آموزش نحوه تعویض پوشک سالمندان

آموزش نحوه تعویض پوشک سالمندان

چالش های زیادی با افزایش سن به  وجود می آید و بی اختیاری یکی از آنهاست. چگونه می توانید در تعویض پوشک سالمندان به آنها کمک کنید؟ ابتدا با رفتار خود شروع کنید. این بسیار مهم است؛ شما نمی خواهید فردی که به او کمک می کنید را خجالت زده کنید. نباید آنها را بیشتر از پیش خجالت زده کنید. بخشنده باشید، با محبت رفتار کنید و اجازه ندهید آنها فکر کنند که شما را آزار می دهند! در این مقاله آموزش نحوه تعویض پوشک سالمند جهت خانواده و پرستار سالمند در قالب مقاله و فیلم آموزشی آورده شده است.

اگر در خانه از یکی از عزیزانتان که در تخت خواب است و دچار بی اختیاری است مراقبت می کنید، ممکن است مجبور باشید خودتان، برای تعویض پوشک بزرگسالان اقدام کنید. تعویض صحیح پوشک بسیار مهم است زیرا به تمیز نگه داشتن پوست و جلوگیری از عفونت ها و اماس پرینال، کمک می کند.(مثل بثورات ناشی از پوشک) 

 

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ادرار و مدفوع می تواند به پوست آسیب برساند، باعث تجزیه بافت و ایجاد زخم های دکوبیتوس (زخم بستر) شود. فراتر از تمیز نگه داشتن پوست و جلوگیری از عفونت، یک پوشک بزرگسال، که به درستی نصب شده است، به حداقل رساندن سایش کمک می کند تا به بروز این زخم های قابل درمان کمک کند.

 

تعویض پوشک بزرگسال برای اولین بار ممکن است ناجور و ترسناک به نظر برسد، اما مراحلی وجود دارد که می تواند روند کار را برای شما و عزیزان شما آسان کند.

 

چیزهایی که برای تعویض پوشک سالمندان به آنها احتیاج دارید

اگر شما مجبور به تعویض پوشک سالمند شده اید، بهتر است که تمام وسایلی را که برای این کار احتیاج دارید، در جایی نزدیک تخت سالمند قرار دهید. با این کار، هنگام بروز اتفاقات ناگهانی، احتیاجی نیست تا تمام مدت برای آوردن وسایل، به زحمت بیفتید. 

پوشک کردن سالمندان راهی برای مقابله با بی اختیاری ادرار در سالمندان

 

این وسایل مورد نیاز عبارتند از : 

  • دستکش های پزشکی یکبار مصرف 
  • یک پوشک مخصوص بزرگسال جدید
  • یک کیسه مواد غذایی پلاستیکی (که شما می توانید از مغازه ها تهیه کنید)
  • دستمال مرطوب، مانند دستمال مرطوب مخصوص بچه ها یا دستمال مرطوب معمولی (یا، به طور خلاصه، پاک کننده پوست با پارچه های یکبار مصرف) 
  • پماد سوختگی 

اطمینان حاصل کنید که از این وسایل، فقط برای تعویض پوشک فرد سالمند استفاده می کنید. مهم است که به طور مثال شخص دیگری از کرم یا پماد سوختگی، استفاده نکند. لازم به ذکر است که، اگر تمام وسایل را در اتاق سالمند قرار دهید، کمتر احتمال دارد تا دستمال مرطوب یا کرم ها به صورت ناگهانی تمام شوند.

آموزش نحوه تعویض پوشک سالمندان
تعویض پوشک سالمندان

اگر قبلاً تخت بیمارستانی تهیه نکردید، اجاره یا خرید تخت بیمارستان را در نظر بگیرید. این امر مراقبت از شخص در بستر را راحت تر می کند و همچنین می تواند احساس راحتی بیشتری را در او ایجاد کند.

توضیحات گام به گام برای تعویض پوشک سالمندان

برای حفظ بهداشت، باید پوشک های بزرگسالان را به محض آلوده شدن عوض کنید.

سعی کنید به طور مرتب پوشک را عوض کنید. این کار به شما کمک می کند تا سایر اعضای خانواده نیز وقتی شما برای خرید رفته اید یا در حال انجام کار ها هستید، این کار را انجام دهند. اگر آنها توانایی تعویض پوشک را دارند، به آنها آموزش های لازم را بدهید. 

تعویض پوشک بزرگسال می تواند توسط یک فرد به تنهایی انجام شود، اما اگر کسی برای کمک به شما باشد، بسیار راحت تر است(به ویژه اگر سالمند شما دارای جثه بزرگ باشد یا شما ریز نقش باشید). با این وجود، معمولاً فقط تمرین کمی برای انجام این کار، لازم است. 

برای تعویض پوشک سالمندان پوشکی : 

  1. دست خود را کاملا با صابون و آب گرم بشویید.
  2. یک جفت دستکش پزشکی بردارید. 

3- اگر آنها از قبل روی کمر نخوابیده باشند، عزیزان خود را با احتیاط برگردانید. 

4- اگر تخت قابل تنظیم است، کل تخت را تا یک ارتفاع راحت، کمی پایین تر از باسن، بالا ببرید. سر را تا جایی که سالمند تحمل می کند به صاف سمت پایین، بیاورید.

5- زبانه های پوشک را باز کنید، دور ترین قسمت پوشک از شما، زیر لگن آنها را جمع کنید.

6- با یک دست روی لگن و دیگری روی شانه، فرد را دور از خودتان به سمت پهلو بچرخانید.

7- اگر شما پوشک را به اندازه کافی در زیر لگن جمع کرده باشید، باید بتوانید پوشک را از زیر لگن آنها به آسانی بکشید. 

8- پوشک استفاده شده را  به صورت برعکس بچرخانید، تا هر گونه آلودگی و کثیفی، پخش نشود.

9- پوشک خیس را در یک کیسه مواد غذایی پلاستیکی قرار دهید (اما هنوز کیسه را نبندید و دور نریزید). 

10- با استفاده از دستمال مرطوب، به طور کامل قسمتی که با پوشک، پوشانده شده بود تمیز کنید (هر دو طرف جلو و عقب). از فشار دادن یا تمیز کردن بیش از حد پوست، اجتناب کنید. ممکن است برای تمیز کردن ناحیه هایی که به آن دسترسی ندارید، عزیزانتان را بچرخانید.

11- دستمال مرطوب کثیف را در کیسه مواد غذایی قرار دهید. 

12- در حالی که فرد هنوز به پهلو قرار گرفته است، بدن او را بررسی کنید. بسیار مهم است که این کار را روزانه تکرار کنید تا از زخم بستر جلوگیری شود و در صورت بروز نشانه هایی مبنی بر ایجاد زخم، سریعاً بتوانید آن را درمان کنید.

13- با پماد یا کرم سوختگی، روی نواحی مورد نظر را بپوشانید تا پوست مرطوب شده و محافطت شود.

14- هنگامی که پوست سالمند شما خشک شد، یک پوشک تازه باز کنید و طرف دورتر از خود را در زیر ران فرد قرار دهید. بقیه پوشک را صاف کرده و روی تخت قرار دهید و ملافه ها را از زیر نیز صاف کنید.

15- سالمند را به سمت خود برگردانید و بر روی پوشک قرار دهید.

16- پوشک را بین پاهای آنها بکشید.

17- سطح پوشک را صاف کرده و زبانه ها را ببندید. برای تنظیم بهتر ، زبانه های بالا را به سمت پایین و زبانه های پایین را به سمت بالا بچسبانید.

18- دستکش های یکبار مصرف را برداشته و در کیسه زباله قرار دهید. دهانه کیسه را گره بزنید و دور بریزید.

19- دستان خود را کاملاً شسته و خشک کنید.

20- تختخواب را به ارتفاع و موقعیت دلخواه برگردانید.

آموزش نحوه تعویض پوشک سالمندان
تعویض پوشک سالمندان

قبل از ترک اتاق، بررسی کنید که عزیز شما به درستی در رختخواب قرار گرفته باشد و تحت فشار نیست. این شامل جابجایی منظم آنها می شود تا فشار برای مدت زیادی به ران یا قسمت دیگر بدن وارد نشود.

با تمیز نگه داشتن پوست، تنظیم موقعیت بدن هر دو یا چند ساعت و صاف کردن تشک و تمیز نگه داشتن آن، شما می توانید از ایجاد زخم بستر، جلوگیری کنید و زندگی را برای شما و عزیزان خود، آسان تر کنید.

به یاد داشته باشید، سالمندی که شما از او مراقبت می کنید، به شما برای انجام این کار، اعتماد دارد.

آنها به شما اعتماد می کنند، تا آنها را در وضعیت آسیب پذیری که هستند، ببینید و به شما اعتماد می کنند که تا به آنها کمک کنید، عزت نفس خود را به دست بیاورند.

 

 

منابع: verywellhealth و parentgiving

 

blogآموزشپرستاری از سالمندان

استخدام پرستار سالمنداستخدام پرستار سالمند بیمارپرستار بیمارپرستار خانم جهت سالمندپرستار خانم جهت سالمند شیرازپرستار سالمندپرستار سالمند بیمارپرستار سالمند بیمار در منزلپرستار سالمند جوانپرستار سالمند حرفه ایپرستار سالمند در شیرازپرستار سالمند در منزل شیرازپرستار کودک بیمارپرستاری 24 ساعته از سالمندپرستاری از بیمارپرستاری از بیمار در منزلپرستاری از بیمار کروناییپرستاری از سالمندپرستاری از سالمند بیمارپرستاری از سالمند بیمار در منزلپرستاری از سالمندانپرستاری از سالمندان در منزلپرستاری از کودک بیمارپرستاری شبانه روزی از سالمندخانم پرستار سالمندقیمت پرستارقیمت پرستار سالمندمراقبت از بیمارمراقبت از بیمار آلزایمریمراقبت از بیمار بستریمراقبت از بیمار دارای زخم بسترمراقبت از بیمار در منزلمراقبت از بیمار سالمندمراقبت از سالمندمراقبت از سالمند در منزلمراقبت از سالمندانمراقبت از سالمندان در منزلمراقبت از کودک بیمارنگهداری از سالمندنگهداری از سالمند آلزایمرینگهداری از سالمند بیمارنگهداری از سالمند بیمار در منزلنگهداری از سالمند در منزلنگهداری سالمند خانموظایف پرستار 24 ساعته در منزل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *