سلامت جسمی و روانی در سالمندان

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

سلامت جسمی و روانی در سالمندان :  از مهم ترین موضوعاتی که تمامی ابعاد زندگی اعم از اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده است، موضوع سالمندان می باشد؛ که از یک سو، هم برای خود سالمند و هم برای خانواده سالمند به یک چالش مهم تبدیل شده است؛ چرا که دوران سالمندی دورانی حساس و مهم می باشد که طی آن سالمندان، با امراض و تهدیدات مختلف، عدم حمایت خانوادگی، گوشه نشینی و تنهایی مواجه می شوند؛ و از این رو با ناتوانی جسمی و ذهنی، عدم استقلال و …خود را در معرض خطر می بینند.

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

با افزایش امید به زندگی و به طبع آن افزایش طول عمر، موضوع سالمندان روز به روز به عنوان پدیده ای مهم و قابل توجه جلوه می کند. براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی در سال 2000، بیش از چند صد میلیون نفر در سنین سالمندی قرار دارند و میانگین این سنین،60 سال و بالای 60 سال می باشد. بر این اساس روند رو به رشد جمعیت سالمندان، موجب بروز نیازهای مختلف و خاص تری در آنها شده است. نیازهایی نظیر، روانی، جسمی، حمایتی، عملکردی و غیره.

بنابراین برخورداری از زندگی شاد و سالمی که ضامن سلامت جسمی و روانی سالمندان باشد، امری بدیهی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد. در این مطلب ابتدا، توضیحاتی در ارتباط با دوران سالمندی بیان شده و سپس، ابعاد سلامت جسمی و روانی سالمندان تشریح می گردد.

سلامت جسمی و روانی سالمندان

سالمندان و زندگی سالمندی ( سلامت جسمی و روانی در سالمندان)

براساس مطالعات محققان، آغاز سنین سالمندی، بین 60 تا 65 سالگی می باشد. در این دوران سالمند با تغییرات درونی و بیرونی روبرو خواهد شد که در آن فرد از نظر ارگانیسم دچار ضعفی تدریجی می گردد و مواردی مانند سفید شدن موی سر و محاسن، ریزش مو، کاهش بینایی، کاهش شنوایی، چین و چروک پوستی به ویژه چروک صورت، قوز زدن، درد عضلانی به ویژه در دست و پا، فراموشی یا آلزایمر و غیره، به تدریج ظاهر می گردد.

به بیانی دقیق تر، دوران سالمندی دورانی است که در آن فرد سالمند، دچار کاهش یا تغییرات زیستی، شیمیایی، فیزیکی و عملکردی سلولی می شود.

می توان سالمندی را آخرین دوره زندگی بشر دانست؛ که در آن انسان دچار تغییر و فعل و انفعالاتی کلی می شود و زندگی او دستخوش مسائل و چالش های منحصر به فردی می گردد.

زندگی در دوران سالمندی، با شرایط روحی و روانی، جسمانی و عملکردی، جریانهای خوب و بد زندگی، افراد حامی و همراه در کنار سالمندان و…، شرایط متغیری را برای سالمندان ایجاد می سازد. این شرایط می توانند دوران سالمندی را به دورانی خوب و یا به دورانی بد مبدل سازند.

سلامت جسمی سالمندان

در هنگام مطالعه سلامت جسمی سالمندان، توجه به تفاوت های فردی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آنها بسیار مهم و کلیدی می باشد.

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

در این راستا با رشد جمعیت سالمندان، می بایست به دنبال ارائه و پیاده نمودن برنامه هایی به منظور، مطلوب نمودن این دوران، ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان، افزایش امید به ادامه زندگی، رفع ناتوانی های عملکردی، ترویج زندگی سالم و مراقبت های ویژه در سالمندان بود.

وضعیت سلامت سالمندان را با رژیم های مناسب غذایی، ورزش، آموزش و همراهی با آنها می توان بهبود بخشید. با شیوع امراض مختلف اسکلتی- عضلانی، قلبی- عروقی، نداشتن تعادل بر نحوه عملکرد بدن، عدم تعادل در راه رفتن، نبود مراقبت های ویژه و اصولی و عدم رژیم غذایی مناسب در سنین پیری، روند بهبود وضعیت سالمندان با چالش های بیشتری روبرو می گردد.

بر این اساس، رفع مشکلات فوق و تأمین نیازهای اصولی و اولیه این دوران، باید به شکلی خاص در نظر گرفته شود. در این میان، توجه به سلامت جسمی و فیزیکی سالمندان به شیوه ای مطلوب تر، علمی تر و سریع تر در منزل، می تواند راه حلی مناسب برای این دوران باشد.

از جمله خدماتی که از طریق شرکت خدماتی پرستاری مراقبتی شکوفایی، برای حل مشکلات جسمی سالمندان عزیز ارائه می شود، می توان موارد زیر را بر شمرد.

  • تنظیم رژیم غذایی مناسب، مفید و کامل برای دوران سالمندی.
سلامت جسمی و روانی در سالمندان

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

  • توجه به حرکات فیزیکی و عملکرد عضلانی بدن به ویژه تعادل در راه رفتن، تعادل در دست ها، رفع مشکلات اسکلتی و….در منزل.
  • انجام فعالیت های ورزشی مناسب برای این دوران و تقویت ماهیچه و عضلات سالمندان در منزل.
  • کمک به کاهش درد های آرتروز گردن، پا و کمر(یا همان فیزیوتراپی در منزل).
  • فراهم سازی بهداشت فردی در منزل.
سلامت جسمی و روانی در سالمندان

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

  • مراقبت های ویژه بعد از عمل های جراحی در منزل.
  • مراقبت های ویژه دوران نقاهت و بعد از مرخصی از بیمارستان در منزل.
  • سریعترین و بهترین خدمات مراقبتی و پرستاری در کمترین زمان ممکن در منزل.
  • انجام فوریت های پزشکی برای سالمندان در اسرع وقت در منزل.
  • اجاره یا فروش تجهیزات پزشکی به سالمندان.
  • راهنمایی دقیق به سالمندان و خانواده آنها جهت مصرف دارویی یا تداخلات دارویی.
  • انجام کلیه امور اولیه مراقبتی، تست قند خون، نوار قلب، گرفتن فشار، آزمایش، تزریق آمپول یا سرم و… .

سلامت روانی سالمندان ( سلامت جسمی و روانی در سالمندان)

آنچه در دوران سالمندی، علاوه بر مشکلات جسمی اهمیت فوق العاده ای دارد، مشکلات روحی و روانی افراد در این سنین می باشد؛ که متأسفانه خانواده های افراد سالمند، توجه چندانی به آن ندارند. عوامل بسیاری منجر به بروز مشکلات روحی و روانی در افراد سالمند می شوند. از جمله این عوامل می توان به از دست دادن عزیزان، ورشکستگی مالی ناگهانی، بازنشستگی یا از کار افتادگی، بیماریهای خاص، عدم تأمین عاطفی و حمایتی خانواده ها اشاره نمود که موجب افزایش استرس و اضطراب در سالمندان شده و به تدریج زمینه شکل گیری بیمارهای روانی، عصبی، آلزایمر یا زوال عقل، لرزش دست و پا، گوشه گیری، لکنت زبان یا عدم توانایی گفتاری و…. را فراهم می سازند.

سلامت روانی سالمند | سلامت جسمی و روانی سالمندان

سلامت جسمی و روانی در سالمندان

شرکت خدماتی مراقبتی پرستاری شکوفایی، در روند تأمین سلامت روانی و روحی سالمندان، نقش مؤثری ایفا می کند و با داشتن کادر مجرب، می تواند درک بهتری از شرایط روحی  سالمندان داشته باشد. این شرکت در زمینه رفع مشکلات روحی و روانی سالمندان خدمات ارزنده ای را ارائه می دهد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می گردد.  

  • درک بهتر سالمندان و همدلی و همزبانی با آنها در منزل از طریق گفتگو، درد دل کردن و غیره.
  • توجه به امنیت روحی در کنار امنیت جسمی سالمندان(ممکن است سالمندان به دلیل نا توانی در امور روزمره خود، دچار سر شکستگی و افسردگی شوند).
  • فراهم کردن تفریحات مفید و سرگرمی و هیجان برای سالمندان در منزل.
  • کمک به خواب کافی و مناسب در سالمندان.

تیم خدماتی مراقبتی پرستاری شکوفایی، همواره در تمام ساعات شبانه روز با نیروی انسانی متخصص، آماده هر گونه خدمت رسانی به سالمندان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *