10 روش جلوگیری از انزوای سالمندان

10 روش جلوگیری از انزوای سالمندان

منزوی بودن و احساس تنهایی سلامتی سالمندان را تهدید می کنند. آگاهی از دلایل و خطرات انزوای سالمندان می تواند به ما کمک کند تا از مشکلات پیش رو جلوگیری کنیم. سالمندان به دلیل مشکلاتی مانند بی اختیاری در ادرار و تنهایی بداخلاق می شوند و چه خوب است که با 10 راهکار زیر از انزوای سالمندان جلوگیری کنیم.

انزوا و تنهایی سالمندان در ایالات متحده آمریکا

متاسفانه، انزوای سالمندان به طرز نگران کننده ای در حال رشد است و با افزایش تعداد سالمندان، همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. انزوای اجتماعی در افراد مسن می تواند باعث بروز احساساتی مانند افسردگی و تنهایی شود و پیامدهای فیزیکی مانند بیماری های قلبی و نقص ایمنی را به همراه داشته باشد. اولین قدم آگاهی از مشکل است، بنابراین می توان روش های جلوگیری از انزوا را جهت کمک به عزیزان خود دنبال کرد.

در حقیقت، طبق داده های اداره آمار ایالات متحده 11 میلیون نفر (34 درصد از افراد 65 سال و به بالا)، در سال 2014 تنها زندگی می کردند. هرچه سن افراد بیشتر می شود، احتمال تنها زندگی کردن افزایش پیدا می کند. علاوه براین، با توجه به گزارش انجمن بازنشستگان آمریکا (AARP) روز به روز به تعداد سالمندانی که فرزند ندارند افزوده می شود. به همین دلیل سالمندان مجبور هستند به تنهایی زندگی کنند، زیرا کسی را ندارند که از آن ها مراقبت کند.

اگرچه تنها زندگی کردن به طور حتم به انزوای اجتماعی منجر نمی شود، با این حال می تواند از عوامل تاثیرگذار باشد. مشارکت در فعالیت های اجتماعی یکی از روش های کمک به سالمندان در برقراری ارتباط عاطفی با دیگران است که به نوبه خود به زندگی آن ها معنای بیشتری می بخشد و آن ها را خوشحال می کند.

10 راهکار برای مقابله با انزوای سالمندان

با توجه به خطرات گفته شده و شیوع روزافزون این معضل، مطمئناً لازم است روابط اجتماعی را در عزیزان سالخورده خود تقویت کنیم.

در این مقاله، به 10 راهکار جهت تقویت روابط اجتماعی سالمندان اشاره شده است:

حس هدف را تقویت کنید

سالمندانی که هدف یا سرگرمی های موردعلاقه دارند، کمتر در معرض تاثیرات منفی انزوای اجتماعی قرار می گیرند. بسیاری از سرگرمی ها و علایق علاوه بر ایجاد حس هدف، ذاتاً ماهیتی اجتماعی دارند. فعالیت های گروهی از نظر اجتماعی مفید هستند. به عنوان مثال، صحبت از کارهای روزمره، برنامه ریزی برای گردش یا پیکنیک، برقراری ارتباط بین سالمند منزوی و دیگر افراد مانند همسایه یا شخصی که علایق مشترکی با وی دارد، می تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. تشویق سالمندان به انجام فعالیت های سرگرم کننده و علایقشان می تواند به آن ها کمک کند تا هدف داشته باشند، منزوی نشوند و احساس تنهایی نکنند.

حمل و نقل را در دسترس قرار دهید

دسترسی داشتن به حمل و نقل عمومی در سالمندان حس استقلال ایجاد می کند و به آن ها کمک می کند تا به ارتباطات اجتماعی بپردازند. از آنجا که بسیاری از سالمندان رانندگی نمی کنند، این مسئله برای آن ها مهم است، بنابراین رفت و آمدهای مستقل به تقویت سلامت اجتماعی آن ها کمک می کند. ایجاد زیرساخت های حمل و نقل عمومی قابل اطمینان و فراهم کردن امکان رفت و آمد برای افراد سالمند و معلول، تعاملات اجتماعی آن ها را افزایش می دهد. حتماً نحوه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را به عزیزان سالخورده خود یاد بدهید. با این کار به آن ها در حفظ ارتباطات اجتماعی و حفظ استقلال کمک کرده اید.

برای جلوگیری از انزوای سالمندان برای آن ها حیوان خانگی بگیرید

مراقبت از شخص یا موجود دیگری می تواند حس هدف را در شما تقویت کند. داشتن یک حیوان خانگی می تواند دلیلی برای بیرون رفتن و پیاده روی در افراد سالمند باشد. پِت درمانی یا درمان با حیوانات خانگی موثر است. در واقع، پِت درمانی می تواند فشار خون و اضطراب را کاهش دهد، حافظه را تقویت کند، خلق و خوی افراد را بهتر کند و در آن ها احساس سلامتی ایجاد کند. مراقبت از حیوانات خانگی برای سالمندانی که نیاز به همراهی دارند، سرگرم کننده و رضایت بخش است.

10 روش جلوگیری از انزوای سالمندان

آن ها را به عضوی از جامعه تبدیل کنید

مشارکت داشتن در جامعه به هدفمندی سالمندان کمک می کند. بسیاری از سالمندان توسط تعامل نزدیک با جامعه و ملاقات با افراد جدید با هر رِنجِ سنی رشد پیدا می کنند. شرکت در رویدادهای محلی، جشن ها یا جشنواره های موسیقی یا ثبت نام در کلاس آن ها را هیجان زده و خوشحال می کند. رویدادهای بسیاری با این اهداف توسط جوامع برای سالمندان برگزار می شود.

برای جلوگیری از انزوای سالمندان آنها را به ورزش تشویق کنید

ورزش و تحرک باعث آزاد شدن هورمون اندورفین و به دنبال آن باعث کاهش استرس و ایجاد احساس خوب در فرد می شود. از آن جایی که ورزش جریان خون، انعطاف پذیری و قدرت بدنی را افزایش می دهد، برای افراد مسن مفید است. همچنین ورزش کردن باعث می شود سالمندان تصویر ذهنی مثبتی از بدن خود پیدا کنند و این امر به آن ها کمک می کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند و در تعامل باشند.

هرچه سالمندان تصویر ذهنی مثبت تری از بدن خود داشته باشند، احساس خوب بیشتری داشته و منزوی نمی شوند. به یاد داشته باشید تعریف و تمجید به تقویت عزت نفس سالمندان کمک زیادی می کند. به همین ترتیب، رضایت نداشتن سالمندان از ظاهرشان آن ها را خجالتی می کند و باعث می شود از تعاملات اجتماعی خودداری کنند. مسئله اضافه وزن در سالمندان باید به طور ریشه ای حل شود. بنابراین آن ها را به کاهش وزن از طریق تغذیه سالم و ورزش تشویق کنید.

همچنان به پزشک مراجعه کنید

پیشگیری و آگاهی از خطراتی که سلامتی ما را تهدید می کنند، بخشی از سالم و اجتماعی بودن را تشکیل می دهد. مراجعه به پزشک تا حد زیادی به مشکلات سلامتی را رفع می کند و درنهایت از انزوا و گوشه گیری سالمندان جلوگیری می کند. به عنوان مثال، سالمندانی که مشکلات شنوایی آن ها درمان یا تشخیص داده نشده، ممکن است به دلیل مشکل در برقراری ارتباط یا خجالت از بودن در اجتماع خودداری کنند. در حقیقت، استفاده از یک سمعک ساده می تواند مشکل آن ها را حل کند. این موضوع برای مشکلات بینایی نیز صادق است.

برای جلوگیری از انزوای سالمندان به مشکل بی اختیاری ادرار آنها رسیدگی کنید

مشکل بی اختیاری ادرار می تواند خجالت آور باشد. به همین دلیل، ممکن است سالمندی که دچار بی اختیاری باشد، از ترک خانه هراس داشته باشد و منزوی شود. وقتی اعضای خانواده و متخصصان بهداشت مشکل بی اختیاری را از طریق دارو یا غیره حل کنند، سالمندان می توانند فرصت بهتری برای شناخت پتانسیل های اجتماعی خود داشته باشند و بدون ترس و خجالت در اجتماع حضور پیدا کنند.

10 روش جلوگیری از انزوای سالمندان

سالمندان را با علایقه مندی هایشان ، سرگرم کنید

سرگرم شدن با علاقه مندی ها ذهن سالمندان را تقویت و آن ها را برای تعاملات اجتماعی آماده می کند. به عنوان مثال، سالمندان می توانند فعالیت های هنری را در کنار دوستان یا خانواده انجام دهند و به تقویت ذهن و روح خود بپردازند. از فعالیت های هنری می توان به نقاشی، مجسمه سازی، عکاسی، بافندگی یا خیاطی اشاره کرد. اگر فعالیت های هنری در یک محیط اجتماعی انجام شوند، تاثیرگذاری بیشتری خواهند داشت. بسیاری از سالمندان از بازی کردن نیز لذت می برند. بازی های فکری و سرگرم کننده مختلفی وجود دارند که به سالمندان کمک می کنند تا ذهن خود را هوشیار نگه دارند و آن ها را به بودن در اجتماع تشویق کنند. بنابراین عزیزان سالخورده خود را با ثبت نام در کلاس ها یا روش های دیگر سرگرم کنید.

برای جلوگیری از انزوای سالمندان وعده های غذایی خود را با آنها صرف کنید

غذا خوردن با دیگران ذاتاً عملی اجتماعی است، زیرا کل خانواده یا اجتماع دور هم جمع می شوند و در کنار یکدیگر غذا می خورند. غذا خوردن با دیگران فرصتی برای همنشینی و لذت بردن از آن را فراهم می کند. همه به غذا خوردن نیاز دارند، به همین دلیل از دیرباز در فرهنگ های مختلف، در بسیاری از مناسبت ها صرف غذا یکی از لذت بخش ترین و مهمترین کارها برای افراد بوده است.

10 روش جلوگیری از انزوای سالمندان

تعامل با خانواده و دوستان را در اولویت قرار دهید

از آنجایی که دیدار با خانواده و دوستان از منزوی شدن سالمندان جلوگیری می کند، یکی از مهمترین تفریحات برای آن ها به حساب می آید. انزوای اجتماعی و تنهایی خطر ابتلا به افسردگی، فشار خون، زوال عقل و غیره را افزایش می دهد. ملاقات با خانواده و دوستان نه تنها به تقویت پیوندهای خانوادگی کمک می کند، بلکه حس خوشبختی را نیز تقویت می کند. به هر حال، انسان ها به ویژه با افزایش سن و گاهی از دست دادن همسر خود به برقراری ارتباط و معاشرت با دیگران نیاز بیشتری پیدا می کنند. یکی از مهمترین بخش های زندگی به تعاملات انسان، روابط عاطفی و دلیلی برای زندگی مربوط می شود.

چگونه جلوی منزوی شدن سالمندان خود را بگیریم؟

با افزایش سن، ارتباطات اجتماعی به دلایل مختلفی از جمله عدم تحرک و بازنشستگی کاهش می یابند. صرف نظر از این دلایل، پیامدهای انزوای اجتماعی می توانند نگران کننده و حتی مضر باشند. انزوای اجتماعی و احساس تنهایی برای بسیاری از سالمندان به معضل بزرگی تبدیل شده است.

خوشبختانه، طی چند دهه گذشته، شاهد تحقیقات فزاینده ای پیرامون علل و پیشگیری از تنهایی در دوران سالمندی بوده ایم.

بنابراین، هر کاری که می توانید انجام دهید تا به سلامت اجتماعی عزیزان سالخورده خود کمک کنید. بازدید از خانه سالمندان می تواند شروعی عالی برای کمک به جامعه باشد، به گونه ای که دید شما را نسبت به این مسئله وسیع تر می کند.

آیا شما تجربه ای در زمینه انزوای اجتماعی عزیزان سالخورده خود داشته اید؟ لطفاً تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: aplaceformom

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *