9 روش برای کاهش عصبانیت سالمندان مبتلا به زوال عقل

کاهش عصبانیت سالمندان|کاهش خشم سالمندان مبتلا به زوال عقل

9 روش برای کاهش عصبانیت سالمندان مبتلا به زوال عقل

سالمندانی که مبتلا به زوال عقل هستند ممکن است به آسانی دچار نا امیدی و استرس بشوند. حتی گاهی ممکن از افتادن یک کلاه به شدت عصبانی شوند. بیشتر شبیه به این است که در یک نقطه دچار نا امیدی شده و ناگهان این نا امیدی به خشم تبدیل شود.برای کاهش خشم و استرس در مراقبت از سالمندان نکته مهم این است که به احساسات روزانه آنها نسبت به مسایل روزانه به حد کافی توجه کنید.

ما به شما 9 روش معرفی می کنیم تا بتوانید آسان تر در کنترل و مهار خشم این سالمندان موفق شوید.

چرا در سالمندان مبتلا به زوال عقل خشم و عصبانیت شدید رخ می دهد؟

هنگامی که یک شخص مبتلا به زوال عقل می باشد, توانایی آنها در عملکرد مناسب در مورد اتفاقات اطرافشان از بین می رود. یک مثال ساده را در نظر بگیرید, مسواک زدن. این کار ساده برای یک سالمند زوال عقل می تواند به شدت مشکل باشد تا مراحل آن را به یاد بیاورد. روند آن را اگر بخواهیم بررسی کنیم به این شرح است:

  • وارد شدن به سرویس بهداشتی که مسواک ها در آنجا قرار دارند
  • پیدا کردن کلید روشن کردن چراغ
  • پیدا کردن محل مسواک ها
  • پیدا کردن خمیر دندان
  • ریختن خمیر دندان کافی روی مسواک
  • برگرداندن خمیر دندان به محل قبلی
  • قراردادن مسواک در دهان به حالتی که هنوز خمیر دندان روی آن باقی مانده باشد
  • چرخاندن آب در دهان بدون قورت دادن و خارج کردن کف و آب از دهان

اگر یکبار یکی از این مراحل را فراموش کنیم, دیگر مسواک زدن یک امر ساده به شمار نمی آید. باید بدانیم فرد مبتلا به زوال عقل معمولا مراحل کوچک انجام کارها را فراموش می کند. به همین علت دچار یاس و نا امیدی می شوند.

هنگامی که انجام دادن کوچک ترین کارهای روزمره سخت شود بروز این احساسات کاملا طبیعی است. هنگامی که فرد احتیاج به همکاری و راهنمایی جهت انجام کارهای ساده دارد, این مساله می تواند باعث ابراز خشم های ناگهانی و شدید بشود.

به طور مثال حتی وقتی خود شما یک روز خوب و موفق داشته اید و یک نفر با سوالات بسیار ساده و ابتدایی به سراغتان می آید, ممکن است عصبانی شوید. این موارد به طرز گسترده ای برای سالمندان مبتلا به زوال عقل اتفاق می افتد. زیرا دنیای آنها بسیار پیچیده و گیج کننده است و شرایط را برایشان دشوار می سازد. پس احساس نا امیدی و بروز خشم از جانب این سالمندان طبیعی محسوب می شود.

 

 کاهش خشم سالمندان مبتلا به زوال عقل||کاهش عصبانیت سالمندان مبتلا به زوال عقل1- جهت کاهش عصبانیت سالمندان مبتلا به زوال عقل محدودیت های آنها را بپذیرید

از فشار آوردن به آنها برای انجام کارهای روزانه و توقع بالا بپرهیزید.آنها بخاطر تبل بودن یا لجبازی با شما کند نیستند. باید بپذیرید که توانایی به یاد آوردن ترتیب ساده ترین کارها در ذهن آنها از بین رفته است. دانش و توانایی ها قبلی را به خاطر نمی آورند و برای اغلب کارها نیاز به کمک و راهنمایی دارند. شما باید با میزان توانایی هایشان کنار بیایید.

2- جهت کاهش عصبانیت سالمندان مبتلا به زوال عقل تصمیمات پیچیده را کاهش دهید

تصمیم گرفتن برای تمام موارد روزمره ضروری نیست. باید اجازه دهید تصمیماتی که در توانشان هست را خودشان اتخاذ کنند.

هدف این نیست که اجازه تصمیم گرفتن را از آنها سلب کنید. بلکه باید تصمیم گرفتن را برایشان ساده تر کنید و آنها را در موقعیت های پیچیده قرار ندهید.

به طور مثال هنگام لباس عوض کردن, آیتم های مناسب را به آنها نشان دهید اما بین آنها برای دو مورد کمی نظر بدهید. برای مثال: این بلوزهای زرد و قرمز به نظرت بهتر نیستند؟  در این حالت آنها کاملا پروسه تصمیم گیری را خودشان انجام می دهند اما نیاز نیست به تعداد زیادی فکر کنند و بین دو مورد تصمیم می گیرند. یا به طور مثال برای ناهار شما می توانید سوپ جو یا ماکارونی را نظر خواهی کنید. تصمیم گرفتن بین دو نوع غذا به مراتب ساده تر ازین سوال است که برای ناهار چی درست کنیم.

ما با سرعت معمولی اغلب کارهایمان را انجام می دهیم زیرا مغز ما توانایی کامل در انجام مراحل را دارد و در صورت لزوم می توانیم به اعمال و حرکاتمان سرعت ببخشیم.

زمانی که فرد مبتلا به زوال عقل می باشد, پروسه ذهنی آنها به طرز آشکاری بسیار کند عمل میکند. به همین علت است که سالمند شما زمان بیشتری را باید صرف فکر برای انجام کار یا صحبت کردن بکند.کاهش استرس و ایجاد احساس موفقیت نکته مهمی است که نباید از یاد ببرید. در انجام کارهای روزانه به آنها حس شتاب و عجله القا نکنید. فشار روانی ایجاد نکنید و اجازه دهید با توانایی خودشان هرچند کند امور را انجام بدهند.

4-جهت کاهش عصبانیت سالمندان مبتلا به زوال عقل محیط را آرام و ساکت نگه دارید

پر سروصدا بودن و محیط پر تنش می تواند فکر کردن و تمرکز را برای آنها بسیار دشوار سازد. به خصوص زمانی که در حال انجام کاری هستند.حتی یک فرد معمولی هنگامی که در یک محل نا آشنا رانندگی می کند به طور ناخودآگاه صدای رادیو یا پخش ماشین را کم می کند تا بتواند تمرکز بیشتری داشته باشد. همانطور که دانش آموزان و دانشجویان معمولا اماکن ساکت مانند کتابخانه را برای بهتر درس خواندن ترجیح می دهند.

برای یک فرد مبتلا به آلزایمر یا زوال عقل در حالت عادی هم کارها مشکل است و پریشان می شوند, حالا اگر محیط اطرافشان نیز شلوغ و پر سروصدا باشد فشار و استرس را چند برابر حس می کنند.

9روش برای کاهش خشم سالمندان مبتلا به زوال عقل

کاهش خشم سالمندان مبتلا به زوال عقل

5-محترمانه برخورد کنید

هرکسی با هر میزان توانایی لیاقت برخورد محترمانه از جانب سایرین دارد.افراد مبتلا به زوال عقل نیز مستثنی نیستند. حتی اگر آنها برای کوچکترین موارد روزانه دچار اشتباه می شوند, راه های زیادی برای کمک به آنها همراه با احترام وجود دارد.

بهترین راه ایجاد حق انتخاب های ساده برای آنها است. همانند مثال بلوز زرد یا قرمز که پیش تر ذکر شد. در این حالت شما دستور نمی دهید و آنها را مجبور به پیروی از خودتان نمی کنید. شما در واقع به سالمندتان کمک می کنید تا راحت ترفکر کند و تصمیم بگیرد.

6-بر طبق یک برنامه پیش بروید

برنامه روزانه مشخص پیچیدگی را کاهش داده و کمتر آنها را دچار چالش فکر کردن و تصمیم گیری می کند. به طور مثال اگه ساعت صرف صبحانه هر روز حدود 8 باشد, آنها ناخوآگاه می دانند کمی بعد از بیدار شدن و مسواک زدن طبق زمان هر روز صبحانه می خورند.

برنامه روزانه پایداری داشته باشید. برنامه را طبق روال همیشگی پیش ببرید تا از ایجاد حاشیه و استرس جلوگیری کنید.تمام لوازم را در جای ثابت و همیشگی قرار دهید تا فعالیت های روزانه برای آنها با کمترین مشکل پیش برود.

7-برای کمک کردن به کاهش خشم سالمندان  شمرده و روان صحبت کنید

افراد مبتلا به آلزایمر و زوال عقل با روندی کند اطلاعات را دریافت و پردازش می کنند.از جملات کوتاه و مستقیم 

هدف این است که موارد کمتری برای فکر کردن و بررسی کردن راجب به انجام کارها ایجاد کنید. از کلمات مثبت و گرم استفاده کنید تا آرامش بخش باشند.

8-از ایجاد خستگی برای سالمندان مبتلا به زوال عقل اجتناب کنید

خستگی زیاد برای هیچ کسی خوب نیست و احساس جالبی به دنبال ندارد. اما برای سالمندان مبتلا به زوال عقل عملا می تواند غیرقابل تحمل باشد.

همانطور که اگر خود شما خسته باشید به بی حوصلگی دچار می شوید, سالمند مبتلا به زوال عقل می تواند به شدت خشمگین و غیر قابل کنترل شود.

9-به سالمندان مبتلا به زوال عقل کمک کنید تا احساس موفقیت کنند

هنگامی که یک فرآیند دشوار باشد, ناامیدی و استرس را به دنبال دارد. منظور این نیست که از انجام کارها توسط آنها جلوگیری کنید, در واقع باید راهی پیدا کنید که آنها در انجام فعالیت ها موفق بشوند.

به طور مثال اگر هنگام تکه کردن گوشت در بشقاب دچار مشکل هستند, می توانید غذا را به حالتی سرو کنید که گوشت نرم تر و در قطعات کوچک تری باشد.در نتیجه تکه کردنش برای آنها ساده تر می شود. اگر در بالا کشیدن زیپ لباس مشکل دارند می توانید آن را با نوع نرم تر و ارتجاعی تر تعویض کنید. برای حمام رفتنشان می توانید تمام وسایل را حاضر کرده و در روند شستشو در حد توان از خودشان نیز کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *