7 نکته برای پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

7 نکته برای پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری:تشخیص یک بیماری، نه تنها برای فردی که مبتلا که نیاز به بستری و مراقبت در تخت خواب دارد، بلکه برای اعضای خانواده، دوستان و دیگر عزیزان وی نیز یک خبر نابودکننده است. این یک رویداد تغییردهنده زندگی افراد است که اساساً شرایط را به گونه ای تغییر می دهد که مردم به طور ناگهانی در آن موقعیت قرار می گیرند.

1- ارتقاء مراقبت از بیمار و رعایت بهداشت مناسب

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای کمک به پرستاری و مراقبت از بیمار بستری انجام دهید این است که مطمئن شوید که نیازهای بهداشتی و مراقبت های اولیه آنها مورد توجه قرار گرفته است. این نیازها شامل موارد زیر می باشند:

  • حمام کردن: بعضی از بیماران بستری ممکن است بتوانند از جای خود بلند شوند و با یک کمک جزئی دوش بگیرند و یا حمام کنند، اما برخی دیگر از افراد ممکن است قادر به انجام این کار نباشند. در این مورد انجام یک حمام بر روی تخت به صورت روزانه نیز قابل قبول است.
  • مراقبت از دندان: بعضي از افراد ممکن است بتوانند دندانهاي خود را مسواک بزنند، در حاليکه بعضی دیگر از افراد ممکن است برای انجام این کار نياز به کمک داشته باشند.
  • تعویض لباس: تعویض لباس های بیمار بستری با لباس های تازه و تمیز به طور روزانه مهم است تا اطمینان حاصل شود که خاک، میکروب ها و باکتری ها زمان لازم برای وارد نمودن آسیب به بیمار را ندارند.
  • ناخن های انگشتان دست و پا: فرایند بهبودی بیماری می تواند همراه با خارش بدن باشد و داشتن ناخن های بلند انگشتان دست و پا می تواند باعث ایجاد خراش های غیر عمدی و وارد آمدن آسیب های دیگر به بدن بیمار بستری شود. همچنین، ناخن های بلند می توانند به راحتی به درون گوشت بدن فرو روند و رشد کنند و یا آلوده شوند. بنابراین کوتاه نگه داشتن ناخن ها به طور صحیح و مناسب، بسیار مهم است.
  • اصلاح موی سر و صورت: موهای بلند و ژولیده می توانند باعث آلودگی بیمار بستری به شپش، ساس، و سایر انگل ها شوند. نگه داشتن موها، ریش و سبیل، به صورت اصلاح شده، برس خورده، و تمیز، روش  خوبی برای جلوگیری از بروز این مشکلات است.
  • برای حفظ سلامت و پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

علاوه بر حفظ سلامت بیمار بستری، رعایت همه این موارد روش بسیار خوبی برای کمک به عزیزان شما در حفظ روحیه و اعتماد به نفس آنها خواهد بود. این ضرب المثل قدیمی که می گوید “به دنبال خوبی بودن به مردم کمک می کند تا احساس خوبی در مورد خودشان داشته باشند”، بسیار درست است.

 7 نکته برای پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

2- جلوگیری از بروز زخم بستر

زخم های بستر (که به نام زخم های فشار نیز شناخته شده اند) آسیب های پوستی و بافت های زیرین هستند که در اثر نشستن یا لم دادن در یک وضعیت ثابت در مدت زمانهای طولانی ایجاد می شوند.

نشستن طولانی مدت باعث ایجاد فشار روی قسمت هایی از بدن مانند باسن، پاها و ران می شود که می تواند موجب شکستگی و جدا شدن بافت های پوست از یکدیگر شود. نتیجه نهایی در این مورد این است که این قسمت از بدن بسیار دردناک و ناراحت کننده می شود و در بدترین حالت، زخم های بستر ایجاد شده می توانند آلوده شوند و باعث ایجاد عوارض عمده ای شوند که می تواند طول عمر بیمار بستری را کوتاه کند.

در پرستاری و مراقبت از بیمار بستری جهت پیشگیری از زخم بستر 

با این حال اخبار خوب در این مورد این است که بسیاری از زخم های بستر قابل پیشگیری هستند. جهت دستیابی به این هدف تعدادی از نکات در این مورد را به شرح زیر در نظر بگیرید و مورد استفاده قرار دهید:

• اگر فرد بیشتر وقت خود را در رختخواب صرف می کند، آنگاه پس از گذشت هر ساعت چند دقیقه وضعیت بیمار بستری تغییر دهید. اگر آنها بتوانند خودشان حرکت کنند، آنها را تشویق کنید تا وضعیت خود را مجدداً تنظیم کنند.

مشاوره از پزشک یا پرستار

• از یک پزشک یا پرستار برای دریافت مشاوره در مورد پیدا کردن بهترین روش برای تغییر موقعیت بیمار سؤال کنید تا در هنگام تنظیم موقعیت بیمار بستری به او آسیب وارد ننمایید.

بیشتر بخوانید: انواع مراقبت از سالمندان

• اطمینان حاصل کنید که در این مورد به صورت فعال عمل می کنید و به طور مداوم قسمت های رایج در مورد ایجاد زخم های بستر یعنی: پاشنه، مچ پا، باسن و دنبالچه را مورد بررسی قرار می دهید (هرچه زخم بستر ایجاد شده زودتر مشاهده شود، پیش بینی در مورد درمان آن بهتر خواهد بود).

زخم بستر|مراقبت از زخم بستر

3- تعویض منظم ملافه ها و روبالشی

این امر ممکن است چیز ساده ای به نظر برسد، اما تعویض منظم ملافه ها روبالشی باعث ایجاد تفاوت زیادی در این مورد می شود. ملافه ها می توانند بوسیله مواد غذایی، سکوی حمام، خاک، ذرات پوست بدن و سایر مواد زائد آلوده شوند. بنابراین به منظور بهداشت و سلامت بیمار بستری، برخی از موارد را به شرح زیر باید در هنگام تعویض ملافه ها و روبالشی بخاطر داشته باشید:

• از آنجایی که افراد بستری، وقت بیشتری را نسبت به اکثر افراد در رختخواب می گذرانند، این موضوع مهم است که هر 2 تا 3 روز یکبار ملافه ها (ملافه های زیرین ، ملافه هایی رویی، و روبالشی ها) را عوض کنید.

• در این مورد اطمینان حاصل کنید که مجموعه جدیدی از ملافه ها قبل از استفاده به درستی تمیز و شسته شده اند.

در زمان پرستاری و مراقبت از بیمار بستری توجه به موارد ذیل هم ضروری است

• با بیمار بستری خود در مورد نوع پارچه ملافه های استفاده شده برای تخت آنها صحبت کنید. آیا پارچه ملافه به اندازه کافی برای آنها نرم است؟ آیا ملافه ها به اندازه کافی او را گرم نگه می دارند یا احتمالاً بیش از حد گرم هستند؟

• پتوها و لباس های راحتی را فراموش نکنید – ممکن است لازم نباشد که این لباس ها و پتو را به اندازه روتختی ها بشویید، اما تعویض آنها به طور منظم بسیار مهم است.

4- اطمینان از تغذیه خوب

همه افراد اهمیت استفاده از یک رژیم غذایی سالم را می دانند و حتی این موضوع در افرادی که بیمار هستند و یا در حال بهبودی، مانند بهبودی بعد از عمل جراحی می باشند، بسیار مهم است. در این مورد با پزشک، پرستار یا متخصص تغذیه صحبت کنید تا مشاهده نمایید آنها چه غذاهایی (علاوه بر مکمل های غذایی که ممکن است قبلاً مصرف شده اند) را در این مورد توصیه می کنند.

• سعی کنید یک رژیم غذایی متعادل برای بیمار بستری داشته باشید، و مواد مغذی و میزان کالری مربوط به هر ماده غذایی را پی گیری کنید تا مطمئن شوید که بیمار بستری شما سلامت باقی می ماند.

به فیزیولوژی بیمار بستری خود توجه نمایید: ممکن است بیماران ترجیح دهند به جای اینکه وعده های غذایی زیادی را در ساعت معینی از روز بخورند، وعده های کوچک غذایی را در طول روز استفاده کنند.

• آب و نوشیدنی های سالم و بدون شکر را برای بیماران بستری خود در دسترس داشته باشید تا در طول روز بنوشند و اطمینان حاصل نمایید که آنها به میزان کافی مواد نوشیدنی مصرف می کنند (هیدراته می شوند).

ثبت عادات غذایی بیمار بستری

• عادات غذا خوردن و رژیم غذایی بیمار بستری را در یک دفتر وقایع روزانه ثبت کنید تا در هنگام صحبت با یک پزشک و یا در صورت بروز هر گونه موارد غیر معمول پس از خوردن غذاهای خاص، از این وقایع ثبت شده به عنوان مرجع استفاده نمایید. توجه داشته باشید که غذاهای خاص ممکن است به میزان ضعیفی با داروها تعامل ایجاد کنند،

به عنوان مثال، سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم بروکلی دارای میزان بالایی ویتامین K می باشند، که می توانند با اثرات بعضی از رقیق کننده های خون، مانند وارفارین مقابله کنند. بنابراین، این موضوع برای مراقبین مهم است که بدانند از مصرف چه غذاهای سالمی باید خودداری شود. همانند همیشه، اطمینان حاصل کنید که از دستورات پزشک در مورد هر چیزی که یک بیمار بستری باید بخورد یا نباید بخورید پیروی می کنید.

 7 نکته برای پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

5- یک محیط راحت را طراحی کنید

محیط اطراف ما نقش بزرگی در رفاه عاطفی ما ایفا می کند، بنابراین چند دقیقه وقت بگذارید تا مطمئن شوید که محیط بیمار بستری تا سرحد امکان راحت است.

• اطمینان حاصل کنید که اتاق با استفاده از نور طبیعی به اندازه کافی روشن است، زیرا نور خورشید یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی است!

• مسیر عبور به سمت حمام را آسان و بدون درهم ریختگی حفظ نمایید.

• برای دسترسی آسان بیمار بستری به زنگ هشدار، تلفن، کتاب، غذا و آب، یک میز در کنار بستر بیمار قرار بدهید.

 مراقبت از بیمار بستری

• هوای اتاق را گاه و بیگاه عوض کنید تا از هوای تهویه نشده خلاص شوید و اجازه دهید هوای تازه در فضای اتاق بیمار چرخش کند.

• حواس پرتی بیمار را بویژه در اوقات استراحت به حداقل برسانید تا اطمینان حاصل نمایید که بیمار قادر است به اندازه مورد نیاز بخوابد.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا که در جهت تأمین آسایش بیمار بستری می باشند، تنها چند دقیقه در هر روز در کنار بیمار گرامی خود بنشینید و با او صحبت کنید. سلامت روانی و عاطفی نیز به اندازه سلامت جسمی مهم است.

6- صبر و همدلی را بکار ببرید

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری می تواند بسیار دشوار باشد. حتی با بهترین قصد در مورد نگهداری از بیمار بستری، به راحتی صبر و شکیبایی انسان از دست می رود، احساس قدردانی نمی کند و دچار اندکی آشفتگی و اضطراب می شود. در اینجا برخی از ایده ها در مورد چگونگی جلوگیری از این احساسات و یا مدیریت آنها در هنگامی که به شما ضربه می زنند، بیان می گردد:

• متوجه باشید که در واقع، درمان ها و اثرات فیزیکی سرطان هایی مانند مزوتلیوم، می توانند توانایی فرد برای انجام فعالیت های فیزیکی طبیعی را محدود کنند. این موضوع می تواند باعث ایجاد اضطراب فراوان، بویژه در افرادی شود که تا کنون مستقل بوده اند.

• مقداری وقت صرف کنید تا با احساسات خود ارتباط برقرار کنید، بنابراین شما خواهید توانست نیازها و اهداف یکدیگر را بهتر درک کنید.

در نگهداری از بیمار بستری

• منتظر باشید که موارد مورد نظر بیشتر از حد معمول طول بکشند. جهت انجام وظایف روزمره صرف انرژی بیشتری از جانب بیمار بستری شما و خود شما مورد نیاز می باشد، و تلاش برای عجله در انجام کارها تنها باعث ایجاد ناامیدی می شود و حتی می تواند باعث آسیب رساندن به بیمار شود.

• در مورد وجود نشانه های خستگی در خودتان پی گیری کنید و محدودیت های خود را درک کنید. اگر ضروری است که چند دقیقه وقت صرف کنید تا از ایجاد درگیری های بالقوه و یا بروز خشم خودداری کنید، بهتر است این کار را انجام دهید تا به حد انفجار نرسید و احساس بدی در مورد پرستاری در خودتان ایجاد نکنید.

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

پیدا کردن روشی برای اینکه به خودتان یادآوری نمایید که شما در اینجا هستید تا به بیمار بستری خود کمک کنید، یک روش خوب برای شروع فعالیت در هر روز است. بدست آوردن کل تجربه در مورد مراقبت از بیمار بستری، با استفاده از یک مکان دارای صبر و همدلی، به شما و بیمار بستری شما در طی یک مسیر طولانی در این مورد کمک خواهد کرد.

 7 نکته برای پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

7- هنگامی که به کمک نیاز دارید در جستجوی دریافت کمک باشید

بخش مهمی از فعالیت مراقبت کننده این است که بدانید چه زمانی نیاز به کمک حرفه ای دارید تا از بیمار بستری خود مراقبت نمایید. اگر توانایی دارید، یک پرستار یا یک متخصص پزشکی دیگر استخدام کنید تا در انجام وظایف مراقبت از بیمار بستری به شما کمک کند.

یک خط ارتباطی آزاد با تیم پزشکی بیمار بستری خود داشته باشید به طوری که آنها بتوانند به شما کمک کنند تا هر گونه عوارضی که در ارتباط با بیمار ایجاد می شود را مدیریت نمایید.

پرستاری و مراقبت از بیمار بستری

صرفنظر از اینکه شما قادر به دریافت کمک حرفه ای باشید یا نه، تعدادی از گروه های پشتیبانی وجود دارند که مراقبین می توانند ایده ها، راهنمایی ها و داستان های مربوط به تلاش های خود در اینمورد را با آنها به اشتراک بگذارند. در واقع، گاهی اوقات، دانستن اینکه که دیگران نیز تلاش های مشابهی را در این زمینه داشته اند،

می تواند به اندازه کافی به شما کمک کند تا روزها، هفته ها و ماه ها به مراقبت از بیمار بستری خود ادامه دهید. همچنین، شما می توانید در این مورد از تجارب دیگران استفاده نمایید که می تواند بار احساسی شما را کاهش دهد، مانند اینکه شما باید همه چیز را از ابتدا یاد بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *