نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن

نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن

نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن چگونه است؟ بیشتر نوزادان تازه متولد شده بیشتر وقت خود را در خواب می گذرانند – آنها از هر 24 ساعت حدود 16 ساعت می خوابند. آنها برنامه ریزی شده اند که در بازه های زمانی کوتاه حدود 2-3 ساعت بین تغذیه، شب و روز بخوابند.

همچنین، نوزادان تازه متولد شده نیاز به تغذیه شدن بین  هر 2-4 ساعت دارند. و آنها نیاز به توجه شما در طول شبانه روز دارند.

چند ماه اول زندگی کودک شما زمان شناخت کودک و آشنایی با نیازهای کودک برای خواب، تغذیه، بازی و آشنایی با او و نیازهایش است.

ممکن است متوجه شوید که به نظر می رسد یک روتین بسیار ساده و انعطاف پذیر هم به کودک شما و هم به خود شما کمک می کند، احساس کنترل بیشتری داشته باشید. پس نیازی نیست آن را تغییر داده و روتین سخت تری جایگزین کنید.

یک روش خوب برای درک آنچه نوزاد تازه متولد شده شما را احساس می کند و آنچه را که آنها نیاز دارند، توجه به نشانه ها و زبان بدن کودک است. پاسخ به نیازهای کودک به کودک کمک می کند تا احساس امنیت کند و روابط خوب بین شما را ایجاد می کند.

در مواجهه با خواب و تغذیه نوزاد تازه متولد شده، کلید حل مشکل، انعطاف پذیر بودن و پیروی از کودک است. کودک شما به شما اطلاع می دهد که آیا می خواهد بخوابد، غذا بخورد یا با شما تعامل داشته باشد – خوب است که با هر آنچه که در آن زمان احساس می کنید مناسب است، پیش بروید.

یک روتین ساده، تغدیه خواب و بازی و تعامل را اجرا کنید؛ این شامل موارد زیر است :

  • هنگامی که کودک از خواب بیدار می شود، به او غذا بدهید.
  • پوشک او را عوض کنید.
  • با کودک خود صحبت کنید، بازی کنید، نوازش کنید و تعامل کنید.
  • کودک خود را برای خواب پایین بگذارید.

اگر این نوع روتین را امتحان می کنید، همچنان مهم است که نشانه هایی که کودک به شما اطلاع می دهد را، ببینید.

به عنوان مثال، کودک شما ممکن است علائم خستگی را بعد از تغذیه نشان دهد. این به این معنی است که زمان خواب کودک شما فرا رسیده است، حتی اگر شما و کودک وقت زیادی برای بازی صرف نکرده باشید.

یا ممکن است بعد از بازی کودک شما علائم گرسنگی را نشان دهد. در این شرایط، فقط قبل از خواباندن کودک برای خواب، یک بار دیگر غذا به کودک بدهید. کودک شما با شکمی سیر خواب بهتری خواهد داشت.

یا ممکن است کودک شما هر از چند گاهی یک خواب اضافی و‌ طولانی تر داشته باشد. مشکلی هم نیست مگر اینکه پزشک یا و پرستار، خلاف این را به شما گفته باشند، دیگر نیازی به بیدار کردن کودک برای تغذیه نیست.

نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن
نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن

در شب، یک گزینه خوب این است که کودک را به جای بازی کردن برای خوابیدن، مستقیماً بخوابانید.

پس از پایان تغذیه و شیر خوردن کودک، ممکن است او کاملاً بیدار باشد، آماده خوابیدن یا گریه و سر و صدا باشد. قبل از اینکه از نشانه ها و برنامه های معمول او استفاده کنید، دانستن اینکه بعد چه کاری باید انجام دهید، دشوار است. قبل از اینکه تصمیم بگیرید بعد از شیر دادن چه کاری انجام دهید، مشخص کنید که کودک شما در چه وضعیتی قرار دارد و چه می خواهد.

نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن

این موضوع، چیزی است که همیشه فکر مادران را به خود مشغول می کند. مادران مطمئن نیستند که آیا خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن صحیح است یا خیر؛ و اینکه با چه روشی باید کودک را بعد از شیر خوردن، خواباند. 

خواباندن نوزاد به روی شکم، بعد از شیر خوردن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چون احتمال سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در حالتی که روی شکم قرار گرفته است، بالا می‌رود. به طور کلی تا وقتی نوزاد توانایی غلت زدن و چرخیدن ندارد، نباید او به شکم بخوابد چون ممکن است سریعاً، موجب خفگی او شود. اگر فکر می‌کنید خواباندن نوزاد روی شکم موجب آرام شدن درد شکم و  کولیک و نفخ در او می‌شود، توجه داشته باشید، همانطور که پیش تر گفته شد، این کار بسیار خطرناک است. بهترین کار این است که بعد از اینکه نوزاد شیر خورد او را به حالت عمودی نگهدارید تا زمانی که آروغ بزند، بعد او را به پشت بخوابانید.

بسیاری از اوقات، نوزادان مقداری هوا را همراه با شیر مادر یا شیرخشک خود مصرف می کنند. این هوای بلعیده شده می تواند باعث درد و گرفتگی شود. کودک باید آروغ بزند تا این هوا خارج شود. این کار را با قرار دادن او بر روی شانه خود و مالش آرام یا ضربه زدن به پشت او انجام دهید. گزینه دیگر این است که او را در دامان خود بنشانید، به او تکیه دهید و در حالی که مطمئن هستید سرش را نگه داشته اید، به پشت او آرام ضربه بزنید تا آروغ بزند.

بعد از غذا خوردن، کودک شما ممکن است ادرار یا مدفوع کند. حتی اگر قبل از شیر دادن به کودک، پوشک او را عوض کرده اید، بعد از غذا خوردن او را بررسی کنید، به خصوص اگر سر و صدا دارد یا گریه می کند یا اینکه قصد دارید او را به زودی بخوابانید.

نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن
نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن

نوزادان اغلب پس از غذا خوردن به خواب می روند، بنابراین کودک شما ممکن است خواب آلود باشد اما کاملاً خوابیده نیست. بعضی اوقات بیرون آوردن سینه یا بطری از دهان او را از حالت نیمه خواب خارج کرده و باعث می شود گریه کند. او را بغل بگیرید و برای آرام شدن با او راه بروید. کودک خود را در حالی که خواب آلود است اما هنوز بیدار است، در گهواره خود قرار دهید. می توانید به پشت او را مالش دهید یا لحظه ای نزدیک بمانید، اما او را تشویق کنید که خودش بخوابد. اگر به تازگی با یک تغذیه شبانه کار خود را تمام می کنید، سعی کنید محیط را آرام نگه دارید و از تحریک کودک خود با مناظر یا صدا جلوگیری کنید. این به او کمک می کند تا در حالت خواب آلوده قرار بگیرد، که باعث می شود خواب راحت تر شود.

دیگر حالت ها برای خواباندن نوزاد

می‌توانید به نوزاد کمک کنید تا کم کم عادت کند در جهات مختلف بخوابد. استخوان جمجمه نرم است و اگر همیشه نوزاد به یک طرف بخوابد، بعد از مدتی عضلات به همان حالت عادت کرده و حالت شل و سفت پیدا می‌کند. خواباندن نوزاد به جهات مختلف خوب است اما این به آن معنا نیست که با خواباندن نوزاد در جهات مختلف می‌توان به سر بچه شکل داد.

گزینه‌های زیادی برای خواب نوزاد وجود دارد اما اول از همه باید بدانید که به هیچ عنوان او را در رختخواب خود تنها، نخوابانید. قرار دادن نوزاد در رختخواب خود خطر سندروم مرگ ناگهانی را در پی دارد. در ضمن بهتر است اتاق را با نور کم روشن نگهدارید تا زمانی که برای شیر دادن به نوزاد بیدار می‌شوید، خطری شما و نوزاد را تهدید نکند.

خوابیدن نوزاد حین شیردهی

نوزادان غالبا بعد از احساس رضایت از تغذیه خوب، در بغل مادر به خواب می‌روند. اگر فکر می‌کنید نوزاد قبل از اینکه شیر خوردنش تمام شود، به خواب رفته چند نکته را امتحان کنید:

پشت نوزاد را مالش دهید.پاهایش را تکان دهید.سعی کنید پوشک نوزاد را عوض کنید.

هرچه نوزاد بزرگتر می‌شود متخصصان توصیه می‌کنند به هیچ عنوان از شیردهی برای خواباندن نوزاد استفاده نکنید. انجام این کار به طور مرتب ممکن است نوزاد شما را از یادگیری نحوه خوابیدن به تنهایی، باز دارد. اگر نوزاد بیمار باشد می‌توانید برای آرام کردن او، شیردهی را انجام دهید اما سعی کنید این مسئله را برای نوزاد تبدیل به، عادت نکنید. اگر نوزاد در خوابیدن مشکل دارد می تواند از پستانک کمک بگیرید.

نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن
نحوه خواباندن نوزاد بعد از شیر خوردن

در دو ماه اول نوزاد شما در طول روز و شب می‌خوابد. بعد از مدتی ممکن است نوزاد به طور منظم در شب بخوابد. شما می‌توانید به نوزاد خود کمک کنید تا تفاوت روز و شب را بیاموزد. او را در معرض سر و صدای روز قرار دهید. خانه را روشن نگهدارید. سپس در آخرین شیردهی نوزاد در شب و در طول شب چراغ‌ها را کم کنید و سعی کنید با او گپ نزنید. تغییرات ناخوشایند را در شب نیز به حداقل کاهش دهید.

نکاتی در مورد نحوه خواباندن نوزاد

محیط زیست – کلیدی برای حل و فصل مسالمت آمیز بعد از غذای شب، محیط زیست است. محیط تغذیه شبانه باید تا حد ممکن تاریک و آرام باشد تا کودک شما فقط به اندازه کافی برای تغذیه بیدار شود و سپس آرام باشد و دوباره بخوابد.

از چراغ شب استفاده نکنید.

چراغ عبور را در خارج از اتاق قرار دهید تا بتوانید ببینید چه کاری انجام می دهید اما تا آنجا که ممکن است کودک خود را در معرض نورهای شدید قرار ندهید.

کودک خود را از فضای خواب خارج نکنید

فعل و انفعالات همه تعاملات را از ساعت 6 عصر تا 6 صبح بی صدا نگه دارید. با کودک خود بیش از حد تماس چشمی برقرار نکنید، با او بازی نکنید یا او را تحریک نکنید. هر چقدر تحریک این لبخند یا صدای خنده بچه کوچولو وسوسه انگیز باشد، سعی کنید در برابر آن مقاومت کنید. شما می خواهید کودک شما فکر کند که در شب همه چیز بسیار کسل کننده است و ارزش آن را ندارد که بیدار شود.

سعی کنید برای شیردهی بیدار باشید. کودک خود را به حالت نشسته روی صندلی یا حداقل نشسته در رختخواب تغذیه کنید. به این ترتیب تا آنجا که ممکن است بیدار باشید و از میزان تغذیه کودک خود آگاه باشید. اگر در وسط شیردهی بخوابد کمی با بیدار کردنش او را به خوردن غذا خوب ترغیب کنید.

پس از غذا و مدت کوتاهی آروغ، کودک خود را بپیچید و پایین بگذارید. اگر او راضی نیست که بلافاصله بخوابد، دست خود را روی او نگه دارید تا وقتی که به خواب رود. فشار عمیق به آرامش او کمک می کند. به جای اینکه کودک خود را بلند کنید، بگذارید کمی با شما تکان بخورد یا او را در آغوش بگیرید.

منبع: babysense، raisingchildren و hellomotherhood

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *