مراقبت از سالمندان بعد از جراحی لگن

مراقبت از سالمندان بعد از جراحی لگن

برای مراقبت از سالمندان بعد از جراحی لگن به چه مواردی باید توجه کرد؟ شکستگی لگن در سالمندان شایع است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها هر ساله بیش از 300,000 بزرگسال 65 سال یا بالاتر در ایالات متحده به دلیل شکستگی لگن در بیمارستان بستری می شوند. خانم های مسن در معرض خطر بالاتری قرار دارند و 80 درصد از شکستگی های لگن در سالمندان خانم رخ می دهد. به طوری که بیش از 2.5 میلیون آمریکایی با لگن مصنوعی زندگی می کنند. هدف از این عمل جراحی کاهش درد، افزایش سطح تحرک و به دنبال آن بهبود کیفیت زندگی است. اکثر بیماران پس از جراحی درد و ناراحتی را تجربه می کنند و حرکت آن ها محدود می شود. طی این مدت، برای اطمینان از بهبودی کامل خود یا فرد سالمند نیاز به مراقبت ویژه ای دارید. برای این که عمل جراحی لگن نتیجه موفقیت آمیزی داشته باشد، باید صبور باشید و حوصله زیادی به خرج دهید؛ همچنین باید از برنامه های ورزشی و دارویی توصیه شده توسط پزشک معالج پیروی کنید. در این مقاله، به بررسی نکاتی می پردازیم که به کمک آن ها بتوانید سریع تر بهبود پیدا کنید.

چرا شکستگی لگن برای سالمندان خطرناک است؟

عوارض شکستگی لگن در سالمندان می تواند خطرناک باشد. طبق آمار منتشر شده توسط دانشکده پزشکی Mount Sinai، خطر مرگ یک سال پس از شکستگی لگن در سالمندان می تواند بین 12 تا 37 درصد باشد. خطر مرگ و میر در سالمندانی که به یک بیماری دیگر یا اختلال شناختی مبتلا هستند، سالمندانی که درمان شکستگی لگن بدون جراحی را انتخاب می کنند و سالمندانی که نمی توانند به طور مستقل راه بروند، بسیار بیشتر است.

شکستگی لگن تحرک سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که سالمندان برای طولانی مدت تحرک نداشته باشند، ممکن است به بیماری های دیگری دچار شوند:

  • لخته شدن خون در پاها یا ریه ها
  • پنومونی (ذات الریه)
  • عفونت های دستگاه ادراری
  • زخم بستر

شکستگی لگن در سالمندان می تواند خطر زمین خوردن را نیز افزایش دهد.

عوامل شکستگی لگن در سالمندان

خطر زمین خوردن با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند و طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، 95 درصد از شکستگی های لگن ناشی از زمین خوردن هستند.

با توجه به گفته های جراح ارتوپد Charles Peterson، سالمندان به دلیل از دست دادن تعادل خود زمین می خورند. آن ها در بینایی و حفظ تعادل خود مشکل دارند و به همین دلیل ضعیف می شوند. پوکی استخوان احتمال شکستگی هنگام زمین خوردن را افزایش می دهد.

عوامل شکستگی لگن در سالمندان عبارت اند از:

  • پوکی استخوان: این عارضه باعث ضعیف شدن استخوان ها می شود و احتمال شکستگی آن ها را افزایش می دهد.
  • جنسیت: زنان بیشتر از مردان دچار پوکی استخوان می شوند که خطر شکستگی را بیشتر می کند.
  • داروها: برخی از داروها می توانند باعث خواب آلودگی یا سرگیجه در سالمندان شوند و خطر زمین خوردن را افزایش دهند. سایر داروها مانند پردنیزون می توانند استخوان ها را ضعیف تر کنند و خطر شکستگی را افزایش دهند.
  • سوءتغذیه: با بالا رفتن سن، حفظ یک رژیم غذایی سالم سرشار از کلسیم و ویتامین D از اهمیت بسیاری برخوردار است.
  • سبک زندگی بدون تحرک: انجام ندادن تمرینات بدنی کافی به ضعیف تر شدن استخوان ها و ماهیچه ها منجر می شود و خطر شکستگی لگن را در سالمندان افزایش می دهد.
  • دیگر مشکلات پزشکی: دیابت، تیروئید پرکار یا مشکلات روده می توانند ضعیف شدن استخوان ها را به همراه داشته باشند. اختلالات روانی مانند زوال عقل، عوارض ناشی از سکته مغزی یا پارکینسون می توانند خطر زمین خوردن و شکستگی را بیشتر کنند.
  • ·         مصرف دخانیات و الکل: سیگار کشیدن و نوشیدن بیش از حد الکل استخوان ها را ضعیف تر می کنند.
  • محیط پرخطر خانه: قالیچه های کوچک، کابل وسایل الکترونیکی، نور کم و غیره خطر زمین خوردن سالمندان را بیشتر می کنند.
  • شکستگی لگن پیشین: احتمال شکستگی در سالمندانی که قبلاً شکستگی لگن را تجربه کرده اند، بیشتر است.

آزمایشات لازم قبل از جراحی لگن در سالمندان

آزمایشات لازم ظرف 30 روز قبل از جراحی انجام می شوند. آزمایشات شامل ارزیابی پزشکی، نمونه خون، الکتروکاردیوگرام (نوار قلب)، تست استرس، عکسبرداری از قفسه سینه با اشعه ایکس و نمونه ادرار خواهد بود. آزمایشات نشان می دهند که آیا بدن بیمار برای جراحی آماده است یا خیر.

مراقبت از سالمندان بعد از جراحی لگن

کنترل وزن قبل از جراحی لگن در سالمندان

اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به عفونت و سایر عوارض را افزایش دهد. بهتر است قبل از عمل جراحی، با یک هدف گذاری واقع بینانه وزن خود را کاهش دهید. شما باید از طریق کاهش کالری دریافتی و فعالیت بدنی منظم به هدف خود برسید:

  • کنترل وعده های غذایی
  • نوشیدن آب کافی
  • آهسته غذا خوردن
  • اطلاع از میزان کالری موجود در مواد غذایی مصرفی

روش های جراحی لگن در سالمندان

بسته به نوع شکستگی، روش های جراحی لگن در سالمندان عبارت اند از:

ترمیم مفصل لگن با استفاده از پیچ: در این نوع از جراحی لگن، از پیچ های فلزی برای نگه داشتن استخوان شکسته سالمندان استفاده می شود. در برخی موارد، یک صفحه فلزی با پیچ های متصل به آن بر روی استخوان ران قرار می گیرد.

تعویض جزئی مفصل لگن: در جراحی تعویض جزئی لگن، پزشک سر و گردن استخوان ران را با یک وسیله فلزی جایگزین می کند. تعویض جزئی لگن زمانی توصیه می شود که بیمار سالمند دچار اختلالات شناختی باشد و این امکان وجود دارد که مجدداً زمین بخورد یا با بیماری های دیگری دست و پنجه نرم می کند که می توانند بر بهبود شکستگی لگن تاثیر بگذارند.

تعویض کامل مفصل لگن: در جراحی تعویض کامل مفصل لگن، قسمت بالایی استخوان ران و حفره استخوان لگن با قطعات مصنوعی جایگزین می شوند. این نوع از جراحی معمولاً زمانی توصیه می شود که بیمار به آرتریت شدید مبتلا باشد.

راه های مراقبت از سالمندان بعد از جراحی لگن

خانه را از قبل آماده کنید

اگر برای جراحی لگن برنامه ریزی کرده اید، آماده سازی خانه از قبل نباید کار سختی باشد. زمین خوردن یکی از نگرانی های اصلی برای بسیاری از سالمندان است، به خصوص آن هایی که اخیراً تحت عمل جراحی قرار گرفته اند. اگر خانه شما دوبلکس است، مطمئن شوید که برای رفتن به حمام و اتاق خواب لازم نیست که به طبقه بالا رفت. بالا و پایین رفتن از پله ها بلافاصله پس از جراحی غیرممکن خواهد بود. شاید بهتر باشد به فکر نصب تشک ارتفاع دهنده توالت فرنگی و دستگیره های کمکی در حمام باشید. از آنجایی که بعد از جراحی باید با عصا یا واکر حرکت کرد، سعی کنید اسباب و اثاثیه خانه را از سر راه خود بردارید.

قالیچه های کوچک، پادری و هر چیزی را که ممکن است باعث زمین خوردن فرد شوند بردارید. برای مدتی بعد از جراحی، خم شدن و کشش امکان پذیر نخواهد بود؛ بنابراین، وسایلی را که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند، در دسترس خود یا فرد سالمند قرار دهید. خانه را تاریک نکنید و مطمئن شوید که خانه از نور کافی برخوردار است؛ به این ترتیب فرد هنگام راه رفتن با عصا یا واکر همه جا را به خوبی می بیند و زمین نمی خورد. یک صندلی مناسب برای فرد انتخاب کنید. صندلی نباید خیلی نرم باشد. ارتفاع صندلی نیز نباید خیلی کم و نزدیک به زمین باشد. میزی را کنار صندلی قرار دهید تا فرد بتواند وسایل خود را روی آن بگذارد. آماده سازی خانه، تنها اولین اقدامی است که باید برای مراقبت از فرد سالمند پس از عمل جراحی انجام دهید. پس از مرخص شدن از بیمارستان و بازگشت به خانه، جنبه های مراقبتی دیگری نیز باید در نظر گرفته شوند. شرکت خدمات شکوفایی خانه را از نظر ایمنی مورد ارزیابی قرار می دهد تا به شما در شناسایی و رفع خطرات احتمالی کمک کند.

مراقبت از سالمندان بعد از جراحی لگن

غذا و نوشیدنی

بدیهی است که فرد سالمند برای مدتی نمی تواند به خوبی حرکت کند؛ بنابراین، اعضای خانواده یا پرستار سالمند باید وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها را آماده کنند. به خاطر داشته باشید که فرد سالمند بدون واکر یا عصا نمی تواند حرکت کند؛ به همین دلیل، حتی برداشتن بشقاب از آشپزخانه یا نوشیدنی از یخچال برای او دشوار است. سعی کنید همیشه نوشیدنی ها را در دسترس فرد سالمند قرار دهید تا آب کافی به بدن او برسد. لیوان های بیمارستانی که دارای درب و نی های محکم هستند، در دوران نقاهت بسیار کاربردی هستند.

نیازهای پزشکی

پس از جراحی لگن، فرد سالمند باید تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرد. به عنوان مثال، باید از محل برش به خوبی مراقبت شود. اعضای خانواده و مراقبان مسئول تمیز و خشک نگه داشتن محل برش هستند، تا زمانی که بهبودی کامل حاصل شود. هنگام ترخیص از بیمارستان، دستورالعمل های بهداشتی به شما داده می شوند که با دنبال کردن آن ها می توانید به خوبی از محل برش ایجادشده در جراحی مراقبت کنید. کبودی در این جراحی طبیعی است؛ با این حال، باید مراقب نواحی قرمز و متورم باشید. همچنین، در ابتدا بهتر است چند بار در روز دمای بدن فرد را بگیرید تا مطمئن شوید که تب ندارد. ممکن است جراحی لگن عوارضی را به دنبال داشته باشد. یکی از این عوارض لخته شدن خون است. مراقبان باید نسبت به علائم لخته شدن خون و علائم عفونت از جمله ترشحات، قرمزی، درد، تب یا لرز هوشیار باشند. اگر پای سالمند متورم است یا ناحیه ساق پا، زانو یا کشاله ران او نسبت به فشار یا لمس حساس است، باید به پزشک مراجعه کنید.

رعایت بهداشت شخصی نیز در دوران نقاهت سخت تر از گذشته می شود. ممکن است حمام کردن یا لباس پوشیدن دشوار باشد. در حین انجام فعالیت های روزانه ضروری نباید زیاد خم شد و به زخم فشار وارد کرد.

تحرک داشتن

پزشک به شما می گوید که سطح تحرک در طول دوران بهبودی تا چه اندازه مجاز است. با توجه به توصیه های پزشک، سعی کنید تحرک داشته باشید. بایستید، پیاده روی کنید و بیش از نیم ساعت از نشستن در همان حالت خودداری کنید. اگر دستور پزشک است که با عصا یا واکر حرکت کنید، این کار را انجام دهید و زمانی که پزشک اجازه داد، آن ها را کنار بگذارید. تحرک کافی روند بهبودی را تسریع می بخشد؛ با این حال، باید توجه داشته باشید که تحرک فراتر از توانایی های فرد می تواند برای بهبودی او ضرر داشته باشد.

فیزیوتراپی

در بسیاری از بیمارانی که شکستگی لگن را تجربه کرده اند، عملکرد راه رفتن و تعادل در 6 تا 9 ماه اول پس از جراحی بهبود پیدا می کنند. در این مدت اکثر بیماران از بیمارستان مرخص می شوند و به احتمال زیاد، بعد از جراحی لگن برای بازیابی قدرت و تحرک خود به فیزیوتراپی نیاز خواهند داشت. فیزیوتراپی به بیمار سالمند کمک می کند تا با انجام تمرینات ورزشی به تدریج استقلال خود را به دست آورد. فیزیوتراپیست ها از سالمندان می خواهند که تمریناتی را برای تقویت عضلات اطراف لگن جدید انجام دهند. انجام این تمرینات به تسریع روند بهبودی کمک می کند. خدمات فیزیوتراپی در خانه نیز ارائه می شوند؛ با این حال، ممکن است لازم باشد به مرکز توانبخشی سرپایی مراجعه کنید. همچنین، ممکن است فیزیوتراپیست از فرد سالمند بخواهد که تمرینات ورزشی را در خانه نیز انجام دهد؛ بنابراین، این وظیفه اعضای خانواده و مراقبان است که فرد سالمند را به انجام تمرینات تشویق کنند. البته شخصیت بیمار نیز در این موضوع بی تاثیر نیست.

داروهای مسکن

برای سالمندانی که تحت عمل جراحی لگن قرار گرفته اند، داروهای مسکن تجویز می شود. مراقبان باید بر مصرف داروها نظارت داشته باشند تا به درستی و به موقع مصرف شوند.

ویزیت های بعدی

سالمندانی که تحت عمل جراحی لگن قرار گرفته اند، باید ویزیت شوند تا جراح بتواند ناحیه زخم و روند بهبودی را بررسی کند. ممکن است به عکسبرداری با اشعه ایکس نیاز باشد. این ویزیت ها برای اطمینان از پیشرفت کافی و بهبودی طبق برنامه از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. سعی کنید بهترین وسیله نقلیه را برای بردن فرد سالمند به مطب پزشک در نظر بگیرید.

سلامت عاطفی

گاهی اوقات، سالمندانی که تحت چنین عمل جراحی تروما قرار می گیرند، ممکن است اندوهگین شوند و احساس انزوا کنند. این معضل در سالمندانی که شخصیتی بسیار فعال و پرانرژی دارند، بیشتر دیده می شود. نباید توجه به روند بهبودی جسمی، شما را از سلامت عاطفی فرد سالمند غافل کند، زیرا روند بهبودی از نظر احساسی به اندازه بهبودی جسمی دشوار است. سعی کنید در دوران نقاهت با فرد سالمند وقت بگذرانید، او را سرگرم کنید و ذهن را مشغول نگه دارید تا از احساسات منفی دور شود.

استخدام پرستار سالمندان در هنگام جراحی لگن

استخدام پرستار سالمند در طول دوران نقاهت می تواند ایده خوبی باشد. پرستار سالمند می تواند در انجام کارهای مختلف به فرد سالمند کمک کند:

  • انتقال از بیمارستان پس از عمل
  • کمک به فرد سالمند در تحرک، ایستادن، نشستن و دراز کشیدن
  • انجام کارهای خانه، آشپزی و خرید مواد غذایی
  • اطمینان از این که بیمار می تواند در ویزیت های بعدی جراح و جلسه های فیزیوتراپی شرکت کند
  • گرفتن نسخه ها و نظارت بر مصرف داروها
  • اطلاع دادن به پزشک در شرایط خاص

یک پرستار دلسوز و صبور نقش مهمی در روند بهبودی بیمار ایفا می کند. در طول دوران نقاهت، بیمار باید از تحرک لذت ببرد. یک پرستار می تواند استرس بیمار سالمند و اعضای خانواده او را کاهش دهد و در نگهداری در خانه و حمل و نقل به بیمار کمک کند.

منابع: 1776seniorcare، caringseniorservice، aplaceformom و pennmedicine

 

 

blogپرستاری از سالمندان

استخدام پرستار سالمند بیمارپرستار بیمارپرستار خانم جهت سالمندپرستار خانم جهت سالمند شیرازپرستار سالمندپرستار سالمند ارزانپرستار سالمند بیمارپرستار سالمند بیمار در منزلپرستار سالمند جوانپرستار سالمند حرفه ایپرستار سالمند خانمپرستار سالمند در شیرازپرستار سالمند در منزل شیرازپرستار کودک بیمارپرستاری 24 ساعته از سالمندپرستاری از بیمارپرستاری از بیمار در منزلپرستاری از سالمندپرستاری از سالمند بیمارپرستاری از سالمند بیمار در منزلپرستاری از سالمندانپرستاری از سالمندان در منزلپرستاری از کودک بیمارپرستاری در منزلپرستاری شبانه روزی از سالمندخانم پرستار سالمندمراقبت از بیمارمراقبت از بیمار بستریمراقبت از بیمار در منزلمراقبت از بیمار سالمندمراقبت از سالمندمراقبت از سالمند در منزلمراقبت از سالمندانمراقبت از سالمندان در منزلمراقبت از کودک بیمارنگهداری از سالمند بیمارنگهداری از سالمند بیمار در منزلنگهداری از سالمند در منزل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *