نحوه استعمال شیاف برای کودکان و وظایف پرستار کودک در مورد آن

والدین گرامی بسیاری از داروهایی که در کودکان بصورت شیاف استفاده می شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار اند. آگاهی از استعمال شیاف برای کودکان و وظایف پرستار کودک مانع بروز بسیاری از مشکلات در فرزندانتان می شود.

بسیاری از  بیماری ها در کودکان وجود دارد که شما مجبور به استفاده از شیاف برای آنها می شوید. در ابتدا شما باید با خود این دارو آشنایی مختصری با آن داشته باشید سپس وظایف پرستار کودک در مورد آن را بدانید

پرستار کودک حرفه ای نیاز دارید: رزرو خدمات آنلاین

نحوه استعمال شیاف برای کودکان و وظایف پرستار کودک در مورد آن

بسیاری از  بیماری ها در کودکان وجود دارد که شما مجبور به استفاده از شیاف برای آنها می شوید. در ابتدا شما باید با خود این دارو آشنایی مختصری با آن داشته باشید سپس وظایف پرستار کودک در مورد آن را بدانید.

شکل دارویی شیاف

شیاف شکلی از دارو است که در ابتدا بصورت جامد است و زمانی اثرات دارویی خود را انجام می دهد که در دمای بدن کودک به مایع تبدیل شود. شیاف ها می توانند توسط پرستار کودک شما به مقعد وارد شوند.

داروی موجود در شیاف می ‌تواند اثر موضعی یا کلی در بدن کودک شما داشته باشد. ممکن است از شیاف‌ها برای معالجه درد کودک، تب، گرفتگی عضلانی، بواسیر و یبوست استفاده شود.

شیاف بدلیل سرعت و تأثیرگذاری سریع در کودکان بشدت استفاده می‌ شود.

وظایف پرستار کودک در مورد مصرف شیاف ها

بسیاری از کودکان در مصرف دارو به شکل شیاف دچار مشکلاتی خواهند شد که براحتی با رعایت مراقبت های مربوطه می توان از این نوع دارو بهره برد. برای بوجود نیامدن مشکلاتی که به آن می پردازیم شما می توانید از پرستاران کودک استفاده کنید.

برای داروهایی که به شکل شیاف برای کودکانتان استفاده می کنید توجه به نکاتی که جان کودکتان را به خطر نیندازد بسیار مهم است.

نکات پرستاری درباره استعمال شیاف

پرستار کودک در ابتدا مصرف دارو وظیفه دارد که دستان خود را بخوبی با آب و صابون شستشو دهد. بسیاری از باکتری ها و میکروارگانیسم ها می توانند از طریق مقعد کودک به وی منتقل شوند.

شستشوی دستها باعث از بین رفتن میکروارکانیسم های موجود در دست پرستار خواهد شد و وی را از انتقال بیماری ها به کودک باز می دارد.

این میکرو ارگانیسم ها در کودک باعث بروز بیماری هایی نظیر اسهال , یبوست , تغییر در میزان باکتری های طبیعی روده و … می شود.

نکات پرستاری درباره استعمال شیاف|

پرستار کودک در ابتدا مصرف دارو وظیفه دارد که دستان خود را بخوبی با آب و صابون شستشو دهد. بسیاری از باکتری ها و میکروارگانیسم ها می توانند از طریق مقعد کودک به وی منتقل شوند. شستشوی دستها باعث از بین رفتن میکروارکانیسم های موجود در دست پرستار خواهد شد و وی را از انتقال بیماری ها به کودک باز می دارد.

نکته حائز اهمیت در استعمال شیاف

نکته دیگری که بسیار قابل توجه است اگر شیاف نرم شده باشد قبل از مصرف و باز کردن پوسته، آن را بمدت چند دقیقه در یخچال(فریزر نباشد)قراردهد. شیاف نرم شده قابل استفاده نیستند.

اثرات دارویی شیاف ها در زمانی که مایع و محیط بیرون هستند بسیار کاهش می یابد و دیگر قایل استفاده نیستند.

از طرفی شکل دارو به صورتی است که دیگر نمی توان به شیوه مقعدی از آن استفاده کرد.

در حالت مایع حساسیت زایی شیاف ها افزایش پیدا می کند و در صورت استفاده ممکن است کودک شما دچار آلرژی شود.

پس از آن پوسته را مانند شکل باز کنید.

وظایف پرستار کودک در مورد مصرف شیاف ها

وظایف پرستار کودک در مورد مصرف شیاف ها

پرستار کودک می تواند از دستکش یا انگشتی پلاستیکی استفاده نمایید که اغلب در داروخانه ها موجود هستند. از طرفی مانع انتقال باکتری ها می شود و برای خود پرستار کودک هم بسیار مورد توجه است که از دستکش استفاده کند.

نحوه استعمال شیاف کودک و نوزاد

مانند شکل اورا به یک پهلو بخوابانید.

پس بهترین پوزیشن برای گذاشتن شیاف طاق باز و برقراری ارتباط دیداری با کودک است. پرستار باید با کودک به ملایمت رفتار کند و او را نوازش کند تا کودک با وی احساس آرامش کند و پرستار هم بتواند کار خود را بخوبی انجام دهد.

 

این پوزیشن کودک را آماده می کند و برای وی راحت تر است. در صورتی که نتوانید او را به پهلو بخوابانید میتوانید بصورت طاق باز و پاها به سمت بالا باشد.

البته این نکته را مورد توجه قرار دهید که اگر به پهلو خواباندید و شیاف را استفاده کردید کودک دیگر چهره پرستار خود را مشاهده نخواهد کرد و از ایجاد رابطه بینایی محروم خواهد شد و دیگر پرستار کودک بر برقراری ارتباط تسلط نخواهد داشت.

پس بهترین پوزیشن برای گذاشتن شیاف طاق باز و برقراری ارتباط دیداری با کودک است.

پرستار باید با کودک به ملایمت رفتار کند و او را نوازش کند تا کودک با وی احساس آرامش کند و پرستار هم بتواند کار خود را بخوبی انجام دهد.

ادامه کار

در صورت انتخاب پوزیشن به پهلو باید پرستار کودک یک پای او کشیده و پای دیگر در جلو و خمیده به ناحیه معده باشد تا کودک احساس ناخوشی را تجربه نکند.

سپس شیاف را با انگشت در مقعد قراردهید و با آرامی بداخل بدهید سعی کنید انتهای آن 1/5 تا 2/5 سانتیمتر داخل باشد. چون با رعایت این اصل، شیاف بیرون نمی زند.

در این مورد پرستار باید به بیماری هایی که کودک دارد توجه ویژه کند. بیماری هایی نظیر فیشر و فیستول برای کودک بسیار آزاردهنده است و استعمال شیاف برای آنها بسیار خطرناک است.

اگرشیاف براحتی داخل مقعد نشد کمی آن را با اب خیس نمایید و یا آن را با کمی ژل هایی مانند K-y آغشته نمایید. بخاطر داشته باشید ژل باید ازنوع محلول در آب باشد. از وازلین استفاده نکنید. اگر در انتخاب مشکل دارید از دکتر داروساز سوال نمایید.

بعداز وارد کردن صحیح، باسن های او را بمدت چند ثانیه مانند شکل فشار دهید.

اگرشیاف براحتی داخل مقعد نشد کمی آن را با اب خیس نمایید و یا آن را با کمی ژل هایی مانند K-y آغشته نمایید. بخاطر داشته باشید ژل باید ازنوع محلول در آب باشد. از وازلین استفاده نکنید. اگر در انتخاب مشکل دارید از دکتر داروساز سوال نمایید. بعداز وارد کردن صحیح، باسن های او را بمدت چند ثانیه مانند شکل فشار دهید.

 

اینکار باعث می شود که شیاف بیرون نزند و مدت زمانی در محل به مایع تبدیل شود و اثرات دارویی خود را اعمال کند.

دقت کنید بعد از استعمال شیاف :

حدود ۱۵ دقیقه اورا در حالت خوابیده نگه دارید تا شیاف از مقعد او بیرون نزند. وسایل یکبار مصرف را دور بریزید. پرستار کودک پس از پایان کار خود وظیفه دارد دستان خود را مجددا با آب و صابون بشوید.

photo 2017 12 28 22 30 55

اگر دوز کمتر از یک عدد ماند نیم یا  3/1 داشتید، آن را بصورت عرضی برش دهید. از برش طولی استفاده ننمایید. این مورد برای کودکی که بیماری فیستول دارد بسیار صدق می کند ومانعه تشدید بیماری وی می شود.

بعضی از شیاف باید در جای سرد نگهداری شوند.شیاف را دور از دسترس کودک قرار دهید.

گاهی اوقات کودک شما بسیار بازیگوش است و پرستار توانایی انجام کار را ندارد.

بهتر است در این موقع به کمک او بیایید . کودک خود را با راه حل هایی که میشناسید آرام کنید.

به این نکته توجه کنید که:

بسیاری از والدین نحوه استفاده صحیح از شیاف ها را نمی دانند. ما برای کمک به آنها همیشه در دسترس هستیم.

پرستاران کودک بسیار باید توجه داشته باشند که داروهایی که به شکل شیاف هستند را به خوبی برای بیمار انتخاب کنند.

بهتر است با پزشک مشورت کرده . در مورد عوارض دارو ها و نحوه مکانیسم عملکرد آنها والدین را مطلع سازند.

از شما ممنونیم که وقت خود را به خواندن این مقاله با ارزش اختصاص دادید.

شما را دعوت به خواندن مقالات زیر می نمایم:

خدمات مراقبت و پرستاری کودک در منزل

مرکز تخصصی خدمات پرستاری و مراقبت از کودک

بررسی تخصصی تب کودکان و وظایف پرستار کودک

استعمال شیاف برای کودکان و وظایف پرستار کودک

وظایف پرستار کودک در مورد مصرف شیاف ها

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *