مراقبت و پرستاری از سالمند

مراقبت و پرستاری از سالمند

چرا به مراقبت و پرستاری از سالمند نیاز داریم؟ جمعیت سالخورده جهان به سرعت در حال رشد است، با افزایش امید به زندگی، کیفیت زندگی در همه سنین اهمیت زیادی پیدا می کند. بنابراین در کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه نیاز به افرادی برای مراقبت و پرستاری از سالمند افزایش می یابد.

مراقبت و پرستاری از سالمند هرگز کار آسانی نیست. از آنجا که سالمندان بیشتر مستعد ابتلا به صدمات، عفونت ها و تغییرات وضعیت ذهنی هستند، مراقبت از سالمند نیازمند مهارت فراوان و فراگیری آموزش های لازم می باشد. اگر در امر نگهداری از سالمند تازه کار هستید، مقاله زیر کمک می کند تا موارد تازه ای را در این زمینه بیاموزید.

مراقبت و پرستاری از سالمند و صحبت با فرد سالخورده

اگر قرار است مراقبت و پرستاری از سالمند را به عهده داشته باشید خارج از بررسی علائم فیزیکی و روانی فرد سالخوردگی، بهتر است با زبانی کاملا احترام آمیز با وی صحبت کنید. افکار و عقاید او را در مورد مراقبت و  نیازهای او درک کنید و تا جای ممکن آنها را برآورده سازید. معمولا افراد سالمند ترجیح می دهند در دورانی سالخوردگی در خانه خود باشند و فردی از آنها مراقبت نماید تا اینکه به خانه سالمندان فرستاده شوند. این مسئله می تواند بهترین راه پیش روی سلامت جسمی و ایمنی سالمند باشد.

برای مراقبت و پرستاری از سالمند همه چیز باید آماده و ایمن باشدجهت مراقبت از سالمندان خانه را امن کنید

برای مراقبت و پرستاری از سالمند همه چیز باید آماده و ایمن باشد تا از اتفاقات پیش بینی نشده جلوگیری گردد. افراد سالمند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری و سقوط هستند، بنابراین خانه بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که خطرات احتمالی برطرف شوند. حمام می تواند برای سالمندان یک مکان بسیار خطرناک باشد، بنابراین نوع حمام، دوش و توالت را در ایمن سازی خانه در نظر بگیرید. پله نیز می تواند یکی از مسائل مشکل ساز باشد، بنابراین نصب آسانسور می تواند یک گزینه مناسب باشد. نصب آلارم دود نیز برای مراقبت و پرستاری از سالمند در خانه ضروری است.

مراقبت و پرستاری از سالمند و استقلال و کرامت

افراد سالمند معمولا به زندگی مستقل اهمیت زیادی می دهند آنها دوست ندارند سربار کسی باشند، و برای آنها درک از دست دادن استقلال امری دشوار است.افراد سالمند معمولا به زندگی مستقل اهمیت زیادی می دهند آنها دوست ندارند سربار کسی باشند، و برای آنها درک از دست دادن استقلال امری دشوار است. طبیعی است که افراد مسن گذشته خود را بازبینی می کنند و از تعریف کردن خاطرات خود لذت می برند، شاید حتی دوست داشته باشند آلبوم عکس های خود را به شما نشان دهند سعی کنید برای آنها وقت بگذارید. تنها بودن و نداشتن هم صحبت در سالخوردگی امری بسیار دشوار است بنابراین اگر برای نگهداری از سالمند به خانه آنها می روید بدانید بعد از زمان اندکی آنها شما را دوست خود به شمار می آورند. آنها را تشویق کنید تا به رویدادهای اجتماعی بروند و همراه با دیگر افراد سالخورده  فعالیت هایی داشته باشند. اگر آنها از این کار امتناع کردند، پس برای خرید یا دیدن مکان های آشنا آنها را ببرید. آنها را تشویق کنید تا سرگرمی های مورد علاقه خود را ادامه دهند این مسئله برای حفظ ثبات فکری و جسمی این افراد ضروری است.  تغذیه سالمند در امر مراقبت از سالمند تغذیه سالمند بسیار اهمیت دارد. افراد سالمند نمی توانند از غذایی که افراد معمولا می خورند، استفاده کنند. غذای آنها بایستی فاقد چربی بالا یا قند و نمک فراوان باشد. غذای سالمند بایستی بسته به سلامت و بیماری هایی که به آنها مبتلا است و نیاز بدن وی تهیه گردد.

چرا تغذیه افراد مسن مهم است؟

تغذیه عبارت است از داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که بدن شما مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند. مواد مغذی موادی در غذاهایی هستند که بدن ما به آنها نیاز دارد تا بتوانند کار کنند و رشد کنند. آنها شامل کربوهیدرات ها ، چربی ها ، پروتئین ها ، ویتامین ها ، مواد معدنی و آب هستند. تغذیه مناسب صرف نظر از سن شما مهم است. به شما انرژی می دهد و می تواند به شما در کنترل وزن کمک کند. همچنین ممکن است به جلوگیری از برخی بیماری ها مانند پوکی استخوان ، فشار خون بالا ، بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها کمک کند. اما با افزایش سن ، بدن و زندگی شما تغییر می کند و آنچه برای سالم ماندن نیاز دارید نیز تغییر می کند. به عنوان مثال ، ممکن است به کالری کمتری احتیاج داشته باشید ، اما همچنان لازم است مواد مغذی کافی دریافت کنید. برخی از افراد مسن نیاز به پروتئین بیشتری دارند.

چه عواملی باعث می شود که با افزایش سن ، تغذیه سالم را سخت کنم؟

برخی از تغییراتی که با افزایش سن ممکن است اتفاق بیفتد ، می تواند تغذیه سالم را برای شما دشوار کند. اینها شامل تغییراتی در شما می شود

  • زندگی در خانه ، مانند زندگی ناگهانی تنها یا داشتن مشکل در رفت و آمد.
  • سلامتی ، که می تواند آشپزی یا تغذیه خود را برای شما سخت کند.
  • داروهایی که می توانند طعم غذا را تغییر دهند ، دهان شما را خشک کنند یا اشتهای شما را از بین ببرند.
  • درآمد ، به این معنی که ممکن است آنقدر پول غذا نداشته باشید.
  • حس بویایی و چشایی
  • مشکلات جویدن یا بلعیدن غذا

چگونه می توانم با افزایش سن سالم غذا بخورم؟

برای سالم ماندن با افزایش سن ، باید غذاهایی بخورید که مقدار زیادی مواد مغذی به شما می دهند بدون اینکه کالری اضافی زیادی داشته باشید، مانند:

  • میوه ها و سبزیجات (انواع مختلف را با رنگ های روشن انتخاب کنید)
  • غلات کامل مانند بلغور جو دوسر ، نان گندم کامل و برنج قهوه ای
  • شیر و پنیر بدون چربی یا کم چربی یا شیر سویا یا برنج که ویتامین D و کلسیم اضافه کرده است
  • غذاهای دریایی ، گوشت بدون چربی ، مرغ و تخم مرغ
  • لوبیا ، آجیل و دانه ها
  •  
  • از کالری خالی پرهیز کنیداینها غذاهایی هستند که کالری زیادی دارند اما مواد مغذی کمی دارند ، مانند چیپس ، آب نبات ، کالاهای پخته شده ، نوشابه و الکل.
  • غذاهایی را انتخاب کنید که کلسترول و چربی کمی دارندبه خصوص سعی کنید از مصرف چربی های اشباع و ترانس خودداری کنید. چربی های اشباع معمولاً چربی هایی هستند که از حیوانات به دست می آیند. چربی های ترانس چربی های فرآوری شده در مارگارین استیک و کوتاه کننده سبزیجات هستند. ممکن است آنها را در برخی از کالاهای پخته شده در فروشگاه و غذاهای سرخ شده در برخی از رستوران های فست فود پیدا کنید.
  • مایعات کافی بنوشید ، تا دچار کمبود آب بدن نشوید . برخی از افراد با افزایش سن احساس تشنگی خود را از دست می دهند. و برخی از داروها ممکن است داشتن مایعات فراوان را از اهمیت بیشتری برخوردار کنند.
  • تحرک بدنی داشته باشیداگر اشتهای خود را از دست داده اید ، ورزش ممکن است به شما کمک کند تا گرسنه شوید.

مراقبت و پرستاری از سالمند

اگر در تغذیه سالم دچار مشکل شوم چه کاری می توانم انجام دهم؟

گاهی اوقات مسائل مربوط به سلامتی یا سایر مشکلات باعث می شود تغذیه سالم  نباشد. در اینجا چند نکته وجود دارد که می تواند به شما کمک کند:

  • اگر از تنهایی غذا خوردن خسته شده اید ، سعی کنید بعضی از وعده های غذایی یا غذای آشپزی را با یک دوست میل کنید. همچنین می توانید برخی از وعده های غذایی خود را در اجتماعات یا مراکز مذهبی اطراف منزل  بخورید.
  • اگر در جویدن مشکل دارید ، برای بررسی مشکلات به دندانپزشک مراجعه کنید
  • اگر در بلعیدن مشکل دارید ، همراه با وعده غذایی خود مایعات زیادی بنوشید. اگر این کمکی نکرد ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید. یک بیماری یا دارویی می تواند باعث ایجاد این مشکل شود.
  • اگر در بوییدن و چشیدن غذای خود مشکل دارید ، سعی کنید رنگ و بافت اضافه کنید تا غذایتان جذابتر شود
  • اگر به اندازه کافی غذا نمی خورید ، در طول روز برخی از میان وعده های سالم اضافه کنید تا به شما کمک کند مواد مغذی و کالری بیشتری دریافت کنید
  • اگر به دلیل بیماری نمی توانید غذا بخورید با پزشک خود مشورت کنید و اگر نمی توانید به دلیل بیماری آشپزی کنید از خدمات شرکت خدماتی استفاده نمایید
 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *