زمین خوردن سالمندان خطرات بسیاری به همراه دارد که موجب آسیبهای جدی به فرد سالمند میشود. گاهی این آسیبها آنقدر جدی میباشند که میتوانند موجب از دست دادن توانایی حرکتی و در برخی موارد موجب مرگ فر شوند. از همین روی پرستار سالمند و خانوادهی فرد سالمند باید از زمین خوردن فرد جلوگیری نمایند. شاید نتوان از بروز همچین خطری در تمام موارد جلوگیری کرد.
اما با اقداماتی میتوان از خطرات جدی این اتفاق جلوگیری کرد. این اتفاق به دلایل مختلفی میتواند پیش بیاید. اما نکاتی هستند که با رعایت آنها میتوان از خطرات جدی و آسیبهای حیاتی جلوگیری کرد. در این مقاله سعی کردهایم تا با دلایل این اتفاق و راههای پیشگیری از آن بپردازیم. اگر در خانه سالمندی دارید که از زمین خوردن وی و پیش آمدن آسیبهای ناشی از آن برای او ترس دارید، تا انتهای این مقاله با ما باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
علل زمین خوردن سالمندان
زمین خوردن سالمندان به دلایل مختلفی میتواند پیش بیاید. اکثر افراد در سن و سال سالمندی میتوانند در معرض این خطر باشند. برخی از سالمندان به دلیل کهولت سن کنترل خود را در هنگام حرکت از دست میدهند و زمین میخورند. برخی به دلیل عوارض دارویی دچار این عارضه میشوند. برخی دیگر از سالمندان نیز به دلیل عوارض برخی بیماریهای زمینهای دچار این مشکل میشوند. در برخی از سالمندان اختلالات بینایی موجب زمین خوردن فرد در هنگام حرکت شده.
علاوه بر دلایل ذکر شده دلایلی دیگری چون کفش نامناسب و دلایل محیطی نیز میتواند موجب این اتفاق بشوند. دلایل محیطی مانند چیدمان نامناسب لوازم منزل، پستی و بلندیهای محیط بیرون و… از جمله مهمترین دلایل میباشند. کم تحرکی سالمند نیز در برخی مواقع میتواند موجب زمین خوردن وی بشود. کم تحرکی عضلات سالمند را ضعیف و موجب از دست دادن کنترل عضلات میشود و میتواند سالمند را دچار مشکل کند.

زمین خوردن سالمندان
کدام دسته از سالمندان بیشتر در خطر زمین خوردن سالمندان میباشند؟
افتادن ناگهانی سالمندان میتواند برای همهی سالمندان اتفاق افتاده و در معرض خطر باشند. اما سه فاکتور مهم وجود دارد که میتواند خطرات این اتفاق را شدت ببخشد. سن و سال فرد سالمند را میتوان به عنوان اولین فاکتور در شدت آسیبهای ناشی از زمین خوردن در نظر گرفت. هرچه سن و سال فرد بالاتر باشد خطرات ناشی از زمین خوردن شدیدتر و به مراتب سختتر میباشد.
در برخی از موارد به دلیل سن و سال بالای فرد، زمین خوردن میتواند موجب مرگ فرد نیز بشود. دومین فاکتوری که میتواند در زمین خوردن فرد تاثیر گذار باشد، جنسیت فرد میباشد. بر اساس آماری در اکثر کشورها مردان بیشترین میزان زمین خوردگی و آسیب ناشی از آن را دارند. حتی میزان مرگ و میر ناشی از زمین خوردن نیز در مردان بیشتر میباشد. فاکتور سوم که در میزان شدت آسیب به فرد تاثیر گذار میباشد، سلامت فرد است.
- بیشتر بخوانید : عصا برای سالمندان
پیشگیری از زمین خوردن سالمندان
از زمین خوردن سالمندان میتوان با رعایت نکاتی کوچک جلوگیری کرد. این نکات به شما کمک میکند تا برنامههای پیشگیرانهای جهت جلوگیری از زمین خوردن فرد سالمند در نظر بگیرید. این نکات و برنامههای پیشگیرانه به شرح زیر میباشد:
- محلهایی که میتواند خطر ایجاد کند و در اطراف محل زندگی فرد سالمند میباشد را شناسایی کنید.
- اگر دارویی در بین داروهای فرد سالمند میباشد که موجب از دست دادن کنترل حرکتی میشود را شناسایی کنید. در صورت امکان و با دستور پزشک دارو را تغییر دهید.
- از سالمند بخواهید که با لوازم کمکی مانند عصا و واکر حرکت نماید.
- عضلات سالمند را با روشهای درمانی فیزیوتراپی تقویت نمایید.
- سالمند را با روشهای پیشگیری از زمین خوردن آشنا کنید.
- سالمند را با روشها محافظ از خود در هنگام زمین خوردن آشنا کنید.
- از محافظ مفصل ران جهت عدم آسیب به ران استفاده نمایید.

زمین خوردن سالمندان
دیگر عواملی که موجب زمین خوردن سالمندان میشوند:
علاوه بر عواملی که پیش از این گفته شد، عوامل دیگری نیز هستند که میتوانند موجب زمین خوردن سالمندان بشوند. این عوامل به شرح زیر میباشند:
- شاغل بودن سالمند در مشاغلی که در ارتفاع باشد و سایر خطرات محیطی که ممکن است برای فرد وجود داشته باشد.
- مصرف نوشیدنیهای الکلی و مصرف مواد مخدر.
- عوامل اجتماعی که موجب تضعیف روحیهی سالمند و ایجاد مشکلات روحی و روانی برای وی بشود.
- تاریک بودن محیط و عدم تابیدن نور کافی در محیط.
- عوامل زیست محیطی که موجب ایجاد التهابات تنفسی و عروقی در فرد شود، مانند آلودگی هوا.
بدون دیدگاه