عزت نفس نوزادان|عزت نفس کودک

عزت نفس در نوزادان  تازه متولد شده گان و نوزادان خودشان را به عنوان شخص و فرد نمی‌بینند. این بدین معنی است که آنها  عزت نفس واقعی ندارند. شما می‌توانید کارهایی انجام دهید تا نوزادتان عزت نفس سالم خود را حس کند:


عزت نفس کودکان از بدو تولد تا ۸ سالگی

احساسی که کودکان نسبت به خود دارند با گذر زمان تغییر می کند. کودکان در سالهای مختلف، نیازمند انواع گوناگونی از حمایت ها هستند تا عزت نفس خویش را پایه گذاری کنند.

 عزت نفس در نوزادان

 تازه متولد شده گان و نوزادان خودشان را به عنوان شخص و فرد نمی‌بینند. این بدین معنی است که آنها  عزت نفس واقعی ندارند. شما می‌توانید کارهایی انجام دهید تا نوزادتان عزت نفس سالم خود را حس کند:

همه این رفتارها باعث می‌شود که نوزادتان احساس دوست داشته شدن و ارزشمند بودن بکند.

 عزت نفس، دوست داشتن خود و آنچه شما هستید می باشد. زمانی که  کودکان در می یابند که دوست داشتنی هستند و به خانواده ای تعلق دارند که وجودشان برای آنها ارزشمند است، عزت نفس آنها شکل می گیرد.

عزت نفسکودک|عزت نفس نوزاد

عزت نفس در کودکان نوپا

 

 عزت نفس در کودکان نوپا

 کودکانی که تازه به راه افتاده اند درکی از وجود خودشان پیدا کرده اند. اینکه چه کارهایی میتوانند انجام دهند و چه کسی هستند. کودکان نوپا تمایل دارند تصمیمات بیشتری بگیرند واین ایده خوبی است تا به آنها اجازه دهیم تا از میان گزینه‌های امن و دوستانه ، یکی را انتخاب کنند. مثلا اینکه با چه اسباب بازی، بازی کنند و یا چه کلاهی  بپوشند. آنها یاد می‌گیرند که چه توانایی هایی برای وقوع اتفاقات دارند و این خود در عزت نفس آنها نقش مهمی دارد.

 اما کودکان این سن و سالی هنوز خودشان را از دید چشمان شما ارزیابی می‌کنند.

 از این رو  شما نقش مهمی در ایجاد عزت نفس آنها دارید. ایده هایی که شما می توانید انجام دهید به شرح زیر است.

  • اجازه دهید کودکتان خودش محیط پیرامونش را جستجو کند. اما کنار او باشید و در موقع نیاز به او پاسخ بدهید. برای مثال کودک شما دوست دارد لگوها را  روی هم بگذارد، اما از  افتادن آنها می  ترسد.  شما باید به او بفهمانید که این کار مشکلی ندارد.
  • به کودک نوپای خود اجازه دهید تا تصمیمات منطقی بگیرد. برای مثال بین مربا و شیرینی یکی را انتخاب کند. این حس به کودکان حس هیجان انگیز کنترل را می دهد و در رشد اعتماد به نفس آنها موثر است.
  • به کودک فرصت« نه گفتن» بدهید. مثلا هنگامی که به او می گویید« کتش را بپوشد» و او می گوید نه. به او بگوید مشکلی نیست. کودک یاد می گیرد که در بعضی مواقع تصمیم بگیرد و با گفتن« نه» تصمیم خود را اجرا کند. حتی اگر او واقعاً آنچه شما پیشنهاد کرده اید را قبول داشته باشد.
  • از طریق موقعیت های اجتماعی به او آموزش دهید.

 برای کودکان سخت است تا به نوبت کاری انجام دهند و چیزی را تقسیم کنند زیرا آنها فقط یاد گرفته اند که چه کسی هستند و چه چیزهایی دارند. بنابر این شما می توانید بگویید« الان نوبت من هست این لگو قرمز را داشته باشم». و به این طریق شراکت و نوبت را به آنها آموزش دهید.

 کودکان با نگاه کردن به آینه و پی بردن به   اینکه شبیه به چه چیزی هستند،به کشف خودشان می پردازند.  آنها همچنین به توانایی های خود پی می برند و جمله« من این کار را کردم». محبوب ترین جمله آنهاست. آنها در می یابند که به کجا تعلق دارند و با جستجوی افراد مورد علاقه شان برای آرامش  و اطمینان خود به این درک می رسند.

 عزت نفس در کودکان پیش دبستانی

 در سن ۳ سالگی، اغلب کودکان می فهمند که بدن و ذهنشان متعلق به خود آنهاست. در این سن، آنها غالبا می توانند مدت زمانی را دور از خانواده خود بگذرانند، زیرا احساس امنیت و دوست داشته شدن می‌کنند. آنها در این سن دست به مقایسه با دیگران می زنند و می پرسند که آیا آنها در کاری که انجام می دهند بزرگترین ،سریعترین و یا بهترین هستند یا نه.

 بازخورد متعادل، روش خوبی برای واکنش نشان دادن هست. برای مثال شما می توانید بگویید:

  • من فکر می کنم تو بهترین نقاش چهارساله ای هستی که می شناسم.
  • الکس در دویدن از تو سریعتر  است، اما تو در گرفتن توپ از او بهتر هستی.
  • این باعث می‌شود که آنها به خودشان افتخار کنند، اما پیامی نیز به آن ها داده می شود که افراد دیگر هم می توانند کارها را به خوبی انجام دهند و مهم هستند.

عزت نفس در کودکان پیش دبستانی

 کودکان در مدرسه خودشان را با دوستانشان مقایسه می کنند. این کار باعث می شود در عزت نفس آنها خدشه ای وارد شود. ممکن است اولین بار احساس کنند، که توانایی هایشان از دیگران کمتر است. قوانین جدید و یادگیری چیزهای جدید ممکن است برخی از کودکان را به چالش بکشاند.

 در اینجا شیوه هایی توصیه شده که می تواند کمک کننده باشد.

هر روز در انتهای مدرسه عشق بیشتری به آنها ابراز کنید و آنها را بیشتر در آغوش بگیرید .

بر روی نقاط قوت کودک و تلاشی که او می کند، تمرکز کنید.

 کودک خود را در توانایی هایی که دارد، مورد تمجید قرار دهید و به آنها بفهمانید که شما به آنها و انجام کارهای مشکل انها افتخار می کنید.

به کودک خود بازی منصفانه را آموزش دهیم. او فرصتهایی برای برد و باخت دارد.

  • از طریق موقعیت های اجتماعی به انها آموزشهایی دهید. مثلا به او بگویید  هنگامی که می خواهد در کاری وارد شود لبخند بزند. افراد دوست دارند با اشخاص خوشحال بازی کنند. می توانید از طریق نقش آفرینی این مهارت ها را با او تمرین کنید.

به کودکان اجازه دهید تا فعالیت های جدید را انتخاب و چیزهای جدید یاد بگیرد.

  • یک رابطه خوب بین مدرسه و خانه ایجاد کنید. از طریق صحبت کردن با معلم از وضعیت او در مدرسه آگاه شوید. به تکالیف مدرسه و تکالیف خانه او اشتیاق نشان دهید.
  • علائم مشکلات یادگیری او را مورد توجه قرار دهید و دیگر مشکلات اجتماعی که ممکن است عزت نفس کودک شما را تحت تاثیر قرار دهد بررسی کنید.

به یاد داشته باشید که کودکان با نگاه کردن به خانواده‌هایشان چیزهای زیادی در مورد عزت نفس یاد می‌گیرند. در اینجا نکاتی جهت بهبود عزت نفس خودتان و همچنین بودن الگوی مناسبی برای انها آورده شده است:

  • به دست آورد های زندگی خود افتخار کنید و در مورد مهارتهایی که در آن خوب هستید صحبت کنید.
  • به کودکان یاد بدهید که چطور شکست و ناکامی های خود را به طرز صحیحی مدیریت کنند.
  • هنگامی که در مورد خودتان صحبت می کنید جملات مثبتی به کار ببرید.

 برای مثال« ورزش کردن از کارهای مورد علاقه من نیست اما برای بدنم مفید است که به پیاده روی بروم»

 مراقب خودتان باشید.

 کارهای انجام بدهید که جالب است برای مثال: چیزهای جدید یاد بگیرید. یک دوش آرامش بخش بگیرید، ورزش کنید،کتاب بخوانید، پیاده روی کنید و به موسیقی گوش دهید.

زمانی را  با دوستانتان که خوشبین هستند و از شما حمایت می‌کنند بگذرانید.

  • به طور منظم، با کسانی که احساس صمیمیت می کنید، وقت بگذرانید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *