بینایی و شنوایی سالمندان : اهمیت شنوایی سنجی و بینایی سنجی سالمندان

بینایی و شنوایی سالمندان : اهمیت شنوایی سنجی و بینایی سنجی سالمندان

چرا باید به بینایی و شنوایی سالمندان  توجه کنیم؟ با افزایش سن افراد، احتمال ابتلا به عفونت ها و بیماری ها افزایش می یابد. این می تواند به دلیل تغییرات در اندام هایی مانند قلب و سیستم اسکلتی عضلانی باشد. همراه با این استقامت، قدرت و انعطاف پذیری در کنار تحرک و استفاده از مهارت های حرکتی ظریف که هماهنگی و مهارت را کنترل می کند، شروع به کاهش می کند. نمونه هایی از تغییرات فیزیکی سالمندان شامل :

  • استقامت، قدرت و نرمی شروع به کاهش می کند
  • تحرک بیشتر به یک چالش تبدیل می شود
  • مشکلات در مهارت های حرکتی ظریف که هماهنگی و مهارت را کنترل می کند
  • پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و در نتیجه چین و چروک ایجاد می شود
  • از دست دادن شنوایی
  • سفید شدن و نازک شدن موها
  • بینایی بدتر می شود
  • ریزش مو
  • مشکل در مهارت های حرکتی درشت

در طول بزرگسالی، یک فرد ممکن است دچار زوال توانایی شناختی خود شود. افزایش سن بر نحوه پردازش اطلاعات توسط فرد تأثیر می گذارد که بر حافظه و یادآوری اطلاعات تأثیر می گذارد. جمعیت مسن‌تر احتمال بیشتری دارد که به دلیل بدتر شدن تحرک و تعادل دچار زمین خوردن شوند. حواس نیز شروع به زوال می کنند که منجر به ضعف بینایی و شنوایی می شود.

شنوایی سنجی سالمندان

از آنجایی که درصد بالایی از موارد کم شنوایی برگشت ناپذیر و قابل پیشگیری هستند، کارشناسان شنوایی شناسی به سرعت اهمیت پیشگیری از کم شنوایی را تبلیغ می کنند. بخش مهمی از حفظ سلامت شنوایی شما دریافت آزمایش شنوایی منظم است. این امر به ویژه برای افراد بالای 50 سال مهم است، زیرا ارتباط قوی بین افزایش سن و کاهش شنوایی وجود دارد. برخی از بیماری ها به راحتی قابل شناسایی هستند و در نتیجه احتمال درمان سریع آنها بیشتر است. به عنوان مثال، یک دندان درد به احتمال زیاد برای مدت طولانی نادیده گرفته نمی شود. با این حال، تشخیص کم شنوایی ممکن است دشوار باشد.

در بسیاری از موارد از دست دادن شنوایی ناشی از سر و صدا، این اختلال در طول عمر رخ می دهد و سازگاری با آن را بسیار آسان تر می کند. به طور متوسط، افراد تا هفت سال منتظر درمان کم شنوایی هستند. در طول این مدت، کم شنوایی درمان نشده می تواند تأثیرات خود را بر بسیاری از بخش های سلامت عاطفی، جسمی و ذهنی شما بگذارد. به همین دلیل، شنوایی شناسان برای همه افراد بالای 50 سال معاینه شنوایی سالانه را توصیه می کنند. یک معاینه استاندارد شنوایی تقریباً یک ساعت طول می کشد تا کامل شود و به طور کلی شامل معاینه فیزیکی گوش، تست های مبتنی بر صدا و مشاوره با متخصص شنوایی است. این آزمایش توانایی های شنوایی شما را می سنجد و مشخص می کند که آیا استفاده از سمعک ضروری است یا خیر.

بینایی و شنوایی سالمندان : اهمیت شنوایی سنجی و بینایی سنجی سالمنداناهمیت شنوایی سنجی سالمندان

کم شنوایی شایع ترین نقص حسی در بیماران مسن است و اغلب کمتر شناخته شده و به خوبی مدیریت می شود. داشتن آگاهی و دانش در این زمینه برای همه پزشکان ضروری است تا امکان ایجاد مراقبت های اولیه و مناسب فراهم شود.

برای بیماران مسن که با کم شنوایی مراجعه می کنند، ارزیابی اولیه باید شامل شرح حال، معاینه فیزیکی و ادیومتری تون خالص باشد. مدیریت بستگی به علت و نوع کم شنوایی دارد و گزینه ها شامل درمان پزشکی، جراحی و تقویت شنوایی است. در صورت عدم وجود علت ساده و قابل اصلاح، ارجاع بیماران به متخصص گوش و حلق و بینی برای ارزیابی بیشتر در نظر گرفته شود.

پس اینجاست که متوجه اهمیت شنوایی سنجی در سالمندان می شویم. 37 درصد از بزرگسالان 61 تا 70 ساله و بیش از 80 درصد از افراد بالای 85 سال را تحت تأثیر قرار می دهد. قابل توجه است و شامل کناره گیری و انزوای اجتماعی، کاهش عملکردی همراه با افزایش خطر افتادن و افسردگی، و کیفیت پایین زندگی است. بخشی از پیری طبیعی مدیریت ضعیف ناشی از فقدان دانش و استفاده از گزینه‌ های تقویت شنوایی است، از جمله تعداد فزاینده‌ای از دستگاه‌ های شنوایی قابل کاشت که مزایایی بالاتر از سمعک‌ های استاندارد ارائه می‌ دهند.

برای بیماران مسن که با کم شنوایی مراجعه می کنند، مهم است که ابتدا شناسایی شوند:

  • پیشرفت از دست دادن
  • خواه یک طرفه باشد یا دو طرفه
  • آیا علائم مرتبطی مانند وزوز گوش یا سرگیجه وجود دارد.

همچنین باید از بیماران در مورد سابقه عفونت‌ های مزمن گوش، جراحی قبلی گوش و قرار گرفتن مزمن در معرض سطوح تروماتیک صدا پرسیده شود. دارو هایی مانند دیورتیک های لوپ، آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید و عوامل شیمی درمانی سیس پلاتین هم باید پرسیده شوند.

معاینه فیزیکی و شنوایی سنجی سالمندان

معاینه فیزیکی با توجه به ساختار های آناتومیکی گوش و با کمک اتوسکوپی ضروری است. مجرای شنوایی خارجی (EAC) باید از نظر انسداد توسط سرومن یا جسم خارجی، و شواهد التهاب و عفونت که می‌ تواند نشان دهنده اوتیت خارجی باشد، بررسی شود. تحرک برای ارزیابی وجود هر گونه بیماری گوش میانی هم باید در نظر گرفته شود. در صورت عدم وجود یک علت ساده و قابل اصلاح برای کاهش شنوایی، ارجاع بیمار به شنوایی شناس و/یا متخصص گوش و حلق و بینی برای بررسی بیشتر با شنوایی سنجی و تصویربرداری در نظر بگیرید.

شنوایی سنجی تون خالص برای ارزیابی کم شنوایی در بیماران بالغ استفاده می شود. این اجازه می دهد تا آستانه های مستقل در هر گوش تعیین شود، برای هدایت هوا (شنوایی رسانا) و هدایت استخوان (شنوایی حسی عصبی). CHL ناشی از هر گونه مانعی است که از انتقال صدا در طول این مسیر جلوگیری می کند، که ممکن است شامل نهفتگی سرومن، مایع گوش میانی یا سوراخ شدن TM باشد. در ادیوگرام، CHL به صورت شکاف هوا-استخوان نشان داده می شود. SNHL با آستانه‌ های هدایتی برابر هوا و استخوان بالاتر از 25 دسی‌بل تعریف می‌ شود. تمپانومتری می تواند با ارزیابی انطباق و تحرک سیستم گوش میانی، شنوایی تون خالص را تکمیل کند.

نکات تکمیلی شنوایی سنجی سالمندان

علاوه بر این، آزمایش توانایی بیمار در درک کلمات گفتاری می تواند انجام شود. در آزمون تشخیص گفتار، طیفی از کلمات از نظر آوایی متعادل به بیمار ارائه می‌ شود. نتیجه این آزمون، نمره تمایز گفتار است که، برای تمایز گفتاری «عادی» باید بین 90 تا 100 درصد باشد. توانایی بیمار در درک گفتار بسیار مهم است، به خصوص اگر ارزیابی شود که آیا سمعک مفید خواهد بود یا خیر. برای بیماران با تمایز گفتاری بسیار ضعیف، تقویت گفتار با استفاده از سمعک مزایای بسیار محدودی دارد. در عوض، این بیماران ممکن است از دستگاه های شنوایی قابل کاشت بهره مند شوند و می توانند به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند.

برای بررسی بیشتر علت کم شنوایی، توموگرافی کامپیوتری (CT) و تصویربرداری تشدید مغناطیسی تقویت شده با گادولینیوم (MRI) ممکن است استفاده شود. CT استخوان های تمپورال می تواند ناهنجاری های ساختاری مانند آترزی، اوتیت میانی مزمن و کلستئاتوم را شناسایی کند. MRI تقویت‌شده با گادولینیوم می‌ تواند آسیب‌شناسی رتروکوکلر مانند نوروم‌ های صوتی و آژنزی عصب حلزون را شناسایی کند.

بینایی سنجی سالمندان

به عنوان متخصص مراقبت از چشم، ما این انتخاب را داریم که سالمندان خود را توانمند، مستقل و سالم نگه داریم. در واقع، با گسترش بیش از حد خدمات بهداشت، نیاز فزاینده ای برای گسترش نقش اپتومتریست ها به عنوان ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی وجود دارد. بیماری های سیستمیک با عواقب چشمی که به دلیل افزایش سن است شامل فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن، دیابت، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون است که فقط چند مورد را ذکر می کند. برخی از این اختلالات، مانند بیماری آلزایمر و سکته، تاثیر بیشتری روی چشم می گذارند و بهترین روش تشخیص و درمان در درجه اول، بینایی سنجی یا اپتومتری است که توسط دستگاه و همینطور آزمون بینایی توسط اپتومتریست انجام می شود. در معاینه روتین چشم برای سالمندان، فشار چشم هم اندازه گرفته می شود و اسکن های دقیق از چشم انجام می شود تا بتوان دقیق ارزیابی کرد.

بینایی سنجی سالمنداناهمیت بینایی سنجی سالمندان

بیشتر افراد مسن می دانند که چقدر مهم است که حداقل سالی یک بار برای معاینه چشم به پزشک خود مراجعه کنند. این بهترین راه برای شناسایی مشکلات کوچک سلامتی قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگ است که قابل درمان نیستند. چیزی که تعداد کمی از سالمندان از آن آگاه هستند این است که ویزیت سالانه چشم پزشک چقدر اهمیت دارد. از آنجایی که خطر مشکلات چشمی با افزایش سن افزایش می یابد، افراد مسن باید سلامت بینایی را در اولویت قرار دهند. آیا تعجب خواهید کرد که بدانید تقریباً 11 میلیون آمریکایی بالای 12 سال دارای مشکل بینایی هستند که نیاز به نوعی اصلاح دارد؟ حتی اگر از لنز های اصلاحی استفاده نمی کنید، معاینه سالانه چشم همچنان مهم است.

آکادمی چشم پزشکی آمریکا توصیه می کند که بزرگسالان بالای 65 سال یک معاینه سالانه چشم را انجام دهند که شامل گشاد کردن چشم می شود. این به پزشک نگاه بهتری به شبکیه و عصب بینایی می دهد تا بتواند هر گونه مشکل احتمالی را شناسایی کرده و به موقع مداخله کند. معاینه چشم سالانه همچنین می‌تواند به تشخیص بیماری‌های رایج چشم در میان سالمندان کمک کند. جمعیت سالمند ما به دلیل پیشرفت در مراقبت های بهداشتی زندگی طولانی تر و فعال تری دارند. با این حال، آنها به طور فزاینده ای تحت تاثیر بیماری های مختلف مرتبط با سن بالاتر از جمله شرایط خاص چشمی قرار می گیرند که می تواند منجر به ناتوانی و نابینایی شود.

این مقاله بر ارائه یک مرور کلی از شایع ترین عواقب سیستمیک و چشمی پیری متمرکز است. نکاتی در مورد مدیریت بینایی سنجی بیمار سالمند در مقاله دوم در شماره آینده اپتیکین مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مشکلات بینایی سالمندان

معاینه چشم سالانه همچنین می‌ تواند به تشخیص بیماری‌ های رایج چشم در میان سالمندان کمک کند:

آب مروارید: وضعیتی که باعث کدر شدن عدسی چشم می شود. آب مروارید معمولاً با جراحی قابل اصلاح است.

رتینوپاتی دیابتی: یک بیماری مرتبط با دیابت، رتینوپاتی دیابتی باعث آسیب به رگ های خونی در پشت چشم می شود. علت اصلی نابینایی در بزرگسالان است.

دژنراسیون ماکولا: این مشکل بینایی مرتبط با سن بر بافت حساس به نور در چشم تأثیر می گذارد. می تواند منجر به نابینایی شود.

پارگی شبکیه: سالمندان همچنین در معرض خطر بیشتری برای پارگی های کوچک در پوشش داخلی چشم هستند. این می تواند منجر به جداشدگی خطرناک شبکیه یا سایر شرایطی شود که بر بینایی تأثیر می گذارد، مانند لکه های سیاه یا شناور.

گلوکوم: این اصطلاح برای توصیف گروهی از بیماری‌ هایی است که به عصب بینایی چشم آسیب می‌ رسانند. می تواند منجر به از دست دادن جدی بینایی شود. مداخله زودهنگام اغلب به پیشگیری از نابینایی کمک می کند.

یک چشم پزشک همچنین می تواند انواع دیگر مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، دیابت و شرایطی که معمولاً با بیماری های خودایمنی مرتبط هستند را در طول یک ویزیت تشخیص دهد.

منابع: fivestarseniorliving، opticianonline، racgp، decibelhearing

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *