6 روش برای کاهش اضطراب کودک شما

6 روش برای کاهش اضطراب کودک شما

این نکات مفید را دنبال کنید تا از ترس و اضطراب کودک خود جلوگیری کنید. با بزرگتر شدن نوازد شما، ممکن است گاهی اوقات نسبت به دنیای اطراف خود بیش از هر زمان دیگری مضطرب شود. مغز او حالا بیشتر از خطرات احتمالی اطرافش آگاه است اما به اندازه کافی رشد نکرده است تا بین واقعیت و خیال تفاوت قائل شود.

چگونه اضطراب کودک خود را کاهش دهیم؟

اضطراب کودک نوپا عادی است و اغلب برای مدت کوتاهی او را تحت تاثیر قرار می دهد. این امر به عنوان تغییراتی در رفتار کودک کوچک شما ایجاد می شود، به عنوان مثال به نظر می رسد که ترسیده باشد؛ بیش از حد گریه می کند یا خشمگین می شود؛ حتی گاهی اوقات خوابش را از دست می دهد؛ همچنین ممکن است از چیزی یا کسی که باعث ناراحتی او شده است دوری کند.

در حالی که ممکن است والدین از مشاهده چنین اتفاقاتی ناراحت شوند اما در بیشتر مواقع؛ کاری غیر از اطیمنان و درک والدین لازم نیست.

دکتر لیم بون لنگ روانشناس؛ توضیح می دهد که در حالی که ممکن است تماشای این مسائل برای والدین دشوار باشد در اکثر اوقات کاری غیر از اطمینان و درک والدین انجام نمی شود. دکتر لیم روش هایی را لیست می کند که در آنها می توانید به کودک خود کمک کنید تا از پس چند موقعیت معمول که باعث ایجاد اضطراب می شوند؛ برآید. با این حال؛ اگر ترس و اضطراب فرزند شما شروع به تاثیر روی فعالیت های روزمره او کرده است یا علائم وی بیشتر پایداری شده اند؛ دکتر لیم توصیه می کند تا مشاوره تخصصی دریافت کنید.

اگر علاوه بر اضطراب کودک شما با مشکل خواب مواجه شده است می توانید راه حل های موجود در مقاله چگونه مشکل چرت نزدن نوزاد خود را حل کنیم؟ را بکار گیرید.

6 روش برای کاهش اضطراب کودک شما

اضطراب کودک

تغییر در روتین ها برای کاهش اضطراب کودک

چیزهایی را در برنامه های معمول خود قرار دهید که می تواند در طبیعیت کودک شما تفاوت زیادی ایجاد کند. قابلیت پیش بینی که ترس فرد از ناشناخته ها را از بین می برد؛ همان چیزی است که اکثر کودکان نوپا نیاز دارند. یا این وجود به دلیل سبک زندگی شلوغ ما؛ این روتین می تواند نادیده گرفته شود. با این حال؛ دکتر لیم خاطر نشان می کند که اگر کودکی از کوچکترین تغییر در امور روزمره خود عصبانی یا ناراحت می شود مشکلات مهمی مانند اوتیسم باید منتفی شود.

کارشناس می گوید: اکثر کودکان باید بتوانند تا حدی با تغییرات دست و پنجه نرم کنند؛ حتی ممکن است بعضی از آنها این تغییرات را هیجان انگیز بدانند. همچنین؛ پایبند بودن به روال های سفت و سخت می تواند در واقع سازگاری با تغییرات را برای کودک سخت تر کند. دکتر لیم به شما توصیه می کند, هنگام اصلاح برنامه ها ثابت قدم بمانید. کودک در آینده خود را وفق خواهد داد. با او صحبت کنید تا متوجه شود پایه و اساس ترس و اضطراب او چیست.

حساسیت ها

کودکی که دارای اختلالات حسی پردازشی (SDP) است در صداهای بلند نمی تواند تمرکز کند و یا برای طولانی مدت به شی نگاه کند. با این حال، برخی از کودکان با عدم پاسخ به سیگنال های حسی؛ واکنش نشان می دهند و هیچ واکنشی به درد یا احساس گرمای شدید یا سرما نشان نمی دهند.

6 روش برای کاهش اضطراب کودک شما

اضطراب کودک

کارشناس می گوید اختلالات زمینه ای مانند اوتیسم یا اختلال بیش فعالی با کمبود توجه ممکن است باعث SPD شود. بنابراین بررسی این امر بسیار حائز اهمیت است. یک متخصص کادر درمانی ممکن است درمان ادغام سازی حسی را پیشنهاد کند – حرکات یا فعالیت های خاصی که به شما کمک می کند تا حواس خود را تنظیم کند. با این حال، باید توجه دشاته باشید که چه عواملی باعث حساسیت کودک شما می شود. دکتر لیم پیشنهاد می کند: یک نقطه امن با اشیایی که با آنها راحت است را داشته باشید؛ وقتی که کودک شما بیش از حد تحت فشار قرار می گیرد می تواند به آنجا پناه ببرد.

تمایلات وسواسی

به نظر می رسد که کودک پیش دبستانی شما نگران آلودگی و کثیفی است و مداوم وقت و تلاش خود را می گذارد تا دست های خود را با صابون بشوید؛ ممکن است کودک شما از نوعی اختلال وسواس اجباری (OCD) رنج ببرد. OCD می تواند به روش های مختلفی خود را نشان دهد به طور مثال شمردن مداوم؛ ضربه زدن یا تکرار برخی از کلمات یا کارهای غیر معمول برای کاهش ناراحتی.

دکتر لیم توضیح می دهد که OCD در بین کودکان نوپا بسیار غیر معمول است، چون هر گونه رفتار اجباری احتمالا نتیجه پیروی از والدین است. به عنوان مثال؛ ترس از کثیف شدن دست ها ممکن است توسط والدینی ایجاد شود که بیش از حد بر مسئله بهداشت و شستن دستها تاکید کرده اند.

کارشناسان می گوید که کودک نوپای خود را از کثیف شدن نترسانید؛ اجازه دهید در هنگام بازی کثیف شوند و این بهرتین روش برای رفع تمایلات اجباری فرزند شما است. دکتر لیم می گوید به تدریج کودک را در معرض وسواس ترسناک خود مانند کثیفی یا خاک قرار دهید و از آنها بخواهید که آن را بشویند.

برای برخی از ترس ها و اضطراب ها؛ شما ممکن است بتوانید گام های خاصی را بردارید تا ترش و اضطراب کودک خود را کاهش دهید. به طور مثال اگر فرزند شما از تاریکی می ترسد با قرار دادن یک چراغ خواب در اتاق؛ به او کمک خواهید کرد.

6 روش برای کاهش اضطراب کودک شما

اضطراب کودک

نقش ترس و فوبیا در اضطراب کودک

فوبیا یکی از منابع اصلی اضطراب است که ناشی از ترس ذاتی از چیزهای ناشناخته؛ یک تجربه قبلی بد یا مشاهده تجربیات دیگران است. دکتر لیم می گوید انواع متداول فوبیایی که ممکن است کودک شما از آن رنج ببرید شامل تاریکی، حیوانات؛ غریبه ها؛ تنها ماندن یا ترس از صداهای بلند است.

کارشناسان می گویند که کودک شما می تواند یاد بگیرید با کمک شما با ترس ها و فوبیایی که دارد کنار بیاید. دکتر لیم پیشنهاد می کند با صحبت در مورد ترس کودک و قرار دادن او در معرض موقعیت یا شی؛ به آنها کمک کنید تا به آرامی به عوامل محرک خود عادت کنند. برای برخی از ترس ها, ممکن است بتوانید گام های خاصی را بردارید تا نگرانی های آنها را کاهش دهید.

موقعیت های اجتماعی

در حالی که برخی از کودکان نوپا ممکن است اجتماعی باشند؛ برخی دیگر از تعامل با غریبه ها خجالت می کشند. اضطراب از ملاقات با افراد جدید طبیعی است و باید با تعاملات مکرر از بین برود.

کارشناسان می گویند هر کاری که می کنید؛ کودم خود را مجبور نکنید یا او را تنها در یک جمع ناآشنا رها نکنید. دکتر لیم می گوید که با کودک خود بمانید و به او اطمینان خاطر بدهید. در اکثر مواقع؛ کودک شروع به بازی با شخص جدید می کند و بعد از گرم شدن؛ به آرامی از والدین خود فاصله می گیرد.

اضطراب جدایی = اضطراب کودک

وقتی که شما می خواهید به محل کار بروید کودک خود را در کنار مادربزرگ و مادربزرگش می گذارید. ترس از جدایی طبیعی است؛ مخصوصا وقتی او تازه مدرسه را شروع کرده است.

6 روش برای کاهش اضطراب کودک شما

اضطراب کودک

کارشناسان می گوید که سعی کنید زمانی که از کودک خود دور هستید؛ این بازه زمانی را برای او ساده کنید. مثلا اگر می توانید برای او اسباب بازی تهیه کنید (به شرطی که ایمن باشد) و به او اطمینان دهید که به زودی پیش او باز خواهید گشت. دکتر لیم توضیح می دهد که در مرحله اولیه می توان در را باز گذاشت تا کودک بتواند والدین را ببینید یا صدای آنها را بشنود. زمان و فاصله را به آرامس افزایش دهید.

داشتن یک روال خداحافظی می تواند کمک کننده باشد. دکتر لیم می گوید که این مراحل را دنبال کنید: خداحافظی کنید؛ به کودک خود اطمینان دهید که بر می گردید؛ استوار باشید و بروید. تسلیم حس خشم یا گریه او نشوید؛ زیرا این تنها رفتار او را تقویت می کند.

منبع: smartparents

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *