مهارت های پرستار سالمند

مهارت های پرستار سالمند

مهارت های پرستار سالمند کدام ها هستند؟ و چرا مهم هستند؟ پرستاری از سالمندان صبر و تلاش زیادی را می طلبد. پرستار سالمندان باید با مشکلات سلامتی سالمندان آشنایی داشته باشد و مهارت های خود را بهبود بخشد. آگاهی از نیازهای مرتبط با سلامتی سالمندان می تواند میزان بستری شدن در بیمارستان را کاهش دهد و کیفیت زندگی و استقلال آن ها را افزایش دهد.

برای این که بتوانید از سالمندان به خوبی مراقبت کنید، باید تغییرات فیزیولوژیکی افراد در سنین بالا و همچنین تفاوت بین تغییرات طبیعی مرتبط با افزایش سن و تغییرات سلامتی ناشی از بیماری ها و تغییرات اجتماعی را درک کنید.

داشتن مهارت های اولیه پرستاری برای مراقبت از همه بیماران از اهمیت بسیاری برخوردار است. پرستاری از سالمندان نیز از این قائله مستثنی نیست. پرستار سالمندان باید به مهارت های لازم جهت رفع نیازهای سالمندان آشنایی داشته باشد. در این مقاله، شما را با این مهارت ها آشنا می کنیم.

درک روند پیری یکی از مهارت های پرستار سالمند

با افزایش سن تغییرات قابل توجهی در بدن ما رخ می دهند. پرستار سالمندان باید با روند پیشرفت بیماری ها و فرآیند پیری آشنایی داشته باشد. او باید بداند که داروها چگونه بر پیری بدن و مغز اثر می گذارند.

ارتباط

درمان بیماران سالمند، به خصوص آن هایی که مشکلات جدی دارند، به همکاری یک تیم بین رشته ای از متخصصان مراقبت های بهداشتی، از جمله مددکاران اجتماعی، پزشکان و متخصصان پرستاری از سالمندان نیاز دارد. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، پرستار سالمندان باید ایده ها و مشاهدات خود را بدون از قلم انداختن جزئیات به همکاران خود انتقال دهد. همچنین پرستاران باید بتوانند با بیماران و خانواده آن ها ارتباط موثری برقرار کنند تا از اجرای درست برنامه های مراقبتی مطمئن شوند.

پرستار سالمندان باید به زبان بدن مانند حالات چهره، وضعیت جسمانی، تماس چشمی و حرکات بدن تسلط داشته باشند. ناتوانی در تشخیص نشانه های غیرکلامی، ارتباط بین پرستار و سالمند را مختل می کند.

مهارت های ارتباطی قوی به شما به عنوان یک پرستار سالمند این امکان را می دهد که نیازها و خواسته های بیمار را به درستی درک کنید و در طول درمان از بیمار حمایت کنید.

مهارت های پرستار سالمند

مهارت های پرستار سالمند

صبر و همدلی

سالمندان بیمار اغلب با بیماری هایی مانند آلزایمر، آرتریت یا دیابت دست و پنجه نرم می کنند و ممکن است نیاز باشد تا به مراکز درمانی مراجعه کنند و درمان های لازم را دریافت کنند. معمولاً برای این که مراقبت های پزشکیِ بیماری های مزمن به نتیجه برسند، باید به طور مداوم به آن ها پایبند بود. پرستاران باید با صبر و بردباری برای بیماران خود الگوهای مراقبتی در نظر بگیرند و به آن ها کمک کنند که به برنامه های درمانی طولانی مدت تجویزشده پایبند بمانند.

نکته دیگری که به آن باید توجه داشت این است که با بالا رفتن سن، سرعت انجام فعالیت هایی مانند تفکر، حرکت و غذا خوردن کاهش پیدا می کند. بیماران سالمند از بیماری های متعددی رنج می برند و علائم مختلفی را تجربه می کنند که می تواند باعث بدخلقی و سخت گیری آن ها شود. پرستاران باید احساس سالمندان را درک کنند و خود را جای آن ها بگذارند. همچنین پرستاران باید از سالمندان حمایت عاطفی کنند تا احساس نکنند که باری بر دوش دیگران هستند، به درد و دل های آن ها گوش کنند و با احترام رفتار کنند. چنین رفتارهایی به صبر و بردباری بسیاری نیاز دارند.

بیماران سالمند ممکن است برای فعالیت های روزمره زندگی از جمله بلند شدن از تخت یا صندلی، غذا خوردن، لباس پوشیدن یا رفتن به دستشویی به کمک نیاز داشته باشند. در برخی موارد، ممکن است بیماران نتوانند بدون مداخله پزشکی به زندگی روزمره خود رسیدگی کنند؛ بنابراین، پرستار سالمندان باید در مدیریت تجهیزات پزشکی مانند بالابر، لوله تغذیه و دیگر وسایل کمکی مهارت داشته باشد.

مهارت های پرستار سالمندارزیابی پوست یکی دیگر از مهارت های پرستار سالمند

پوست به دلیل از دست دادن خاصیت ارتجاعی و تورژسانس دچار چین و چروک می شود. با افزایش سن، پوست به تدریج نازک می شود و تراکم خود را از دست می دهد؛ بنابراین، بیشتر مستعد کبودی و پارگی می شود. وجود هر گونه ضایعات پوستی و خال روی پوست سالمند را بررسی کنید. هنگام بررسی خال ها، به شکل آن ها توجه کنید. از بیمار بپرسید که آیا خال ها بزرگتر شده اند یا تغییر رنگ داده اند. به خاطر داشته باشید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، تغییرات مرتبط با افزایش سن را تشدید می کند و ممکن است به سرطان پوست از جمله ملانوما منجر شود.

بررسی زخم فشاری

زخم های فشاری بیشتر در استخوان خاجی (ساکروم)، پاشنه پا و تروکانتر (دو برجستگی استخوانی در قسمت های بالایی استخوان ران) دیده می شوند. اکثر متخصصان معتقدند که زخم های فشاری قابل پیشگیری هستند و عمدتاً از کاهش تحرک و فعالیت، دریافت کالری ناکافی و بی اختیاری ناشی می شوند. پزشکان باید به سرعت بیماران در معرض خطر را شناسایی کنند و اقدامات پیشگیرانه را دنبال کنند.

ارزیابی مو

با افزایش سن، تولید ملاتونین کاهش پیدا می کند و به همین دلیل مو براقیت خود را از دست می دهد و سفید می شود. مو نازک نیز می شود، به طوری که بسیاری از سالمندان به طور کلی موهای خود را از دست می دهند. برخی از مردان از نظر ژنتیکی مستعد طاسی هستند و ممکن است در سنین پایین تر نیز ریزش مو را تجربه کنند.

ارزیابی ناخن ها از مهارت های پرستار سالمند

صرف نظر از سن بیمار، سطح ناخن ها معمولاً صاف یا کمی خمیده هستند. به رنگ، اندازه و تمیزی ناخن ها توجه کنید. موارد غیرطبیعی را مورد بررسی قرار دهید. به عنوان مثال، چماقی شدن ناخن ها ممکن است نشان دهنده یک اختلال قلبی یا ریوی باشد. فرورفتگی های سطح ناخن ممکن است حاکی از بیماری عروق محیطی، نارسایی شریانی یا دیابت باشند. شکنندگی ممکن است ناشی از کمبودهای تغذیه ای باشد، در حالی که ناخن های زرد و قهوه ای ممکن است نشان دهنده عفونت قارچی باشند.

سر، گردن و صورت

هدف اصلی جمجمه محافظت از مغز و سایر اندام های حسی در برابر آسیب مستقیم است. به اندازه و شکل کلی سر بیمار توجه کنید؛ آیا با اندازه بدن تناسب دارد؟

سر بروی هفت مهره انعطاف پذیر گردن قرار دارد. گردن حداکثر تحرک را به سر می دهد. محدوده حرکت محدود (ROM) مانند آرتریت یا ضعف عضلانی می تواند باعث درد و ناراحتی در سالمندان شود. نسبت به ROM گردن، درد، سرگیجه یا حرکات تکان دهنده یا غیرطبیعی هوشیار باشید. همه این ها ممکن است نشان دهنده مشکلات سلامتی مانند شکستگی مهره ها، بیماری پارکینسون، حمله ایسکمی گذرا یا سکته مغزی باشند.

ارزیابی چهره

هر فرد ویژگی های منحصربه‌فرد خود را دارد؛ با این حال، عوامل محیطی، نژادی، ژنتیکی، عاطفی و تغذیه ای به شدت بر ظاهر و عملکرد صورت تاثیر می گذارند. به تقارن چشم ها، ابروها، بینی و دهان بیمار توجه کنید. نامتقارن بودن اعضای صورت نشان دهنده سکته مغزی است.

کاهش خاصیت ارتجاعی، از بین رفتن چربی زیرجلدی و کاهش رطوبت ناشی از افزایش سن، خشکی، اُفتادگی، شل شدگی و چین چروک پوست صورت را به همراه دارند؛ بنابراین، سعی کنید به پوست صورت توجه داشته باشید.

مهارت های پرستار سالمندارزیابی بینایی یا شنوایی از مهارت های پرستار سالمند

با افزایش سن ممکن است بینایی افراد بدتر شود و به تغییر شکل چشم (پیرچشمی)، آب مروارید و گلوکوم منجر شود. به دلیل تغییرات ساختاری چشم، ممکن است سالمندان نسبت به تابش نور حساس تر باشند؛ در نتیجه، این امکان وجود دارد که سطوح براق باعث زمین خوردن و آسیب دیدگی سالمندان شود. معاینه سالانه چشم را فراموش نکنید.

کاهش شنوایی در سالمندان شایع است و معمولاً هر دو گوش را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور کلی، افراد مسن در شنیدن صداهای با فرکانس بالا مانند حروف بی صدا، بیشتر از صداهای با فرکانس پایین مانند حروف صدادار مشکل دارند. در صورت هر گونه مشکل شنوایی در سالمندان، از یک متخصص شنوایی سنجی کمک بگیرید.

سیستم اسکلتی عضلانی و وضعیت عملکردی

به اختلالاتی نظیر از دست دادن تعادل، اختلالات راه رفتن، ناهنجاری های جسمانی یا ناتوانی در بلند شدن و ایستادن در سالمندان توجه کنید.

آتروفی، لرزش و حرکات غیر ارادی را مورد بررسی قرار دهید.

کاهش خطر زمین خوردن با مهارت های پرستار سالمند

مشکلاتی نظیر پوکی استخوان می تواند خطر زمین خوردن را در سالمندان افزایش دهد. زمین خوردن ممکن است به آسیب های جدی مانند کاهش عملکرد، شکستگی و گاهی اوقات مرگ منجر شود؛ بنابراین، سعی کنید از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنید.

امیدواریم توانسته باشیم در این نوشته شما را با مهارت های پرستار سالمند آشنا کنیم. اگر شما مهارت دیگری می شناسید که در این لیست به آن اشاره نشده است می توانید در بخش نظرات این پست با ما در میان بگذارید.

منابع: regiscollege، onwardhealthcare، rn و myamericannurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *