مسئولیت نظافتچی منزل یا ساختمان چیست؟

مسئولیت نظافتچی منزل یا ساختمان چیست؟

 یک نظافتچی با انجام انواع کارهای خدماتی نظافتی، مسئول نگهداری از یک مکان تمیز است. مسئولیت نظافتچی منزل یا ساختمان شامل تمیز کردن و جارو کشیدن کف، تمیز کردن سطوح با مواد ضد عفونی کننده و تخلیه سطل های زباله یا سطل های بازیافت است.

وظایف و مسئولیت نظافتچی

یک نظافتچی وظیفه تمیز کردن، سازماندهی و ضد عفونی کردن محل کار را بر عهده دارد. آنها معمولا وظایف زیر را بر عهده دارند:

  • تمیز کردن فضای داخلی ساختمان ها از جمله کف، فرش، موکت، پنجره ها و دیوارها
  • ضد عفونی کردن اقلام معمولی مانند میز، دستگیره در، ابزار اداری و تلفن
  • نگهداری از زمین های بیرونی، کوتاه کرد چمن ها و مرتب کردن بوته ها
  • پاک کردن پیاده روها از برف
  • تعویض فیلترهای هوا و نگهداری از سیستم های تهویه هوا
  • خالی کردن سطل های زباله و بازیافت
  • تمیز کردن انبار
  • انجام تعمیرات جزئی ماشین آلات؛ تجهیزات و ابزار
  • تمیز کردن حمام و نظافت دستشویی
  • تمیز کردن پنجره ها و آینه ها
  • تمیز کردن مبلمان و گردگیری وسایل
  • نظافت راه پله و پارکینگ

نمونه هایی از شرخ شغل نظافتچی

نمونه 1: تمیز کردن روزانه سرویس‌های بهداشتی، ماشین‌های بازی الکترونیکی، وسایل، مبلمان، پنجره‌ها و کف با رعایت بالاترین استانداردها. با حفظ محیطی تمیز، بهداشتی و ایمن در تمام مناطق رضایت کارفرما را جذب کنید.

نمونه 2: ما به دنبال فردی هستیم که نیازی به مدریت نداشته باشد و کارهای محول شده و نظافت را به طور کامل انجام دهید.

کار نظافتچی چیست؟

نظافتچیان معمولا برای شرکت های نظافتچی کار می کنند. این شرکت ها نظافتچیان را به مراکز خرید، بیمارستان ها، منازل و غیره می فرستند تا کارهای نظافتی را انجام دهند. آنها معمولا صبح زود و یا بعد از ساعت کاری و یا در ساعاتی که مشتریان مد نظر دارند به منطقه اعزام می شوند. وظیفه آنها تمیز کردن سرویس های بهداشتی، تعمیر و نگهداری ساختمان، استفاده از تجهیزات نظافتی مانند دستگاه های کف شوی خودکار و نگهداری لوازم نظافت در صورت نیاز است. آنها همچنین ممکن است نیاز به انجام کارهایی در نمای بیرونی ساختمان داشته باشند مانند شستن پنجره ها، چمن زنی و غیره.

مهارت های نظافتچی

نظافتچیان معمولا دارای مهارت ها یا پیش نیازهای خاصی هستند که به آنها در انجام وظایفشان کمک می کند این مهارت ها عبارتند از:

  • مهارت های ارتباطی خوب
  • آشنایی با انواع محصولات پاک کننده و زمان استفاده از آنها
  • قابلیت تمیز کردن و ضد عفونی کردن سطوح مختلف
  • توانایی بلند کردن و حرکت دادن وسایل
  • مهارت های سازماندهی خوب
  • آگاهی از دستورالعمل های ایمنی هنگام کار با پاک کننده های شیمیایی
  • مهارت های عالی مدیرت زمان

حقوق نظافتچی چقدره؟

یک نظافتچی به طور متوسط X تومان در ساعت درآمد دارد. میزان حقوق نظافتچی ممکن است به سطح تجربه، تحصیلات و موقعیت جغرافیایی بستگی داشته باشد.

در حالی که مدرک رسمی غالبا برای کار نظافت الزامی نیست، برخی از موسسات نظافتی ممکن است حداقل مدرک دیپلم دبیرستان یا بالاتر را ترجیح دهند. علاوه بر این اگر نظافتچی نیاز به تعمییر یا کار با تجهیزات داشته باشد باید آموزش ببیند. بسیاری از نظافتچیان در حالی که برای چند ماه زیر نظر یک فرد باتجربه تر کار می کنند؛ در حین کار آموزش می بینند. نظافتچیان همچنین می توانند در زمینه های مختلف گواهینانه های خاص را دریافت نند. کسانی که در یک صنعت خاص کار می کنند ممکن است به یک یا چند مورد از این مدارک نیاز داشته باشند..

بیشتر بخوانید: نظافتچی ساختمان باید چه مهارتی داشته باشد؟ معرفی 15 مهارت نظافتچی ساختمان

سابقه کار و استخدام نظافتچی

سطح تجربه برای نظافتچی به نقش، کارفرما و صنعت بستگی دارد. نظافتچیان معمولا به سابقه کار نیاز ندارند اما ممکن است برخی از موسسات فردی با چند ماه سابقه کار را ترجیح دهند. نظافتچیانی که تجهیزات را هم تعمیر یا نگهداری می کنند به حداقل 1 سال سابقه کار نیاز دارند در حالی که نظافتچی که بر کار یک تیم نظارت می کند می تواند به تجربه مدیریتی نیاز داشته باشد.

مسئولیت نظافتچی منزل یا ساختمان چیست؟تفاوت بین نظافتچی و سرایدار چیست؟

گرچه نظافتچیان و سرایداران وظایف شغلی تقریبا یکسانی دارند اما معمولا از هم متمایز هستند. تفاوت اصلی نظافتچی و سرایدار این است که نظافتچیان برای موسسه های خدمات نظافت خارجی کار می کنند و سرایدار توسط صاحبان املاک تجاری استخدام می شوند. سرایدار بعد از اتمام کار معمولا در واحدی که برایش در نظر گرفته شده است می ماند در حالی که نظافتچیان به مرکز خدماتی که اعزام شده اند بر می گردند.

کارهای روزانه نظافتچی چیست؟

در یک روز معمولی؛ یک نظافتچی در هر ساعتی از روز ممکن است برای انجام کار نظافت به محل اعزام شود. آنها وسایل نظافتی را با خود به محل اعزامی می برند و کار خود را شروع می کنند. آنها تمام سطل های بازیافت را تخلیه می کنند، برای نظافت راه پله و پارکینگ اقدام می کنند، پنجره ها و شیشه ها را تمیز می کنند، میزها را تمیز می کنند، شروع به تمیز کردن کف می کنند؛ حمام و سرویس بهداشتی را تمیز می کنند و هر کاری که کارفرما از آنها می خواهد را انجام می دهند.

مسئولیت نظافتچی منزل یا ساختمان چیست؟ویژگی های نظافتچی خوب چیست؟

یک نظافتچی خوب کسی است که از نظافت و کار به عنوان بخشی از یک تیم نظافتی لذت می برد. همکاری با تیم به نظافتچی کمک می کند تا کارهای تقسیم شده را به خوبی انجام دهد. نظافتچیان باید مدیریت زمان خوبی برای اولویت بندی کارها و انجام چندین کار قبل از پایان شیفت خود داشته باشند.

نظافتچیان همچنین باید وسایل نظافتی که نیاز دارند را تهیه کنند و در صورت اتمام به مدیر خود خبر دهند تا تجهیزات مناسب را در اختیار بگیرند. همچنین نظافتچیان باید در میزان و نحوه استفاده از مواد شوینده و پاک کننده باید دقت داشته باشند. علاوه بر این باید هنگام کار با مواد پاک کننده مضر ایمنی را در اولویت قرار دهند. آنها همنین باید از دستکش و سایر وسایل حفاظتی برای جلوگیری از بیماری ها استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:  نظافت ساختمان

 

نظافتچی باید به چه کسی گزارش کار دهد؟

نظافتچیان معمولا به مدیر یا سرپرست خدمات نظافتی گزارش می دهند. این افراد به آنها کارها را می سپارند. آنها همچنین برنامه های کاری را در اختیار نظافتچیان قرار می دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *