نحوه انتخاب بهترین شیشه شیر نوزاد

نحوه انتخاب بهترین شیشه شیر نوزاد

انتخاب بهترین شیشه شیر نوزاد بسیار سخت است. با مطالعه این مقاله می توانید با اشکال، اندازه ها، جنس و دیگر موارد آشنا شوید. وقتی برای خرید شیشه شیر به فروشگاه سیسمونی سر می زنید، ممکن است سردرگم شوید. سوالات زیادی در ذهن والدین شکل می گیرند: بهترین شیشه شیر برای نوزاد کدام است؟ آیا باید ویژگی یا شکل خاصی را در نظر گرفت؟ بهتر است جنس شیشه شیر از پلاستیک، شیشه یا سیلیکون باشد؟ جای نگرانی نیست. در این مقاله به همه موضوعات پرداخته شده است.

انواع شیشه شیر نوزاد

شیشه شیرهای معمولی: شیشه شیرهای معمولی که استاندارد هستند، اغلب باریک و استوانه ای شکل هستند. این شیشه شیرها سرشیشه مخصوص به خود را دارند و مقرون به صرفه هستند. این نوع شیشه شیرها در دسترس هستند. از آنجایی که گردن این شیشه شیرها باریک است، بهتر است آن ها را کاملاً پر نکنید.

بطری های ضد قولنج: این شیشه شیرها گران هستند و به گونه ای طراحی شده اند که ابتلا به قولنج را کاهش می دهند. این شیشه شیرها معمولاً دارای دریچه هوا، لوله یا کیسه جمع کننده شیر هستند تا مانع از بلعیدن هوا توسط نوزاد شوند.

از آنجایی که برخی از کودکان در صورت بلعیدن هوا دچار ناراحتی می شوند، بهتر است شیشه شیر را کاملاً پر کنید تا احتمال بلع هوا کاهش پیدا کند.

استفاده از این شیشه شیرها تضمین کننده جلوگیری از قولنج نیستند، اما ممکن است به تسکین علائم برخی از نوزادان کمک کنند. از طرف دیگر، تمیز کردن آن ها سخت است.

شیشه شیرهای دهان باز: این شیشه شیرها کوتاه تر و پهن تر از شیشه شیرهای دیگر هستند، اما حجم یکسانی دارند. سرشیشه آن ها سیلیکونی است و درب آن ها محکم کیپ می شود.

پر کردن و تمیز کردن شیشه شیرهای دهان باز آسان است و برخی از آن ها خواص ضد قولنج دارند.

نحوه انتخاب بهترین شیشه شیر نوزاد

شیشه شیر نوزاد باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

قبل از خرید شیشه شیر، به نکات گفته شده توجه کنید تا بتوانید شیشه شیر مناسب نوزاد خود را پیدا کنید.

سرشیشه

سرشیشه ها بر حسب سرعت جریان شیر متفاوت هستند. سرشیشه های سطح یک که جریان شیر در آن ها بسیار کند است، برای نوزادان مناسب هستند. هر زمان که لازم بود، سرشیشه را عوض کنید. به عنوان مثال، اگر دیدید کودک شما برای شیر خوردن خیلی تلاش می کند، از سرشیشه ای با حفره بزرگ تر استفاده کنید. سرشیشه ها را در صورت ترک خوردن، تغییر رنگ یا کوچک شدن عوض کنید.

همچنین والدین می توانند جنس سرشیشه را انتخاب کنند: سیلیکون محکم و بادوام است. لاتکس نرم تر است و دوام چندانی ندارد. توجه داشته باشید که برخی از نوزادان به لاتکس حساسیت دارند.

شکل

برخی از شیشه شیرها صاف هستند. این در حالی است که برخی از شیشه شیرها زاویه دار هستند (از بلعیدن هوا توسط نوزاد جلوگیری می کنند). برخی از آن ها پهن هستند (شباهت زیادی با سینه مادر دارند و احتمال سردرگمی نوزاد را پایین می آورند). تمیز کردن شیشه شیری که گردن پهن تری دارد آسان تر است.

جنس شیشه شیر نوزاد

در تهیه شیشه شیر نوزاد از مواد مختلفی استفاده می شود، از جمله پلاستیک، شیشه، سیلیکون و فولاد ضد زنگ که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

پلاستیک: شیشه شیرهای پلاستیکی سبک و در برابر خرد شدن مقاوم هستند، اما نیاز دارند زود به زود عوض شوند. امروزه شیشه شیرهای پلاستیکی به طور کلی بی خطر تلقی می شوند، با این حال ممکن است شیشه شیرهای دست دوم قدیمی حاوی بیسفِنول A (BPA) باشند که سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده از آن را در تهیه شیشه شیر ممنوع کرده است. با این وجود، آکادمی پزشکی اطفال آمریکا (AAP) سلامت و ایمنی پلاستیک ها را برای کودکان (به ویژه هنگامی که در مایکروفر یا ماشین ظرفشویی گرما می بینند) به طور کامل تضمین نمی کند.

شیشه: برخی از والدین دوام بالای شیشه شیرهای شیشه ای را می پسندند. با این حال باید توجه داشت که آن ها سنگین تر و گران تر هستند و احتمال شکستگی نیز وجود دارد. می توانید با استفاده از روکش های سیلیکونی از شکسته شدن شیشه شیر شیشه ای جلوگیری کنید.

سیلیکون: شیشه شیرهای سیلیکونی انعطاف پذیر هستند و در تهیه آن ها از BPA استفاده نشده است. پیدا کردن شیشه شیرهای سیلیکونی سخت و قیمت آن ها نیز بالاتر است.

فولاد ضد زنگ: اگرچه این شیشه شیرها بادوام هستند و هیچگونه مواد سمی ندارند، اما قیمت بالایی دارند. همچنین شما نمی توانید داخل آن ها را ببینید، بنابراین متوجه نخواهید شد که کودک چقدر شیر خورده است.

آسترهای یک بار مصرف: برخی از شیشه شیرها با آسترهای پلاستیکی استریل کار می کنند. بعد از هر بار استفاده، این آسترها دور ریخته می شوند. تمیز کردن شیشه شیرهایی با آسترهای یک بار مصرف آسان است، اما آن ها گران هستند و با محیط زیست سازگار نیستند.

اندازه

به طور کلی شیشه شیر کودک در اندازه های کوچک تر (113.39 – 141.74 گرم) و اندازه های بزرگ تر (226.79 – 283.49 گرم) عرضه می شوند. نوزادان تازه متولدشده کمتر شیر می خورند، با این حال باید توجه داشت میزان غذای مصرفی کودکان به سرعت افزایش می یابد؛ بنابراین خرید شیشه شیرهای بزرگ تر در طولانی مدت در هزینه های شما صرفه جویی می کند.

قابلیت های تهویه

شیشه شیرهای تهویه دار هوا را پشت شیشه نگه می دارند، به همین دلیل کودک کمتر دچار گاز معده و قی کردن می شود. شیشه شیرهای تهویه دار می توانند برای نوزادان مبتلا به قولنج مفید باشند.

چگونه بهترین شیشه شیر نوزاد را انتخاب کنیم؟

Hollie Schultz، مادر سه فرزند و بنیان گذار سایت بررسی محصول BabyGizmo.com می گوید: ((تا زمانی که کودک شما شیشه شیری را امتحان نکند، نمی توان فهمید که چه شیشه شیری را دوست دارد.))

به سراغ شیشه شیرهای بزرگ تر بروید تا در هزینه های خود صرفه جویی کنید. طبق گفته جنیفر شو، متخصص اطفال در آتلانتا و نویسنده مشترک کتاب Heading Home With Your Newborn، بهتر است شیشه شیرهایی را انتخاب کنید که مانع بلعیدن هوا توسط کودک می شوند. در غیر این صورت کودک شما دچار نفخ می شود و باید برای خرید شیشه شیر نوزاد جدید مجدداً هزینه کنید.

با توجه به گفته Holly Hosler، مادر یک کودک یازده ماهه در بالتیمور، اگر می خواهید شیر خود را بدوشید، شیشه شیر و شیردوش خود را از یک برند تهیه کنید. به این ترتیب می توانید شیر خود را مستقیماً در شیشه شیر پمپ کنید.

نحوه انتخاب بهترین شیشه شیر نوزاد

اِریکا لاندو، متخصص اطفال در نیویورک و نویسنده مشترک Essential Guide to Baby’s First Year (راهنمای ضروری اولین سال نوزاد) می گوید: ((اگر این فرزند دوم (یا سوم یا چهارم) شما است، بهتر است از شیشه شیرهای جدید استفاده کنید. امکان دارد شیشه شیرهای قدیمی تر استانداردهای ایمنی و زیست محیطی را رعایت نکرده باشند؛ برای مثال، در تهیه برخی از شیشه شیرهای پلاستیکی قدیمی از BPA استفاده شده است. همچنین همیشه سرشیشه های نو بخرید.

  • بیشتر بخوانید: هنگام گریه بچه چه کار کنیم؟

آیا کودک من به شیشه شیر دیگری نیاز دارد؟

اگر کودک شما حین شیر خوردن سروصدا می کند، شاید با خود فکر کنید باید شیشه شیر نوزاد را عوض کنید، اما قبل از این کار باید احتمالات دیگر را نیز در نظر بگیرید. اگر کودک شما به شدت سرشیشه را می مکد (حتی ممکن است سرشیشه برگردد) و از شیر خوردن ناامید می شود، باید سرشیشه ای را انتخاب کنید که سرعت جریان شیر بیشتری داشته باشد. از طرفی دیگر، اگر شیر زیادی از سرشیشه بیرون می ریزد، باید سرشیشه ای با حفره کوچک تر انتخاب کنید.

طبق گفته دکتر لاندو یکی دیگر از دلایل سروصدا کودکان گاز معده است. برای کاهش گاز، کودک را طوری نگه دارید که سرش از شکمش بالاتر باشد. همچنین مطمئن شوید که سرشیشه پر از شیر باشد. مکیدن با صدای بلند می تواند نشانه بلعیدن بیش از حد هوا باشد، بنابراین بعد از چهار یا پنج دقیقه شیردهی را متوقف کنید تا کودک آروغ بزند.

نحوه انتخاب بهترین شیشه شیر نوزاد

اگر شیر دوشیده شده تحت تاثیر مواد غذایی مانند سیر یا پیاز که طعمی قوی دارند قرار گرفته باشد یا شیر خشک باب میل کودک نباشد، ممکن است او از شیر خوشش نیاید. همچنین ممکن است کودک اصلاً گرسنه نباشد یا نیاز دارد تا پوشکش را عوض کنید.

اگر با وجود در نظر گرفتن این احتمالات کودک حین شیر خوردن هنوز هم سروصدا می کرد، شاید وقت آن رسیده باشد که شیشه شیر را عوض کنید.

استریل کردن شیشه شیر نوزاد برای شیردهی

بعد از این که شیشه شیر مناسب را برای نوزاد خود پیدا کردید، وقت آن است قبل از استفاده شیشه شیر را تمیز کنید. دکتر لاندو می گوید: ((قبل از اولین استفاده قسمت های جدید و سرشیشه ها را به مدت پنج دقیقه در آب جوش قرار دهید تا استریل شوند.)) بعد از این کار، شیشه شیر را با آب داغ و صابون کاملاً شستشو دهید. همه زوایا را تمیز کنید. می توانید از ماشین ظرفشویی نیز استفاده کنید. سپس اجازه دهید شیشه شیر و تمام اجزای آن کاملاً خشک شوند. اگر می خواهید از شیشه شیر استفاده کنید ولی هنوز کاملاً خشک نشده است، آن را با پارچه ای نرم یا دستمال حوله کاغذی پاک کنید.

به چند شیشه شیر نوزاد نیاز داریم؟

تعداد شیشه شیرها به برنامه ریزی شما بستگی دارد. اگر می خواهید کودک را با شیر خود یا شیر خشک تغذیه کنید، برای شروع به حدود چهار تا شش شیشه شیر نیاز دارید، زیرا نوزادان تازه متولدشده در طول 24 ساعت، 8 تا 12 بار شیر می خورند؛ بنابراین باید به تعداد کافی شیشه شیر داشته باشید.

اگر می خواهید فقط گهگاهی از شیشه شیر استفاده کنید، خرید یک شیشه شیر کار شما را راه می اندازد.

منابع: parents و nct

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *