51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل

51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل

ما در این مقاله 51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل مفید را جمع آوری کرده ایم که با توجه به آن ها می توانید به خود یا عزیزان مبتلا به زوال عقل، کمک کنید.

این نکات، موضوعات مختلف زیر را شامل می شوند:

موضوع 1: سلامت و آرامش روان

موضوع 2: حفظ تندرستی و تناسب اندام

موضوع 3: در خانه، استفاده از راهکارهای کمکی

موضوع 4: بیرون از خانه

موضوع 5: مسائل حقوقی

موضوع 6: امور مالی

موضوع 7: مراقبت و پشتیبانی

موضوع 8: مشاوره برای مراقبان، خانواده و دوستان

51 نکته برای کمک به شما جهت زندگی با زوال عقل

سلامت و آرامش روان – زندگی با زوال عقل

نکته 1: منظم باشید

داشتن یک روتین روزانه و هفتگی کاملاً ساده برای افراد مبتلا به زوال عقل مفید است. این روتین می تواند شامل زمان های مشخص برای صرف وعده های غذایی، پیاده روی و انجام سرگرمی های محبوب شما باشد. رعایت منظم این برنامه به شما کمک می کند تا کارهای روزانه خود را کمتر فراموش کنید.

ساعتی که روز، تاریخ و زمان را با اعداد بزرگ نشان می دهد بسیار مفید باشد، زیرا شما می توانید در طول روز به آن مراجعه کنید و برنامه را به خود یادآوری کنید.

پِلَنِرها، تقویم و حتی بردهای یادآوری نیز می توانند فوق العاده مفید واقع شوند. کمک های تصویری که از آن ها استفاده می کنید به ترجیحات شما بستگی دارند، با این حال به سراغ آن چه که می پسندید بروید.

همچنین داشتن یک دفترچه یادداشت به شما کمک می کند تا کارهای روزانه را به خاطر بسپارید.

نکته 2: درمان های مکمل و مدیریت زوال عقل را امتحان کنید

کاهش سلامت عقل و علائم آن که می توانند با زوال عقل همراه باشند، به کمک درمان ها و فعالیت های هدفمند تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کنند.

جلسات درمانی می توانند با استفاده از تکنیک های گسترده اثبات شده گمراهی و سردرگمی را کاهش و عزت نفس و سلامتی را افزایش دهند. این در حالی است که فرصتی برای معاشرت و دیدار با دیگر افراد مبتلا به زوال عقل نیز فراهم می شود.

نکته 3: حمایت عاطفی داشته باشید

تشخیص بیماری زوال عقل می تواند از نظر عاطفی مخرب و دشوار باشد. اگرچه خانواده و دوستان می توانند گوش شنوا باشند، اما بهتر است با شخص بی طرفی در یک محیط خصوصی یا به عنوان بخشی از یک گروه حمایتی، شخصی که برای درک نگرانی های شما آموزش دیده است، صحبت کنید.

خدمات مشاوره تخصصی برای افراد مبتلا به زوال عقل، به ویژه در مراحل اولیه پس از تشخیص در دسترس است.

نکته 4: فعالیت های روزانه خود را رها نکنید و به دنبال فعالیت های بیشتر باشید

هر سرگرمی یا فعالیتی را که از انجام آن لذت می برید، ادامه دهید. همچنین به دنبال فعالیت های دیگری که سلامتی ذهن و بدن شما را حفظ می کنند، بگردید.

این فعالیت ها می توانند شامل کلاس ها یا تمرینات ساده ای باشند که می توانید در خانه انجام دهید. به عنوان مثال، پازل هایی مانند جدول های معمایی و سودوکو به مغز کمک می کنند تا خاطرات خود را حفظ کند.

نکته 5: فعالیت های اجتماعی را حفظ کرده و با دوستان خود ملاقات کنید

تشخیص زوال عقل به این معنی نیست که شما باید تمام روز را در خانه بمانید. در حقیقت، عکس این قضیه صادق است. هر چه بیشتر بیرون بروید و با دیگران تعامل داشته باشید، احساس بهتری خواهید داشت. حتماً هر روز با دیگران (اعضا خانواده، دوستان یا همسایه ها) صحبت کنید.

روزها و عصرها برنامه بیرون رفتن ترتیب دهید و نگاهی به محیط اطراف بیندازید. سرگرمی هایی مانند ورزش، هنر و صنایع دستی، موسیقی و آشپزی می توانند به حفظ سلامت ذهن و بدن شما کمک کنند.

نکته 6. ارتباط برقرار کنید

برقراری ارتباط واقعاً مهم است؛ گفتگوی آزاد با دیگران در شما این حس را ایجاد می کند که از جانب دیگران درک می شوید و با آن ها در ارتباط هستید.

با خانواده، دوستان و متخصصان بهداشت در ارتباط باشید. با خود و دیگران صادق باشید. اگر آن ها می خواهند به شما کمک کنند، کمک آن ها را بپذیرید و سعی کنید به کمک آن ها به حل مسائل بپردازید.

نکته 7: از ابراز خود به دیگران نترسید

ارتباط و معاشرت برای افراد مبتلا به زوال عقل می تواند دشوار باشد. گاهی اوقات افراد مبتلا به زوال عقل قادر به مکالمه نیستند، گوشه گیر می شوند و از خود خجالت می کشند.

زوال عقل می تواند بر ارتباطات تاثیر بگذارد و همین موضوع باعث می شود گاهی اوقات شرکت در گفتگوها یا ابراز وجود برای مبتلایان دشوار باشد. اجازه دهید دیگران از مشکلات شما اطلاع داشته باشند و در صورت نیاز به شما در برقراری ارتباط کمک کنند؛ برای مثال، اگر لازم است حرف خود را مجدداً تکرار کنند یا در پیدا کردن کلمات درست به شما کمک کنند.

نکته 8: حافظه خود را با تمرینات و فعالیت های گوناگون تقویت کنید

ورزش ها و فعالیت های تخصصی و هدفمند به میزان قابل توجهی باعث بهبود تندرستی و کاهش علائم زوال عقل می شوند.

فعالیت های فیزیکی گروهی نه تنها به تقویت مغز کمک می کنند، بلکه فرصتی را برای معاشرت فراهم می کنند و از منزوی شدن جلوگیری می کنند. همچنین این فعالیت ها به نوبه خود اضطراب، زودرنجی، سردرگمی و پریشانی را کاهش می دهند.

51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل
Close up picture of elderly disabled female hands with loving caregiver

حفظ تندرستی و تناسب اندام – زندگی با زوال عقل

نکته 9: ورزش و تحریک ذهنی مهم است

چندین مطالعه نشان می دهند ورزش علاوه بر داشتن تاثیرات طبیعی بر روی مفاصل، عضلات و سلامت کلی شما، مغز را تحریک می کند؛ به ویژه پیاده روی، رقص، باغبانی و شنا عملکرد مغز را بهبود می بخشند.

نکته 10. برای مقابله با مشکلات سلامتی که می توانند زوال عقل را تشدید کنند، خوب بخورید و آب زیادی بنوشید

داشتن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل می تواند احساس سلامتی و تندرستی را در شما تا حد زیادی تقویت کند. بدون شک غذای خوب و داشتن یک سبک زندگی سالم بر مغز و بدن تاثیر می گذارند. به عنوان مثال، برخی از غذاها مانند ماهی های روغنی (ماهی سالمون، ماهی تن و قزل آلا)، میوه و سبزیجات، آجیل و غلات کامل برای مغز مفید هستند.

نکته 11. با پزشک خود در ارتباط باشید

حتماً با پزشک متخصص خود در ارتباط باشید و به طور مرتب به چکاپ بروید. همچنین می توانید در جلسات درمانی گروهی شرکت کنید. با شرکت در این جلسات به کمک درمان هدفمند، وضعیت شما بهبود یافته و علائم بیماری کاهش پیدا می کنند.

نکته 12. سایر مسائل مربوط به سلامتی و تحرک را تحت کنترل داشته باشید

مطمئن شوید که کسی هست تا سلامت کلی شما را زیر نظر داشته باشد. اگرچه با تشخیص بیماری زوال عقل غالباً فقط به سلامت روان توجه می شود، اما بیماری (و کهولت سن) طبیعتاً می توانند شرایط دیگری را نیز به وجود آورند که نیاز به کنترل و مدیریت داشته باشد.

نکته 13: به سلامت کار خود توجه کنید

کاردرمانی یکی از دیگر از راه های مناسب برای افراد مبتلا به زوال عقل است. می توانید از پزشک متخصص خود درخواست کنید تا شما را به یک متخصص کاردرمانی معرفی کند. این فرد می تواند نکات و توصیه های عملی را ارائه دهد. کاردرمانی به شما کمک می کند زندگی بهتری داشته باشید و کارهای روزانه را به راحتی انجام دهید.

51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل

در خانه، استفاده از راهکارهای کمکی

نکته 14. برای داشتن یک زندگی امن در خانه، از کمک های لازم غافل نشوید

زندگی ایمن در خانه برای افراد مبتلا به زوال عقل می تواند دشوار باشد. به دلیل علائم رایجی مانند از دست دادن حافظه، گمراهی و سردرگمی خانه می تواند به مکانی خطرناک تبدیل شود. بیشتر افراد تمایل دارند تا آنجا که ممکن است با محیط آشنا باشند. خوشبختانه ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارند.

نکته 15. برقراری ارتباط آسان با خانواده، دوستان و مراقبان

فرقی نمی کند تنها یا با همسر، بستگان یا دوست خود زندگی می کنید، همیشه باید بتوانید به راحتی با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید. نوشتن شماره تلفن های مهم در یک دفترچه یادداشت و نگه داشتن آن کنار تلفن همراه راهکاری ساده برای اطمینان از برقرار ارتباط با دوستان و خانواده است.

نکته 16. پرستار بگیرید

اگر نمی توانید به طور منظم با خانواده، دوستان و مراقبان خود دیدار داشته باشید، گرفتن پرستار گزینه خوبی است. اگرچه گرفتن پرستار هزینه دارد، اما بسیار مفید است و می تواند سلامتی و تندرستی شما را تا حد زیادی بهبود بخشد؛ همچنین امنیت شما را نیز تضمین می کند.

نکته 17. آسیب پذیری را با اقدامات امنیتی جانبی به حداقل برسانید

به احتمال زیاد خاموش کردن گاز را فراموش می کنید، غذا را روی اجاق می گذارید یا شیر آب را باز می گذارید، به طوری که کل خانه را آب برمی دارد. همچنین ممکن است از طریق یک تماس تلفنی از شما کلاهبرداری شود و حتی فراموش کنید چه کسی دمِ در خانه آمده است.

نکته 18. کمدها و وسایل خانه را با استفاده از برچسب های رنگی نشانه گذاری کنید

زدن برچسب بر روی چیزهایی که در خانه بیشتر از آن ها استفاده می کنید (مانند کابینت، یخچال، کنترل تلویزیون و تلفن) به تحریک حافظه شما هنگام سردرگمی کمک می کند.

نکته 19. وعده های غذایی خود را از قبل آماده کنید

بیرون رفتن برای خرید و آماده سازی وعده های غذایی برای افرادی که به زوال عقل مبتلا هستند، کار سختی است. در این بیماری ممکن است اشتها نیز تحت تاثیر قرار بگیرد، زیرا تشخیص این که ساعت چند است یا این که غذا خورده اید یا نه دشوار می شود.

نکته 20. لوازم ضروری روزانه را در دسترس نگه دارید

برای جلوگیری از فراموش کردن جای وسایل، بهتر است همه لوازم ضروری مانند عینک، کلیدهای خانه، تلفن، پول و هر چیزی را در طول روز از آن استفاده می کنید، در جلوی دید و دم دست بگذارید.

نکته 21: حتماً داروهای خود را مرتب کنید و دم دست بگذارید

زوال عقل شما را فراموش کار می کند، در نتیجه فراموش می کنید که داروهای خود را مصرف کنید، یا در ساعت مصرف آن ها دچار سردرگمی می شوید. داروهای خود را در یک جعبه نگهدارنده قرص بگذارید و روی هر قسمت زمان مصرف دارو را بنویسید.

نکته 22: همیشه بیرون رفتن خود را به دوستان، اقوام یا مراقبان خود اطلاع دهید

در مراحل اولیه زوال عقل، می توانید تنها بیرون بروید؛ با این حال احتمال این که سردرگم شوید، بترسید و یا فراموش کار شوید وجود دارد.

حتماً بیرون رفتن خود را به دیگران اطلاع دهید تا اگر گم شدید و راه برگشت به خانه را فراموش کردید، از آن ها کمک بگیرید.

نکته 23: از گَجِت های مفید و کاربردی استفاده کنید

این گَجِت ها برای بزرگسالان آسیب پذیر که با زوال عقل زندگی می کنند مناسب است. این گَجِت ها امکان دسترسی به اطلاعات حیاتی پیرامون شرایط پزشکی، داروها، تاریخچه و اسناد شما را در مواقع اضطراری فراهم می کنند. همچنین می توانید از اطلاعات ذخیره شده مخاطبین اضطراری در مواقعی که گم شدید، استفاده کنید.

نکته 24. همیشه تلفن همراه خود دم دست بگذارید

تلفن همراه خود را همیشه پیش خود نگه دارید. همچنین شماره تلفن خانواده و دوستان خود را در آن ذخیره کنید تا بتوانید به راحتی با آن ها تماس بگیرید. در این صورت دیگر لازم نیست شماره تلفن ها را به خاطر بسپارید.

نکته 25: مشخصات و شماره تلفن مراقبان و بستگان خود را به همراه داشته باشید

علاوه بر همراه داشتن تلفن همراه، دفترچه ای را که مشخصات و شماره تلفن اقوام خود را در آن یادداشت کرده اید نیز به همراه داشته باشید تا در صورت فراموش کردن یا جا گذاشتن تلفن همراه خود، از دفترچه کمک بگیرید. حتماً نام کامل خود و وضعیت سلامتی و چندین شماره تلفن ضروری را در دفترچه بنویسید.

51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل
Elderly patient and caregiver spending time together. Senior woman holding cane.

مسائل حقوقی

نکته 26: اجازه نامه کتبی شخصی را در اسرع وقت تهیه کنید

اجازه نامه کتبی شخصی نوعی سند حقوقی است که در صورت از دست دادن توانایی ذهنی، فرد دیگری را (معمولاً یکی از اعضای خانواده یا یک دوست معتمد) قادر می سازد تا از طرف شما به امور مالی یا شخصی شما رسیدگی کند. با این که از دست دادن توانایی ذهنی ناراحت کننده است، اما یکی از علائم اجتناب ناپذیر بیماری زوال عقل است. بنابراین تهیه اجازه نامه کتبی شخصی را حتماً در دستور کار خود قرار دهید.

نکته 27: وصیت نامه ای تنظیم کنید

داشتن وصیت نامه برای هر کسی مهم است و اهمیت این موضوع با ابتلا به زوال عقل چند برابر نیز می شود. شما بدون وصیت نامه نمی توانید پس از مرگ برای دارایی های خود تصمیم بگیرید و دولت دارایی های شما را تقسیم می کند. همچنین می توانید وصیت نامه ای تنظیم کنید و در آن مشخص کنید که می خواهید در آینده درمان های پزشکی را ادامه دهید یا خیر.

نکته 28: به سایر مسائل حقوقی که در آینده از شما و خانواده شما حمایت مالی می کند، فکر کنید

جهت تصمیم گیری برای دارایی های خود پس از مرگ باید برنامه ریزی های لازم را انجام دهید و از نظر حقوقی به امور مالی خود نظم دهید. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهید این است که به دنبال روش های قانونی برای جلوگیری از مالیات بر ارث باشید.

نکته 29: درباره درمان های پزشکی آینده خود تصمیم بگیرید

شما می توانید با پزشک متخصص خود دستورالعمل های لازم را طی کنید. این کار به شما این اطمینان را می دهد تا در صورت از دست دادن توانایی ذهنی خود، به درمان هایی که می خواهید دسترسی داشته باشید. فکر کردن درباره مرگ و ناتوانی ذهنی خوشایند نیست، اما برنامه ریزی های کنونی شما خواسته های آینده شما را برآورده می کنند.

نکته 30: هزینه های مراقبت را در نظر بگیرید و بر اساس آن هماهنگی های لازم را انجام دهید

اگر قبلاً هماهنگی های مالی را انجام داده اید، ممکن است لازم باشد جهت تجدید نظر یا تغییر آن ها، هزینه های بعدی مراقبت را تامین کنید. این هماهنگی ها می توانند شامل تنظیم وصیت نامه یا تنظیم دارایی های شما باشند تا بتوانید بعداً حقوق وارثان را آزاد کنید یا برای پرداخت هزینه های مراقبت، املاک خود را بفروشید.

نکته 31: به وصیت نامه خود و ارثیه فکر کنید

اهمیت داشتن وصیت نامه پس از تشخیص بیماری زوال عقل، از همیشه بیشتر است، زیرا تنها با داشتن توانایی ذهنی کامل می توانید وصیت کنید یا وصیت نامه موجود را تغییر دهید.

نکته 32: برای زندگی روزمره و لذت بردن از آن مبلغی را اختصاص دهید

هنگام محاسبه هزینه های نگهداری و ارثیه، هزینه های زندگی روزمره خود را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید شما هنوز هم می توانید از زندگی لذت ببرید و کارهای زیادی انجام دهید. فعالیت ها و رویدادهای اجتماعی می توانند برای سلامت شما بسیار مفید باشند.

نکته 33: مطمئن شوید که به تمام مزایا و حمایت مالی مورد نیاز خود دسترسی دارید

پرداخت هزینه های نگهداری روز به روز گران تر می شود. ممکن است به دلیل ابتلا به زوال عقل، سایر بیماری ها یا مشکلات مالی واجد شرایط باشید، بنابراین حتماً هر چند وقت یک بار جزئیات را بررسی کنید و همه حق و حقوق خود را دریافت کنید.

نکته 34: به حساب های بانکی، بیمه و سایر دارایی های مالی و سرمایه گذاری های خود را نظم دهید

اجازه نامه کتبی شخصی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که شما توانایی ذهنی خود را از دست داده باشید. بنابراین اگر هنوز در مراحل اولیه بیماری هستید، خودتان امور مالی را مدیریت کنید و تدابیر لازم را انجام دهید.

نکته 35: راه حل های کوتاه مدت کاربردی هستند

اگرچه نباید در درازمدت به راه حل های کوتاه مدت مالی اعتماد کرد، با این حال می توان از آن ها برای تدابیر دقیق تر استفاده کرد.

نکته 36:

اگر می خواهید مقداری پول برای عزیزان خود به جا بگذارید، یا می خواهید کنترل امور مالی خود را به یکی از اقوام معتمد خود بسپارید، تِراست می تواند گزینه مناسبی باشد. تِراست یک توافق قانونی است، بنابراین باید توسط وکیل تنظیم شود. در واقع متولی (شخص منتخب شما) از طرف شخص دیگری از دارایی های شما (مانند پول نقد، املاک یا سرمایه گذاری ها) مراقبت می کند.

نکته 37: اطلاعات لازم را پیرامون نوع خدمات پرستاری مناسب جمع آوری کنید و سپس تصمیم بگیرید

نوع خدمات پرستاری مناسب تا حد زیادی به شرایط و وضعیت فعلی شما بستگی دارد. افراد مبتلا به زوال عقل می توانند در ابتدا از خدمات پرستاری در خانه به صورت روزانه، هفتگی یا دائمی استفاده کنند.

نکته 38: بودجه خدمات را در نظر بگیرید

حتماً مراکزی را انتخاب کنید که به بودجه شما بخورد. بنابراین بهتر است قبل از هر اقدامی بودجه خود را تعیین کنید. هنگام در نظر گرفتن هزینه ها، باید تمامی دارایی های خود را از جمله پس انداز، سهام و املاک در نظر بگیرید. نوع و مدت زمان خدماتی را که اکنون و در آینده از آن استفاده می کنید، در نظر بگیرید.

نکته 39: قبل از انتخاب، درباره خانه های سالمندان و مراکز خدمات پرستاری با دقت و به طور کامل تحقیق کنید

هنگامی که نوع خدمات پرستاری مورد نیاز خود را انتخاب کردید، وقت آن است که تصمیم بگیرید کدام مرکز را انتخاب کنید. خانه های سالمندان و مراکز خدمات پرستاری زیادی وجود دارند که انتخاب را سخت می کنند.

نکته 40: همه موارد را با دقت بررسی کنید

فرقی نمی کند خدمات پرستاری در خانه یا خانه سالمندان را انتخاب می کنید، حتماً باید از توانایی آن ها در مراقبت از افراد مبتلا به زوال عقل مطمئن شوید.

نکته 41: به خاطر داشته باشید که ممکن است در آینده همه چیز تغییر کند

لازم به یادآوری است که نوع خدمات پرستاری که اکنون انتخاب می کنید ممکن است نتواند نیازهای آینده شما را برآورده کند. به عنوان مثال، اگر اکنون از خدمات پرستاری موقت استفاده می کنید، ممکن است در آینده مجبور شوید خدمات پرستاری دائمی را انتخاب کنید. این اتفاقات طبیعی هستند، با این حال باید از نظر مالی آمادگی لازم را داشته باشید.

نکته 42: خدمات پرستاری کوتاه مدت و بلندمدت را در نظر بگیرید

پیدا کردن خدمات پرستاری مناسب بسیار دشوار است، به خصوص اگر فوراً به کمک نیاز داشته باشید. به خود فشار نیاورید و خدمات پرستاری موقت را در نظر بگیرید تا به شما در تصمیم گیری برای آینده کمک کند. به عنوان مثال می توانید هفته ای یک بار از خدمات مراکز پرستاری در منزل استفاده کنید.

51 نکته عملی پیرامون زندگی با زوال عقل

مشاوره برای مراقبان، خانواده و دوستان

نکته 43: برای اطمینان از دسترسی به حمایت های لازم با مراکز مرتبط در ارتباط باشید

اگرچه نوع حمایت ها متفاوت است، اما قطعاً حمایت هایی برای افراد مبتلا به زوال عقل و خانواده های آن ها در نظر گرفته شده است. یکی از خدمات حمایتی می تواند یک دوره درمانی رایگان با هدف کمک به افراد مبتلا به این بیماری باشد.

نکته 44: اطمینان حاصل کنید که بیمار شما از تمام حمایت های مالی و پزشکی لازم برخوردار می شوند

اگر اجازه نامه کتبی شخصی داشته باشید (به بخش مسائل حقوقی و امور مالی مراجعه کنید)، ممکن است لازم باشد از طرف اقوام خود که به زوال عقل مبتلاست با متخصصان پزشکی صحبت کنید تا مطمئن شوید تمام حمایت های لازم را دریافت می کنید.

نکته 45: از مزایا و تخفیفات خدمات پرستاری استفاده کنید

اگر تمام وقت یا حتی نیمه وقت از یکی از اعضای خانواده خود که مبتلا به زوال عقل است مراقبت می کنید، ممکن است واجد شرایط دریافت کمک هزینه باشید.

این حمایت مالی می تواند به شما کمک کند تا برخی هزینه های پرستاری را تامین کنید. این مبلغ بین افرادی که در پرستاری از بیمار مشارکت دارند، تقسیم می شود.

نکته 46: مطمئن شوید که اجازه نامه کتبی شخصی برقرار است و پیرامون تدارکات خاکسپاری بحث شده است

اگر می خواهید مسئولیت کامل خویشاوند خود را که از نظر ذهنی ناتوان است بپذیرید، باید یک اجازه نامه کتبی شخصی تنظیم کنید.

طرح موضوع اجازه نامه کتبی با عزیزان دشوار است، زیرا امور مالی و پرستاری، موضوعات حساسی هستند.

نکته 47: تا جایی که امکان دارد درباره زوال عقل و چگونگی مقابله با آن اطلاعات کسب کنید

زوال عقل یک بیماری پیچیده است که در مجموع بیماری های خاصی را به همراه دارد. اگرچه علائم این بیماری قابل تشخیص است و می توانند تشدید شوند، اما تاثیر آن بر هر شخص متفاوت از دیگری است.

نکته 48: از آمادگی خود برای مراقبت مطمئن شوید و برای آینده برنامه ریزی کنید

مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل ممکن است چالش برانگیز و زمان بر باشد، تاثیرات مالی و عاطفی به همراه داشته باشد و به رابطه شما با عزیزان و سایر اعضای خانواده فشار وارد کند.

نکته 49: برای خود وقت بگذارید

بسیاری از مراقبان از سلامتی خود غافل می شوند، زیرا مراقبت از شخص دیگر زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. غافل شدن از زندگی خود می تواند برای سلامت جسم و روان مضر باشد. اگرچه ممکن است پیدا کردن وقت خالی سخت باشد، با این حال مراقبت از سلامت ذهنی خود به شما کمک می کند تا از دوست یا بستگان خود به بهترین شکل حمایت کنید.

نکته 50: از کمک خواستن خجالت نکشید

مراقبت تمام وقت از فرد مبتلا به زوال عقل می تواند سخت و طاقت فرسا باشد. در صورت امکان، به خود استراحت دهید یا اگر احساس کردید زمان پیدا کردن یک پرستار حرفه ای فرا رسیده، با خود و عزیزان خود صادق باشید.

نکته 51: به مشاور مراجعه کنید یا در گروه های پشتیبانی شرکت کنید

اگر مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل شما را از نظر عاطفی آسیب پذیر کرده است، حتماً باید به سلامت روان خود رسیدگی کنید. بروز عصبانیت، ناامیدی، احساس گناه یا خستگی، مخصوصاً در مقابل اعضای خانواده و شخصی که از او مراقبت می کنید، کار آسانی نیست.

منبع: helpandadvice

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *