محافظت از نوزادان در برابر گرما

محافظت از نوزادان در برابر گرما

محافظت از نوزادان در برابر گرما : برای تابستان آماده شده اید، اما مطمئن نیستید که کوچولوی شما بتواند گرما را تحمل کند؟ با مراقبت و احتیاط های لازم شما و کودکتان می توانید خارج از منزل در گرما لذت ببرید.

با فرا رسیدن تابستان و آغاز گرما، احتمالاً برنامه ریزی شما شامل تفریحاتی مثل سفر به ساحل، مهمانی های باربیکیو در حیاط خلوت و استفاده از زمین های بازی می باشد. اما تابش آفتاب دمای هوا را افزایش  می دهد، و باعث می شود شما نگران این مسئله باشید که آیا هوا برای نوزادتان در خارج از منزل گرم است.

بر اساس نتایج اعلام شده توسط آکادمی اطفال در آمریکا(AAP)، دمای خاصی برای کودکان در خارج از منزل وجود ندارد. مهم ترین مسئله این است که زمان بیرون بودن کودکان در داغ ترین ساعات روز محدود شده و محافظت لازم برای آنها در نظر گرفته شود، تا از آفتاب تابستان لذت ببرند.در این مقاله چند نکته کلیدی برای ایمنی کودکتان خارج از منزل در هوای گرم به شما معرفی می کنیم.

محدود کردن ساعت های داغ آفتابی جهت محافظت از نوزادان در برابر گرما

AAP توصیه می کند هنگام برنامه ریزی برای فعالیت های روزانه،  سعی کنید خروج از منزل را بین ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر یعنی در زمانی که خورشید گرمتر می تابد، محدود کنید. این قانون مخصوص نوزادان می باشد چرا که توانایی عرق کردن در آنها ضعیف است (بدن انسان با روش های طبیعی گرما را درون خود حفظ می کند).با توجه به این مسئله که زمان اعلام شده شامل بخش بزرگی از روز می شود، اگر در این ساعت ها از منزل خارج می شوید،در سایه مانده و اقداماتی را برای خنک نگه داشتن و محافظت در برابر اشعه های مضر در نظر بگیرید.

آیا نوزاد شما تا بحال در برابر گرما نبوده؟

اگر  نوزاد شما تا کنون با گرمای خارج از منزل مواجه نشده است، هنگام خروج او از منزل باید مواردی را قدم به قدم برای  معرفی محیط بیرون رعایت کنید ( برای کوچولوی شما،  سازگاری با گرمای خارج از منزل می تواند تا ۱۴ روز طول بکشد).

محافظت از نوزادان در برابر گرما

محافظت از نوزادان در برابر گرما

برای شروع، زمان کوتاهی نوزاد را از منزل خارج کرده و در طییک دوره ۱۰ تا ۱۴ روزه، این زمان را به تدریج افزایش دهید، در آب و هوای بسیار گرم  هر ۱۵ الی ۳۰ دقیقه برای ماندن خارج از منزل وقفه ایجاد کنید.کارشناسان توصیه می کنند در دمای بالای 32 درجه سانتی گراد بسیار محتاطانه عمل کنید (یا زمانی که رطوبت هوا بیشتر از 70 درصد باشد). هنگام خارج کردن نوزاد از منزل در دمای بالای 37 درجه حتماً اقدامات امنیتی جدیدی را در نظر داشته باشید، زیرا  به صورت بالقوه برای نوزاد خطرناک می باشد.

اگر هنوز در مورد ایمنی نوزاد خود در هوای گرم نمی توانید اطمینان حاصل کنید، از ذهنیت مادرانه خود استفاده کنید.اگر شما احساس گرما، عرق کردن و یا هر ناراحتی به علت گرما دارید، کودک شما نیست تمام این موارد را دارد…  بهتر است یک تهویه مطبوع کوچک را در نظر بگیرید. اما اگر شما در هوای خارج از منزل احساس راحتی دارید، نوزاد شما نیز همین حس را خواهد داشت، به خصوص که  نوزادان چندان فعالیتی ندارند.

محافظت از نوزادان در برابر گرما در حین حرکت آن ها

اگر شما از صندلی ماشین یا کالسکه استفاده می کنید،نوعی را انتخاب کنید که دارای یک سایه بان بزرگ باشد. وسایلی که برای گسترش دادن سایه  طراحی شده اند نیز می توانند به شما کمک کنند.

برای ایجاد سایه از  پوشاندن صندلی ماشین یا کالسکه با پتو خودداری کنید، حتی در زمانی که جنس آن از پارچه های قابل تنفس باشد،زیرا این کار می تواند باعث خفگی شود،احتمال ضعیف شدن گردش خون نوزاد را افزایش دهد،و همچنین در صورت بروز مشکل برای کودک، شما او را نمی بینید.

جهت محافظ از نوزادان در برابر گرما با پوشاندن نوزاد لباس مناسب در برابر خورشید

درروزهای بسیارگرم، از پوشاندن نوزاد با لباس های اضافه و یاد پتو های نازک به خصوص در داخل ماشین خودداری کنید. تا زمانی که شما بتوانید کودک را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید، لباس های رنگی، کوتاه و آستین کوتاه برای نوزادان می توانند بهترین انتخاب باشند.برای محافظت بیشتر از صورت و گردن نوزاد، او را با یک کلاه لبه دار بپوشانید.این کار به ویژه برای نوزادان کوچک که موی کمی دارند، بسیار ضروری محسوب می شود.

محافظت از نوزادان در برابر گرما

محافظت از نوزادان در برابر گرما

اگر سن نوزاد شما کمتر از ۶ ماه است و نمی توانید از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید خودداری کنید، او را با یک شلوار و بلوز آستین بلند سبک بپوشانید.برای نوزادان بزرگتر از شش ماه،تیشرت و شلوار نخی بهترین گزینه محسوب می شود. برای محافظت بیشتر در برابر اشعهUV لباسی با بافت متراکم انتخاب کنید.

جهت محافظت از نوزادان در برابر گرما قوانین استفاده از ضد آفتاب را دنبال کنید

حفاظت از پوست نوزاد شما به اندازه احساس راحتی او در گرما، اهمیت دارد. به هرحال، فقط ۱۵ دقیقه طول می کشد تا خورشید به پوست محافظت نشده آسیب برساند. اگر کودک شما کمتر از ۶ ماه سن دارد و سایه مناسب یا لباس محافظ در دسترس ندارید، مقدار کمی از ضدآفتاب هایی با SPF ‏30 الی 50 روی پوست او بمالید، به ویژه در نواحی مثل بینی، گونه ها و گوش ها.

از محصولات فاقد مواد شیمیایی و حاوی اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم استفاده کنید.این مواد معدنی به جای جذب بالا روی لایه خارجی باقی مانده و برای پوست های حساس در مناسب می باشند.

محافظت از نوزادان در برابر گرما

محافظت از نوزادان در برابر گرما

۳۰ دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ضد آفتاب را دو مرتبه استفاده کنید. برای محافظت بهتر،قبل از اینکه در محیط خارج از منزل قرار بگیرید پوست را آبا ضد آفتاب حداقل SPF 30  بپوشانید،و هردو ساعت آن را تجدید کنید. حتی در طول روز های بارانی، خورشید می تواند مضرات بیشتری به پوست وارد کند.

محافظت ویژه برای چشمان نوزاد در برابر گرما

آیا نوزاد شما تحرک بالایی دارد؟برای استفاده از کرم ضد آفتاب زمانی که او آرام است را انتخاب کنید و یا از یک نفر بخواهید تا حواس او را با یک اسباب بازی پرت کند.اگر نوزاد شما با دست هایش کرم را از روی پوست به سمت چشمانش می مالد، اطراف چشم و کف دستان او را با یک پارچه مرطوب  خنک کنید.

تشخیص نشانه های گرمازدگی در نوزادان – محافظت از نوزادان در برابر گرما

تا زمانی که کودک شما نمی تواند بگوید که احساس ناراحتی می کند، چک کردن نشانه های گرمازدگی توسط شما اهمیت بالایی دارد.علائم هشدار دهنده می توانند شامل داغ شدن پوست (بیشتر از میزانی که در مواقع معمول سطح شکم کودک گرم می باشد)، تشنگی بیش از حد،عرق کردن زیاد به طور ناگهانی، حالت خستگی یا ضعف و فقدان انرژی عمومی باشند.اگر حالت خستگی نوزاد به علت نزدیک شدن زمان خواب او و یا داشتن یک روز پرتحرک نباشد،غریزه شما متوجه عادی نبودن وضعیت خواهد شد.

اگر فکر می کنید که نوزاد شما در برابر گرما دارد رنج می کشد، بلافاصله او را به یک مکان خنک برده و برای کمک به خنک شدن سریع تر بدن لباس های او را در بیاورید. بدن او را  با اسفنج مرطوب خنک تمیز کنید ( دمای آب استفاده شده نباید موجب لرز شود). به نوزادان بزرگتر آب بنوشانید،یا به نوزادان زیر شش ماه شیریا شیر خشک بنوشانید. اگر علائم ادامه یافت و یا شدیدتر بود، حتماً به متخصص اطفال مراجعه کنید.

پیشگیری از ابتلا به کم آبی در نوزادن در گرما

همانطور که شما در روز های گرم با خود باطری آب حمل می کنید، برای نوزاد نیز این امکان را باید در نظر بگیرید.نوزادان زیر شش ماه که توان نوشیدن آب را ندارند، باید به طور مرتب از شیر مادر یا شیر خشک استفاده کنند، اما در استفاده از آن ها زیاده روی نکنید.اگر اقلیمی که در آن زندگی می کنید گرم است و فکر می کنید نوزاد شما به مایعات بیشتری نیاز دارد، با پزشک متخصص اطفال برای پیدا کردن راه حل مناسب صحبت کنید.نوزادان بزرگتر می توانند تا یک بطری معمولی آب را در طول روز بنوشند.

محافظت از نوزادان در برابر گرما

محافظت از نوزادان در برابر گرما

آسان ترین روش برای اینکه متوجه شوید آیا نوزاد شما دچار کم آبی شده است یا خیر، این است که بررسی کنید چند بار پوشک خود را خیس کرده است (درست مثل زمانی که تازه متولد شده بود).اگر در یک روز کمتر از ۶ پوشک را عوض می کنید، نوزاد به مایعات بیشتری نیاز دارد.علائم دیگری که قابل بررسی هستند شامل  موارد زیر می شوند:

  • خشک شدن دهان و چسبندگی آن
  • کم شدن اشک ها در زمان گریه
  • کم انرژی بودن و بی حالی

بهترین کار این است که در زمان مشاهده این علائم با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید تا در صورت نیاز به موقع نوزاد را برای چکاپ نزد پزشک ببرید.اگر علائم شدید از دست رفتن آب بدن (مثل قرمز شدن قسمت نرم در سر نوزاد) و موارد مربوط به آن را مشاهده کردید، باید به سرعت نوزاد را به خدمات پزشکی برسانید.

امنیت در خودرو

سیستم تهویه مطبوع  خودرو  یک راه حل خوب برای فرار از گرما است، اما هیچگاه نوزاد را درون خودرو  تنها نگذارید، حتی برای یک وقفه کوچک مثل خرید از سوپرمارکت.با نور متعادل خورشید، داخل خودرو می تواند به اندازه یک اجاق گاز گرم شود،

دمای درون خودرو در عرض 10 دقیقه می تواند تا ۲۰ درجه افزایش یابد. با توجه به اینکه دمای بدن نوزادان ۵ برابر سریعتر از شما تغییر می کند این مسئله می تواند به شدت برای آنها  خطرناک باشد. حتی در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد، دمای داخل خودرو می تواند تا ۴۳ درجه سانتی گراد برسد.از سال ۱۹۹۸ تا کنون بیش از ۳۰ درصد مرگ و میرهای درون خودرو به علت گرما مربوط به نوزادان زیر یک سال بوده است.فقط در سال ۲۰۱۳، ۴۴ کودک آمریکایی به علت تنها ماندن در خودرو از گرما فوت کرده اند. بنابراین در صورت خروج از خودرو همیشه کودک خود را به همراه ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *