گریه در خواب سالمندان و کودکان

گریه در خواب سالمندان و کودکان

علت گریه در خواب سالمندان چیست؟ خواب باید  در زمانی آرام باشد در حالی که بدن استراحت می کند و برای روز پیش رو شارژ می شود. با این حال، هر مشکل از شرایط فیزیکی و روانی می تواند خواب شما را مختل کند و باعث شود با گریه از خواب بیدار شوید.

انواع گریه در خواب سالمندان

گریه در خواب در هر سنی می تواند یک تجربه بسیار ناراحت کننده باشد، چه با یک کابوس ایجاد شده باشد و چه حتی اگر مطمئن نیستید که چه چیزی باعث گریه شما شده است. بیدار شدن از خواب باعث گریه می شود. نوزادان اغلب شب ها گریه می کنند، زیرا آنها از خواب عمیق به مرحله خواب سبک تر تبدیل شده اند. برای سالمندان، یک اختلال خلقی یا احساس غرق شدن عاطفی می تواند باعث اشک در هنگام خواب شود. طیف وسیعی از دلایل بالقوه برای با گریه بیدار شدن از خواب وجود دارد که برخی از آنها می تواند در کودکان خردسال و بزرگسالان سالمند رخ دهد.

کابوس ها

رویاهای ترسناک اجتناب ناپذیر هستند و می توانند در هر سنی در هر شب به ذهن خواب شما حمله کنند. اگرچه کابوس ها در جوانی بیشتر دیده می شوند، اما بسیاری از سالمندان هنوز کابوس می بینند. کابوس ها اغلب به استرس در زندگی ما مربوط می شوند و ممکن است به عنوان راهی برای کار در موقعیت های ناراحت کننده روز یا پیش بینی مشکل های پیش رو عمل کنند.

وحشت شبانه

برخلاف کابوس‌های شبانه، وحشت‌های شبانه تجربیاتی هستند که بیشتر مردم پس از بیدار شدن از خواب به یاد نمی‌آورند.  و این وحشت های شبانه می توانند شامل کوبیدن در رختخواب یا راه رفتن در خواب باشند. وحشت‌های شبانه که به عنوان وحشت خواب نیز شناخته می‌شوند، از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشند، اگرچه ممکن است حتی طولانی‌تر هم بمانند. حدود 40 درصد از کودکان وحشت شبانه را تجربه می کنند، در حالی که درصد سالمندانی که به آن مبتلا هستند بسیار کمتر است.

غم و اندوه

غم و اندوهی که همراه با سوگواری یا سوگواری  برای کسی از دست رفته است می تواند آنقدر طاقت فرسا باشد که خواب شما را تحت تأثیر قرار دهد. و اگر در طول روز مشغول انجام کار، خانواده و سایر مسئولیت‌ها هستید، احساسات ناشی از غم و اندوه ممکن است فقط در هنگام خواب آزاد شوند.

اندوه مدفون

پس از یک فقدان غم انگیز، ممکن است همیشه زمانی را برای سوگواری به گونه ای اختصاص ندهید که به شما در پردازش این احساسات کمک کند. علاوه بر گریه هنگام بیدار شدن از خواب و سایر مشکلات خواب، علائم غم و اندوه مدفون یا “مسدود” می تواند شامل مشکل در تصمیم گیری، افسردگی، اضطراب و احساس سنگینی و کمبود انرژی باشد.

افسردگی

افسردگی نیز مانند غم و اندوه بیشتر با احساس غم و ناامیدی همراه است. اما بر خلاف اندوه، که معمولاً موقتی است و اغلب می‌توان آن را در یک رویداد خاص مانند مرگ یکی از عزیزان ردیابی کرد، افسردگی معمولاً احساسی مبهم‌تر و طولانی‌تر است.

در میان بسیاری از نشانه های بالقوه افسردگی، تغییرات در عادات خواب و خوردن است. کناره گیری از دوستان، خانواده و فعالیت هایی که زمانی لذت بخش بودند. و گریه های غیر قابل توضیح.

 تغییر خلق و خوی روزانه

اگر تمایل دارید که صبح ها گریه کنید و به خصوص احساس ضعف می کنید تا با گذشت روز، دیدگاهتان بهتر شود، ممکن است نوعی افسردگی به نام تغییر خلق و خوی روزانه داشته باشید. افسردگی صبحگاهی نیز نامیده می شود، به نظر می رسد که با مشکلات ریتم شبانه روزی مرتبط است – ساعت بدن که الگوهای خواب و هورمون هایی را که بر خلق و خو و انرژی تأثیر می گذارند، تنظیم می کند.

چرا مردم در خواب گریه می کنند؟

گریه در خواب می‌تواند ناشی از کابوس‌های شبانه، ترس‌های خواب باشد و گاهی اوقات حتی می‌توانید هنگام خواب گریه کنید. برای دومی، این احساس اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فرد رویایی را به‌قدری شدید تجربه می‌کند که به نظر واقعی می‌رسد. این می تواند با افکار شاد یا غم انگیز همراه باشد. در مقابل، کابوس ها می توانند استرس زا باشند و گاهی اوقات با گریه از خواب بیدار شوند. این موارد تنها زمانی نیاز به درمان دارند که با توانایی خواب فرد تداخل داشته باشند. اینها در مرحله REM رخ می دهند. وحشت خواب درست قبل از مرحله REM رخ می دهد و ممکن است رویاپرداز پس از بیدار شدن کامل اتفاقی که افتاده را به یاد نیاورد. این موضوع جدی‌تر است، زیرا ترس‌های خواب از علل ریشه‌ای مشابه راه رفتن در خواب هستند. علل می تواند شامل استرس، آسیب های سر و آپنه خواب باشد. ممکن است شرکت در یک مطالعه خواب، مانند پلی سومنوگرام، مفید باشد. این مطالعه فعالیت امواج مغزی را بررسی می‌کند و می‌تواند مناطقی از مغز را که خواب‌بر قبل از یک قسمت استفاده می‌کند، ترسیم کند.

در طول شب شما پنج مرحله خواب را پشت سر می گذارید، از خواب سبک تر به خواب سنگین تر به خواب حرکت سریع چشم (REM) و بارها و بارها به مرحله سبک تر برمی گردید.

اغلب اوقات انتقال بین مراحل خواب مورد توجه قرار نمی گیرد. با این حال، در نوزادان و کودکان نوپا، این انتقال می تواند ناراحت کننده باشد، فقط به این دلیل که نشان دهنده تغییر در وضعیت آنها است که هنوز درک نکرده اند یا هنوز نمی توانند نادیده بگیرند.

به عنوان مثال، اگر کودک شما همیشه با یک شیشه شیر به خواب می رود و سپس در نیمه های شب بدون شیشه از خواب بیدار می شود، ممکن است گریه کند زیرا چیزی در روال به خواب رفتن وجود ندارد. ممکن است کودک شما کاملاً بیدار نباشد، اما ممکن است این حس را داشته باشد که چیزی طبیعی نیست.

پاراسومنیا علتی برای گریه در خواب

اختلالات خواب، مانند راه رفتن در خواب و اختلال رفتاری خواب REM (شرایطی که در آن شخص اساساً در حالی که هنوز خواب است، یک رویا را اجرا می کند – صحبت کردن و حرکت، گاهی اوقات پرخاشگرانه)، تحت عنوان چتر “پاراسومنیا” قرار می گیرد.

اپیزودهای پاراسومنیا می توانند در هر زمانی از چرخه خواب رخ دهند. آنها تمایل دارند در خانواده اجرا شوند، بنابراین ممکن است یک علت ژنتیکی وجود داشته باشد.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب می تواند به طرق مختلف بر کودک یا سالمندان تأثیر بگذارد، از جمله گریه در خواب و تغییرات خلقی. احساس اضطراب و ندانستن اینکه چگونه احساسات خود را مدیریت کنید ممکن است باعث شود بیشتر از حالت عادی گریه کنید، چه زمانی که از خواب بیدار می شوید و چه در طول روز.

وضعیت پزشکی زمینه ای

کودک مبتلا به اختلال تنفسی مانند آسم یا ریفلاکس اسید که باعث سوزش سر دل می شود، ممکن است از ناراحتی جسمی با گریه بیدار شود.

سالمندان ممکن است کمتر به دلیل درد یا ناراحتی با گریه از خواب بیدار شوند. اما شرایطی مانند کمردرد مزمن یا سرطان می تواند آنقدر شدید شود که با گریه از خواب بیدار شوید.

برخی از بیماری‌های چشمی، مانند ورم ملتحمه یا آلرژی، می‌توانند باعث آبریزش چشم در هنگام خواب شوند. اگرچه این گریه به معنای احساسی نیست، اما نشانه ای است که می تواند تولید اشک شما را افزایش دهد.

بیدار شدن با گریه در سالمندان

اختلالات خلقی، مانند اضطراب و افسردگی، بزرگترین دلیل بیدار شدن سالمندان با گریه هستند.

گریه درخواب سالمندان

وقتی گریه در خواب سالمندان رخ می‌دهد، ممکن است علت آن بیشتر به زوال عقل مرتبط باشد تا اختلال خلقی. با این حال، می تواند ترکیبی از عوامل باشد. افراد مسن می توانند به راحتی تحت تأثیر تغییرات یا استرس عاطفی قرار بگیرند، بنابراین ممکن است شب ها گریه کنند.

همچنین، بیماری‌های جسمی، مانند آرتریت یا سایر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، ممکن است آنقدر درد ایجاد کنند که در نتیجه اشک هم ایجاد شود.

اگر شما یا یکی از سالمندان به‌طور منظم گریه‌های خواب را تجربه می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید. یک وضعیت فیزیکی یا عاطفی ممکن است به این رفتار جدید کمک کند.

درمان گریه در خواب سالمندان و کودکان

درمان مناسب گریه در خواب بستگی به علت آن دارد.

اگر کودک شما با گریه مکرر از خواب بیدار می شود، به متخصص اطفال او بگویید. اگر تغییر مرحله خواب مقصر است، کمک به کودک شما برای اینکه خودش بخوابد ممکن است باعث شود که او در طول شب کمتر دچار مشکل شود. اگر مشکل یک بیماری جسمی است، درمان موثر آن باید باعث از بین رفتن اشک شود.

سالمندان وافراد مسن نیز در صورت بیدار شدن با گریه باید از نظر شرایط پزشکی یا مشکلات روانی مورد ارزیابی قرار گیرند. این افراد ممکن است از مراجعه به متخصص خواب سود ببرند. کابوس ها و پاراسومنیا اختلالات خواب هستند که قابل درمان هستند.

اگر فکر می کنید که غم و اندوه باعث اشک شما می شود، به مشاور مراجعه کنید تا احساسات خود را برای مشاور توضیح دهید. برخورد با احساسات و افکار مرتبط با غم و اندوه در طول روز ممکن است به شما کمک کند شب بهتر بخوابید.

کودکان و سالمندانی که علائم افسردگی، اضطراب یا استرس دارند که کنترل آنها به تنهایی بسیار دشوار است، ممکن است از نوعی درمان بهره مند شوند. درمان شناختی رفتاری (CBT) رویکردی پرکاربرد است که به فرد کمک می‌کند یاد بگیرد که در مورد یک موقعیت متفاوت فکر کند تا واکنش‌های عاطفی و رفتاری خود را به آن تغییر دهد.

اگر شما یا فرزندتان به ندرت با گریه از خواب بیدار می شوید، این چیزی نیست که نیاز به توجه یک پزشک یا متخصص سلامت روان داشته باشد. بیشتر علل گریه در خواب قابل کنترل هستند یا به مرور زمان برطرف می شوند.

کودکانی که دچار وحشت شبانه هستند، تا زمانی که به سنین نوجوانی می رسند، از آنها پیشی می گیرند.

سالمندانی که هراس شبانه دارند ممکن است بیشتر به یک وضعیت روانی مبتلا بوده باشند. در حالی که  در چنین شرایطی جدی هستند، معمولاً می توان آنها را به طور مؤثر با درمان و حمایت در خانه درمان کرد.

گریه در خواب سالمندان مبتلا به زوال عقل

گریه هنگام خواب در بیماران مبتلا به زوال عقل رایج است اما لزوماً نشانه بیماری نیست. آسیب های عاطفی، انواع خاصی از عفونت ها، و بسیاری موارد دیگر ممکن است با گریه در افراد مسن همراه باشد. در حالی که گریه در هنگام خواب همیشه دلیلی برای هشدار نیست، با این حال بهتر است در صورت هرگونه سوال یا نگرانی با یک متخصص مشورت کنید.

آیا گریه کردن در خواب طبیعی است؟

گریه هنگام خواب غیرعادی نیست، اما نباید آن را نادیده گرفت. سالمندان ممکن است پس از یک رویداد آسیب زا این را تجربه کنند. و ممکن است بخواهند برای کمک به روند بهبودی به دنبال مشاوره باشند. با این حال، مراقبان باید بیماران مسن را برای تعیین اینکه آیا مداخله پزشکی ضروری است، نظارت کنند.

توجه داشته باشید که اگر گریه با انواع دیگر درد یا ناراحتی همراه است، از نظر عفونت های ادراری، عفونت گوش، زخم بستر و سایر شرایط استرس زا معاینه حرفه ای انجام دهید. گاهی اوقات، علت گریه هرگز کشف نمی شود، اما باز هم چک کردن این موضوع به صورت منظم لازم است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *