زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمند

زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمند

در این مطلب قصد داریم در مورد زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمند صحبت کنیم. با افزایش سن در مورد آسیب یا درد مفاصل زانو چه کنیم؟ آیا باید از فعالیت بدنی پرهیز کنیم؟ وقتی صحبت از تسکین درد به میان می آید، چه گزینه هایی در اختیار داریم؟ درست است که مشکلات زانو شایع ترین مشکل اسکلتی عضلانی مرتبط با سن در جهان است. اگر بالای 40 سال دارید، ممکن است در حال حاضر مقدار اندکی احساس درد داشته باشید. در مورد نحوه عملکرد مفصل زانو ،که بزرگترین مفصل  در بدن شما  است و اینکه چرا در زمان حرکت درد دارد در ادامه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نحوه کار زانو

زانو استخوان بالای ساق و استخوان ساق پا را به هم متصل می کند که شامل مفصل رباط ها (برای ثبات)، تاندون ها و ماهیچه ها (برای حرکت)، با دو دیسک غضروف یا منیسک (برای جذب شوک) و بسیاری از کیسه های پر از مایع (که به حرکت نرم زانو کمک می کنند) می باشند.

مانند هر مکانیزمی، هرچه بیشتر کار کنید، این بخش ها فرسوده‌تر می‌شوند. زانوهای ما نه تنها با ساییدگی و پارگی روزمره مواجه می‌شوند، بلکه زمانی که اضافه وزن داریم یا در ورزش‌های پرتحرک شرکت می‌کنیم، دچار استرس می‌شوند. علاوه بر انحطاط، با افزایش سن، زانوهای ما مستعد ابتلا به بیماری های التهابی و کریستالی می شوند.

علت زانو درد در سالمندان

به غیر از آسیب که یکی از علت های زانود درد است، موارد زیر برخی از دلایل رایج زانو درد مزمن هستند:

زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمندآرتروز

شایع ترین شکل آرتریت، آرتروز است که به دلیل فرسودگی پیشرونده غضروف در طول زمان است. آرتروز دامنه حرکت را محدود می کند و باعث درد، سفتی، ضعف و تورم زانو می شود.

مانند سایر آسیب ها سن، وزن و ژن‌های شما می‌توانند در ایجاد آرتروز نقش داشته باشند. سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که 40 درصد از افراد بالای 70 سال به آرتروز مبتلا می شوند. یک دلیل شایع برای درد طولانی مدت زانو در افراد مسن، آرتروز است. تصور می شود که ناشی از ساییدگی و پارگی مفصل است.

در یک مفصل سالم، به دلیل غضروفی که انتهای استخوان ها را می پوشاند، زانو به نرمی خم و صاف می شود. با گذشت زمان، آسیب به این غضروف می تواند منجر به آرتروز شود. حرکت محدود می شود و درد به تدریج افزایش می یابد.

انواع آرتروز

2 نوع آرتروز وجود دارد – اولیه و ثانویه. هر دو نوع آرتروز ممکن است انگشتان دست، لگن، زانو، مچ پا یا انگشتان پا را تحت تاثیر قرار دهند.

آرتروز اولیه: استئوآرتریت اولیه زمانی رخ می دهد که غضروف بین استخوان های شما تحلیل می رود. با افزایش سن، محتوای آب در غضروف کاهش می یابد و آن را ضعیف تر و مستعد آسیب می کند.

آرتروز ثانویه: از سوی دیگر، آرتروز ثانویه با افزایش سن ارتباطی ندارد و ناشی از آسیب، بیماری یا عوامل ژنتیکی است. هر دو نوع آرتروز ممکن است انگشتان دست، لگن، زانو، مچ پا یا انگشتان پا را تحت تاثیر قرار دهند.

علائم آرتروز چیست؟

علائم هر دو نوع استئوآرتریت مشابه است. درد و سفتی در مفاصل آسیب دیده در حین یا بعد از حرکت، و همچنین حساسیت و تورم شایع است. شما از دست دادن انعطاف پذیری در مفاصل آسیب دیده خود و احساس توری که با صدای کلیک یا ترک خوردن همراه است را تجربه خواهید کرد.

در مراحل اولیه استئوآرتریت، ممکن است تنها زمانی که از مفاصل خود استفاده می کنید، یا هنگام بیدار شدن در صبح احساس درد و ناراحتی کنید. با این حال، با بدتر شدن وضعیت شما، ممکن است این علائم را حتی زمانی که در حال استراحت هستید نیز تجربه کنید.

چه چیزی آرتروز را بدتر می کند؟

تاخیر در درمان: عدم مراجعه به درمان در اسرع وقت می تواند وضعیت شما را بدتر کند زیرا غضروف شما بیشتر تحلیل می رود. علاوه بر این، بدن شما به عنوان یک سیستم کار می کند و سایر مفاصل باید جبران کنند. این ممکن است منجر به آسیب به سایر مفاصل شما شود که به نوبه خود، مسائل را پیچیده و درد شما را تشدید می کند.

روماتیسم مفصلی: این یک بیماری خود ایمنی است که باعث می شود بافت اطراف مفصل ملتهب و ضخیم شود. در دراز مدت، این می تواند به غضروف زانو آسیب برساند و آن را کاهش دهد. روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید دست: آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که بیشتر افراد بین 40 تا 60 سال را درگیر می کند و زنان 3 برابر بیشتر از مردان به آن مبتلا می شوند. در سنگاپور، این شایع ترین آرتریت التهابی مزمن است و حدود 0.5 تا 1 درصد از جمعیت از آن رنج می برند.

آرتریت روماتوئید چیست؟

نباید با استئوآرتریت اشتباه گرفت، آرتریت روماتوئید زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به مفاصل شما حمله کند. همچنین ممکن است اندام ها و بافت شما را تحت تاثیر قرار دهد. علت آرتریت روماتوئید ناشناخته باقی مانده است، اما عوامل ژنتیکی و محیطی ممکن است نقش داشته باشند. تحقیقات نشان داده است که افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.

علائم آرتریت روماتوئید چیست؟

آرتریت روماتوئید به طور معمول مفاصل کوچک شما مانند مچ دست، دست، مچ پا و پا را تحت تاثیر قرار می دهد. در موارد شدید، ممکن است به مفاصل بزرگتر شما از جمله شانه، آرنج، باسن و زانو حمله کند. باعث درد، قرمزی، تورم و سفتی به خصوص در صبح می شود. در صورت عدم درمان، روماتیسم مفصلی می‌تواند باعث بدشکلی شدید مفصل شود و افراد مبتلا را از انجام کارهای ساده مانند نوشتن، گرفتن کارد و چنگال یا بستن دکمه‌های پیراهن باز دارد.

چه چیزی باعث بدتر شدن آرتریت روماتوئید می شود؟

تاخیر در درمان: شما باید ظرف 3 تا 6 ماه پس از ظهور علائم به دنبال درمان باشید. پس از آن، مفاصل شما ممکن است به طور غیر قابل برگشتی آسیب ببینند.

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن نه تنها خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد، بلکه وضعیت شما را بدتر می کند. مطالعات بالینی نشان داد که سیگار بر اثربخشی درمان تأثیر می گذارد و سیگاری ها نسبت به افراد غیر سیگاری درد شدیدتری را تجربه می کنند.

یک سبک زندگی بی تحرک: به حداقل رساندن فعالیت بدنی ممکن است دردهای کوتاه مدت را تسکین دهد. اما در دراز مدت، سبک زندگی بی تحرک می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش سفتی و درد در مفاصل تحمل کننده وزن شما و همچنین خستگی و افسردگی شود.

زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمندآرتریت روماتوئید چگونه درمان می شود؟

در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد. با این حال، درمان سریع و تهاجمی می تواند به حداقل رساندن تأثیر این بیماری بر کیفیت زندگی شما کمک کند.

 درمان غیر جراحی

متخصص ارتوپدی شما ممکن است فیزیوتراپی را برای تقویت عضلات و بهبود انعطاف پذیری مفاصل، استفاده از مسکن ها و داروهای ضد التهابی برای کاهش درد، و تجویز داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری و ایمونوتراپی های جدیدتر برای کند کردن پیشرفت بیماری توصیه کند. .

عمل جراحی

جراحی می تواند به بازگرداندن استفاده از مفاصل آسیب دیده، کاهش درد و اصلاح ناهنجاری ها کمک کند. این روش ها شامل آرتروپلاستی، آرتروسکوپی زانو، آرترودزیس و سینووکتومی – برداشتن پوشش ملتهب مفصل است.

اگر از درد مزمن رنج می برید، به طور مستقیم به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. هیچ دلیلی وجود ندارد که در سکوت رنج بکشید و خطر بدتر شدن وضعیت را افزایش دهید.

کم آبی بدن

از آنجایی که غضروف شما 70 تا 80 درصد آب است، باید به خوبی هیدراته بمانید تا مفاصلتان به درستی کار کنند. مصرف ناکافی آب می تواند منجر به درد بیشتر برای بیماران آرتروز شود.

اضافه وزن

هرچه وزن شما بیشتر باشد، میزان ساییدگی غضروف مفصل شما و در نتیجه شروع و پیشرفت آرتروز بیشتر می شود. حفظ شاخص توده بدنی مناسب راه خوبی برای پیشگیری از آرتروز و همچنین سایر مشکلات سلامتی است.

آرتروز چگونه درمان می شود؟

در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد. با این حال، درمان به موقع و یک رویکرد جامع مدیریت درد می تواند تأثیر این بیماری ناتوان کننده را بر کیفیت زندگی شما به حداقل برساند.

بورسیت

اگر مجبور باشید مکرراً خم شوید یا زانو بزنید، کیسه مایع روی کاسه زانو ممکن است تحریک شود. به همین دلیل است که این حالت همراه با درد و تورم به «زانو خدمتکار بدن» نیز معروف است.

نقرس

رسوبات کریستال در مفصل باعث درد، تورم و التهاب (با قرمزی و گرما) می شود. باز هم سن، ژنتیک و چاقی شما را مستعد ابتلا به نقرس می کند. علاوه بر این، مصرف بیش از حد الکل و بیماری کلیوی از عوامل خطر هستند.

مشکل کشکک

هنگامی که کاسه زانو از موقعیت خارج می شود، درد و تورم ایجاد می شود. این می‌تواند به دلیل ضعف عضلات ران یا فعالیت‌هایی باشد که به زانو فشار وارد می‌کنند، مخصوصاً با چرخش. اضافه وزن، دویدن یا چمباتمه زدن مکرر می تواند این وضعیت را تشدید کند.

زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمندپارگی تاندون کشکک

پارگی تاندون کشکک (زانو) ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، اما به غیر از ورزشکاران، افراد مسن 65 سال به بالا به ویژه در معرض این آسیب به دلیل دژنراسیون تاندون هستند.

پارگی تاندون کشکک چیست؟

تاندون کشکک کف زانو را به استخوان ساق پا متصل می کند. ممکن است پارگی جزئی یا پارگی کامل تاندون کشکک خود را تجربه کنید. در یک پارگی جزئی، تاندون آسیب می بیند اما به شدت دست نخورده باقی می ماند. پارگی کامل منجر به قطع شدن تاندون و عدم اتصال کلاهک زانو می شود. در چنین مواقعی نمی توانید زانوی خود را صاف کنید.

علائم پارگی تاندون کشکک چیست؟

درد، حساسیت و تورم زانو از علائم شایع پارگی تاندون کشکک است. با آسیب بیشتر تاندون، درد و التهاب به تدریج بدتر می شود. در پارگی های کامل، ممکن است در زمان آسیب دیدگی صدای “پاپ” بشنوید، در راه رفتن دچار مشکل و بی ثباتی شدید شوید و کلاهک زانوی شما ممکن است به داخل ران شما حرکت کند زیرا دیگر به استخوان ساق پا متصل نیست.

چه چیزی باعث بدتر شدن پارگی تاندون کشکک می شود؟

تاخیر در درمان: تاخیر بیش از 6 هفته پس از تحمل آسیب، درمان آن را پیچیده می کند. هرچه درمان پس از آسیب را بیشتر به تعویق بیندازید، ترمیم تاندون دشوارتر می شود. در برخی موارد، به جای ترمیم، نیاز به بازسازی تاندون است که ممکن است احتمال بهبودی کامل شما را کاهش دهد.

پارگی تاندون کشکک چگونه درمان می شود؟

کشکک های جزئی: کشکک های کوچکتر ممکن است نیازی به جراحی نداشته باشند. متخصص ارتوپدی شما ممکن است زانوی شما را به مدت ۴ تا ۸ هفته در یک بریس قرار دهد و برای شما مسکن، داروهای ضد التهاب و فیزیوتراپی تجویز کند.

پارگی جزئی و پارگی شدید: در چنین مواردی معمولاً ترمیم فوری تاندون کشکک با جراحی توصیه می شود. در برخی موارد ترمیم پارگی تاندون کشکک ممکن نیست و نیاز به بازسازی است. این روش ممکن است شامل جایگزینی تاندون آسیب دیده شما با تاندون های سایر قسمت های بدن یا اهدا کننده باشد.

پیشگیری و مدیریت درد مفصل زانو

از نظر بدنی فعال بمانید اما به یاد داشته باشید که قبل و بعد از ورزش حرکات کششی انجام دهید.

زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمندبه منظور کاهش یا مدیریت درد زانو در سالمندان برخی از توصیه ها عبارتند از:

وزن سالم را حفظ کنید: زانوهای شما بخش عمده ای از وزن بدن شما را تحمل می کنند، بنابراین هر کیلوگرم اضافی بیش از حد لازم به آنها فشار وارد می کند.

ورزش: تمرینات تقویتی برای تقویت عضلات اطراف ران، زانوهای شما را ثابت نگه می دارد.  اگر درد زانوی شما تازه شروع شده؟ این  تمرین آسان را امتحان کنید. شنا کردن ورزش منظم مبتنی بر آب می تواند درد را کاهش دهد و زانوهای آرتروز را بهبود بخشد. به یاد داشته باشید که حداقل 3 روز در هفته ترکیبی از فعالیت بدنی، به ویژه تمرینات قدرتی، تعادلی و انعطاف پذیری را انجام دهید.

همیشه شدت تمرین خود را به تدریج افزایش دهید.

اگر زانوهایتان درد می کند توقف کنید.

کش آمدن: کشش ملایم به شما کمک می کند تا انعطاف پذیری زانو و دامنه کامل حرکت را حفظ کنید.

قبل و بعد از ورزش حرکات کششی انجام دهید.

کفش هایی بپوشید که به خوبی مناسب باشند و حمایت کافی را داشته باشند.

راه رفتن خود را بررسی کنید: سبک راه رفتن شما ممکن است زانوی شما را از هم راستا خارج کند و به آن فشار ناهمواری وارد کند.

از مکمل استفاده کنید: گلوکزامین، کندرویتین و MSM ممکن است کمک کنند، اگرچه فواید آنها ثابت نیست. آنها هم به عنوان مکمل های غذایی و هم به عنوان درمان های موضعی (کرم ها و ژل ها) عرضه می شوند. اگر به صدف آلرژی دارید از هیچ کدام استفاده نکنید.

از محافظ زانو یا زانوبند استفاده کنید: زانوبندها یا آستین ها زانو را فشرده و تراز می کنند و مقداری حمایت می کنند. پشتیبانی قوس نیز ممکن است به تسکین درد زانو کمک کند.

فیزیوتراپیست به بیمار آسیب دیده زانو کمک می کند: اگر دچار درد یا تورم شدید، قادر به راه رفتن یا خم شدن زانو نیستید، یا متوجه بدشکلی شدید، بهتر است به جای تکیه بر درمان های خانگی به پزشک مراجعه کنید. برای هر دردی که پس از چند روز یا پس از استراحت از بین نمی رود، این کار را نیز انجام دهید.

پزشک زانوی شما را از نظر انعطاف پذیری، عملکرد و تحرک عمومی معاینه می کند. اشعه ایکس یا اسکن MRI/CT می تواند آسیب ها یا بدشکلی ها را شناسایی کند. گاهی ممکن است آزمایش خون تجویز شود و گاهی اوقات، مقدار کمی مایع مفصلی برای آزمایش کشیده شود.

چرا مشکلات زانو اینقدر ما را آزار می دهد به این دلیل است که می تواند واقعاً صدمه بزند. ما راه های مختلفی را برای مهار درد و کاهش درد ناشی از بیماری زانو پیشنهاد می کنیم. این راهکارها را امتحان کنید:

  • باند فشاری. نوارهای الاستیک زانو یا نوارهای لکوپلاستی حرفه ای می توانند به تورم و هم ترازی زانو کمک کنند و حمایت کنند.
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs )یا مسکن ها که ممکن است پزشک برای تسکین درد تجویز کند. با این حال، ممکن است برای برخی افراد عوارض جانبی داشته باشد و استفاده طولانی مدت توصیه نمی شود.
  • از یخ استفاده کنید. یخ زدن این ناحیه می تواند درد را بی حس کرده و تورم و التهاب را کاهش دهد.
  • تزریق کورتیکواستروئیدها.پزشک شما ممکن است تزریق کورتیکواستروئیدها (برای آرتریت و سایر التهابات) یا روان کننده برای کمک به حرکت را پیشنهاد کند.
  • طب سوزنی. برخی افراد متوجه می شوند که طب سوزنی به آرتروز کمک می کند.

مثل همیشه، پزشک می تواند بهترین توصیه را به شما بدهد.

جراحی های زانو در سالمندان

هنگامی که زانو به شدت تحلیل رفته است (معمولاً تا اواخر دهه 60  سالگی شما) آسیب دیدگی زانو وجود دارد، ممکن است نیاز به جراحی باشد. عمل جراحی معمولاً آخرین راه حل پس از شکست سایر تکنیک های مدیریت درد است. جراحی زانو بسیار ایمن و موثر در نظر گرفته می‌شود، اما بی خطر نیست. در حالی که 90 درصد می توانند فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند، بعضی از افراد ممکن است هنوز مقداری درد احساس کنند یا نیاز به جراحی تجدید نظر داشته باشند.

زانو درد در سالمندان و لزوم استخدام پرستار سالمندجراحی آرتروسکوپی زانو یک روش سرپایی برای ترمیم جراحات یا برداشتن قطعات کوچک استخوان یا غضروف است.چند سوراخ کوچک ایجاد می شود و این روش با استفاده از یک دوربین فیبر نوری انجام می شود.

جراحی تعویض مفصل زانو می تواند جزئی (جایی که قسمت های آسیب دیده با قطعات پلاستیکی یا فلزی جایگزین می شوند) یا کامل (مفصل مصنوعی نصب شده است) باشد. 85 درصد زانوهای مصنوعی بعد از 20 سال هنوز کار می کنند.

یک جامعه سالخورده ممکن است مشکلات مفصلی بیشتری را ببیند، اما تکنیک‌های دارویی و جراحی مدرن می‌توانند تسکین ارزشمند و طولانی مدتی را ارائه دهند. اجازه ندهید درد شما را به زانو درآورد.

عضلات ضعیف

تقویت عضلات اطراف مفاصل می تواند درد را کاهش دهد، بنابراین ورزش های کم تاثیر توصیه می شود. با این حال، بسته به شدت وضعیت شما، متخصص ارتوپدی ممکن است به شما توصیه کند که ابتدا قبل از ورزش به دنبال درمان باشید.

استخدام پرستار سالمند

سالمند شما ممکن است تحت عمل جراحی زانو قرار گرفته باشد و یا زانوهایش آنقدر درد داشته باشد که نتواند به راحتی حرکت داشته باشد و از عهده کارهای شخصی خود برآید. در این شرایط استخدام پرستار سالمند می تواند کمک کننده باشد. استخدام پرستار سالمند از موسسه شکوفایی به شما کمک خواهد کرد تا شرایط را مدیریت کنید. پرستاران سالمند آموزش دیده ما به خوبی از سالمند شما مراقبت می کنند و شما با خیال راحت می توانید به کارهای روزانه خود بپردازید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *