چگونه با کودکان لجباز رفتار کنیم؟

چگونه با کودکان لجباز رفتار کنیم؟

کودکان لجباز و لجبازی در کودکان و نحوه برخورد با آنها : کشمکش با دختر بزرگم از وقتی که او کودک نوپایی بود شروع شد.

عکس هایی از او دارم که در پارک با فاصله از من ایستاده، دست ها را با لجبازی به بغل زده و از چشمانش این جمله خوانده می شود ” هیچ جوره کاری که میگی رو انجام نمیدم، خانم !” من حتی فیلمی از او دارم که رو به دوربین می گوید، ” من هم مامان عروسک هایم هستم و مسئولیت هایی دارم!” .

پرستار کودک حرفه ای لازم داری رزرو انلاین خدمات

بعضی از بچه ها تنها به وجود آمده اند که با والدین سروکله بزنند. اسمش را هر چه می خواهید بگذارید لجباز یا محکم اما اگر یکی از این بچه ها را در خانه داشته باشید حتما تا الان فهمیده اید که روش های مستقیم در وادار کردن آنها به انجام کار یا رفتار خاصی، جواب نمی دهد. آنها می خواهند خودشان رئیس باشند، درست مثل شما!

مربی والدین به شیوه ی والدگری مثبت

 شارون سیلور، مربی والدین به شیوه ی والدگری مثبت در شهر توکسن ایالت آریزونا و نویسنده ی کتاب “توقف واکنش، شروع پاسخ” می گوید:  به جای توسل به جنگ لفظی ( مثل فریاد یا لابه)، استراتژی مرا موسوم به والدگری موذیانه یا جودویی به کار بگیرید.

این شیوه لزوما به معنای حقه بازیو بازیدادن فرزندان نیست. در عوض، “والدگری موذیانه” در واقع به نوعی ” والدگری هوشیارانه”. این شیوه بدین معناست که به جای نزدیک شدن مستقیم، به طور غیر مستقیم به آنها نزدیک شوید و با بهره گیری از آرامش،احترام و خلاقیت به آنچه می خواهید می رسید.

راچل رادمن، مادر دو فرزند و متخصص کودکان از نیویورک  با حمایت از این شیوه گفت ” در زندگی خصوصی من مرتبا از این شیوه ی (والدگری موذیانه) استفاده می کنم و از آن جواب گرفتم. این طبیعت همه ی انسان هاست و کودکان هم مستثنی نیستند، که در تصمیماتی که برای زندگی و عادت های آنها گرفته می شود دخیل باشند.

چگونه با کودکان لجباز رفتار کنیم؟

در مورد کودکانی که باید اندکی بیشتر کنترل شوند، گاهی اوقات پرسیدن نظراتشان و دادن حق انتخاب به آنها بهتر جواب می دهد تا اینکه بخواهیم آنها را جبور به انجام کاری کنیم.” در ادامه به شما برخی از فوت و فن های رفتار با این کودکان را معرفی می کنیم .

جنگ بر سر کارهای روزمره با لجبازی کودکان

کودک شما نصف روز را در حال پخش و پلا کردن اسباب بازی هایش است و زمانی که باید جمع و جور کند به کار دیگری مشغول می شود.

شیوه ی موذیانه در برخورد با کودکان لجباز

سوزان استیفلمن روانشناس کودک از کالیفرنیا و نویسنده ی کتابهای :  والدگری بدون کشمکش،  تربیت لذت بخش، کودکان منعطف در عین  حفظ خونسردی، آرام و همراه، می گوید کودکان لجباز اغلب با بازی و چالش رام می شوند مثلا اینکه بچه شما در عرض پنج دقیقه چند اسباب بازی می تواند سر جای خود بگذارد. 

حتی می توانید پا را فراتر گذاشته و نموداری درست کنید و از بچه بخواهید تا رکورد خودش را بزند و با اتمام کار جایزه ای مثل استیکر یا امتیاز خاصی نیز برایش در نظر بگیرید.

دستیار بازی

به کودکتان بگویید ” می خواهی امروز دستیار مخصوص من باشی؟ تو خیلی خوب میز می چینی ، لباس ها راجمع می کنی، آینه را تمیز می کنی و …. ” بنابراین کودک شما فکر می کند با انجام این کار ها از امتیازات ویژه ای برخوردار می شود.

در برخورد با کودکان لجباز مثبت فکر کنید

به جای تهدید، از کلمات تشویقی و حمایت کننده استفاده کنید. استیفلمن تاکید می کند که به جای جنگیدن با بچه های کله شق و گفتن جملاتی مثل ” تا وقتی اسباب بازی هایت را جمع نکنی از پارک خبری نیست” بگویید، ” هر چه زودتر اسباب بازی هایت را جمع کنی زودتر به پارک می رویم”  اگر  مثلا کودک شما جواب داد ” اما الان میخواهم با دوستم بازی کنم” در عوض غ زدن به او برای اجازه، با لبخند بگویید ” چرا که نه به محض اینکه اسباب بازی هایت را جمع کردی می توانی بروی با دوستت بازی کنی.” 

جنگ بر سر حمام و خواب با بچه های لجباز

کودک شما می داند به محض بیرون رفتن از حمام باید بخوابد بنابراین هیچ جوره از زیر دوش یا درون وان جم نمی خورد. همچنین زمان خواب برای پوشیدن لباس خواب لجبازی می کند، این کشمکش برنامه ی هر شب خانواده ی شماست.

روشی که سازندگان فیلم ها به کار می گیرند را امتحان کنید

استفاده از موسیقی برای تنظیم حالات فرد. موسیقی آرام بی هیچ دردسری بچه ها را به تخت می فرستد.

هر بچه سی دی مورد علاقه ی خودش را دارد که در موقع حمام یا قصه گویی قبل از خواب می بایست برایشان پخش کنید. این روش به خصوص برای بچه های لجوج موثر است زیرا که آنها به خوبی نمی توانند ذهنشان را قبل از خواب آرام کنند.

چگونه با کودکان لجباز رفتار کنیم؟

بازی “بگو بله”از بچه ها بپرسید

این شیوه ی زیرکانه ی استیفلمن را امتحان کنید: سوالاتی از بچه ها بپرسید که جواب آنها بله باشد. این کار را حداقل سه بار پشت سر هم تکرار کنید مثلا ” چقدر خوش گذشت که توی وان با عروسک هات بازی می کردی نه؟ ” (بله) ” چطوره دفعه ی بعد عینک شنا هم با خودت ببری، نه؟ ” ( بله) ” اون عروسک دایناسورت هم تونست شنا کنه؟ ” ( بله) سه تا پاسخ بله از فرزندانتان مقاومت او را می شکند و حس فهمیده شدن و درک شدن به آنها می دهد.

به کودکان لجباز حق انتخاب بدهید

به آرامی به سمت کاری که می خواهید هدایتشان کنید، مثلا: ” میتوانی خودت را با حوله خشک کنی یا کمکت کنم؟” مستقیما نگویید حمام کردن کافیست.

آرام شروع کنید به صحبت کردن درباره ی عادات هر روزه ی قبل از خواب برای مثال ” امشب کدام کتاب داستان را بخوانیم؟ کتاب فلان یا فلان یکی ”  اگر فرزندتان پاسخ داد “هیچ کدام. من نمی خواهم بخوابم”  به آرامی پاسخ دهید ” این که جزء گزینه ها نبود. کدام کتاب را می خواهی؟”  در صورت لزو مجددا به آرامی تکرار کنید.

لجبازی کودکان و کودکان لجباز

استیفلمن می گویدکودکان لجباز از  اینکه والدین حرف هایشان را اینگونه تکرار کنند متنفر اند و معمولا تسلیم می شوند. اگر هم نشدند می توانید بگویید” خب مثل اینکه امشب داستان نمی خواهی. شب به خیر عزیزم فرداشب داستان می خوانیم!” چراغ  ها را خاموش کنید و تسلیم لجبازی او نشوید.

حتی  اگر قیل و قال راه بیاندازد. بر سر حرف خود ماندن این تضمین را به شما می دهد که فرد اشب شاهد چنین رفتاری نخواهید بود.

چگونه با کودکان لجباز رفتار کنیم؟

با بچه ها ارتباط ایجاد کنید بدون لجبازی

قبل از بردن بچه به اتاق خواب از تکنیک ” ارتباط پیش از دستور دادن” سوزان استیفلمن استفاده کنید. دقایقی کنار فرزندتان بنشینید و به بازی او و یا برنامه ی تلوزیونی که تماشا می کند علاقه نشان دهید.

سولات مرتبط و به جایی بپرسید یا جملات تشویقی به کار ببرید مثلا” حالا می فهمم چرا اینقدر این برنامه را دوست داری، واقعا بامزه س” وقتی کودکان با شما ارتباط برقرار کردند پذیرفتن حرف شما برایشان راحت تر می شود .

برای تعیین وقت خواب با هم مذاکره کنید و از لجبازی خودداری شود

زمان خواب فرزندان بزرگتر با ورود فرزند دیگر به هم میریزد.

اگر می خواهید و سر ساعت 8:30 خواب باشد و او اصرار دارد تا ساعت 9 بیدار باشد، با فرزندتان قراری بگذارید که طبق آن می تواند از ساعت 8:30  تا 9در اتاقش بیدار باشد و بی سرو صدا بازی یا مطالعه کند و مرتبا از اتاق خارج نشود اما مطمئن نباشید که او سر ساعت 9 به تخت خواب برود.

بچه های لجوج قرارداد را مثل یک برد برای خود تلقی می کنند زیرا که اینکار به آنها تا حدی استقلال می بخشد.

اما اگر فرزندتان با سرو صدا، بیرون آمدن از اتاق یا دیر تر از ساعت مشخص شده خوابیدن قرار را به هم زد، زمان خواب اورا برای شب های بعد زودتر کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *