درمان ترک لب نوزاد

ترک خوردن لب ها آزاردهنده و ناراحت کننده است. برای درمان ترک لب نوزاد خود چکار می کنید؟ آیا ترک لب های نوزاد نگران کننده است؟

ترک خوردگی لب های نوزاد عادی است, بنابراین اگر دیدید که لب های نوزاد شما ترک خورده است, لازم نیست نگران شوید.

با این حال, بهتر است ترک لب های نوزاد خود را سریعاً درمان کنید, زیرا ممکن است لب های ترک خورده بر روی تغذیه و خواب نوزاد اثر منفی بگذارند. همچنین گاهی اوقات ترک لب منجر به عفونت های جدی می شود, یا حتی ممکن است نشانه ای از یک بیماری خطرناک باشد.

با این حال, در بیشتر موارد, فقط در عرض چند روز می توانید لب های نوزاد خود را با درمان های خانگی التیام بخشید.

علت ترک لب نوزاد

شکاف لب های نوزاد و درنهایت زخم شدن آن ها دلایل مختلفی دارد.

یکی از دلایل ترک خوردن لب های نوزاد عادت آن ها به لیس زدن یا مکیدن لب ها است. از دیگر علل شایع می توان به کمبود آب بدن (دهیدراسیون) و خشکی هوا نیز اشاره کرد. گاهی اوقات شکاف لب ها می تواند نشانه ای از دیگر مشکلات سلامتی باشد.

هوای خشک زمستان, ماه های گرم تابستان, قرار گرفتن در معرض باد و تنفس از طریق دهان باعث از دست رفتن رطوبت لب ها می شوند.

ترک لب نوزاد به دلیل کمبود آب بدن

خشکی مداوم لب های نوزاد شما می تواند نشانه ای از کمبود آب بدن باشد. هنگامی که بدن به سرعت آب و مواد مغذی را از دست می دهد, به گونه ای که نمی تواند عملکرد طبیعی خود را حفظ کند, کم آبی رخ می دهد. علائم کم آبی در کودکان عبارت اند از:

  • زبان و لب های خشک
  • گریه بدون اشک
  • خیس شدن کمتر از 6 پوشک در نوزادان
  • فرورفتگی نقطه نرم روی جمجمه نوزاد
  • گود رفتن چشم ها
  • پوست خشک و چروکیده
  • سرد و کبود شدن دست و پا

اگر علائم بالا را در کودک خود مشاهده کردید, حتماً او را پیش پزشک ببرید.

درمان ترک لب نوزاد

در صورت مزمن بودن ترک لب نوزاد چه باید کرد؟

اگر شکاف لب ها طی هفته ها یا بیشتر بهتر نشوند, در موارد نادر ممکن است نشانه وجود مشکل سلامتی دیگری باشد.

کمبود ویتامین یا مصرف بیش از حد ویتامین هایی مانند ویتامین A می تواند باعث خشکی و پوسته پوسته شدن لب ها شود.

در موارد نادری ممکن است نوزاد به بیماری کاوازاکی مبتلا باشد. کاوازاکی که یک بیماری نادر است باعث التهاب رگ های خونی می شود.

بیماری کاوازاکی بیشتر در ژاپن دیده می شود, با این حال, بنیاد کودکان مبتلا به کاوازاکی تخمین می زند این بیماری سالانه بیش از 4,200 کودک در ایالات متحده را درگیر می کند. همچنین این بیماری در پسران بیشتر از دختران رخ می دهد و اغلب کودکان زیر 5 سال با این بیماری درگیر می شوند. لب های ترک خورده تنها یکی از نشانه های این بیماری است. کودکان مبتلا به کاوازاکی همیشه تب دارند و کاملاً بیمار به نظر می رسند. علائم این اختلال عبارت اند از:

  • تبی که پنج روز یا بیشتر ادامه پیدا کند
  • ضایعات پوستی که اغلب در کشاله ران وخیم می شوند
  • چشم های قرمز, کبره بسته, بدون تخلیه اشک
  • التهاب زبان که معمولاً به آن زبان توت فرنگی گفته می شود
  • تورم و قرمزی کف دست و پا
  • تورم غدد لنفاوی گردن

اگر به بیماری کاوازاکی در نوزاد خود مشکوک هستید, سریعاً به پزشک مراجعه کنید. بیشتر علائم موقتی هستند و اکثر کودکان به طور کامل بهبود پیدا می کنند, اما ممکن است قلب و رگ های خونی تحت تاثیر منفی قرار بگیرند, بنابراین حتماً پیش پزشک بروید.

درمان ترک لب نوزاد

بهترین و طبیعی ترین کاری که می توانید برای درمان خشکی لب های نوزاد انجام دهید, شیر مادر است.

شیر مادر را به صورت ضربه ای بر روی لب های نوزاد پخش کنید, به گونه ای که لب ها مرطوب شوند. شیر مادر باعث التیام پوست می شود و از کودک در برابر باکتری ها محافظت می کند. در برخی موارد, امکان دارد به اندازه کافی به کودک خود شیر ندهید. طبق گفته های کلینیک Mayo, بیشتر نوزادان در روز به 8 تا 12 مرتبه شیر خوردن نیاز دارند, بنابراین لازم است هر 2 تا 3 ساعت یک‌بار تغذیه شوند.

درمان ترک لب نوزاد

همچنین می توانید از لیپ بام های طبیعی و ارگانیک یا کرم بهبود زخم نوک سینه جهت آبرسانی لب های نوزاد خود استفاده کنید. یکی دیگر از روش های درمان ترک خوردن لب های نوزاد, استفاده از روغن نارگیل است. روغن نارگیل حاوی اسید لوریک می باشد, ماده ای که در شیر مادر نیز وجود دارد.

دکتر Ericka Hong, متخصص تاییدشده اطفال و عضو آکادمی اطفال آمریکا, استفاده از کرم لانولین را برای درمان ترک لب های نوزاد توصیه می کند. لانولین یک ماده مومی است که به طور طبیعی روی پشم گوسفند یافت می شود. قبل از استفاده از ماده جدید حتماً با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری کودک شما را تهدید نمی کند.

چگونه می توان از ترک خوردن لب های نوزاد جلوگیری کرد؟

همه ما می دانیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

برای اطمینان از این که دمای خانه باعث خشک شدن لب های نوزاد شما نمی شود, در زمستان از مرطوب کننده هوا استفاده کنید تا هوای خانه شما مرطوب باشد.

هنگام بیرون بردن نوزاد از خانه سعی کنید لب های او را بپوشانید, به ویژه زمانی که هوا آفتابی یا بادی است. هنگام حرکت صورت کودک خود را سمت خود نگه دارید تا باد به صورت او نخورد. همچنین می توانید صورت او را با یک پارچه یا روسری نازک و تنفس پذیر بپوشانید.

منبع: healthline

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *