خشکی چشم در سالمندان و روش‌های درمان آن

خشکی چشم در سالمندان و روش‌های درمان آن

خشکی چشم در سالمندان : یکی از بیماری های رایج در سالمندان، خشکی چشم است. همانطور که می دانید چشم ها چند منبع برای تامین رطوبت دارند که یکی از آن ها غدد اشکی می باشد که در قسمت فوقانی چشم قرار دارد. این بخش از چشم می تواند میزان زیادی از اشک را تولید کند که معمولا در هنگام ضربه و یا گریه این غده ها فعال می شوند.

یکی دیگر از منابع تامین اشک غدد موجود در قسمت سفیدی چشم و قسمت زیرین پلک ها می باشد. این قسمت از چشم آب یا ترشحات مخاطی که آن را به نام موکوس می شناسند، تولید می کند. لازم به ذکر است که غده هایی که در قسمت لبه ی پلک ها قرار دارند، ماده ی روغنی تولید می کنند که در نهایت به این ترکیبات ماده ی روغنی، آب و ترشحات مخاطی، اشک گفته می شود که در قسمت سطحی چشم ایجاد می شود.

خوب است بدانید اکثر سالمندان در سنین بالا، دچار خشکی چشم می شوند که ممکن است ناراحتی هایی برای آن ها ایجاد کند. این بیماری ممکن است با علائم متفاوتی در افراد ظاهر شود. برخی از افراد تنها در فصول سرد سال دچار این بیماری می شوند و برخی دیگر در تمام طول سال درگیر این بیماری می شوند.

البته این بیماری تا حدی طبیعی است؛ زیرا همزمان با افزایش سن میزان تولید اشک در افراد کاهش پیدا می کند. اگر غدد اشک های اصلی به اندازه ی کافی عمل نکنند، مشکلاتی مربوط به مقدار و حجم اشک برای آن ها ایجاد می شود. همچنین اگر غدد اشکی فرعی همچون غدد اصلی مواد روغنی در چشم تولید کنند، باز هم در چشم مشکلاتی ایجاد می شود.

خشکی چشم در سالمندان و روش‌های درمان آن

خشکی چشم در سالمندان

دلایل و علائم خشکی چشم در سالمندان

از دلایل خشکی چشم می توان به استفاده از داروهای ضد حساسیت، آنتی هیستامین و یا مواد دارویی برای کاهش فشار خون نام برد. همچنین بیماری های زمینه ای همچون دیابت، تیروئید، بهره گیری از لنز های تماسی، سابقه ی جراحی چشم، خیره شدن به صفحه ی کامپیوتر، تلفن همراه و تلویزیون، می تواند موجب خشکی چشم در سالمندان شود.

لازم به ذکر است که این بیماری خود را با علائمی مانند احساس سوزش، حساس شدن به نور، ایجاد درد و یا خراش در چشم، ایجاد مخاط در داخل چشم، احساس وجود جسم خارجی در داخل چشم، تغییر رنگ چشم (رو به قرمزی)، ایجاد مشکل برای رانندگی در شب، ایجاد مشکل برای استفاده از لنز های تماسی، وجود بیش از حد اشک یا جمع شدن آب در چشم، خیس بودن چشم و تار شدن دید یا خستگی چشم در شب نشان می دهد.

آیا خشکی چشم در سالمندان خطرناک است؟

خشکی چشم در افراد سالمند نباید خیلی ساده پنداشته شود؛ زیرا ممکن است لایه ی سطحی چشم از بین رفته و چشم بیشتر از قبل حساس و تحریک شود. همچنین در این مدت چشم ها بیش از قبل در معرض عفونت قرار می گیرند؛ زیرا دفاع در برابر پاتوژن ها ضعیف تر شده و چشم دچار حساسیت بیشتری می شود.

علاوه بر این اگر چشم ها برای زمان طولانی دچار خشکی شوند، قرنیه در معرض آسیب دو چندانی قرار می گیرد. به همین دلیل زخمی در سطح قرنیه شکل می گیرد که سبب کم شدن میزان بینایی می شود. البته نباید افراد با ابتلا به این بیماری دچار استرس و نگرانی شدید شوند. زیرا با رعایت یکسری نکات و راهکار ها می توان این بیماری را درمان کرد.

خشکی چشم در سالمندان و روش‌های درمان آن

روش های درمان خشکی چشم در سالمندان

خشکی چشم بیماری است که هرگز نباید ساده تلقی شده و آن را درمان نشده رها کرد. اگر فردی از این بیماری رنج ببرد، اما در عین حال چشم هایش اشک تولید نماید، بهتر است از کمپرس گرم و در کنار آن ماساژ ملایم چشم استفاده کند.

انجام این عمل موجب تحریک غدد چربی چشم ها می شود و برای درمان و بهبودی چشم مفید است. خوب است بدانید طبق بررسی های انجام شده مصرف کافئین می تواند به درمان این بیماری کمک کند؛ زیرا در کافئین ماده ای وجود دارد که موجب افزایش تولید اشک در غدد اشکی چشم می شود. البته باید مراقب بود که مصرف بیش از حد کافئین می تواند موجب بی خواب شدن و عصبی شدن فرد شود.

برای درمان خشکی چشم روش های مختلفی وجود دارد که در این قسمت به بیان تعدادی از آن ها می پردازیم. یکی از این راه ها استفاده از قطره ها یا پماد های اشک مصنوعی می باشد. خوب است بدانید این گزینه به عنوان یکی از روش های شایع شناخته شده است که تاثیر بسزایی در درمان این بیماری دارد. همچنین انواع قطره ها و پماد ها اشک مصنوعی در داروخانه ها به فروش می رسد که بدون ارائه ی نسخه ی پزشک قابل دریافت هستند. البته باید دقت داشت که هر قطره برای هر شخص مناسب نمی باشد و باید داروی متناسب با چشم های فرد به وی ارائه شود.

خشکی چشم در سالمندان و روش‌های درمان آن

خشکی چشم در سالمندان

لازم به ذکر است که اگر چشم ها دچار خشکی مزمن شوند، بهتر است به طور مرتب از این قطره استفاده شود؛ حتی اگر احساس ناراحتی در چشم نمی کنید، باید از این دارو استفاده کنید. همچنین اگر فردی هنگام خواب دچار خشکی چشم شود، باید از داروی قوی تری مانند پماد برای درمان خشکی چشم استفاده کند. علاوه بر آن استفاده از چشم بند ها در هنگام خواب تاثیر مثبتی در درمان سریع تر این بیماری دارد؛ زیرا این چشم بند ها سبب ایجاد یک محیط مرطوب برای چشم های فرد می شود و میزان خشکی را کاهش می دهد.

یکی دیگر از روش های تخصصی برای درمان خشکی چشم، مسدود نمودن مجرای اشکی است که ممکن است از سوی پزشک با این راه حل مواجه شوید. این روش اشک را از داخل چشم تخلیه می کند و به گونه ای عمل می کند که در طول زمان مشکل رفع می شود.

در کنار این روش می توان از توپی هایی استفاده کرد که برای مدت طولانی تر در چشم بماند و موجب رفع این بیماری شود. ممکن است پزشک از روش کوتر نمودن مجراهای اشکی بهره گیری کند که در این روش بعد از دادن یک داروی آرام بخش به بیمار، به وسیله ی یک وسیله ی مخصوص، مجراهای اشک چشم سوزانده می شود. برای درمان این بیماری روش های دیگری نیز وجود دارد که بسته به نوع چشم، شدت بیماری و تشخیص پزشک، ممکن است راه حل های دیگری ارائه شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *