نحوه پرستاری از نابینایان و کم بینایان

در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه پرستاری از نابینایان و کم بینایان صحبت کنیم. از دست دادن بینایی و انواع مختلف مشکلات چشمی هر فردی را در هر سنی رنج می دهد. این امر به ویژه در مورد سالمندان صحت دارد. این احتمال وجود دارد که یک دوست یا فامیل داشته باشید که به اختلالات بینایی دچار شده باشد. برخی از سالمندان 65 سال به بالا هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند به طوری که آنها به پرستار 24 ساعته یا شبانه روزی نیاز دارند. برخی از افراد ترجیح می دهند افراد سالمند را به خانه سالمندان بسپارند در حالی که اکثر آنها دوست دارند در خانه خود بمانند و حتی با وجود ناتوانایی بینایی که برایشان ایجاد شده است، مستقل باشند.

استخدام پرستار برای مراقبت از نابینایان و کم بینایان

افرادی که مشکلات بینایی دارند، جراحی چشم انجام داده اند با چالش های مدیریت خانه و کارهای شخصی خود مواجه هستند. در این شرایط استخدام پرستار برای نابینایان می تواند به فرد کمک کند تا کارهای زیر را انجام دهد و یا اینکه کارهای خود را به طور کامل به پرستار بسپارد:

  • مراقبت های شخصی مانند حمام کردن، نظاف، لباس پوشیدن، غذا خوردن و دستشویی رفتن
  • رفت و آمد
  • آموزش های مربوط نابینایی و توابخشی
  • مطالعه و دسترسی به اطلاعات
  • مدیریت امور آشپزخانه مانند پخت و پز و نظافت
  • سازماندهی وسایل خانه و اطمینان از ایمنی مانند اجتناب از اشیاء تیز و سنیگن

بایدها و نباید های مراقبت و پرستاری از نابینایان و کم بینایان

هنگام مراقبت از بیمار دارای اختلال بینایی مهم است که:

به نیازها و درخواست های آنها گوش دهید: برخی از افراد نابینا با خواند خط بریل کاملا راحت هستند. در حالی که برخی دیگر ممکن است به کمک نیاز داشته باشند. در ابتدای کار نیازهای فردی که از او پرستاری و مراقبت می کنید را مشخص کنید.

مستقیما با آنها صحبت کنید و نام آنها را در ابتدای مکالمات خود استفاده کنید: بدون اینکه افراد نابینا قارد به دیدن زبان بدن شما باشند، ممکن است متوجه نشوند که آنها را مورد خطاب قرار داده اید، مخصوصا اگر افراد زیادی در اطراف خود داشته باشند.

بدون اجازه به آنها دست نزنید: به نظر می رسد ساده ترین راه برای کمک به افراد نابینا این باشد که بازوی آنها را بگیرید اما همه افراد با اختلال بینایی ممکن است با این کار احساس راحتی نکنند. بنابراین سعی کنید که بدون اجازه به آنها دست نزنید.

فعالیت های سرگرم کننده برای آنها ایجاد کنید: فعالیت های عالی برای سالمندان نابینا، استفاده از حواس دیگر آنها است. به عنوان مثال بازی با حیوانات خانگی می تواند یک تجربه عالی باشد. در غیر این صورت گوش دادن به پادکست ها، کتاب های صوتی و غیره می تواند جایگزین بسیار خوبی برای تماشای تلویزیون باشد.

خدمات مراقبت و پرستاری در منزل را در نظر بگیرید: خدمات مراقبت و پرستاری در منزل می تواند به اعضای خانواده فرد دارای اختلال بینایی کمک کند. با آموزش فرد نابینا و تشویق و حمایت از آنها می توانید به آنها کمک کنید تا مستقل بمانند و آزادانه از زندگی لذت ببرند.

10 نکته برای پرستاری از نابینایان و کم بینایان

  • از خدمات نابینایان، خدمات سالمندان و سایر مراقبان حمایت بخواهید: از دریافت کننده مراقبت سوال بپرسید که به چه چزی نیاز دارند. پشتیبانی های لازم را در جامعه و شبکه های اجتماعی پیدا کنید. خدمات و گروه های پشتیبانی برای کسانی که بینایی را از دست داده اند در دسترس است که با کمی بررسی می توانید به آنها دست پیدا کنید.
  • مراقب سلامت خود باشید: شما باید آنقدر قوی باشید که بتوانید از فردی که به شما سپرده می شود مراقبت کنید. زمانی را برای به روز نگه داشتن واکسناسیون، معاینات فیزیکی، چشم و دندان خود پیدا کنید. باید تغذیه مناسب، ورزش، تفریح، مدریت استرس و خواب داشته باشید. شما به عنوان یک مراقب بیشتر در معرض بیماری و افسردگی هستید.
  • تیمی از مراقبین بسازید: مطمئن شوید که گیرنده مراقبت خود را به عنوان کاپیتان تیم در نظر گرفته اید. شما مجبور نیستید خودتان همه کارها را انجام دهید، بنابراین کمک بخواهید و پیشنهادات کمک را بپذیرید. ممکن است مجبور شوید که وظایفی را به اعضای خانواده و ارائه دهندگان خدمات محول کنید.

فهرستی از کارهایی که باید انجام شود تهیه کنید: مراقبت های شخصی، اسناد مالی و پزشکی، خرید، داروها و درمان ها، وعده های غذایی، حمل و نقل و غیره را لیست کنید.

فهرستی از چیزهایی که نگران آنها هستید تهیه کنید: شرایط اضطراری، مالی، ایجاد تعادل بین کار و خانواده و سلامتی خودتان را فهرست کنید.

فهرستی از کارهای اولویت دار خود را ایجاد کنید: کارهایی که می خواهید انجام دهید یا در انجام آنها بهترین هستید، کارهایی که دوست ندارید انجام دهید، کارهایی که نیاز به توجه فوری دارند را تهیه کنید.

حالا این لیست ها را که تهیه کرده اید را با خانواده، دوستان؛ همسایگان، پزشکان و مشاوران به اشتراک بگذارید. این کار در جذب کمک مفید خواهد بود.

  • نحوه ارتباط موثر با پزشکان و ارائه دهندگان خدمات را بیاموزید: برای این امر به نکات زیر توجه داشته باشید:

ارتباط برقرار کنید: به یک ارتباط قوی با تیم مراقبت نیاز دارید.

نحوه پرستاری از نابینایان و کم بینایان

مشارکت فعالانه داشته باشید: هدف از بازدید را مشخص کنید و سوالات را از قبل آماده کنید. یک دفترچه برای ثبت اطلاعات داشته باشید. سوالات خود را بپرسید، در صورت امکان به گیرنده مراقبت اجازه دهید تا خواسته ها و نگرانی های خود را بیان کند.

ایجاد درک متقابل: یک شنونده فعال و دقیق باشید. اهداف، انتظارات و نتایج مورد نظر را به وضوح بیان کنید. در صورت لزوم، دستورالعمل ها و اطلاعات را توضیح دهید.

همکاری داشته باشید: اهدافی را با هم تعیین کنید و برای دستیابی به آنها به صورت تیمی کار کنید.

  • استراحت کنید: مراقبت کار سختی است بنابراین به طور منظم استراحت کنید. این به شما امکان می دهد تا با ایده تقسیم کار همراه شوید و از ایجاد یک بحران جلوگیری کنید.
  • مراقب علائم افسردگی باشد: به علائم افسردگی توجه داشته باشید و در صورت مشاهده هر گونه علائ، کمک حرفه ای را به تاخیر نیندازید. در نظرسنجی انجام شده مشخص شد که نیمی از مراقبان افسردگی را تجربه کردند. این افسردگی قابل درمان است و معمولا از طریق دارودرمانی، گفتاردرمانی و یا هر دو قابل حل است. استرس هیا روزانه را با روش های خود مراقبتی مانند پیاده روی، موسیقی؛ مطالعه، سوگا و غیره مدیریت کنید.
  • از فناوری استفاده کنید: برای استفاده از فناوری هایی که می تواند به شما در مراقبت از عزیزتان کمک کند، باز باشید. محصولات نوآورانه برای بهبود سلامت؛ ایمنی و ارتباطات طراحی شده اند. اپلیکیشن های گوشی های هوشمند، ابزارهای سازمان دهی دارو و سیستم های هشدار تنها چند مورد از این فناوری ها هستند.
  • اطلاعات شخصی، حقوقی، مالی، و پزشکی گیرنده مراقبت خود را سازماندهی کنید: ایجاد یک فایل روی سیستم یا استفاده از پوشه می تواند به شما کمک کند تا سابقه پزشکی؛ سابقه سلامت، اطلاعات در مورد آلرژی؛ لیست داروخا؛ اطلاعات بیماه، اسناد حقوقی و غیره را سازماندهی کنید.
  • مدیریت امرو مالی داشته باشید: می‌توانید از طریق آکادمی وکلای حقوق سالمندان ، یک انجمن حرفه‌ای از وکلای دادگستری که به ارائه خدمات حقوقی با کیفیت به سالمندان و افراد با نیازهای ویژه اختصاص دارد، یک وکیل حقوقی پیدا کنید. فهرستی از اسنادی که نیاز به بررسی دارند و فهرستی از سوالاتی که باید از وکیل خود برسید تهیه کنید.
  • موفقیت های خود را جشن بگیرید: برای انجام کار بهتر می توانید موفقیت ها و دستاوردهای خود را جشن بگیرید.

بایدها و نبایدهای کمک به افراد نابینا

تصورات اشتباه زیادی در مورد نابینایی وجود دارد. بسیاری از افراد در تعال با افراد نابینا مردد هستند و علی رغم تمایل به کمک، خود را دور نگه می دارند تا از ایجاد هر گونه برخورد ناخوشایندی جلوگیری کنند. در ادامه چند راه ساده برای کمک به افراد نابینا آورده شده است.

آنها را در نظر بگیرید

مهمترین کاری که می توانید برای یک فرد نابینا انجام دهید این است که رفتار دوستانه ای داشته باشد، آنها را در کارهای اجتماعی شرکت دهید و با آنها گفتگو کنید. متاسفانه حتی صمیمی ترین افراد نابینا همیشه نمی توانند شروع به گفتگو کنند. هیچ چیز بدتر از این نیست که کسی را فقط به این دلیل که نمی تواند نشانه های غیر کلامی را مشاهده کند از گفتگو محروم کنید.

افراد نابینا درمانده نیستند

در حالی که افراد نابینا ممکن است در شرایط خاص نیاز به کمک داشته باشند، همیشه تصویر نکنید که چونکه فردی قادر به دیدن نیست، ناتوان است. افراد نابینا و کم بینا یاد می گیرند که بدون بینایی خود کارهای خارق العاده ای انجام دهند و اغلب مستقل تر از آن چیزی هستند که فکر می کند.

به طور واضح با آنها ارتباط برقرار کنید

به دلیل ناتوانایی آنها در تفسیر زبان بدن، بسیار مهم است که هنگام صحبت با افراد نابینا با کلمات خود به طور واضح با آنها ارتباط برقرار کنید.

کارهای احمقانه انجام ندهید

سرشان فریاد نزنید؛ آنها کرد نیستند. آنها را بیش از حد لمس نکنید هیچ کس این کار را دوست ندارد. سوالات احمقانه مانند اینکه چرت حتی به خودت زحمت نمی دهی موهاتو مرتب کنی؟ را نپرسید. پشت سر هم با آنها تعارف نکنید مثلا به آنها نگویید که به نظر کور نمی آیی. به طور کلی هنگام تعامل با افراد نابینا و کم بینا، کمی با حساسیت بیشتری رفتار کنید.

مستقیما با آنها صحبت کنید

وقتی می خواهید با افراد نابینا ارتباط برقرار کنید، با خود آنها صحبت کنید نه کسی که به همراه دارند. چون در این شرایط نابینایان فکر می کنند که حتی قادر به مکالمه نیستند و از خودشان نامید می شوند. افرا نابینا از اینکه با آنها به گونه ای رفتار شود که گویی ناتوان هستند لذت نمی برند، بنابراین مستقیما با خودشان صحبت کنید.

بدون اجازه سگ راهنما را نوازش نکنید

سگ های راهنما آموزش دیده اند که حواس پرتی های بیرونی را نادیده بگیرند و فقط روی کار تمرکز کنند. مهم نیست چقدر دوست داشتنی است، سعی نکنید آنها را لمس کنید، برایشان سوت بزنید و یا آنها را نوازش کنید.

نحوه پرستاری از نابینایان و کم بینایانآگاهی آنها را نسبت به فناوری های جدید افزایش دهید

فناوری به سرعت رشد پیدا می کند و این به افراد نابینا و کم بینا کمک می کند تا استقلال بیشتری داشته باشند. در مورد فناوری های جدید اطلاعات کسب شده خود را با آنها در میان بگذارید و در مورد دستگاه های جدیدی که به آنها استقلال بیشتری می دهند با آنها صحبت کنید.

دست از مقایسه بردارید

نابینایی تنها یک ویژگی است. شخصیتف یا ویژگی های شخصیتی دیگر را دیکته نمی کند. فقط به این دلیل که فردی که نابینا است می تواند کاری را به طور مستقل انجام دهد یا کتاب های صوتی را دوست دارد یا به روشی لباس می پوشد به این معنی نیست که شخص دیگری هم این کار را انجام می دهند. دست از مقایسه بردارید و اجازه دهید فرد نابینا مطابق با خواسته خود رفتار کند

در صورت لزوم دست خود را دراز کنید

سوار شدن به کاشین، بالا رفتن یا پایین آمدن از پله ها، حرکت در فضاهای تنگ یا مناطق شلوغ، همه فرصت هایی هستند که می توانید دست خود را برای کمک دراز کنید. نکته مهم در ایجا این است که آنها کمک شما را بپذیرند یا رد کنند. در صورت رد کردن درخواست کمکتان، اصرار نکنید.

از استفاده از عبارات رایج خودداری نکنید

علی رغم افکار عمومی؛ عباراتی مانند بعدا می بینمت قرار نیست که یک فرد نابینا را آزرده خاطر کند و در واقع خود آنها از همین عبارات استفاده می کنند. شما مجبور نیستید این عبارت را با عذرخواهی بیان کنید.

دستورالعمل ها را با دقت دنبال کنید

اگر یک فرد نابینا از شما در مورد مسیری راهنمایی می خواهد از حرکات برای توضیح استفاده نکنید. بلکه سعی کنید از آنها بپرسید که آیا با نام منطقه یا خیابان ها آشنایی دارند یا خیر. این بهترین راه برای کمک به نابینایان در خیابان ها است و از ایمن بودن راه آنها اطمینان حاصل کنید.

کمک به افراد نابینا برای رد شدن از خیابان

کمک به فرد نابینا برای عبور از خیابان، مضطرب ترین زمان است. وقتی فرد نابینایی را در انتظار چراغ سبز دیدید او را برای عبور از خیابان نگیرید. بسیاری از مکان ها دارای سیستم هایی برای افراد نابینا و کم بینا هستند. اگر میخواهید یک فرد نابینا را راهنمایی کنید می توانید از جملاتی مانند بلاخره چراغ سبز شده استفاده کنید.

هنگام طرد شدن احساس ناراحتی نکنید

لطفا سوال کنید که می توانم به شما کم کنم؟ نابینایان همیشه به حمایت نیاز ندارند و وقتی کمک شما را رد می کنند ناراحت نشوید. این نشانه واضحی است که فرد نابینا منطقه را می شناسد و نیازی به کمک بیشتر ندارد.

نحوه پرستاری از نابینایان و کم بینایان

 

منابع: bestcaremn و visionaware

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *