روش‌های صحیح مراقبتی از سالمندان در برابر کاهش شنوایی آنها

کاهش شنوایی سالمندان|مراقبت از سالمندان

یکی از موضوعات اساسی در خصوص کاهش شنوایی سالمندان، نحوه ی برخورد و مراقبت پرستاران از آن ها می باشد. در این خصوص، پرستار باید نکات مهمی را رعایت کند تا موجب تشدید این وضعیت و بروز بیماری های روانی در سالمند نشود. یکی از اصول اساسی که پرستار باید آن را رعایت کند، داشتن صبر و حوصله در برابر این دسته از سالمندان می باشد.


کاهش شنوایی در سالمندان : یکی از رایج ترین مشکلات در بین سالمندان، کاهش شنوایی می باشد. این مشکل در بین تعداد زیادی از سالمندان وجود دارد و آن ها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. در کنار آن، تعداد زیادی از بزرگسالان از این دسته از سالمندان مراقبت می کنند. این بزرگسالان می توانند پرستار یا فرزندان شخص سالمند باشند.

خوب است بدانید که وظیفه ی پیشگیری، درمان و تشخیص این مشکل بر عهده ی رادیولوژیست ها می باشد. سالمندان باید تحت مراقبت بیشتری قرار بگیرند و نحوه ی برخورد پرستاران و بزرگسالان با آن ها بسیار مهم است. مشکل کاهش شنوایی در سالمندان یا پیر گوشی، با علائم و نشانه های گوناگونی خود را نشان می دهد و در اکثر آن ها این مشکل به طور تدریجی و به مرور خود را نشان می دهد. این مشکل معمولا 15 الی 20 سال قبل شروع شده و به دلیل اصلاح نشدن، پیشرفت کرده است.

بیشتر بخوانید: خشکی چشم در سالمندان و روش‌های درمان آن

بر اساس تحقیقات انجام شده، مردان ابتدا قابلیت شنیدن و تحلیل فرکانس های بیشتر را از دست داده و زنان، در مورد فرکانس های کمتر یا پایین تر دچار مشکل در شنوایی می شوند. این مشکل می تواند منجر به افسردگی، انزوا، گوشه گیری، احساس خجالت و گریز از جمع، سردرگمی و ایجاد ناراحتی در شخص سالمند شود. رعایت نکات مراقبت از سالمند تاثیر بسزایی در پیشگیری از بروز این مسائل در سالمند خواهد داشت.

روش‌های صحیح مراقبتی از سالمندان در برابر کاهش شنوایی آنها

کاهش شنوایی

کاهش شنوایی در سالمند اگر مدیریت نشود و مورد توجه قرار نگیرد، آسیب های روانی بسیاری به سالمند وارد می کند. به همین دلیل گاهی با مواردی مواجه می شویم که سالمند به دلیل عدم آگاهی از مشکل خود، اطرافیان یا پرستار خود را به علت آرام صحبت کردن یا زیر لب سخن گفتن سرزنش نماید و با آن ها به تندی برخورد کند. خوب است بدانید کمک گرفتن عاطفی از نزدیکان سالمند و ایجاد روابط عاطفی با او، تاثیر مثبتی در جهت بهبود شنوایی او دارد. در این بخش قصد داریم در مورد روش های صحیح برخورد پرستاران با سالمندان و اصول مراقبتی که باید رعایت کنند صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

 اطلاعات مورد نیاز پرستاران در مورد کاهش شنوایی سالمندان

یکی از مهم ترین اطلاعاتی که پرستاران باید در مورد کاهش شنوایی سالمندان بدانند، در مورد بخش های مختلف دستگاه های شنوایی می باشد. این دستگاه ها با نام لاتین PAP بوده و با سمعک تفاوت دارند. بخش های مختلف آن شامل یک میکروفون است که وظیفه ی آن جمع کردن صدا می باشد. همچنین یک آمپلی فایر دارد که از آن برای بالا بردن و تقویت نمودن صدا استفاده می شود. یکی دیگر از بخش های این وسیله بلندگو می باشد که کارکرد آن رساندن صدا به سمع افراد است. همچنین این دستگاه یک باتری دارد که وظیفه ی آن تامین انرژی وسیله است.

  • بیشتر بخوانید: کاهش شنوایی و احساس بوی بد و لجن از علائم کرونا

پرستار سالمند می بایست بداند که سازمان غذا و دارو این وسیله را برای بهبود کاهش شنوایی سالمندان مورد تایید قرار نمی دهد؛ به دلیل اینکه میزان کیفیت PAP ها متفاوت می باشد و اگر دستگاهی بر این اساس برای سالمند خریداری شود، ممکن است برای او فایده ای نداشته باشد. به همین دلیل این وسیله حتما باید شخصی سازی شده و متناسب با میزان شنوایی سالمند تنظیم شود. لازم به ذکر است که آموزش هایی برای استفاده کردن و پاک کردن این وسایل وجود دارد. همچنین باید از این دستگاه مراقبت به عمل آید.

 نحوه ی مراقبت از سالمندان در برابر کاهش شنوایی آن ها

یکی از موضوعات اساسی در خصوص کاهش شنوایی سالمندان، نحوه ی برخورد و مراقبت پرستاران از آن ها می باشد. در این خصوص، پرستار باید نکات مهمی را رعایت کند تا موجب تشدید این وضعیت و بروز بیماری های روانی در سالمند نشود. یکی از اصول اساسی که پرستار باید آن را رعایت کند، داشتن صبر و حوصله در برابر این دسته از سالمندان می باشد. همانطور که می دانید افراد سالخورده به دلیل اینکه توانایی خود را از دست داده و یا میزان شنوایی آن ها کاهش پیدا کرده است، از نظر روانی تحت فشار قرار می گیرند و میزان حساسیت آن ها بیش از پیش می شود.

کاهش شنوایی

کاهش شنوایی

بنابراین پرستاران می بایست در برابر کاهش شنوایی سالمندان، هم به لحاظ رفتاری و هم به لحاظ اخلاقی یک سری نکات و اصول را رعایت کنند. اولین نکته مربوط به این مسئله می شود که پرستار باید همواره سمعک سالمند را چک کند و بررسی کند که باتری آن سالم باشد و همواره آن را تمیز نگه دارد. همچنین پرستار در هنگام صحبت کردن با سالمند می تواند اندکی به او نزدیک تر شود تا سالمند صدایش را متوجه شود. هنگامی که می خواهید با سالمند سخن بگویید، حتما در یک اتاق قرار بگیرید و فاصله زیادی با او نداشته باشید.

یکی دیگر از نکات مهم برای بهبود مشکل کاهش شنوایی سالمندان، این است که نباید سالمندان بیش از حد خسته شوند. خستگی زیاد می تواند موجب اختلال در حافظه و گیج شدن سالمند شود و نتواند مکالمه ی صحیحی با پرستار برقرار کند. همچنین همواره با فرد سالمند به آرامی صحبت کنید و صدای خود را بیش از حد بالا نبرید و همواره ارتباط چشمی با او برقرار کرده و رو در روی او صحبت کنید. اگر به عنوان پرستار سالمندی هستید که مشکل شنوایی دارد، از او بخواهید که در صورت متوجه نشدن صحبت های شما، به شما بگوید. این راهکار های ساده تاثیرات مثبتی در مواجه با این مشکل دارد.

روش‌های صحیح مراقبتی از سالمندان در برابر کاهش شنوایی آنها

کاهش شنوایی

یکی دیگر از روش های مفید در مواجه با کاهش شنوایی سالمندان این است که هرگز فریاد نزنید و به آرامی و با آرامش با او صحبت کنید. علاوه بر آن قبل از اینکه وارد مکالمه و صحبت کردن با شخص سالمند شوید، توجه او را با علائم و اشاراتی جلب نمایید. به عنوان مثال می توانید از ضربه زدن آرام به شانه ی او و یا با اشارات دیداری او را مطلع کنید.

همچنین در هنگام صحبت کردن با شخص سالمندی که دچار کاهش شنوایی شده است، به او اجازه ی لب خوانی بدهید؛ زیرا این روش تاثیر بسیار زیادی در ارسال پیام و منظور شما به او دارد. برای انجام آن می توانید به صورت او نگاه کنید و فاصله چندان دوری از او نداشته باشید. در کنار آن می توانید از مکان های خلوت تر برای مکالمه با او استفاده کنید. به عنوان مثال یک مهمانی شلوغ و یا رستوران پر جمعیت، مانند سم برای شخص سالمند می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *