود پیدا می کند. اگر گلودرد به علت بیماری دست؛ چا و دهان و یا به خاطر التهاب لوزه یا استرپتوکوک گلو ایجاد شود؛ ممکن است کمی بیشتر طول بکشد تا کودک شما بهبود پیدا کند. پزشک متخصص اطفال خود را در جریان روند بهبودی کودک خود قرار دهید و در صورت عدم بهبود علائم بعد از چند روز به او اطلاع دهید.

درمان و جلوگیری از گلودرد کودک – وقتی کودک شما گلودرد دارد چه کاری باید انجام دهید

نحوه جلوگیری از گلودرد کودک

جلوگیری از گلودرد به طور کامل ممکن نیست؛ به خصوص اگر ناشی از سرماخوردگی باشد. اما انجام اقدامات زیر ممکن است به کاهش خطر ابتلا کمک کند:

  • کودک خود را تا آنجا که ممکن است از علائم و نشانه های سرماخوردگی یا گلودرد دور نگه دارید.
  • در صورت امکان از حمل و نقل عمومی و اجتماعات عمومی با کودک؛ جاوگیری کنید.
  • اسباب بازی ها و پستانک های کودک خود را مرتبا تمیز کنید.
  • دستان خود را قبل از شیر دادن یا لمس کودک بشویید.
  • بزرگسالان ممکن است گلودرد یا سرماخوردگی را از کودکان را بگیرند. برای جلوگیری از این مسئله، مرتبا دستان خود را بشویید.

جمع بندی

علائم گلودرد کودک را در نظر داشته باشید و آنها را به پزشک متخصص اطفال گزارش دهید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا متوجه شوید که باید کودک خود را برای استراحت در خانه نگه دارید یا به کلینیک یا بیمارستان ببرید.  در بیشتر مواقع؛ کودک شما طی 7 تا 10 روز بهبود می یابد. تا زمان بهبودی باید به کودک خود استراحت بدهید تا زمانی که دوباره قادر به پیاده روی، پارک رفتن و بازی با سایر خواهر و برادرهای خود باشد.

منبع: healthline

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *