نشستن کودکان از چند ماهگی شروع می شود؟ چگونه می توان مهارت نشستن را توسعه داد؟

babies sit up

اگر به تازگی صاحب فرزندی شده اید ممکن است با این سوال مواجه باشید که نشستن کودکان از چند ماهگی شروع می شود؟ چگونه می توان مهارت نشستن را توسعه داد؟ نشستن برای کودک شما هیجان انگیز است، چون دنیای جدیدی از بازی ها را کشف می کند. کودک شما راهی جدید برای مشاهده محیط اطرافش پیدا می کند. کودک شما ممکن است در 6 ماهگی با کمی کمک بتواند بنشیند اما نشستن مستقل مهارتی است که بسیاری از نوزادان بین 7 تا 9 ماهگی می توانند کسب کنند.

علائمی که نشان می دهد کودک شما برای نشستن آماده است

اگر کودک شما در کنترل سر مهارت خوبی داشته باشد ممکن است آماده نشستن هم باشد. سایر حرکات بدن نیز کنترل شده تر و هدفمندتر خواهند بود.

نوزادانی که آماده نشستن هستند نیز به احتمال زیاد هنگام دراز کشیدن خود را به سمت بالا هل می دهند و ممکن است غلت زدن را یاد گرفته باشند.

اگر کودک خود را به صورت عمودی قرار دهید، ممکن است با نشستن کوتاه مدت شروع کند. در این مرحله اولیه، مهم است که از کودک خود حمایت کنید تا زمین نخورد.

نوزادانی که به نقطه عطف نشستن مستقل نزدیک می شوند (نزدی به 7 تا 9 ماهگی) احتمالا می توانند در هر دو جهت بغلتند.برخی حتی ممکن است در حال حرکت به جلو و عقب باشند و برای خزیدن آماده شوند. برخی دیگر ممکن است با فشار دادن خود سه پایه موقعیت خود را تست کنند. در این حالت، نوزاد با تکیه کردن به یک یا دو نقطه از زمین بنشیند.

این احتمال وجود دارد که کودک شما بتواند قبل از اینکه بتواند خودش را به سمت موقعیت قرار دهد خود را در حالت نشسته نگه دارد. با تمرین کافی؛ آنها قدرت و اعتماد به نفس پیدا می کنند و در کمترین زمان مانند یک حرفه ای می نشینند.

نشستن کودکان از چند ماهگی شروع می شود؟ چگونه می توان مهارت نشستن را توسعه داد؟کارهایی که می توانید برای کمک به نشستن کودک خود انجام دهید

تمرین عالی است بنابراین فرصت دادن به کودکان برای نشستن می تواند به او کمک کند تا قدرت نشستن مستقل را بدست آورد. نشستن مستقل نیاز به تغییر وزن کنترل شده از چپ، راست، جلو و عقب دارد. این بدان معناست که برای این امر؛ حرکت در تمام جهات مختلف به قدرت و تمرین زیادی نیاز دارد. برای کمک به نشستن کودک:

  • به کودک خود تمرین های آزمون و خطای زیادی بدهید. نزدیک کودک بمانید؛ اما به آنها اجازه دهید رویکردهای مختلف و حرکات بدن خود را کشف و آزمایش کنند.
  • مواقع بیشتری کودک را روی زمین قرار دهید این باعث می شود که نسبت به کودکانی که روی صندلی هستند استقلال بیشتری داشته باشند. اسباب بازی های مناسب سن را استفاده کنید و حداقل 2 تا 3 بار در روز روی زمین بازی کنید.
  • کودکتان را روی پاهایتان یا بین پاهایتان قرار دهید و روی زمین بنشینید. می توانید برای آنها کتاب بخوانید، آواز بخوانید و بازی های حرکتی را انجام دهید.
  • وقتی کمی مستقل تر شدند بالش ها را در اطراف آنها قرار دهید و مراقب باشید که زمین برخورد نداشته باشند.

نشستن کودکان از چند ماهگی شروع می شود؟ چگونه می توان مهارت نشستن را توسعه داد؟چه ارتباطی بین روی شکم ماندن و نشستن کودک وجود دارد؟

روی شکم ماندن به نشستن کودکان کمک می کند. اگر کودک شما دوست ندارد که برای مدت طولانی روی شکم خود بازی کند، چند دقیقه زمان برای تمرین دادن او صرف کنید. مطمئن شوید که کودکتان به خوبی استراحت کرده و پوشک کثیف ندارد. خودتان هم روی شکم بخوابید و چشم های خود را در سطح چشمان کودک خود قرار دهید. دیدن صورت شما ممکن است به کودک  شما انگیزه دهد که برای مدت طولانی تری در این وضعیت بماند. همچنین می توانید یک آینه را روی زمین قرار دهید تا کودک شما بتواند چهره خود را ببیند. همانطور که آنها به این موقعیت عادت می کنند، می توانید به آرامی زمان را افزایش دهید.

آیا می توان از صندلی کودک استفاده کرد؟

شما احتمالاً صندلی های مختلف کودک را در بازار دیده اید. برخی از این صندلی ها برای نوزادان 3 تا 9 ماهه ای که می توانند سر خود را بالا بگیرند مناسب است. این صندلی ها از مواد قالب گیری شده ای ساخته شده است که اطراف بدن کوک شما قرار می گیرد و از نشستن کودک حمایت می کند.

فیزیوتراپیست کودکان، ربکا تالمود ، توضیح می دهد که وقتی کودکان خیلی زود یا برای مدت طولانی در وضعیت نشسته قرار می گیرند، ممکن است در رشد مهارت های آنها اختلال ایجاد شود. به عبارت دیگر، در حالی که کودک شما ممکن است واقعاً به صورت عمودی بنشیند، ممکن است روی کنترل سر و گردن خود مشکل داشته باشد.

ممکن است بخواهید برای استفاده از صندلی کودک صبر کنید تا کودکتان به نقطه عطف نشستن برسد. به جای حمایت از کودک در سه ماهگی،  تا 6 تا 8 ماهگی صبر کنید و به این صندلی به عنوان تنها ابزار کودک برای تمرین تکیه نکنید.

نکات ایمنی برای  نشستن کودک

هنگامی که کودک شما به تازگی نحوه نشستن با تکیه گاه را یاد می گیرد، ممکن است بخواهید او را بین پاهای خود قرار دهید تا از همه طرف از او حمایت کنید. همچنین می توانید از بالش ها به عنوان تکیه گاه استفاده کنید، اما هنگام تکیه دادن کودک خود را بدون مراقبت رها نکنید.

در حالی که ممکن است کودک شما هنوز در حال گشت و گذار نباشد، نشستن نشانه آن است که ممکن است بخواهید برخی از وسایل خطرناک را برای محافظت از کودکتان بردارید.

تمام مسیرهای اتاق هایی که کودک شما رفت و آمد می کند را ایمن کنید.

    موارد یا مناطق دیگر را بر این اساس ایمن کنید. به طور مثال درب های کابینت را ایمن کنید.

    هرگونه خطر خفگی، مواد سمی و سایر موارد خطرناک را از دسترس کودک دور نگه دارید. حتی ممکن است روی زمین دنبال عوامل خطرناکی باشید که باید آنها را حذف کنید.

    کمربند ایمنی را روی صندلی های بلند و سایر وسایل نشیمن ببندید. نشستن مستقل قدرت زیادی می خواهد. کودک شما ممکن است به حمایت اضافی ها نیاز داشته باشد، به خصوص زمانی که برای مدت طولانی می نشیند. و صندلی ها را روی سطوح مرتفع، یا داخل یا نزدیک آب قرار ندهید.

نشستن کودکان از چند ماهگی شروع می شود؟ چگونه می توان مهارت نشستن را توسعه داد؟

اگر هنوز کودک شما نمی تواند بنشید چکار باید بکنید؟

اگر کودک شما تا 9 ماهگی به تنهایی نمی تواند بنشیند، با پزشک اطفال خود تماس بگیرید. ممکن است خوب باشد که زودتر اقدام کنید، به خصوص اگر کودک شما نزدیک به 9 ماه است و نمی تواند با حمایت بنشیند. رشد از نوزادی به نوزاد دیگر متفاوت است، اما این ممکن است نشانه ای از تاخیر در مهارت حرکتی باشد.

سایر علائم احتمالی تاخیر حرکتی عبارتند از:

  • عضلات سفت یا سخت
  • کنترلی روی سر ندارد
  • نمی تواند چیزی به دهان بگذارد

اگر مشکوک هستید که فرزندتان ممکن است تاخیر رشد داشته باشد، ابتدا با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. آنها ممکن است شما را به استفاده از برنامه هایی مانند برنامه های مداخله تشویق کنند.

پیشرفت های بعدی چیست؟

بنابراین، دقیقاً چه چیزی در آینده انتظار شما را می کشد؟ باز هم از نوزادی به نوزاد دیگر متفاوت است. به‌طور کلی، ممکن است با نزدیک‌تر شدن فرزندتان به اولین سال تولدش، انتظار پیشرفت های زیر را داشته باشید:

  • خود را بالا کشیدن برای ایستادن
  • تلاشهایی برای راه رفتن به تنهایی

همیشه سعی کنید که با نشستن روی زمین استقلال کودک خود را افزایش دهید. عضلات کودک خود را تمرین دهید تا کودکان شما بتوانند در این موقعیت جدید اعتماد به نفس پیدا کنند. اسباب بازی هایی که دوست دارد را در دسترس کودک خود قرار دهید تا برای رسیدن به آنها تلاش کند.

منبع: healthline

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *