علل خون دماغ در کودکان و راه‌حل‌هایی جهت پیشگیری و درمان

خون دماغ در کودکان | خون دماغ شدن کودک

خون دماغ در کودکان برای والدین و یا حتی پرستار کودک می‌تواند تا حدودی ناخوشایند و صحنه‌ای وحشت‌آور باشد. چرا که به دلیل عدم اگاهی کافی، علت آن را در مبتلا شدن کودک به بیماری‌ای خاص تصور می‌کنند. اما این اتفاق در اکثر کودکان دلیل خاصی ندارد و با کمی آگاهی می‌توان از آن جلوگیری کرد.


علل خون دماغ در کودکان و راه‌حل‌هایی جهت پیشگیری و درمان

خون دماغ در کودکان ممکن است هر چند وقت یکبار پیش بیاید و موجب نگرانی شما شود. این اتفاق برای اکثر کودکان در حال رشد پیش می‌آید و تقریبا تمام کودکان این پیش آمد را تجربه می‌کنند. در اکثر کودکان خون‌ریزی از یک سوراخ بینی اتفاق می‌افتد و بیشتر نیز در قسمت اولیه‌ی بینی است. گاهی نیز پیش می‌آید که این اتفاق در قسمت بالاتری از بینی رخ دهد. اما این مورد تا حدودی نادر است و بیشتر در افراد مسن‌تر و کسانی که فشار خون بالایی دارند اتفاق می‌افتد. همچنین در صورت ضربه به بینی امکان این اتفاق وجود دارد که در آن صورت بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

چه دلایلی باعث خون دماغ در کودکان می‌شود؟

خون دماغ در کودکان و دیگر افراد زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های درون بینی پاره شده باشند. علل مختلفی باعث می‌شود که این رگ‌ها دچار آسیب شده و شروع به خون‌ریزی کنند. رگ‌های درون بینی بسیار حساس و ظریف هستند. همچنین به دلیل اینکه این رگ‌ها در سطح پوست بینی هستند در برابر هر اتفاقی می‌توانند آسیب ببینند. عمده دلایلی که باعث آسیب رسیدن به این رگ‌ها می‌شود به شرح زیر می‌باشد:

  • انگشت کردن درون بینی و یا بردن هر شیئی درون آن.
  • ضربه خوردن قسمت بالایی بینی.
  • بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و حساسیت‌های فصلی و غذایی که همراه با سرفه و عطسه می‌باشند.
  • خشک شدن پوست درون بینی به دلیل گرمی هوا و ترک برداشتن آن.
  • ضربه خوردن سر و یا صورت به دلیل اتفاقات غیر مترقبه که در صورت بروز چنین اتفاقی باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کرد.خون دماغ در کودکان | پیشگیری از خون در کودکان | خون دماغ شدن کودک

خون دماغ در کودکان

جهت درمان و یا کنترل خون دماغ در کودکان چه کارهایی باید انجام داد؟

خون دماغ در کودکان را می‌توان با انجام چند کار کوچک و در چند مرحله کنترل و درمان کرد. جهت این کار کافی‌ست مراحل زیر را به خوبی انجام دهید:

  • در ابتدا از دراز کشیدن کودک جلوگیری کرده و کودک را در حالت ایستاده و یا نشسته نگه دارید.
  • خون اطراف بینی را با یک دستمال و یا پارچه‌ی نرم تمیز کنید.
  • سر کودک را به سمت جلو و رو به پایین خم کنید.
  • قسمت گوشتی بینی را فشرده و به مدت 10 دقیقه فشردن آن را ادامه دهید و در طول این مدت از راه دهان تنفس کنید.
  • اگر پس از 10 دقیقه خون‌ریزی بینی کودک بند نیامد، 10 دقیقه دیگر این کار را ادامه دهید.
  • در صورتی که پس از انجام این مراحل خون‌ریزی همچنان ادامه دار بود بهتر است کودک را به پزشک برسانید.
  • بهتر است درون بینی چیزی نکنید و از دست زدن به آن خودداری کنید.

چگونه می‌شود از خون دماغ در کودکان پیشگیری کرد؟

خون دماغ در کودکان | خون دماغ شدن کودک

خون دماغ شدن کودک

خون دماغ شدن کودک در حالی که می‌تواند بسیار اتفاقی باشد، اما می‌شود از آن پیشگیری کرد. جهت پیشگیری از این اتفاق در ابتدا به کودک آموزش دهید که نباید انگشت خود را در بینی فرو برد. همچنین به او یاد دهید که وسیله و یا اشیاء دیگر را نیز نباید در بینی خود فرو برد. تنفس غیر عادی و با شدت زیاد از راه بینی می‌تواند منجر به خون‌ریزی آن شود. پس باید از انجام این کار توسط کودک جلوگیری کرده و آموزش لازم در این خصوص را به او بدهید. در صورتی که کودک دچار آلرژی می‌باشد، با کنترل آن از التهاب و در نتیجه خون‌ریزی بینی می‌توان جلوگیری کرد. در صورت خشک شدن مداوم بینی کودک می‌توانید با مشورت از پزشک نسبت به مرطوب کردن آن اقدام نمایید.

خون دماغ در کودکان

هنگام خون دماغ در کودکان، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

خون دماغ در کودکان گاهی همراه با علائم و مشخصاتی می‌باشد که باید آنها را جدی گرفت. این علائم می‌تواند زنگ خطری برای شما و کودک باشد و بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. در برخی مواقع خون‌ریزی بینی کودک همراه با سرگیجه و ضعف می‌باشد. گاهی نیز مقدار خون‌ریزی بینی بسیار زیاد است و سریع از بینی کودک خارج می‌شود. در مواقعی که مدت زمان خون دماغ شدن در کودکان بسیار طولانی‌ست می‌تواند خطرناک باشد. همچنین در صورتی که کودک مواد دارویی جدیدی را آغاز و این اتفاق برای او افتاده بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. دیگر علائمی که همراه با خون‌ریزی بینی می‌باشد و باید نگران آن بود، خون‌ریزی از دیگر نقاط بدن است. نقاطی مانند لثه‌ها، گوش و …. .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *