آیا استفاده از پد سینه خطرناک است؟ نحوه استفاده از انواع پد شیردهی

آیا استفاده از پد سینه خطرناک است؟ نحوه استفاده از انواع پد شیردهی

آیا استفاده از پد سینه خطرناک است؟ کدام نوع پد شیردهی مناسب است؟ اگر شما مادری باردار یا شیرده هستید احتمالاً نشت یا بیرون ریختن شیر از سینه ها را تجربه کرده اید. نشت یا بیرون ریختن غیرمنتظره شیر یک اتفاق عادی است که اگر آمادگی نداشته باشید می تواند معذب کننده باشد.

پدهای سینه که به عنوان پدهای شیردهی نیز شناخته می شوند، آسترهای جاذب و متحرکی هستند که بین نوک سینه ها و سینه بند قرار می گیرند. این پدها از ترشح بی موقع شیر که موجب خیس و لک شدن لباس ها می شود جلوگیری می کنند.

در این مقاله، ما به شما کمک می کنیم تا تفاوت بین پدهای چند بار مصرف و پدهای یکبار مصرف را درک کنید و نحوه استفاده از آن ها را یاد بگیرید.

چرا به پد سینه نیاز دارم؟

در هفته های پایانی بارداری و روزهای اول شیردهی، بدن شما در حال آماده سازی و تکمیل فرآیند تولید شیر کافی جهت تغذیه کودک است. قبل از این که بدن شما (و کودک) در یک برنامه غذایی ثابت قرار گیرند، اغلب از سینه های شما شیر ترشح می شود.

حتی پس از تنظیم فرآیند تولید شیر در بدن و کاهش بیرون ریختن ناگهانی شیر، نشت شیر در حین شیردهی رخ می دهد. بیرون ریختن شیر فقط به شرایط فیزیکی بستگی ندارد، بلکه شرایط عاطفی نظیر شنیدن صدای گریه کودک یا اشتیاق برای در آغوش گرفتن او می تواند باعث ترشح شیر شود.

آیا پد شیردهی بی خطر است؟

قرار گرفتن هر چیزی نزدیک به نوک سینه ها طبعاً شما را بابت بهداشت و سایر خطرات نگران می کند، به خصوص به این دلیل که کودک از این محل شیر می خورد. خبر خوب این است که در صورت استفاده صحیح، پدهای سینه بی خطر و بهداشتی هستند.

با این حال، باید به چندین نکته توجه کرد:

در صورت مرطوب شدن پدهای سینه، آن ها را عوض کنید. رطوبت دائمی اطراف نوک سینه می تواند به رشد باکتری ها کمک کند. هنگام دردناک و پوسته پوسته شدن نوک سینه ها اهمیت این امر دوچندان می شود. درد نوک سینه ممکن است به ورم سینه (ماستیت – عفونت جدی مجرای شیر در سینه) منجر شود.

همچنین، محیط های گرم و مرطوب نیز رشد قارچ هایی نظیر کاندیدا را افزایش می دهند. قارچ کاندیدا باعث برفک دهان می شود. برفک می تواند در دهان کودک و نوک سینه ها ایجاد شود و علائم دردناکی مانند خارش و بثورات را به همراه داشته باشد.

اگر از پدهای چند بار مصرف استفاده می کنید توجه داشته باشید با وجود شستشوی منظم، مخمر برفک می تواند در بافت آستر پدهای سینه به زندگی خود ادامه دهد؛ بنابراین برای از بین بردن مخمر باید پدهای سینه را با سفیدکننده و آب داغ بشویید و با حرارت بالا خشک کنید.

پدهای سینه می توانند پوست اطراف نوک سینه برخی از خانم ها را تحریک کنند. جای نگرانی نیست. برای جلوگیری از تحریک می توان از کرم های مخصوص نوک سینه استفاده کرد.

انواع پد شیردهی

انواع مختلفی از پدهای شیردهی وجود دارد. پدهایی را انتخاب کنید که نرم، جاذب و نخی باشند. از استفاده از پدهای ضدآب یا پلاستیکی که رطوبت را در خود ذخیره می کنند خودداری کنید.

پد شیردهی یکبار مصرف

پدهای سینه یکبار مصرف، پدهای جاذب و نسبتاً نازکی هستند. برخی از آن ها به صورت جداگانه با پلاستیک بسته بندی شده اند تا بهداشتی تر باشند.

مزایا:

  • راحت
  • استفاده آسان
  • دارای چسب جهت قرار گرفتن در جای خود
  • بسیاری از آن ها برای جلوگیری از نشت شیر، روکش پلاستیکی دارند
  • نازک

معایب:

  • سازگار با محیط زیست نیستند
  • روکش پلاستیکی ممکن است رطوبت را حفظ کند
  • هزینه های مکرر حین شیردهی

پد شیردهی یکبار مصرف

پد شیردهی چندبار مصرف

پدهای چندبار مصرف قابل شستشو در ماشین لباسشویی هستند و می توان چندین بار از آن ها استفاده کرد. در تهیه این پدها از مواد مختلفی جهت راحتی و جذب بهتر استفاده شده است.

مزایا:

  • سازگار با محیط زیست
  • مقرون به صرفه
  • هوا در آن ها جریان می یابد

معایب:

  • این پدها ضخیم هستند، به گونه ای که از زیر لباس مشخص هستند
  • هزینه اولیه بالا
  • به طور منظم باید شسته شوند
  • فاقد چسب

پد شیردهی چند بار مصرف

پد شیردهی سیلیکونی

پدهای شیردهی سیلیکونی جاذب نیستند. در عوض با فشار ملایمی که به سینه وارد می کنند، از نشت شیر جلوگیری می کنند. این پدها که از سیلیکون نرم ساخته شده اند، سطح چسبناکی دارند که مستقیماً به سینه شما می چسبند، بنابراین می توان از آن ها حتی بدون سینه بند نیز استفاده کرد. از پدهای سیلیکونی اغلب زیر لباس های مجلسی یا شنا استفاده می شود.

پد سینه سیلیکونی

پدهای شیردهی دست ساز

پدهای شیردهی را می توان با استفاده از مواد مختلف به راحتی تهیه کرد. می توانید پوشک یا نوار بهداشتی یکبار مصرف را برش دهید و داخل سینه بند خود قرار دهید. همچنین می توانید یک دستمال یا یک تکه پارچه نخی را تا کنید و روی سینه های خود قرار دهید. اگر خیاطی بلدید، می توانید چند لایه پارچه را به شکل دایره یا هر شکل دیگری که دوست دارید، بهم بدوزید. از مواد مصنوعی اصلاً استفاده نکنید. بهتر است از پارچه 100 درصد نخی استفاده کنید، زیرا این پارچه ها شیر را بهتر جذب می کنند و به پوست آسیبی نمی رسانند.

پد سینه دست ساز

پدهای هیدروژل

پدهای هیدروژل برای نشت شیر مورد استفاده قرار نمی گیرند. از آن ها اغلب برای تسکین و التیام درد نوک سینه استفاده می شود. می توان این پدها را در یخچال یا فریزر نگهداری کرد. اگر نوک سینه های شما زخمی و ترک خورده است، پدهای هیدروژل می توانند مفید باشند.

استفاده از پدهای سینه یکبار مصرف

  1. نوک سینه های خود را خشک کنید. هنگام استفاده از پد سینه، حفظ محیط عاری از باکتری ضروری است؛ بنابراین قبل از استفاده از پد، مطمئن شوید که نوک سینه ها خشک است. اگر نوک سینه های شما تحریک شده است، ابتدا از کرم مخصوص نوک سینه استفاده و سپس پدها را جای گذاری کنید.
  2. چسب پشت پد را بکنید. با استفاده از دست های تمیز، پدها را از بسته بندی خارج کرده و اگر پشت آن ها چسب دارند، چسب را با دقت جدا کنید.
  3. نوک سینه را در مرکز قرار دهید. برای به حداکثر رساندن قدرت جذب پد سینه و جلوگیری از نشت شیر، نوک پستان خود را وسط پد قرار دهید.
  4. قسمت چسبی را روی سینه بند بچسبانید. سینه بند خود را ببندید و قسمت چسبی پد را به کاپ سینه بند بچسبانید. اگر احساس کردید جای پد درست نیست، دوباره تنظیم کنید.
  5. پد را در صورت خیس شدن عوض کنید. وقتی پد در اثر نشت شیر مرطوب شد، فوراً آن را با یک پد سینه جدید و تمیز عوض کنید تا احتمال عفونت یا تحریک کاهش پیدا کند.
  6. در صورت گیر کردن پد به نوک سینه، نوک سینه را مرطوب کنید. اگر پد به نوک سینه شما گیر کرد، نوک سینه را کمی مرطوب کنید. از کشیدن پد خودداری کنید، به خصوص اگر نوک سینه شما ترک خورده یا تحریک شده باشد.

استفاده از پدهای چندبار مصرف

  1. از پدهای تمیز و خشک استفاده کنید. از آنجایی که باکتری ها می توانند در محیط های مرطوب رشد کنند، حتماً از پد سینه کاملاً خشک استفاده کنید.
  2. نوک سینه های خود را خشک کنید. همانند استفاده از پدهای سینه یکبار مصرف، نوک سینه ها باید خشک باشند. اگر نوک سینه های شما تحریک شده است، ابتدا از کرم مخصوص نوک سینه استفاده و سپس پدها را جای گذاری کنید.
  3. پد را در کاپ سینه بند قرار دهید. پد سینه را در کاپ سینه بند جای گذاری کنید. از آنجایی که این پدها چسب ندارند، مطمئن شوید که پد بین سینه و سینه بند محکم باشد. در حالت ایده آل، نوک سینه وسط پد قرار می گیرد.
  4. در صورت لزوم، پد سینه را تنظیم کنید. پد سینه را به گونه ای تنظیم کنید که راحت باشید. این پدها ضخیم تر از پدهای یکبار مصرف هستند، بنابراین برای مخفی کردن آن ها از سینه بند پددار یا ضخیم استفاده کنید.
  5. پد را در صورت خیس شدن عوض کنید. اگر بیرون از خانه هستید، پد را در یک زیپ کیپ قرار دهید. وقتی به خانه برگشتید، آن را بردارید تا محیط بیش از اندازه مرطوب نشود.
  6. پدهای سینه را بشویید. طبق راهنمای موجود در بسته بندی، پد را تمیز کنید. اگر به راهنمای اصلی دسترسی ندارید، می توانید از راهنماهای اینترنتی کمک بگیرید. از آنجایی که پدهای چندبار مصرف از مواد مختلفی مانند پنبه، بامبو، پشم یا دیگر پارچه ها تهیه می شوند، روش شستشوی آن ها نیز متفاوت است.

برخی از پدها را باید با دست شست و برخی دیگر را با آب گرم؛ این در حالی است که برای شستشوی برخی از پدها باید از آب سرد استفاده کرد.

صرف نظر از نحوه شستشو، از نرم کننده استفاده نکنید، زیرا نرم کننده ها بر قدرت جذب لباس تاثیر می گذارند.

  1. در صورت وجود مخمر، پدهای سینه را ضدعفونی کنید. اگر شما یا نوزادتان به برفک مبتلا هستید، هنگام تمیز کردن پدهای سینه چندبار مصرف باید اقدامات بیشتری انجام دهید، زیرا مخمر می تواند در پارچه زندگی کند و در فرآیند شستشو زنده بماند:

پدهای سینه چندبار مصرف را بشویید، خشک کنید و به مدت 2 تا 4 هفته کنار بگذارید تا مخمر بدون استفاده از مواد شیمیایی از بین برود. در این مدت می توانید از پدهای سینه یکبار مصرف استفاده کنید.

پدهای سینه را در ماشین لباسشویی با 1 فنجان سرکه شستشو دهید.

پدهای سینه را در ماشین لباسشویی با ترکیبی از ¼ فنجان سفیدکننده، 20 قطره روغن درخت چای و 20 قطره عصاره دانه گریپ فروت (نه عصاره هسته انگور) بشویید.

پدهای سینه را زیر نور آفتاب قرار دهید.

جمع بندی

نشت شیر برای اکثر مادران در برهه ای از زمان شیردهی واقعیتی است که باید آن را پذیرفت. در این مدت می توان با استفاده از پدهای سینه از خیس و لک شدن لباس جلوگیری کرد تا مادر معذب نشود. فرقی نمی کند از چه پدی استفاده می کنید؛ فقط باید به طور مرتب آن ها را عوض کنید تا از تحریک و عفونت احتمالی جلوگیری شود.

منابع: momlovesbest و verywellfamily

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *