حمام سالمندان|نکات بهداشتی حمام کردن سالمندان

حفظ بهداشت سالمندان


نکات ضروری برای حمام کردن و حفظ بهداشت سالمندان

حمام سالمندان نکاتی در مورد نحوه حمام دادن سالمندان توسط خانواده یا پرستار سالمند در ادامه اورده شده است.:سالمندی یک مفهوم نهفته در واحد زمان است که حواشی آن تا حد زیادی وابسته به سال های قبلی زندگی فرد می باشد.این دوره زمانی غیرقابل اجتناب , نیازمند مراقبت از جانب فرد و اطرافیان است.

حمام کردن یک فرد سالخورده در وهله اول می تواند برای خانواده و اطرافیان بسیار دشوار به نظر برسد.معمولا بزرگترین نگرانی این است که آیا حمام کردن باعث ایجاد مشکلات پوستی و یا شیوع برخی عفونت ها از جمله عفونت ادراری نشود. نگرانی بعدی معمولا در مورد سالمندانی است که از حمام کردن امتناع می کنند. باید توجه داشته باشید که حمام نکردن به موقع می تواند مشکلات پوستی و بو گرفتن بدن را به دنبال داشته باشد.

اما برای جلوگیری از مشکلات بهداشتی چگونه باید سالمندان را حمام کنیم؟

مهم ترین نکات برای حمام کردن سالمندان بدون استرس و نگرانی را در سه دسته برای شما عنوان می کنیم.

1ـ سالمندان نباید هر روز حمام کنند

با وجود اینکه اغلب مردم تصور می کنند حمام کردن روزانه برای همه مفید است , این مطلب در مورد سالخوردگان صدق نمی کند. به طور معمول یک تا دو مرتبه حمام کردن به اکثر سالمندان کمک می کند تا از افتادگی بیش از حد پوست و بروز عفونت جلوگیری کنند. استفاده از دستمال های مرطوب مخصوص نظافت بدن و دستمال های خیس شده با آب گرم برای تمیز کردن زیر بغل ها , کشاله ران و بین انگشتان دست و پا در فواصل حمام کردن کمک شایانی به حفظ بهداشت سالمند شما می کند.

با این حال برخی از پرستاران و مراقبان سالمندان می گویند حمام کردن بصورت روزانه بسیار راحت تر است زیرا هنگامیکه حمام کردن بصورت جزئی از برنامه روزانه فرد و دارای قانون باشد سالمندان در مقابل این کار کمتر مقاومت نشان می دهند.

البته این امر ضروری است که به شرایط جسمانی و حال عمومی سالمند خود توجه کنید تا بتوانید زمان و دفعات مناسب حمام کردن را برای فرد انتخاب نمایید. برخی از سالمندان به دلایل پزشکی و دارویی ممکن است به دفعات بیشتری نیاز به حمام کردن کامل داشته باشند.

حمام سالمندان|حفظ بهداشت سالمندان

حفظ بهداشت سالمندان

2-جهت حمام کردن و بهداشت سالمندان آب جاری ضروری نیست

حمام کردن یا دوش گرفتن در وان راحت ترین و کامل ترین راه برای تمیز کردن بدن افراد است. اما اگر سالمند مورد نظر شما به هر علتی این روش را دوست نداشته باشد یا برای این کار محدودیت جسمانی داشته باشد، یک حمام اسفنجی هم به حد کافی خوب و کارآمد است.

حمام کردن سالمند با افسنج|حمام اسفنجیما روش مناسبی را بصورت مرحله ای برای حمام اسفنجی به شما پیشنهاد می دهیم :

  • تمام وسایل و امکانات لازم برای اینکه اطمینان حاصل کنید سالمند شما به حد کافی گرم و راحت است فراهم کنید.

  •  از سر و صورت اون شستشو را آغاز کنید و به تدریج شستشو را به سمت پایین بدن ادامه دهید.

  •  قسمت خصوصی بدن را در حین این کار پوشیده نگه دارید و شستشو آن قسمت را برای آخرین مرحله باقی بگذارید. اینکار احساس آرامش و راحتی بیشتری به فرد می دهد.

  • در سالمندان بیمار که در برابر سرما حساس تر هستند می توانید هنگام شستشو جز محل مورد نظر بقیه قسمت های بدن اون را بپوشانید.

  • قبل از شروع کار اطراف محل شستشو را به دقت تمیز کرده و لباس های سالمند که نیاز به شستشو دارند را از محل خارج کنید. این کار به شما کمک می کند در انتهای مراحل شستشو نیاز به تمیزکاری مجدد نداشته باشید و بهداشت سالمند شما نیز حفظ شود.

شستشوی بدون آب

اگر به شستشوی بدون آب نیاز دارید شامپوهای بدون نیاز به آبکشی در اینکار به شما کمک خواهند کرد. توجه داشته باشید شامپو بدن های بدون نیاز به آب در اغلب موارد روی پوستی بدن اثراتی باقی می گذارند، بنابراین بهترین راه حل در این مواقع استفاده از پارچه مرطوب گرم است. باید بدانید اگر سالمند شما از تجربه حمام کردن لذت ببرد دفعات بعدی مقاومت کمتری نسبت به حمام کردن نشان خواهد داد. می توانید از این توصیه ها در جهت دستیابی به این هدف استفاده کنید:

  • فضا را به حد مطلوب و کافی گرم کنید. به تهویه مناسب دقت داشته باشید
  •  موسیقی ملایم و مثبت پخش کنید.
  •  نور فضا را در حالت ملایم و کم قرار دهید.
  • اگر از دستمال های مرطوب برای شستشو استفاده می کنید قبل از مصرف به مدت 10 ثانیه آنها را ماکرویو گرم نمایید.
  •  شانه ها، بازوها و ساق پای سالمند را قبل از شروع به حمام کردن با ملایمت ماساژ دهید.
  • وقت حمام را برای فرد نامگذاری کنید، مثلا زمان آب گرم و … .
  • 3ـ مراقب پاکسازی شخصی و جلوگیری از عفونت ادراری و اندام های تناسلی باشید
  • تمیز کردن اعضای نزدیک به محل ادرار پس از استفاده از دستشویی کمک بزرگی به جلوگیری از عفونت پوستی و ادراری می کند.

سالمند خود را به استفاده از دستمال های مرطوب مخصوص بعد از توالت عادت دهید. این دستمال ها بسیار موثرتر و مفیدتر از دستمال توالت های معمولی عمل می کنند و این اطمینان را به شما می دهند که قسمت مورد نظر به طور کامل ضد عفونی شده است و از بروز قارچ جلوگیری می نمایند. همینطور می توانید یک ماده شستشو دهنده ارزان قیمت به آب مورد مصرف هنگام توالت اضافه کنید.

نکته مهم : در مورد بانوان سالمند حتما دقت کنید که نحوه استفاده از این دستمال ها باید از سمت جلو به عقب باشد. این امر باکتری های بیشتری را از بین برده و از عفونت ها و مشکلات مربوط به دهانه رحم جلوگیری می کند.

اگر سالمند مورد نظر شما از پوشک و پدهای بهداشتی استفاده می کند، هر دو ساعت باید این پد و پوشک ها بطور مرتب چک شوند و در صورت کثیف بودن بلافاصله نسبت به تعویض اقدامات لازم را انجام دهید. سپری کردن ساعات طولانی با پدهای کثیف به شدت فرد را در معرض عفونت و رشد قارچ قرار می دهد.

هنگام تعویض پدهای بهداشتی و پوشک حتما از دستمال های مرطوب مخصوص آنتی باکتریال برای نظافت استفاده کنید و در مورد بانوان حتما روشی که ذکر شد را بکار ببندید.

حمام سالمندان|نکات بهداشتی حمام کردن سالمندان

حفظ بهداشت سالمندان

سایر نکاتی که می توانند به شما در حمام کردن جهت حفظ بهداشت سالمندان کمک کنند:

  • در حین حمام کردن به آرامی و محترمانه با سالمند صحبت کنید. از کلمات لطفا و خواهش می کنم استفاده کنید. فرد را در جریان روند شستشو ، مواد مصرفی و مراحل آن قرار دهید. نکات ایمنی لازم را در حین حمام کردن با مهربانی توضیح دهید. لبخند بزنید.

  • شتاب زده عمل نکنید. تمام مراحل باید به آرام و با ریتم مناسب شرایط سالمند شما و حال عمومی او انجام شوند. اگر فرد احساس کند شما عجله دارید دچار استرس شده و دفعات بعد از حمام کردن امتناع می کند یا دچار احساس سرخوردگی می شود. اگر خودتان خسته یا عصبی هستید حمام کردن را به زمان دیگری موکول کنید یا از فرد دیگری که سالمند با او احساس راحتی می کند تقاضا کنید تا این کار را به جای شما انجام دهد تا احساس منفی به سالمندتان منتقل نکنید.

  •  در مورد سالمندانی که محدودیت حرکتی و یا مشکل در حرکت کردن دارند باید بطور مداوم در حین حمام کردن وضعیت قرار گیری بدن آنها و ایمنی لازم را چک کنید تا صورت لزوم تغییرات مورد نیاز را به موقع انجام دهید تا آسیب و فشاری به فرد سالمند وارد نشود. از حرکات ناگهانی پرهیز کنید. تمامی حرکات را باید با ملایمت و دقت کافی انجام دهید. تا انتهای مراحل شستشو دمای آب را بطور مداوم بررسی کنید تا از گرمای کافی اطمینان حاصل کنید.

  • قبل از شروع به حمام کردن سالمند، فضای پس از حمام و در صورت لزوم داروهای مورد نیاز وی را آماده کنید. همیشه از همکاری سالمند در حین حمام کردن تشکر کنید.

آموزشblogپرستاری از سالمندان

پرستار خانم جهت سالمندپرستار خانم جهت سالمند شیرازپرستار سالمندپرستار سالمند آلزایمریپرستار سالمند ارزانپرستار سالمند بیمارپرستار سالمند جوانپرستار سالمند حرفه ایپرستار سالمند در شیرازپرستار سالمند در منزل شیرازپرستاری 24 ساعته از سالمندپرستاری از بیمارپرستاری از بیمار در منزلپرستاری از سالمندپرستاری از سالمند بیمارپرستاری از سالمند پوشکیپرستاری از سالمند در منزلپرستاری از سالمندانپرستاری از سالمندان در خانهپرستاری از سالمندان در منزلپرستاری سالمند در منزل به صورت شبانه روزیپرستاری شبانه روزی از سالمندخانم پرستار سالمندخدمات پرستاری در منزل شیرازمراقبت از سالمندمراقبت از سالمند در منزلمراقبت از سالمندانمراقبت از سالمندان در منزلنگهداری از سالمندنگهداری از سالمند آلزایمرینگهداری از سالمند بیمارنگهداری از سالمند بیمار در منزلنگهداری از سالمند در منزلنگهداری سالمند خانم

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *