اسپاسم شیرخوارگی چیست؟ علائم، علت و درمان سندرم وست

اسپاسم شیرخوارگی چیست؟ علائم، علت و درمان سندرم وست

 در این مطلب قصد داریم در رابطه با اسپاسم شیرخوارگی چیست؟ علائم، علت و درمان سندرم وست صحبت کنیم. تماشای هر حرکت کودک معمولاً والدین را بسیار شاد می کند. اما هنگامی که کودک علائم و نشانه های یک بیماری عصبی جدی مانند اسپاسم شیرخوارگی (IS) را نشان می دهد، این شادی می تواند به سرعت به نگرانی تبدیل شود. اسپاسم شیرخوارگی یک مشکل پیچیده است که بر بسیاری از کودکان و خانواده‌ها تأثیر می‌گذارد. اسپاسم یک واکنش ناگهانی و تکان‌دهنده عضلات است که ممکن است در نوزادان شیرخوار نیز رخ دهد. علل اسپاسم ممکن است متنوع باشند، از جمله تحریکات خفیف مثل سرما، تغذیه نامناسب، یا خستگی. اگر اسپاسم یا تکرار آن در نوزاد شیرخوار شما مشاهده می‌شود، بهتر است که با پزشک کودکان مشورت کنید تا علت و راهکار مناسب را تعیین کنند. همچنین از مراقبت و تغذیه صحیح برای نوزادتان اطمینان حاصل کنید. اسپاسم شیرخوارگی تشنج های کوچکی هستند که عواقب بزرگی دارند. تشخیص زودهنگام منجر به نتایج بهتر می شود. انتظار برای جستجوی درمان می تواند خطر آسیب دائمی مغز کودک شما را افزایش دهد.

اسپاسم شیرخوارگی چیست؟

اسپاسم شیرخوارگی که برای اولین بار با گروهی از علائم به نام سندرم وست توصیف شد، نوعی از صرع است که از هر 2000 کودک  در یک کودک  رخ می دهد. معمولاً بین ۲ تا ۱۲ ماهگی شروع می‌شود و بین ۴ تا ۸ ماهگی به اوج خود می‌رسد.

در حالی که این تشنج ها ممکن است فقط یک یا دو ثانیه طول بکشد، اغلب نزدیک به هم اتفاق می افتد و هر اسپاسم هر 5 تا 10 ثانیه در یک سری اتفاق می افتد. در طول اسپاسم، بدن به طور ناگهانی سفت می شود، ممکن است کمر قوس پیدا کند و دست ها، پاها و سر ممکن است به جلو خم شوند. با این حال، گاهی اوقات به سختی می توان متوجه اسپاسم شیرخوارگی شد ، شاید فقط چشم ها به هم می خورند. این نوع اسپاسم بیشتر پس از بیدار شدن نوزاد و به ندرت در هنگام خواب رخ می دهند.

بلافاصله پس از شروع اسپاسم، والدین ممکن است تعدادی از تغییرات را در کودک خود مشاهده کنند:

  • از دست دادن نقاط عطف رشدی که قبلاً یاد گرفته‌اند (مانند غلت زدن، نشستن، خزیدن، غرغر کردن)
  • از دست دادن تعاملات اجتماعی و لبخند
  • افزایش بی قراری یا سکوت

اگر فرزندتان دیگر نقاط عطف رشد خود را برآورده نمی کند، از صحبت با پزشک اطفال خود دریغ نکنید. به غرایز خود اعتماد کنید . شما کودک خود را بهتر می شناسید و با خلق و خو و عادتهای او آشنا هستید.

والدین و مراقبان یا پرستاران کودک ، یا هر کسی که می خواهد به دوستان یا خویشاوندان خود درباره اسپاسم شیرخوارگی آموزش دهد برای شما توضیح می دهد که ما نوزادی را می بینیم که مجموعه ای از اسپاسم های فردی را تجربه می کند. هر اسپاسم کمتر از 1 ثانیه است. کودک نگاهی متعجب، نگاهی کوتاه و بالارفتن سیاهی چشم ،کشیدن هر دو بازو از خود نشان می دهد. در بین هر اسپاسم، به نظر می رسد که کودک خوب است. این حرکات  بسیار معمولی اسپاسم وست یا شیرخوارگی است.

اسپاسم شیرخوارگی خیلی بی ضرر به نظر می رسد . مثل یک لرز یا یک تکان کوچک ، حقیقت این است که این اسپاسم خیلی سریع اتفاق می افتد.

اسپاسم شیرخوارگی چیست؟ علائم، علت و درمان سندرم وستچند درمان قدرتمند اولیه وجود دارد که ممکن است هیپساریتمی (الگوی امواج مغزی ویرانگر مرتبط با IS) و حتی تشنج را به طور کلی تسکین دهد. عوارض جانبی می تواند وحشتناک باشد، اما در مقایسه با آسیب بیشتر و جدی اسپاسم چیزی نیست. در بهترین حالت، نوزادان می توانند کنترل تشنج را به دست آورند و با شاید فقط چند تاخیر یا ناتوانی های یادگیری، تقریباً زندگی عادی داشته باشند. کودکانی که بهترین شانس را دارند، کودکانی هستند که از نظر رشدی قبل از IS هستند.

اسپاسم شیرخوارگی ویرانگر است، اما این امیدواری وجود دارد که سازمان‌هایی تحقیقاتی که می‌توانند روزی مانع از ایجاد ویرانی اسپاسم در مغز نوزادان ما شوند تلاش کنند و راه درمان امیدوار کننده ی را پیدا کنند تا به کودکانمان کمک کنند.

تکامل حرکتی نوزادان: نوزادان پس از تولد به تدریج تکامل حرکتی خود را تجربه می‌کنند. این شامل توانایی کنترل عضلات، تعادل، و توانایی حرکتی مختلف می‌شود. تکامل حرکتی نوزادان از نمایش حرکت‌های نسبتاً خودکار در دوران نخستین تا توانایی مثل قبل و ایستادن و راه رفتن در دوران بعدی متغیر است.

تشخیص زودهنگام  اسپاسم شیرخوارگی مهم است

بسیار مهم است که اسپاسم شیرخوارگی زود تشخیص داده شود. اگر مشکوک هستید که کودک شما ممکن است اسپاسم داشته باشد، فوراً با پزشک اطفال خود صحبت کنید. ممکن است کودک شما نیاز به معاینه توسط متخصص مغز و اعصاب کودکان داشته باشد. اگر می توانید، سعی کنید هر قسمتی از اسپاسم کودکتان را فیلم برداری کنید و این را به پزشکان فرزندتان نشان دهید.

ممکن است به شما گفته شود که به بیمارستان بروید تا یک متخصص مغز و اعصاب اطفال بتواند فرزند شما را معاینه کند. ممکن است کودک شما برای انجام آزمایشی به نام مانیتورینگ ویدئویی الکتروانسفالوگرام (EEG) در بیمارستان بستری شود. EEG برای بررسی الگوهای خاص امواج مغزی در طول اسپاسم و مستندسازی الگوهای خاص در بین اسپاسم مورد نیاز است. متخصصان مغز و اعصاب کودکان به دنبال یک الگوی EEG مشخص به نام هیپساریتمی هستند. ظاهر تشنج و نوار مغزی آنقدر متمایز است که تشخیص اسپاسم نوزادی را می توان در بیشتر موارد با قطعیت انجام داد. تعیین علت اسپاسم ممکن است دشوارتر باشد.

علت اسپاسم شیرخوارگی

علل زیادی برای اسپاسم وست وجود دارد. تقریباً هر گونه ناهنجاری یا آسیب مغزی می تواند آنها را ایجاد کند. بیش از 50 بیماری ژنتیکی،متابولیک با اسپاسم نوزادی همراه است و بسیاری از بیماران قبل از شروع اسپاسم دچار اختلالات دیگری هستند که باعث تاخیر در رشد می شود (مانند فلج مغزی، سندرم داون، توبروس اسکلروزیس و غیره).

تعیین علت اسپاسم وست بسیار مهم است، زیرا بر درمان و پیش آگهی تأثیر می گذارد. 

  • علائم «توقف» اسپاسم را بشناسید.
  • علائم را ببینید: دسته‌ای از حرکات ناگهانی، مکرر و کنترل‌نشده مانند ضربه سر و بدن
  • فیلم بگیرید: علائم را ضبط کنید و فوراً با پزشک خود صحبت کنید.
  • تشخیص: الگوی امواج مغزی نامنظم را با آزمایش EEG تأیید کنید.
  • اولویت بندی درمان: برای به حداقل رساندن تاخیرهای رشد، اسپاسم را پایان دهید

گزینه های درمانی اسپاسم شیرخوارگی

آکادمی مغز و اعصاب جهانی و انجمن نورولوژی کودک هورمون ،آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) را به عنوان اولین خط درمان برای اسپاسم نوزادان توصیه می کنند. این دارو به صورت تزریقی تجویز می شود. اولین دوزها در بیمارستان داده می شوند تا کودک شما از نزدیک برای هر گونه عوارض جانبی تحت نظر باشد. از آنجایی که کودک شما باید به مدت 6 هفته به تزریق واکسن های ACTH ادامه دهد، به شما آموزش داده می شود که چگونه این آمپول ها را در خانه به کودک خود تزریق کنید. اهداف این دارو عبارتند از:

  • اسپاسم نوزادان را به طور کامل متوقف کند.
  • EEG  را بهبود بخشد.

در برخی موارد، متخصصان مغز و اعصاب کودکان داروی تشنج ویگاباترین را تجویز می کنند. هر دو دارو به خوبی کار می کنند، اما پزشک کودک شما در مورد اینکه کدام دارو ممکن است انتخاب بهتری برای کودک شما باشد، با شما صحبت خواهد کرد.

اسپاسم شیرخوارگی چیست؟ علائم، علت و درمان سندرم وستدرمان اسپاسم با طب سنتی

استفاده از طب سنتی نیز در بعضی موارد به عنوان تکمیلی به درمان معمولی مطرح می‌شود، اما همچنان نیاز به مشورت با پزشک دارید.

چشم انداز کودکان مبتلا به اسپاسم شییرخوارگی چیست؟

حتی اگر اسپاسم شیرخوارگی متوقف شود، بسیاری از کودکان به انواع دیگر صرع مبتلا می شوند و در مراحل بعدی زندگی دچار ناتوانی های ذهنی یا دیگر ناتوانی های رشدی می شوند. اگر درمان سریع و موفقیت آمیز باشد، چشم انداز روشن تر است. رشد طبیعی برای کسانی که قبل از شروع اسپاسم در مسیر رشد قرار داشتند امکان پذیر است.

توجه به نیازهای کودکان: درمان کودکان با اسپاسم شیرخوارگی نیازمند توجه و مراقبت ویژه است. برای مثال، ممکن است کودکان به تمرینات فیزیکی خاص نیاز داشته باشند تا به تقویت عضلات و بهبود حرکت‌هایشان کمک شود. اطمینان از تامین نیازهای غذایی و تغذیه سالم نیز بسیار مهم است.

همکاری با تیم درمانی تخصصی:  تیم درمانی تخصصی شامل متخصصان مختلفی می‌شود که به تدریج برای بهبود وضعیت کودکان مشغول به کار می‌شوند. این تیم می‌تواند شامل فیزیوتراپیست‌ها برای بهبود حرکت و عضلات، متخصصان تغذیه برای تنظیم رژیم غذایی، و متخصصان روان‌شناس برای مشاوره روانی باشد. هماهنگی میان اعضای تیم از اهمیت بسیاری برخوردار است تا درمان جامع و مؤثری برای کودکان ارائه شود.

توجه به پیشرفت کودکان:  در طول درمان، مهم است که پیشرفت کودکان نظارت شود. این امر می‌تواند با استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری مرتبط با حرکت و عملکرد کودکان انجام شود. اگر تغییرات مثبتی در حرکت و کنترل حرکتی مشاهده شود، این نشان از پیشرفت است و ممکن است نیاز به تغییر در روش‌های درمانی داشته باشیم.

پشتیبانی خانواده: خانواده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در بهبود وضعیت کودکان دارند. آنها باید به نیازهای کودکان توجه داشته باشند و در فرآیند درمان به عنوان همکاران تیم درمانی تخصصی شرکت کنند. ارتقاء تعامل با کودکان و تشویق آنها به تمرینات و فعالیت‌های کمک کننده است.

پیگیری مداوم: درمان اسپاسم شیرخوارگی نیازمند پیگیری مداوم است. به این معنا که بهبود کودکان ممکن است زمان بر باشد و نیاز به نظارت و مداومت در فرآیند درمان داشته باشد. این می‌تواند با تعیین جلسات منظم با تیم درمانی تخصصی و نظارت والدین انجام شود. این اقدامات می‌توانند به کودکان کمک کنند تا بهبود پیدا کنند و به طور کلی به بهبودی روند زندگی خود بپردازند.

نظارت بر علائم بازگشتی: والدین و مراقبان باید به دقت علائم بازگشتی اسپاسم را نظارت کنند. اگر کودک مجدداً به مشکلات در نوشیدن شیر دچار شود، باید به تیم درمانی اطلاع داده شود.

توجه به نیازهای روزمره: ممکن است کودکان نیازهای خاصی در طول رشد و توسعه خود داشته باشند. باید توجه ویژه‌تری به تغذیه، تمرینات فیزیکی، و تعامل اجتماعی کودک از جمله دوستیابی با همسالان داشت.

استخدام پرستار کودک از شکوفایی

استخدام پرستار کودک تمام وقت یا پاره وقت می تواند کمک کننده باشد. مواقعی وجود دارد که مادران جدید نمی توانند علائم سندرم شیرخوارگی را تشخیص دهند و حتی بعد از تشخیص نمی دانند که چگونه به درستی اقدام کنند. کمک گرفتن از یک پرستار کودک با تجربه می تواند در این شرایط کمک کننده باشد. اگر در چنین شرایطی هستید کافی است با موسسه شکوفایی در تماس باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *