روانشناسی نگهداری از کودکان چیست؟ممکن است روانشناسی نگهداری از کودکان دنیایی جدا از روانشناسی به نظر برسد. امایک درک صحیح از روانشناسی می تواند به شما کمک کند تا استراتژی های روانشناسی نگهداری از کودکان خود را متناسب با نیازهای تک تک کودکان تنظیم کنید.
- بیشتر بخوانید : چگونه با کودک خود صحبت کنیم؟ تاثیر مکالمه کودکانه بر مغز
روانشناسی چگونه به پرستاری از کودک مربوط می شود؟
به طور قطعی یک پرستار زمانی موفق است که روانشناسی نگهداری از کودکان را به درستی درک کند.دو حوزه اصلی روانشناسی که مستقیماً به پرستاری از کودک مربوط میشود، روانشناسی کودک و روانشناسی رشد کودک است.کسب اندکی مهارت در مورد هر یک از اینها می تواند به شما کمک کند تا درک بهتری ازاینکه که کودکان در چه سنی توانایی های خاصی را کسب می کنند داشته باشید، چگونه رابطه بهتری با آنها برقرار کرده و چگونه فرصت هایی را برای آنها ایجاد کنید که باعث پیشرفت آنهاشود.
- بیشتر بخوانید: مراقبت از سالمندان و 10 دلیل اهمیت مراقبت از سالمندان
در این مقاله ، ما برخی از رایج ترین نظریه های روانشناسی را توضیح می دهیم که می تواند به شما کمک کند تاهنگام پرستاری ازکودک به چشم یک کودک به اونگاه کنید. به طور خاص ،ما دراین مقاله بر روی مدل رشد شناختی پیاژه ، نظریه رشد روانشناختی اجتماعی اریکسون و سلسله مراتب نیازهای مازلو تمرکز خواهیم کرد. در پایان ، شما باید درک بهتری از چگونگی رشد کودکان ، هم از نظر ذهنی و هم از نظر عاطفی داشته باشید و بتوانیدبه کمک این اطلاعات به روش های عملی برای تربیت کودکان استفاده کنید.
ممکن است به عنوان یک پرستار کودک باخود فکر کنید من یک روانشناس آماتورهم نیستم، و من فقط یک پرستار کودک هستم.
اگر قبلاً هرگز به آن نپرداخته باشید،پیشنهاد میکنیم کمی درمورد روانشناسی نگهداری از کودکان مطالعه کنید . روانشناسی می تواند یک زمینه ترسناک برای شما باشد. مانند اکثر افراد ، وقتی به روانشناس فکر می کنید ، احتمالاً به یاد شخصی مثل زیگموند فروید می افتید که بیمارانی را که روی نیمکت خوابیده اند رادر حالی که به مشکلات آنها گوش می دهدآنها را روانکاوی نیزمی کند. اما بسیاری از زمینه های روانشناسی بسیار مدرن تر و کاربردی تر از آن هستند. در حقیقت ،در بیشتر کتاب های روانشناسی کودک،توصیه های مفیدروانشناسی کودک که برای والدین ارائه میشودفقط براساس توصیه های روانشناسی کودک و ارائه دهندگان خدمات کودک انجام می دهند.
- بیشتر بخوانید : هر آنچه باید در مورد ترس های طبیعی کودکان بدانید
انتخاب فعالیتهای مناسب سن کودکان
آشنایی با روانشناسی به شماکمک میکند درک بهتری از اینکه کودکان در سنین خاص یا سطح رشد به چه فعالیت هایی متناسب با نیاز های کودکان قرار دارد داشته باشید. شما نباید به یک کودک 4 ساله یک مجموعه 2000 قطعه لگو بدهید زیرا آنها به سرعت دچار ضعف و سرخوردگی می شوند. آنها توانایی کافی برای شناختن چنین مسئولیتی را ندارند.
از طرف دیگر ، شما نبایددرحال بازی کردن با یک کودک 10ساله از او بخواهید با قرار دادن بلوک های چوبی از یک سوراخ به درستی شکل یک اسباب بازی پی ببرد.زیرا حتی اگر فکر نکند که این ایده توهین آمیز است و او برای شروع درسطح پایینی قرار دارد ، خیلی سریع از چنین فعالیتی خسته می شوند!
آنها فراتر ازاین مرحله توسعه قرار گرفته اند و چنین وظایف ابتدایی حتی کمترین جذابیت را برای آنها ندارد. برخی فعالیت های دیگر مانند رنگ آمیزی وجود دارد که به نظر می رسد اکثر بچه ها در هر سنی از آنها لذت می برند. الان حتی کتاب های رنگ آمیزی بزرگسالان هم وجود دارد!
روانشناسی می تواند نیازهای کودکان در سنین مختلف رابرای شما روشن کند. سپس می توانید فعالیتی را برای آنها انتخاب کنید که از آن لذت ببرندزیرا باعث تحریک خلاقیت آنها می شود و خیلی هم ابتدایی و چالش برانگیز نیست. در واقع ، مطالعه و درک اهمیت بازی کل بخش روانشناسی است که به خودی خودیک تخصص است، وبرخی از روانشناسان تمام فعالیت خود را به تحقیق در مورد آن اختصاص می دهند!
6 موضوع روانشناسی که کودک آنها راحس می کند!
چه چیزهایی می تواند کمی در روانشناسی کودک به عنوان پرستار کودک به شما کمک کند!
1.رشد جسمی
شاید تصور کنید که رشد جسمی به حوزه پزشکی مربوط میشود ، اما روانشناسی کودکان نیز به سرعت و الگوی رشد کودکان می پردازد. عوامل ژنتیکی و شرایط محیطی ، مانند بیماری یا تغذیه نامناسب ، اهمیت ویژه ای در رشد جسمی دارند.
2.مهارتهای حرکتی
روانشناسان تغییرات در نحوه حرکت کودکان را به عنوان یک علامت مهم در رشد کودک می دانند. نوزادان تازه متولد شده با حرکات عمدتا انعکاسی و غیر ارادی شروع می کنند که به تدریج با رشد کردن به اقدامات ارادی بیشتری تبدیل می شوند. بچه ها با پا زدن و افتادن در اوایل کودکی ، درک بهتری از نحوه حرکت بدن خود در فضا هنگام رشد پیدا می کنند.
- بیشتر بخوانید : چگونه مسئولیت پذیری در کودکان را با کمک پرستار کودک ارتقاء دهیم؟
3. رشد شناختی
توانایی های فکری و ذهنی که بچه ها در طول زمان به دست می آورند به عنوان رشد شناختی نیز محسوب می شود.مواردی شامل زبان ، حافظه ، قضاوت و حل مسئله توانایی هایی از این دست هستند.سرعتی که بچه ها می توانند فکر کنند ، مقداری که می توانند حفظ کنند و توانایی تفکر در ایده های انتزاعی ، همه با افزایش سن به طور پیوسته رشد می کنند.
4.رشد اجتماعی
در اوایل ، نوزادان از نظر عاطفی کاملاً محدود هستند و فقط چیزهایی مانند خوشبختی ، عصبانیت و ناراحتی را احساس می کنند. با ورود به اوایل کودکی ، احساسات پیچیده و متنوعی را تجربه می کنند.برای شما به عنوان یک پرستار کودک ، می تواند بسیار مفید باشد که بدانید نوزادان تازه متولد شده هنگام بیرون رفتن والدین از اتاق ترس ندارند. اما در حدود 8 تا 12 ماهگی ، هنگامی که متوجه می شوند والدین آنها پیش آنها نیست، می ترسند و علائم اضطراب جدایی را نشان می دهند ، این مرحله طبیعی رشد است.
5.جنسیت
جنسیت به این معنی است که کسی چه به عنوان مرد ، چه زن و چه به عنوان یک تنوع دیگر شناخته شود. مطالعات نشان می دهد بچه ها از همان 2 سالگی شروع به شناسایی خود به عنوان یک جنسیت خاص می کنند!
روانشناسان همواره در حال تحقیق و بررسی هستند که آیا جنسیت تا اواخر کودکی قابل تغییر است ، یا چیزی است که از اوایل شکل گیری یک کودک ایجاد شده است.
تعداد زیادی از والدین درتربیت فرزندان خود به شیوه ای سنتی بر اساس جنسیت عمل میکنند . تأكید بیشتر بر این است كه بگذاریم كودكان خودشان تصمیم بگیرند برای اینكه به پرنده ها با روشهای خاص خود لباس بپوشانند و به بازی درآورند یا محدودیتهایی را برای آرزوهای آینده براساس دستگاه تناسلی آنها ایجاد نكنند.
این که این دختران فقط با عروسک و پسران فقط با کامیون اسباب بازی ،بازی می کنند اکنون یک روش منسوخ شده است.
بسیاری از والدین هنوزبه دختران نوزاد خود لباس به رنگ صورتی وبه پسرانشان لباس با رنگ آبی می پوشانند و نقش های سنتی جنسیتی را درتربیت کودکان تقویت می کنند.این مورد نیز لزوماً مشکلی ندارد و این به سبک های مختلف فرزندپروری بر می گردد.ما به عنوان پرستار کودک باید به طور فزاینده ای نسبت به تأثیر جنسیت بر فرزندان آگاه و حساس باشیم و همچنین به خواسته های والدین احترام بگذاریم.
6.ارتباطات
کودکان برای تسلط بر زبان و توانایی کامل بیان باید این چهار ویژگی که برای گفتار وجود دارد را درک کنند.
واج شناسی به صدای کلمات و حروف مربوط می شود. با رشد کودکان ، دقت و دفعات تولید صداهای مختلف در آنها باید افزایش یابد.
لغت به واژگان یا تعداد کلماتی که کودک می داند و می تواند هنگام صحبت استفاده کند ، اشاره دارد.
ریخت شناسی مربوط به درک چگونگی شکل گیری کلمات و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر است.
عمل گرایی توانایی استفاده از زبان برای انتقال خواسته ها یا احساسات به افراد دیگر است.
بچه ها شروع به گفتن صداهای منفرد و تکراری می کنند که کلماتی مانند “دادا” را تشکیل می دهند. با گذشت زمان ، آنها معناشناسی را به گفتار خود اضافه می کنند ، مانند: “پدر کجاست؟” در نهایت ، آنها نحوی زبان را می آموزند (ترتیب کلمات) و شروع به صحبت با جملات کامل می کنند. روانشناسی می تواند به شما به عنوان یک پرستار کودک کمک کند تا درک کنید که آیا کودک از سطح مورد انتظار رشد زبان برای سن خود جلوتر است یا نه.
بیایید برخی از نظریه های روانشناسی را بیاموزیم
نظریه رشد شناختی پیاژه
پیاژه پیشنهاد داد كه كودكان همزمان با رشد چهار مرحله را طی كنند. وی معتقد بود كه كودكان با بزرگتر شدن فقط دانش و اطلاعات بیشتری کسب نمی كنند ، بلكه كیفیت اطلاعاتی كه می توانند درك كنند در حقیقت تغییر می كند.
حس کردن از 2 سالگی به وجودمی آید
روانشناسی کودکان از 2 سالگی از دید پیاژه،در این مرحله ، یک کودک یک موجود کاملاً جدید در جهان است و سعی در کشف همه چیز دارد.
آنها برخی از رفلکس های اساسی مانند دنبال کردن اشیا جالب با چشم ، گوش دادن به صدا ، مکیدن اشیا در دهان خود ، یا گرفتن جسمی هستند که با کف دست باآنها تماس می گیرند.
این موارد به عنوان رفلکس های غیر ارادی آغاز می شوند . اما اقدامات ارادی در چند ماه اول زندگی بیشتر و بیشتر جایگزین آنها می شوند. نوزادان بیشتر نگران احساسات بدن خود هستند و نمی دانند دقیقاً در چه مرحله ای هستند. بعداً آنها شروع به تمرکز خود بر روی چگونگی تعامل با دنیای اطراف خود می کنند.
2 تا 7 سالگی
در این مرحله ، بچه ها حرف زدن را یاد می گیرند ، اما هنوز منطق عینی را درک نمی کنند و نمی توانند اطلاعات را در ذهن خود دستکاری کنند. کودکان همچنین تمایل دارند در این مرحله به عباراتی بسیار سیاه و سفید فکر کنند ، بدون اینکه فضای زیادی برای مناطق خاکستری بین آنها فراهم شود.بچه ها در این دوره واقعاً بازی و تظاهر را دوست دارند. اما آنها همچنین برای دیدن چیزها از دید دیگران مشکل دارند. بیشتر بازی و تفکر آنها به صورت نمادین انجام می شود.
پرستاری ازکودک و روانشناسی
7 تا 11 سالگی
در این مرحله ، بچه ها می توانند به طور مناسب از منطق استفاده کنند. فرایندهای فکری آنها “بزرگتر” و بالغ تر می شوند. با این وجود کودکان در این مرحله هنوز در تفکر از راه های انتزاعی یا فرضی مشکل دارند. آنها فقط می توانند مشکلات مربوط به اشیا یا اتفاقات عینی را حل کنند.گاهی اوقات بعد از 7 سالگی آنها درک مفهوم حفاظت که در بالا بحث شد را شروع می کنند. آنها می توانند تصور کنند که ارزش یک نیکل بیش از سه پنی است.
اما آنها برای پاسخ به سوالی انتزاعی تر مانند “اگر A بیش از B است ، و B بیشتر از C است ، آیا A بیشتر از C است” تلاش خواهند کرد. فعالیت های عملی برای کودکانی که شما در مرحله عملیاتی پرستاری از آنها مراقبت می کنید بسیار عالی و مناسب از نظر رشد هستند. به عنوان مثال ، می توانید آنها را به یک باغ وحش ببرید ، یا یک ستاره دریایی برای او تهیه کنید و در آکواریوم نگه دارید ، یا حتی فقط در خانه از خاک رس یا پلاستیک اشیا درست کنید.
12 ساله یا بیشتر
در این مرحله ، بچه ها توانایی تفکر به روشهای انتزاعی را پیدا می کنند. آنها می توانند از استدلال قیاسی استفاده کنند و موقعیت های فرضی را در نظر بگیرند. هنگامی که کودکان به این مرحله رسیدند ، می توانند در مورد مفاهیم پیچیده تری مانند اخلاق فکر کنند.
سلسله مراتب نیازهای مازلو
سلسله مراتب مازلو فقط چیزی نیست که کودکان را تحت تأثیر قرار دهد. همه مردم در جایی از سلسله مراتب قرار می گیرند ، امااین مسئله برای کودکان اهمیت ویژه ای دارد.
اساساً ، سلسله مراتب مازلو از پنج ردیف چیزهای مورد نیاز انسان تشکیل شده است معمولاً آنها به شکل هرم نشان داده می شوند. همه از پایین هرم شروع می کنند و باید قبل از رفتن به طبقه بعدی ، نیازهایشان را در آن گروه برآورده کنند. در پایین هرم نیازهای فیزیولوژیکی و ایمنی وجود دارد. بچه ها برای اینکه بتوانند رشد کنند باید احساس امنیت ، تغذیه ، مراقبت و خانه داشته باشند.
آنها قادر به انتقال به مرحله بعدی نیستند ، جایی که نگران تعلق خاطر و عزت نفس خواهند بود تا زمانی که نیازهای اساسی آنها برآورده شود. به عنوان یک پرستار کودک ، باید توجه داشته باشید که کمک به کودکان در برآوردن نیازهای اساسی آنها بسیار مهم است . بنابراین آنها می توانند در سلسله مراتب مازلو پیشرفت کنند و یک روز خود به خود تبدیل شوند .این بدان معنی است “داشتن تمایل برای تبدیل شدن به بیشترین چیزی که می تواند باشد”.(رشد کودک)
بدون دیدگاه