سالمند پوشکی و اصول تعویض پوشک سالمند

سالمند پوشکی به سالمندانی اطلاق می‌شود که توانایی انجام کارهای شخصی و بخصوص نظافت شخصی خود را ندارند. این سالمندان به طور معمول به دلیل عدم توانایی جسمانی نیاز به مراقبت و نگهداری شبانه روزی دارند. ممکن است شما نیز در خانه خود تعویض پوشک سالمند خود را تجربه کرده و با این کار آشنا باشید.

انجام این برای هر کسی که وظیفه‌ی مراقبت از سالمند را بر عهده دارد کاری بسیار دشوار می‌باشد.همچنین اگر سالمند با شخص مراقب همکاری لازم را نداشته بسیار سخت‌تر خواهد شد. با رعایت اصول و نکاتی کوچک می‌تواند پروسه‌ی انجام این کار برای شما و سالمند راحت‌تر باشد.

پوشک سالمند پوشکی را چطور باید تعویض کنیم؟

اگر وظیفه‌ی مراقبت و نگهداری از سالمند پوشکی را بر عهده دارید، تعویض پوشک سالمند نیز بر عهده‌ی شما می‌باشد. اما روند انجام این کار به چه شکل می‌باشد و شما چطور باید این کار را انجام دهید؟ در وحله‌ی اول نیاز است که نگرش خود را به این مسئله مثبت کنید، و این امر مهم‌ترین مسئله‌ست.

در وحله‌ی بعد و در زمان تعویض پوشک نباید برخورد نامحترمانه‌ای با فرد سالمند داشته باشید. سالمند نباید با برخورد نابجای شما احساس خجالت و یا شرمندگی کند و خود را فردی بدرد نخور احساس کند. باید کار خود را با نهایت احترام و ابراز عشق به فرد سالمند شروع و به پایان برسانید.

سالمند پوشکی و اصول تعویض پوشک سالمند

سالمند پوشکی

ملزومات تعویض پوشک سالمندان پوشکی

جهت تعویض پوشک سالمند پوشکی نیاز به تعدادی لوازم دارید تا جهت تعویض پوشک از آنها استفاده نمایید. تمامی لوازم را قبل از تعویض پوشک تهیه و در محل تعویض به همراه داشته باشید. این لوازم مورد نیاز جهت تعویض پوشک به شرح زیر می‌باشد:

  • یک جفت دستکش یکبار مصرف استریل شده.
  • یک پوشینه‌ی تمیز با سایز مناسب سالمند.
  • یک عدد پلاستیک زباله تمیز جهت قرار دادن پوشینه‌ی کثیف در آن.
  • پارچه تنظیف و یا دستمال مرطوب.
  • نرم کننده‌ی بدن و یا لوسین بدن.

نکاتی در زمان تعویض پوشک باید رعایت نمایید

در زمان تعویض پوشینه سالمند پوشکی نیاز به رعایت نکاتی اصولی می‌باشد تا این امر راحت‌تر انجام شود. در ابتدای کار لازم است دستان خود را به خوبی آب و صابون شسته و سپس خشک نمایید. پس از خشک شدن کامل دست‌ها، یک جفت دستکش یکبار مصرف را دست نمایید.

اگر سالمند شما بر روی تخت‌خواب‌های بیمارستانی قرار دارد، ارتفاع تخت را در حد مناسبی تنظیم نمایید. سالمند را در صورتی که به پشت نخوابیده‌ست، به پشت خوابانده و نوار چسب پوشینه را باز نمایید. سپس سالمند را به پهلو بخوابانید و پوشینه را از قسمت لگن به طور کامل جدا نمایید. بعد از جدا کردن کامل پوشینه از قسمت لگن، آن را از بین پاها به سمت جلو عبور دهید و آن را بیرون بیاورید.

پوشینه را درون کیسه‌ی زباله انداخته و درب کیسه را به خوبی ببندید. با استفاده از دستمال مرطوب یا پارچه‌های تنظیف و مواد پاک‌کننده پوست، ناحیه‌ی تناسلی و مقعد سالمند را به خوبی تمیز نمایید. این کار را باید به گونه‌ای انجام دهید که باعث آزار فرد سالمند نشود و در انجام این کار شما را همراهی نماید. بعد از تمیز شدن کامل پوست می‌توانید از لوسین و نرم‌کننده پوست در این نواحی استفاده کنید. در پایان و پس از خشک شدن لوسین نیز پوشینه‌ای تمیز به سالمند بپوشانید.

سالمند پوشکی و اصول تعویض پوشک سالمند

سالمند پوشکی

4 نکته مهم در تعویض پوشک سالمند

اندازه‌ی پوشک را باید متناسب با سایز سالمند پوشکی خود انتخاب نماییم. در زمان تعویض باید به خوبی دقت کنیم که تمامی لبه‌های پوشک به سمت بیرون باشد. چسب‌های قسمت بالای پوشک باید به سمت پایین باشد تا در قسمت کمر سالمند به خوبی محکم شود. چسب‌های پایینی نیز باید به سمت بالا باشند تا خود پوشک حالتی فنجانی شکل به خود بگیرد.

تغذیه‌ی سالمند پوشکی و مواد غذایی ممنوعه

سالمندانی که دچار عدم کنترل ادرار و مدفوع می‌باشند مجبور به استفاده از پوشک می‌شوند. به همین دلیل باید در تغذیه‌ی سالمندان پوشکی دقت لازم به عمل آید. با رعایت نکاتی می‌توان تا حدی عدم کنترل ادرار و مدفوع را کنترل کرد. جهت کنترل تغذیه‌ی سالمند و به طبع کنترل در دفع ادرار و مدفوع می‌بایست غذاهای آبکی کمتری به سالمند خوراند. فرد سالمندی که دارای مشکل عدم کنترل ادرار و مدفوع می‌باشد به طور کامل از مشروبات الکلی باید دور باشد. سالمند در ساعات پایانی روز و بخصوص در طول شب باید آب کمتری مصرف نماید. تا جای امکان خوراکی‌های دارای کافئین به سالمندان دارای این مشکل نباید خوراند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *